מרק ירקות כולם אצלי אוהבים בטירוף וגם קובות. אז השידוך הזה היה אך מתבקש.
מרק ירקות – סיר גדול
- 3-4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
- 5 עלי סלרי קצוצים דק
- 3 קישואים חתוכים לפרוסות
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
- פרפר שלם של חזה עוף חתוך לרצועות
- 3 ליטר מים
- 2 כפות גדושות חוואייג' למרק
- כפית גדושה פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מלח לפי הצורך
- 4-5 כפות שמן זית
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
אופן הכנת המרק
- לשים בסיר גדול תפוחי אדמה, בצל, סלרי, קישואים, גזרים וחזה עוף.
- להוסיף את המים ולבשל שעה – שעה וחצי עד שכל הירקות רכים לחלוטין.
- בעזרת מועך ירקות למעוך גס את כל הירקות. חלק מהמים מתאדים במהלך הבישול, להוסיף מים רותחים לסיר על פי הצורך.
- לתבל בחוואייג' למרק, פלפל שחור, כורכום, מלח ושמן.
- לקצוץ כוסברה ולהוסיף למרק.
- להוסיף גם את הקובות למרק ולבשל עוד 30-40 דקות.
חומרים לקובות:
- 3 כוסות סולת טחונה במטחנת קפה (לא חובה לטחון אבל אני טוחנת את הסולת והקובות יוצאות הרבה יותר רכות וטעימות)
- ½1 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת הבצק:
- לשים בקערה סולת, מלח ושמן.
- להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
- לתת לבצק לנוח 5 דקות לפני שמתחילים לעבוד איתו.
המלית
- 1/2 ק"ג בשר טחון טרי (רצוי מספר 2)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- כוס עלי סלרי קצוצים
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית בהרט לקובות
- 1/4 כפית קינמון
- חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- על מחבת רחבה לחמם שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- להוסיף סלרי קצוץ ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
- להוסיף את הבשר ולפורר עם מזלג.
- לטגן את הבשר כמה דקות עד שמשנה מעט את צבעו לחום.
- להוסיף מלח, פלפל, בהרט לקובות, קינמון וכמון.
- לבשל תוך ערבוב על אש קטנה כחצי שעה עד שהבשר רך (אפשר לבשל זמן ארוך יותר, זה יעשה לבשר רק טוב)
- לכבות את הגז ולהוסיף את הפטרוזיליה.
מילוי הקובות:
- לקחת חתיכת בצק בגודל קצת פחות מפינג פונג ולשטח אותה על יד משומנת מעט למעין פיתה דקה דקה.
- לשים כפית מהבשר ולסגור לקובה.
- להכין את כל הכמות, לבשל את הכמות שרוצים ואת השאר להקפיא.
טיפ להקפאה:
כשרוצים להקפיא קובות מומלץ להקפיא אותן קודם בשכבה אחת עד שהן קפואות לגמרי ואז אפשר להעביר אותן לכלי אחת על השנייה ללא כל חשש שהן יידבקו ויקרעו.
כשרוצים להקפיא קובות מומלץ להקפיא אותן קודם בשכבה אחת עד שהן קפואות לגמרי ואז אפשר להעביר אותן לכלי אחת על השנייה ללא כל חשש שהן יידבקו ויקרעו.
ג'וד, את מצליחה בכל פעם להפתיע אותי עם הרעיונות שלך, תודה מקרב לב על המתכון וההדרכה בעניין הקובות, נהדר !!
אוייי נכון. תוקן. תודה רבה על ההארה
מרק ירקות תמיד טוב שיהיה בבית בריא מאוד
אבל נראה שאין במתכון את ההכנה של המילוי של הקובה
תודההה אלופת הקובות!! אני מתה על קובות בכל וריאציה.
שמעתי קובה באתי בריצה, וואו, איך יצאו לך, איך בא לי, תודה מתכון ותבשיל נהדר