תבשיל בשר עם בצל שמתבשל שעות על הגז או בתנור ומקבל טעמים עמוקים וצבע מטריף. מגישים את התבשיל עם אורז חגיגי עם צימוקים ושקדים
התבשיל הזה מתבשל במשך המון המון שעות על להבה קטנה (אפשר גם בתנור) עד שהבצל מתקרמל ומשחים והופך ממש כמו ריבה מתקתקה וטעימה. אין צורך בתוספת סוכר כי הבצל משחרר את הסוכרים הטבעיים שלו ונעשה מתקתק וטעים בלי תוספות מיותרות.
אפשר להכניס את הסיר לתנור על חום של 150 מעלות למשך כמה שעות עד שהבשר רך או לחילופין על להבה מאוד נמוכה על הגז ובחצי שעה האחרונה להכניס לתנור. אין בתבשיל בכלל מים, הוא מתבשל בנוזלים של עצמו, הבצל מפריש המון נוזלים וזה מספיק לבישול. אם משתמשים בבשר טרי, אין צורך כמעט בתבלינים. מתקבל תבשיל טעים בטירוף עם טעמים עמוקים שמתקבלים מהבישול הארוך והבשר הטרי. אפשר להכין את התבשיל עם צוואר כבש או כל חלק אחר של בשר שמתאים לבישול ארוך.
הכנתי סרטון שתוכלו לראות את כל השלבים של הבישול. את הסרטונים אני מעלה קודם לסטורי באינסטגרם בלייב.
תבשיל בשר עם בצל
לפני שמתחילים
- בתבשיל הזה אין נוזלים! אין הרבה תבלינים כי אין צורך. הבשר הטרי והבישול הארוך מעניקים לתבשיל טעמים עמוקים מדהימים.
- אפשר להכין את התבשיל עם צוואר כבש או כל חלק אחר של בשר טרי שמתאים לבישול ארוך.
מצרכים ל -5-6 מנות
- 1.5 ק"ג בשר צוואר טרי חתוך לקוביות כמו לגולאש (צוואר מספר 10)
- 10-15 בצלים בינוניים
- 1 מקל קינמון
- 5-6 עלי דפנה
- מלח גס (פלור דה סאל, הימלאיה, מלח ים אטלנטי או כל מלח גס שיש לכם)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
מחממים בסיר רחב וגדול את השמן עד שהוא ממש חם.
מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים כמה דקות מכל צד עד שהבשר משחים היטב. את הבשר מניחים בשכבה אחת ואם הסיר לא מספיק גדול כדי להכיל את כל כמות הבשר, צורבים אותו בשתי נגלות.
מוציאים את הבשר לצלחת וממשיכים עם הבצל.
קולפים את הבצל ופורסים לרצועות גסות. אין צורך לדייק כי ממילא הבצל מתבשל שעות ומצטמצם למעין ריבה. מוסיפים לסיר מקל קינמון ועלי דפנה. מבשלים את הבצל בערך 10 דקות עד שהוא מתחיל לאבד מעט את הנפח, מתבלים בחצי מכמות המלח וחצי מכמות הפלפל השחור ומערבבים. מבשלים את הבצל בערך חצי שעה עד שהוא מתחיל להזהיב קלות, מידי פעם מערבבים.
מחזירים את הבשר לסיר בשכבה אחת, מתבלים בשארית המלח והפלפל השחור. מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה הכי נמוכה בגז או לתנור על חום של 150 מעלות. (זו לא טעות, בתבשיל אין בכלל נוזלים).
מבשלים במשך 4-5 שעות עד שהבשר רך לחלוטין. מידי פעם מרטיבים את הבשר עם הרוטב שמצטבר בסיר.
לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מגישים עם אורז לבן או אורז חגיגי עם שקדים וצימוקים.
היי האם אפשר במקום מקל קינמון אבקת קינמון,
לא, כי זה שונה
היי יהודית,
השתמשתי בבשר גולאש ונשרף \:
את יודעת למה ?
זה לא קשור לסוג הבשר. לא אמרת איך בישלת – על הגז או בתנור? ייתכן שהבצל לא הפריש מספיק נוזלים
על הגז, אש נמוכה, 10 בצלים
כנראה להבה גבוהה מידי ובצלים שלא הפרישו נוזלים
נראה מתכון מעולה. תודה!! האם שייך להוסיף לכאן שזיפים מיובשים?בא לי את זה מתקתק…אם כן, איך את ממליצה?
בהחלט שייך להוסיף שזיפים. התבשיל מתקתק מהבצלים
יהודית המקסימה. האם אפשר להכין את התבשיל בתנור עם הסיר יציקה של Magnus?
בוודאי! ייצא מושלם בתנור
היי, נראה מאוד טעים, האם כששמים את הסיר בתנור מכניסים עם המכסה?
כן עם מכסה
יהודית המקסימה!! אפשרי עם בשר אונטריב?
בטח
תודה על המענה!!! האם זמני הבישול משתנים בתנור?
בישול ארוך ועדין יותר. פשוט לתת זמן עד שזה ממש עם צבע שחום והכל רך
הי יהודית יש לך אתר נהדר
המתכון מעולה אני הולכת להכין אותו לחג וללקק את האצבעות, אז ממש תודה.
תודה זוהרה יקרה
חג שמח
אפשר להוסיף ערמונים?
היי מור
אפשר בהחלט
היי
אצבעות אנטריקוט יתאימו?
שנה טובה!
היי אלין,
לא כיוון שאנטריקוט זה נתח לבישול מהיר. פה זה בישול ארוך
היי, בשר מס' 7 מתאים לכאן?
היי אני לא מכירה את החלק הזה. אם מתאים לבישול ארוך אז כן
נראה מעולה! בשר מספר 5 גם יתאים כאן?
היי נועם. יתאים בהחלט
תודה רבה!
וואו מתכון מושלם !!!!
באמת אחד הקלים והטעימים שיש
ממש ללקק את האצבעות
תודהה אירית יקרה ♥ שמחה שאהבת
יופי של מתכון,נראה מושלם
האם יש לך גם דף פייסבוק?
תודה
תודה רבה,
יש לי בהחלט פייסבוק ואינסטגרם
מצרפת לך לינק לקבוצה שלי בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/281838788527655/
טוב !! זה מתכון אליפות עולם !! יצא מעדן !!!
ובאמת שאפס עבודה פשוט שגעון !!!!
תודה רבה כולם ליקקו את האצבעות
איזה כייף. תודההה
היי, אם אני מעוניינת שיהיה מעט פיקנטי, מתאים להוסיף פלפל חריף לבישול?
לא בתבשיל הזה. זה לא מתאים
הי יהודית, אשמח לדעת איזה עוד בשר מתאים לתבשיל חוץ מכבש ?
האם יש מס שאת ממליצה עליו
תודה !
היי עומר, זה לא בשר כבש. תקרא את הרכב החומרים
אפשר לעשות מאסאדו קוביןת גדולה עם עצם וגם להוסיף תפוחי אדמה שלמים?
בהחלט אפשר רונית
היי האם אפשר לעשות צלי כתף מספר 5 במקום צוואר?
בהחלט כן איה. אין בעייה
נראה אליפות!
איך זה שאין נוזלים?
הבשר מפריש? זה לא מלחיץ שישרף?
אין נוזלים בכלל. הבצל מפריש מלא נוזלים וכתבתי שאני שמה תחתית מבודדת מהלהבה
היי, אפשרי לעשות את המתכון עם שריר מספר 8?
אפשר בהחלט
הכל נראה מדהים יפה ומגרה שבא להכין או להזמין