כבר כמה שנים שאני מכינה פסטה בבית. ברגע שטועמים פסטה טרייה שהוכנה בבית, קצת קשה לחזור אחורה ולאכול את התעשייתית.
האמת, שזה מאוד קל להכין פסטה בבית, חוץ מהבלגאן שהקמח עושה, שזה בערך הדבר היחיד שגורם לי להתלבט האם לשלוף את המכונה או לא, זה פשוט פשוט ובאמת כל אחד יכול….וזה כל כך טעיםםם
אז… בשישי האחרון היה לי זמן לשעשועי מטבח. שלפתי את מכונת הפסטה ו…התחלתי ללוש, לרדד ולקרוע את הפסטה, כי הפעם בא לי פסטה קרועה, אסימטרית שהתאימה לי בול לרצועות הבשר שתכננתי להקפיץ יחד איתה. אגב, האיטלקים קוראים לפסטה הקרועה סטראצ'טי די פסטה.
אז הכנתי פסטה בשני טעמים – בזיליקום וצ'ילי פיקנטי. הכנתי גם רביולי שוקולד ממולא במחית קוקוס, שוחה לו ברוטב חמאה ושמנת וכדי שלא יחסר אז גם דובדבנים חמוצים נכנסו כדי לתת עוד מימד של טעם ומרקם…. אבל זה כבר בפוסט אחר.
זה כל כך טעיםםם ופשוט להכנה…
כמות ל- 3 סועדים
- 200 גרם קמח ייעודי לפסטה
- 2 ביצים
- חצי כוס עלי בזיליקום טריים
- כף צ'ילי גרוס חריף (זה יוצא פיקנטי)
רוטב רצועות בקר, שמן זית ועגבניות מיובשות
- 300 גרם רצועות בקר טריות (סינטה, אנטריקוט או כל בשר אחר שמתאים לצלייה מהירה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 שיני שום קלופות ופרוסות גס
- חצי כוס עגבניות מיובשות (אני מכינה לבד)
- גרידת לימון מלימון שלם
- כמה עלי בזיליקום טריים
- מעט מאוד מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- נתחיל עם חליטת הבזיליקום. שמים בקערית ושופכים על העלים מים רותחים. משאירים כך כמה דקות, מסננים, מקררים וסוחטים היטב לפני שמכניסים לבצק (אפשר להעביר למי קרח כדי לקרר).
- בצק הפסטה: אפשר ידנית כמו בשיטה המסורתית – יוצרים גומה בקמח, לתוכה שוברים שתי ביצים ומתחילים לקשקש את הביצים תוך כדי הוספת קמח מהצדדים עד שמתחיל להיווצר בצק ואז לשים עם הידיים 7-10 דקות . מחלקים לשני חלקים שווים ולכל חלק מוסיפים את התוספת. לשים כל חלק בנפרד עד שהתוספות נטמעות היטב בבצק. (אפשר להכין הכל מהתחלה במיקסר). עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומניחים על השייש למנוחה של חצי שעה. מרדדים במכונת פסטה תוך כדי קימוח מידי פעם, מתחילים מהשלב העבה יותר של המכונה – מעבירים פעם ראשונה, מקפלים את הבצק ומעבירים שוב עוד פעם פעמיים עד שהבצק מקבל צורה יפה וחלקה. מקטינים את השלבים ומעבירים את הבצק עד שמגיעים לשלב שבו הבצק דק כמו נייר. קורעים חתיכות עם הידיים ומניחים על תבנית מקומחת עד שמסיימים את כל הבצק. מרתיחים בסיר גדול מים, כשהמים רותחים מוסיפים כשתי כפות מלח ומשאירים על רתיחה עדינה. בינתיים מכינים את רוטב הבשר.
- הרוטב: מחממים שמן זית על מחבת, כשהשמן חם מאוד והמחבת מעלה עשן מניחים את רצועות הבשר אחד אחד, לא בבת אחת כי אז מורידים את טמפרטורת השמן והבשר מתאדה ולא נצרב. מניחים כך את כל הבשר, מוסיפים את השום הפרוס, העגבניות המיובשות, גרידת לימון, עלי בזיליקום, מלח ופלפל. צורבים כך כ- 5-6 דקות עד שהבשר מוכן. בינתיים בזמן שצורבים את הבשר מבשלים את הפסטה במים הרותחים – שמים את כל הפסטה במים ומבשלים עוד כ-5 דקות מהרגע שהיא צפה. מעבירים מייד למחבת עם הבשר, מערבבים הכל יחד עוד 2 דקות ומגישים מייד.
כמה קטנות לסיום
- התגובות בבית: החצי: מממממממ מעולה! חורצ'ק: אני לא יכול להפסיק לאכול את זה. נוביק: טעים (הוא הקשוח והביקורתי מבין כולם) דורו: לא גר בבית אז אוכל עם העיניים דרך הוואטס אפ 🙁
- אפשר להכין עם פסטה תעשייתית אבל בהחלט מומלץ ללכת על טרייה.
היי ושבוע טוב,
אתמול נחשפתי לראשונה לאתר שלך, ממש אהבתי ואימצתי כמה המתכונים שלך שהעשירו לי את הידע.
חייבת לציין שגם אני משתדלת להכין כמה שיותר דברים לבד רסק עגבניות, פסטו, אבקת מרק טחינת תבלינים ועוד.
בכל אופן הכנתי היום את התהליך בדרך עם הפסטה, כן עם בזיליקום טרי מהגינה וצ'לי יצא פשוט לא פשוט יצא אש טעים טעים טעים.
אז תודה לך על המתכונים ועל ההסברים המדויקים והברורים.
אין ספק שאני אמשיך להכין מאכלים מהמתכונים שלך.
שוב תודה ושבוע טוב
איזה כייף לשמוע אתי. תודההה ושמחה שאת אוהבת
אפשר להחליף את הבזיליקום במשהו אחר? או להוריד אותו?
את לא חייבת לשים
תודה!
היי איזה פסטה קנויה אפשר לקנות שיצא טעים? אין לי אופציה להכין בבית.
תקני פסטה טובה שמיוצרת באיטליה. יש בטיב טעם המון טובות