קציצות כרישה (פראסה) ובשר בקר שמכינים בקלות. הקציצות נחטפות ישר מהשמן ואל תתפלאו אם תכינו כמות ענקית והן ייעלמו מהצלחת כלא היו
אני מתה על קציצות מטוגנות. כל קציצה מטוגנת בתוך חלה טרייה בעיני זה אחד הדברים הטעימים. בכרישה אפשר להשתמש בהמון מתכונים במקום או בנוסף לבצל רגיל. הטעם שלה מתקתק ואחרי בישול/טיגון היא נעשית רכה וטעימה.
הכרישה היא הבסיס לקציצות האלה ואליה אפשר להוסיף בשר בקר כמו שהכנתי הפעם או בשר עוף טחון, תפוחי אדמה מבושלים ומגורדים, קישואים מגורדים, סלק ירוק חלוט במים וקצוץ ועוד המון שילובים והכל יוצא טעים מאוד. הקציצות האלה טעימות מאודדד ונחטפות מייד אחרי הטיגון. אל תתפלאו אם תכינו נגלה והיא תיעלם לכם כלא הייתה. אם בכל זאת הכנתם כמות גדולה, שימו במקרר כי הן נפלאות גם כשהן קרות.
כך נראית התערובת
אני פורסת את הכרישה ומאדה אותה בערך חצי שעה תוך ערבוב מידי פעם עד שהיא מתרככת לגמרי וכל הנוזלים שיש בתוכה התאדו. רק אז אני מערבבת עם הבשר והתבלינים ומטגנת. לקציצות שלי אני מערבבת שלושה סוגי בשרים – צוואר, צלעות ושפונדרה.
קציצות כרישה(פראסה) ובשר בקר
חומרים לכמות של 15-20 קציצות
- 1 ק"ג כרישה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 גבעולי עלי סלרי כולל העלים
- ½ חבילה פטרוזיליה (ללא הגבעולים)
- ½ ק"ג בשר בקר טרי
- 2 ביצים גדולות
- 3 כפות קמח מצה/פירורי לחם
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- מלח
- קורט קינמון (לא חובה אבל מוסיף טעם)
לטיגון: שמן בגובה 2-3 ס"מ.
אופן הכנה
- חותכים את הכרישה לארבעה חמישה חלקים ושטופים אותה היטב. פורסים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן בסיר רחב ומאדים את הכרישה כחצי שעה כשהסיר חצי מכוסה, תוך כדי ערבוב עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה ואין בה נוזלים בכלל. מקררים את הכרישה לפני שמוסיפים את הבשר.
- טוחנים יחד במעבד מזון את הבצל, עלי הסלרי והפטרוזיליה.
- שמים בקערה את הכרישה המוכנה, את העלים שטחנו במעבד המזון והבשר.
- מוסיפים לקערה ביצים, קמח מצה/פירורי לחם, בהרט לקציצות,פלפל שחור,כורכום, מלח וקינמון ומערבבים היטב כמה דקות עד שהתערובת נעשית דביקה.
- מחממים שמן במחבת רחבה, בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית עד להשחמה. הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהקציצה זהובה ומוכנה.
פשוט מצוין. שיניתי קצת כמויות כי היה לי פחות כרישה אבל יצא מצוין.
ושאלת השאלות- האם ניסית לאפות אותן אי פעם? מוכן לאפות גם תמורת ויתור על קצת מהטעם הנפלא ולמען הבריאות….
כייף לשמוע. לא אפיתי מטעמי טעם אישי אבל אני מניחה שאפשר לאפות
אגב, טיגון בשמן זית זה בריא מאוד
שלום רב לך אישה יקרה
עם מתכונים מופלאים
הייתי שמחה לדעת אם אפשרי להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר?
היי ענת. בהחלט כן
האם משתמשים גם בחלק הירוק וגם בלבן של הכרישה?
אני משתמשת בירוק הרך. את הקצוות אני קןטמת
האם אפשר לאפות? ואיך אפשר להשאיר את הקציצות עסיסיות? כן אני יודעת שזה לא שווה בטעם המטוגן.
תודה
מעולם לא אפיתי. אני מניחה שאפשר. אם זה עקרוני לך אז תנסי לאפות.