יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
תבשיל קציצות ואפונה
ראשי » בשר » תבשיל קציצות ואפונה

תבשיל קציצות ואפונה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 26 בפברואר 2019 18 תגובות

תבשיל קציצות ואפונה שאני אוהבת להכין ליום שישי בצהריים. אני מכינה ליד התבשיל לחמניות ביתיות שמשלימות את הביס הכל כך מושלם וטעים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל קציצות ואפונה

לא משנה מה אני מכינה בימי שישי לארוחת צהריים, סיר כזה של קציצות עם ירק או קטנייה כלשהי תמיד יהיה בנוסף ומה שנשאר אנחנו אוכלים ביום ראשון בצהריים. אני לא אוכלת אוכל שהיה במקרר אפילו יום אחד, אבל קציצות אין לי בעייה לאכול גם אחרי יומיים, כי הן רק משתבחות.

את הקציצות אני מכינה משני סוגי בשר – בקר, רצוי צוואר מספר 10 ושווארמה נקבה (אפשר גם חזה עוף). השילוב של השווארמה או העוף נותן מרקם רך יותר לבשר אבל המרקם הקציצתי נשאר. אני אישית לא אוהבת קציצות רכות ונימוחות אלא אני אוהבת להרגיש את המרקם של הבשר.

תבשיל קציצות ואפונה

מצרכים לקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
  • 300 גרם שווארמה נקבה/חזה עוף טרי טחון
  • חופן גדול של עלי סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1/4 כוס שמן
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט לקציצות
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3-4 כפות פירורי לחם

מצרכים לתבשיל

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 עצם מח טרי
  • 3-4 כוסות עלי סלרי
  • 1 שקית אפונה קפואה (אני מעדיפה תמיד של סנפרוסט)
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כורכום
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  1. תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון את הסלרי, הבצל והפטרוזיליה וטוחנים.
  2. שמים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון ומוסיפים את הירקות הטחונים.
  3. שמים בקערה שמן, פלפל שחור, בהרט לקציצות, כורכום, קינמון ופירורי לחם ומערבבים טוב טוב עם הידיים עד שהקציצות נעשות דביקות. עוטפים בניילון נצמד ושמים שעה לפחות במקרר.
  4. התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מתבלים בכורכום, קוצצים בצל ומוסיפים לסיר יחד עם עצם המח. מטגנים כמה דקות על להבהב נמוכה עד להזהבה. מידי פעם מערבבים.
  5. מוסיפים את עלי הסלרי ומבשלים 15-20 דקות עד שהעלים מאבדים מעט מהנפח ומשחררים את הטעמים שלהם.
  6. מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 5 דקות.
  8. משמנים את הידיים קלות, מכדררים את הבשר לקציצות ומניחים בסיר בתוך הרוטב.
  9. מבשלים שעה על להבה נמוכה, מידי פעם מרטיבים את הקציצות בעזרת כף. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  10. התבשיל מוכן כשרוב הנוזלים הצטמצמו והרוטב הסמיך מעט.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט קינואה וחזה עוף
    סלט קינואה עם כרוב סגול וחזה עוף
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • קציצות אפונה ושומר
    קציצות בשר עם אפונה ושומר

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. קורל הגב 25 בנובמבר 2022 בשעה 9:22

    אפשר להחליף את האפונה בתפוחי אדמה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בנובמבר 2022 בשעה 11:38

      כן אין בעייה

  2. מלי הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 12:34

    האם אפשר להחליף את האפונה הקפואה לאפונה משימורים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 15:37

      היי מלי, ממש לא! זה לא טעים בלשון המעטה

  3. אורי הגב 19 בפברואר 2020 בשעה 20:21

    הכנתי היום, יצא מעולה!! תודההה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בפברואר 2020 בשעה 20:39

      איזה כייף לשמוע. תודה שחזרת לספר

  4. פז הגב 23 באפריל 2019 בשעה 23:15

    היי!!
    אני רוצה להכין את המתכון הזה כשר לפסח
    במה אפשר להחליף את פירורי הלחם ובאיזו כמות??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2019 בשעה 7:32

      היי פז, קמח מצה באותה כמות. חג שמח

  5. פז הגב 19 במרץ 2019 בשעה 10:55

    היי,
    לכמה קציצות הכמות מספיקה בערך?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במרץ 2019 בשעה 14:51

      היי פז. מה שאת רואה בסיר

  6. מירב הגב 28 בפברואר 2019 בשעה 19:43

    היי
    להוסיף את גבעול הסלרי קצוץ, לרוטב, הולך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בפברואר 2019 בשעה 23:22

      היי מירב, צריך לטגן. תעשי לפי השלבים

  7. סיגל ברמר הגב 27 בפברואר 2019 בשעה 10:16

    סיר טעים טעים בול כמו שאני אוהבת עם אורז ליד זה מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בפברואר 2019 בשעה 10:24

      אצלי עם הרבה לחם 🙂

  8. עירית הגב 27 בפברואר 2019 בשעה 10:02

    יהודית שלום,
    במתכון הקציצות לא מופיעה ביצה. האם זו טעות או אכן אין צורך בביצה?

    תודה רבה, עירית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בפברואר 2019 בשעה 10:23

      היי עירית, זו לא טעות. אין ביצה

    • סבטה הגב 24 ביוני 2021 בשעה 11:57

      הי, האם אפשר לוותר על מוח עצם? אין לי פשוט

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2021 בשעה 15:40

        היי סבטה,
        אפשר אבל חבל כי זה מוסיף המון טעם

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס