יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
תבשיל בשר עם בצל
ראשי » בשר » תבשיל בשר עם בצל

תבשיל בשר עם בצל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 17 באפריל 2020 46 תגובות

תבשיל בשר עם בצל שמתבשל שעות על הגז או בתנור ומקבל טעמים עמוקים וצבע מטריף. מגישים את התבשיל עם אורז חגיגי עם צימוקים ושקדים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל בשר עם בצל

התבשיל הזה מתבשל במשך המון המון שעות על להבה קטנה (אפשר גם בתנור) עד שהבצל מתקרמל ומשחים והופך ממש כמו ריבה מתקתקה וטעימה. אין צורך בתוספת סוכר כי הבצל משחרר את הסוכרים הטבעיים שלו ונעשה מתקתק וטעים בלי תוספות מיותרות.

אפשר להכניס את הסיר לתנור על חום של 150 מעלות למשך כמה שעות עד שהבשר רך או לחילופין על להבה מאוד נמוכה על הגז ובחצי שעה האחרונה להכניס לתנור. אין בתבשיל בכלל מים, הוא מתבשל בנוזלים של עצמו, הבצל מפריש המון נוזלים וזה מספיק לבישול. אם משתמשים בבשר טרי, אין צורך כמעט בתבלינים. מתקבל תבשיל טעים בטירוף עם טעמים עמוקים שמתקבלים מהבישול הארוך והבשר הטרי. אפשר להכין את התבשיל עם צוואר כבש או כל חלק אחר של בשר שמתאים לבישול ארוך.

הכנתי סרטון שתוכלו לראות את כל השלבים של הבישול. את הסרטונים אני מעלה קודם לסטורי באינסטגרם בלייב.

תבשיל בשר עם בצל

לפני שמתחילים

  • בתבשיל הזה אין נוזלים! אין הרבה תבלינים כי אין צורך. הבשר הטרי והבישול הארוך מעניקים לתבשיל טעמים עמוקים מדהימים.
  • אפשר להכין את התבשיל עם צוואר כבש או כל חלק אחר של בשר טרי שמתאים לבישול ארוך.

מצרכים ל -5-6 מנות

  • 1.5 ק"ג בשר צוואר טרי חתוך לקוביות כמו לגולאש (צוואר מספר 10)
  • 10-15 בצלים בינוניים
  • 1 מקל קינמון
  • 5-6 עלי דפנה
  • מלח גס (פלור דה סאל, הימלאיה, מלח ים אטלנטי או כל מלח גס שיש לכם)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה

מחממים בסיר רחב וגדול את השמן עד שהוא ממש חם.

מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים כמה דקות מכל צד עד שהבשר משחים היטב. את הבשר מניחים בשכבה אחת ואם הסיר לא מספיק גדול כדי להכיל את כל כמות הבשר, צורבים אותו בשתי נגלות.

מוציאים את הבשר לצלחת וממשיכים עם הבצל.

קולפים את הבצל ופורסים לרצועות גסות. אין צורך לדייק כי ממילא הבצל מתבשל שעות ומצטמצם למעין ריבה. מוסיפים לסיר מקל קינמון ועלי דפנה. מבשלים את הבצל בערך 10 דקות עד שהוא מתחיל לאבד מעט את הנפח, מתבלים בחצי מכמות המלח וחצי מכמות הפלפל השחור ומערבבים. מבשלים את הבצל בערך חצי שעה עד שהוא מתחיל להזהיב קלות, מידי פעם מערבבים.

מחזירים את הבשר לסיר בשכבה אחת, מתבלים בשארית המלח והפלפל השחור. מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה הכי נמוכה בגז או לתנור על חום של 150 מעלות. (זו לא טעות, בתבשיל אין בכלל נוזלים).

מבשלים במשך 4-5 שעות עד שהבשר רך לחלוטין. מידי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב שמצטבר בסיר.

לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מגישים עם אורז לבן או אורז חגיגי עם שקדים וצימוקים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חמין מרוקאי בסיר מגנוס
    חמין מרוקאי עשיר שמכינים בסיר ברזל
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • אורז בשר גזר וחומוס בסיר אחד
    אורז עם בשר גזר וחומוס בסיר אחד בתנור
  • חומוס ובשר
    חומוס ביתי בתוספת בשר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

46 תגובות

  1. שילי הגב 22 באוקטובר 2024 בשעה 17:34

    היי האם אפשר במקום מקל קינמון אבקת קינמון,

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2024 בשעה 18:46

      לא, כי זה שונה

  2. יואל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 17:36

    היי יהודית,

    השתמשתי בבשר גולאש ונשרף \:
    את יודעת למה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:04

      זה לא קשור לסוג הבשר. לא אמרת איך בישלת – על הגז או בתנור? ייתכן שהבצל לא הפריש מספיק נוזלים

      • יואל הגב 19 בספטמבר 2023 בשעה 0:16

        על הגז, אש נמוכה, 10 בצלים

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בספטמבר 2023 בשעה 9:28

          כנראה להבה גבוהה מידי ובצלים שלא הפרישו נוזלים

  3. inbal הגב 27 ביולי 2023 בשעה 21:45

    נראה מתכון מעולה. תודה!! האם שייך להוסיף לכאן שזיפים מיובשים?בא לי את זה מתקתק…אם כן, איך את ממליצה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2023 בשעה 7:38

      בהחלט שייך להוסיף שזיפים. התבשיל מתקתק מהבצלים

  4. מרי הגב 8 בפברואר 2023 בשעה 9:09

    יהודית המקסימה. האם אפשר להכין את התבשיל בתנור עם הסיר יציקה של Magnus?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בפברואר 2023 בשעה 10:05

      בוודאי! ייצא מושלם בתנור

      • אורטל הגב 2 באפריל 2023 בשעה 13:46

        היי, נראה מאוד טעים, האם כששמים את הסיר בתנור מכניסים עם המכסה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באפריל 2023 בשעה 8:07

          כן עם מכסה

  5. מרי הגב 8 בפברואר 2023 בשעה 8:47

    יהודית המקסימה!! אפשרי עם בשר אונטריב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בפברואר 2023 בשעה 10:05

      בטח

      • מרי הגב 9 בפברואר 2023 בשעה 12:11

        תודה על המענה!!! האם זמני הבישול משתנים בתנור?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בפברואר 2023 בשעה 18:39

          בישול ארוך ועדין יותר. פשוט לתת זמן עד שזה ממש עם צבע שחום והכל רך

  6. זוהרה הגב 14 במאי 2021 בשעה 7:56

    הי יהודית יש לך אתר נהדר
    המתכון מעולה אני הולכת להכין אותו לחג וללקק את האצבעות, אז ממש תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2021 בשעה 18:32

      תודה זוהרה יקרה
      חג שמח

  7. מור הגב 4 בפברואר 2021 בשעה 21:24

    אפשר להוסיף ערמונים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בפברואר 2021 בשעה 22:45

      היי מור
      אפשר בהחלט

  8. אלין הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 14:17

    היי
    אצבעות אנטריקוט יתאימו?
    שנה טובה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 18:23

      היי אלין,

      לא כיוון שאנטריקוט זה נתח לבישול מהיר. פה זה בישול ארוך

  9. אנונימי הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 10:42

    היי, בשר מס' 7 מתאים לכאן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 12:53

      היי אני לא מכירה את החלק הזה. אם מתאים לבישול ארוך אז כן

  10. נועם הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 14:22

    נראה מעולה! בשר מספר 5 גם יתאים כאן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 14:23

      היי נועם. יתאים בהחלט

      • נועם הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 0:27

        תודה רבה!

  11. אירית תורג’מן הגב 12 באוגוסט 2020 בשעה 1:29

    וואו מתכון מושלם !!!!
    באמת אחד הקלים והטעימים שיש
    ממש ללקק את האצבעות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוגוסט 2020 בשעה 9:16

      תודהה אירית יקרה ♥ שמחה שאהבת

  12. עוזי שחף הגב 4 במאי 2020 בשעה 22:09

    יופי של מתכון,נראה מושלם
    האם יש לך גם דף פייסבוק?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 במאי 2020 בשעה 22:34

      תודה רבה,
      יש לי בהחלט פייסבוק ואינסטגרם

      מצרפת לך לינק לקבוצה שלי בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/281838788527655/

  13. תמר נחום הגב 29 באפריל 2020 בשעה 19:35

    טוב !! זה מתכון אליפות עולם !! יצא מעדן !!!
    ובאמת שאפס עבודה פשוט שגעון !!!!
    תודה רבה כולם ליקקו את האצבעות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 23:35

      איזה כייף. תודההה

    • אסתי הגב 2 באוקטובר 2022 בשעה 0:31

      היי, אם אני מעוניינת שיהיה מעט פיקנטי, מתאים להוסיף פלפל חריף לבישול?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוקטובר 2022 בשעה 9:32

        לא בתבשיל הזה. זה לא מתאים

  14. עומר הגב 23 באפריל 2020 בשעה 10:44

    הי יהודית, אשמח לדעת איזה עוד בשר מתאים לתבשיל חוץ מכבש ?
    האם יש מס שאת ממליצה עליו
    תודה !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2020 בשעה 15:31

      היי עומר, זה לא בשר כבש. תקרא את הרכב החומרים

  15. רונית הגב 23 באפריל 2020 בשעה 9:27

    אפשר לעשות מאסאדו קוביןת גדולה עם עצם וגם להוסיף תפוחי אדמה שלמים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2020 בשעה 9:41

      בהחלט אפשר רונית

  16. איה הגב 21 באפריל 2020 בשעה 15:58

    היי האם אפשר לעשות צלי כתף מספר 5 במקום צוואר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2020 בשעה 16:04

      בהחלט כן איה. אין בעייה

  17. אפי הגב 21 באפריל 2020 בשעה 9:24

    נראה אליפות!

    איך זה שאין נוזלים?
    הבשר מפריש? זה לא מלחיץ שישרף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2020 בשעה 16:04

      אין נוזלים בכלל. הבצל מפריש מלא נוזלים וכתבתי שאני שמה תחתית מבודדת מהלהבה

      • מירב הגב 7 בספטמבר 2023 בשעה 9:54

        היי, אפשרי לעשות את המתכון עם שריר מספר 8?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בספטמבר 2023 בשעה 15:14

          אפשר בהחלט

  18. רפי שגב הגב 19 באפריל 2020 בשעה 2:51

    הכל נראה מדהים יפה ומגרה שבא להכין או להזמין

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס