יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבשיל מוח עגל ברוטב מרוקאי חריף
ראשי » בשר » תבשיל מוח עגל ברוטב מרוקאי חריף

תבשיל מוח עגל ברוטב מרוקאי חריף

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 באוקטובר 2017 19 תגובות

תבשיל מוח עגל מרוקאי חריף שמכינים בחגים ובאירועים מיוחדים. אין בית מרוקאי שאין בו בחג את המעדן הזה. מנה חגיגית ומיוחדת שמתאימה לאירועים שמחים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל מוח עגל ברוטב מרוקאי חריף

מעולם לא טעמתי מוח ואני כנראה גם לעולם לא אטעם אבל מי שטעם אומר שזה מעדן והדבר הכי טעים שיש בעולם. אני לא צמחונית אבל לא הכי חובבת בשר. תנו לי סלט טוב, לחם מחמצת שווה, רטבים ואני מסודרת. אני כן אוכלת בשר אבל את כל האיברים ה"מיוחדים" מעולם לא טעמתי. כל מי שגדל בבית מרוקאי יודע שעל שולחן החג יעלו כל המיוחדים – לשון פרה, מוח עגל, חלקי פנים למיניהם וכו'. אני מעולם לא התחברתי לחלקים האלו ולא טעמתי אותם. פעם אחת ממש בטעות טעמתי לשון פרה, זה נראה כמו פרוסות בשר ולא ידעתי מה אני אוכלת. יש לציין שזה היה רך כמו חמאה אבל זו הייתה הפעם האחרונה שטעמתי. השנה, בראש השנה, חגגנו בבית עם המשפחה המצומצמת שלנו. אדירוש, מיכלי ופנונה (רביד המהממת שלנו) הגיעו גם לחגוג איתנו את החג. כהרגלי, שאלתי כל אחד מה בא לו לאכול. מיכלי ואדירוש ביקשו מוח. מיכלי מתה על מוח ואצלה בבית, כמו בכל בית מרוקאי שמכבד את עצמו, בחגים מכינים מוח. השאר ביקשו בשר טוב. התחלתי בחיפושים אחר מוח טרי, כי אם מכינים מאכל כזה, הוא חייב להיות ממצרכים הכי איכותיים שיש ומצאתי! נסעתי לקצבייה שאני נוהגת לקנות ממנה בשר ושם, חיכו לי 3 מוחות טריים אחרונים.

חזרתי הבייתה וטיפלתי במוחות כפי שזכרתי שאמי הייתה מטפלת בהם – מרתיחים סיר גדול עם מים ו – 2-3 כפות חומץ, מרתיחים את המוח 5-7 דקות, מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ומעבירים לילה למקרר. למחרת, מקלפים את הקליפה החיצונית הדקה ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ בערך והמוח מוכן לבישול. אז בישלתי וכמובן שלא טעמתי אבל מיכלי ואדיר התעלפו על המוח ומיכלי אפילו אמרה שזה המוח הכי טעים שאכלה אי פעם, גידוש שגם הוא חובב מוחות אמר שזה מוח ברמה גבוהה ואני – התמוגגתי מנחת.

תבשיל מוח עגל ברוטב מרוקאי חריף

סיר ל – 4-5 אנשים

להכנת המוח לבישול

  • 3 מוחות עגל טריים
  • סיר גדול עם מים
  • 2-3 כפות חומץ
  • קערה עם מי קרח

לרוטב

  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 3 פלפלים יבשים חריפים
  • 4-5 פלפלים סודנים חריפים יבשים
  • 2 יחידות גמבה אדומה
  • 1 ראש שום גדול
  • 1 חבילה כוסברה טרייה
  • 1/2 כוס +1/4 כוס שמן קנולה
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה חריפה/מתוקה (תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • 1/4 כפית כורכום

אופן הכנה

  1. הכנת המוחות לבישול: שמים על האש סיר גדול עם מים וחומץ ומביאים לרתיחה. מרתיחים את המוחות במים במשך 5-7 דקות. מעבירים את המוחות לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. אחרי 10 דקות מעבירים את המוחות לכלי (בלי המים) ושמים שמקרר כמה שעות או לילה. כשהמוחות קרים לגמרי, מקלפים את הקליפה החיצונית בעדינות עם סכין קטינה וחדה. פורסים את המוחות לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ ומחזירים למקרר עד לשימוש.
  2. הרוטב:  שוטפים את כל הפלפלים במים וחותכים את הגבעולים (משאירים אותם שלמים) מנקים את הגמבה מגרעינים ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. קולפים את שיני השום ושוטפים את הכוסברה.
  3. מחממים 1/4 כוס שמן בסיר רחב ושטוח ומניחים בתוכו את כל סוגי הפלפלים, השום וחצי חבילת כוסברה. מאדים על אש נמוכה תוך ערבוב מידי פעם עד שהפלפלים רכים לחלוטין ומוכנים.
  4. מוסיפים לסיר מים ומביאים לרתיחה.
  5. שמים בכוס 1/2 כוס שמן, מלח, פפריקה וכורכום ומערבבים היטב.
  6. מניחים את המוח בתוך הסיר בשכבה אחת, מוזגים מעליו את הרוטב שהכנו בכוס וקוצצים מעל את חצי חבילת הכוסברה הנותרת.
  7. מבשלים עם סיר חצי פתוח ועל אש בינונית – גבוהה כעשרים דקות עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק שמן בסיר.
  8. מגישים חם  רצוי עם לחם בית.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • שקשוקה חצילים
    שקשוקה פיקנטית עם חצילים
  • כרוב ממולא אורז ובשר מפורק
    כרוב ממולא אורז ובשר מפורק בתנור
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
מוח ברוטב מרוקאי חריף מוח עגל תבשיל מוח מרוקאי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. אני הגב 13 במאי 2022 בשעה 13:04

    אותו דבר – רק המוח שקנית יותר טיפש – בגדול אותו טעם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במאי 2022 בשעה 10:04

      ענק

  2. נינה פטרסקו הגב 14 בספטמבר 2021 בשעה 10:09

    נפלא טעים להפליא. תודה רבה.

  3. רותם הגב 11 בספטמבר 2021 בשעה 22:07

    הכנתי השבת ויצא מושלם!!
    בעלי התענג.
    תודה,תודה,תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2021 בשעה 14:02

      כייף לשמוע רותם
      חתימה טובה

  4. הילה הגב 3 בספטמבר 2021 בשעה 13:39

    אם קניתח בטעות מוח טלה ולא מוח עגל
    אפשרי להשתמש בו לתבשיל הזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2021 בשעה 13:54

      היי הילה,
      אני מניחה שכן כי מוח זה מוח 🙂 פשוט הטעם יהיה של טלה

  5. שרונה הגב 23 באוקטובר 2020 בשעה 11:33

    אפשר להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה?
    אפשר להשתמש הפלפל חריף ירוק? פחות יפה בגלל שזה לא אדום אמנם…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2020 בשעה 13:25

      היי שרונה,
      אני מודדת עם כוסות מדידה אוניברסליים. כוס חד פעמית לא יהיה מדוייק אבל כיוון שזה תבשיל אז לפי העיין זה גם בסדר בתנאי שאת יודעת פחות או יותר איך צריך להיות.
      אפשר פלפל ירוק

  6. לריסה הגב 6 באפריל 2020 בשעה 18:32

    היי. אם אין לי פלפלים חריפים יבשים, האם אפשר להסתדר בלי או עם איזה תחליף.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2020 בשעה 19:44

      היי לריסה. תכיני בלי

  7. טליה הגב 31 בדצמבר 2019 בשעה 14:54

    היי
    לא הבנתי על איזו כוס מדובר
    שהוכן מראש למזיגת המוח בסיר
    באיזה שלב זה היה כי לא כתוב במתכון לשים כוס מוכן בצד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בינואר 2020 בשעה 14:51

      היי טליה,

      זה דווקא כתוב בפירוש.

      שמים בכוס 1/2 כוס שמן, מלח, פפריקה וכורכום ומערבבים היטב.
      מניחים את המוח בתוך הסיר בשכבה אחת, מוזגים מעליו את הרוטב שהכנו בכוס וקוצצים מעל את חצי חבילת הכוסברה הנותרת.

  8. קלי הגב 30 באוקטובר 2019 בשעה 23:52

    היי נשמע מצויין, אשמח לדעת אם להשאיר את הראש שום שלם? או שיני שום שלמות קלופות? או שהכוונה לפרוס או לכתוש אותו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 באוקטובר 2019 בשעה 7:34

      הי קלי,

      שיני שום שלמות קלופות

  9. ורד הגב 10 באוקטובר 2019 בשעה 3:00

    היי, מדוע מבשלים את המוח עם חומץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2019 בשעה 18:52

      היי ורד, כדי לנקות אותו משאריות דם ולכלוך וכדי להקל על הקילוף שלו

  10. חנה פרץ הגב 12 באפריל 2019 בשעה 16:21

    שלןם
    למה תמיד מוח צריך להיות מאוד אבל מאוד חריף באולמות למשל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2019 בשעה 18:19

      היי חנה. הוא לא חייב להיות ממש ממש חריף… זה עניין של טעם. אפשר לשים פחות חריף

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.