גלידת וניל ואוריאו טעימההה בטירוף. בלי מכונת גלידה וכן עם חלב מרוכז שמכינים בבית ומשדרג את הגלידה ברמות אחרות
עוד גלידה שאני מכינה בקלות, בלי מכונת גלידה ועם מצרכים הכי פשוטים שיש בבית. אני מכינה בבית חלב מרוכז שאין להשוות בכלל את הטעם שלו לזה הקנוי. הקנוי מלווה בטעמי לוואי ואילו הביתי עם טעם חלבי מדהים וכך טועמת גם הגלידה. הבסיס של הגלידה שלי הוא תמיד אותו בסיס ורק התוספות מתחלפות ומשתנות.
אז איזה גלידות כבר הכנתי?? הכנתי מלאאא טעמים אבל הספקתי לצלם רק חלק קטן:
- גלידת פיסטוק הורסת
- עוגת גלידת תות, לימון בננה מדהימה
- גלידת קינמון ופקאן סיני טבעונית
- גלידת וניל ואוריאו
- עוגת גלידה שוקולדית
- עוגת שוקולד צ'יפס וגלידת וניל
- גלידת תותים
גלידת וניל ועוגיות אוריאו
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1.5 כוסות חלב מרוכז (כנסו פה למתכון חלב מרוכז ביתי)
- 1 כף מחית וניל/ תוכן של מקל וניל(חובה!)
- 8-10 יחידות עוגיות אוריאו
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את החלב המרוכז, שמנת המתוקה ומחית וניל ומקציפים כמה דקות.
- עוצרים את פעולת המיקסר, שוברים עם הידיים את עוגיות האוריאו ומקפלים לתוך הקרם שהקצפנו.
- מעבירים לתבנית פיירקס או כל תבנית אחרת שמתאימה להקפאה ומקפיאים לילה שלם.
הי,
הכנתי היום את החלב המרוכז..
צריכה עוגת גלידה בגודל 26 רינג גבוה מה יחס השמנת המתוקה לחלב המרוכז?
היי כנרת,
היחס הוא אותו יחס כמו שמכינים גלידה.
תיעזרי פה בכל מיני מתכונים שלי
https://www.yehudit-aviv.co.il/?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA+%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94
שלום
אני רואה שבחלק ממתכוני הגלידה כתבת 1.5 כוס חלב מרוכז על 2 שמנת מתוקה
ובחלק 2 על 2.
אני מניחה שאין הרבה הבדל בין המתכונים אלא בעיקר הטעם שמוסיפים
אז מה ההבדל בעצם?
אני פשוט מחפשת מתכון בסיסי ולהוסיף טעמים כרצוני.
ודבר נוסף- את יודעת לאמר כמה זה בגרם נגיד 1.5 כוס חלב מרוכז? יותר נח לי לשקול…
תודה!!
היי אחינעם,
זה נכון! אני פשוט בכל פעם משדרגת את המתכון עוד קצת ובכלל עם תוספות שונות לפעמים יחס החומרים שונה. בכל מקרה כולן טובות מאוד.
אני לא יכולה לומר בגרמים כי השתמשתי בכוסות. לא צריך לדייק על הגרם, לא קריטי במקרה הזה
היי 🙂 המתכון יכול לעבוד במכונת גלידה?
היי בר,
אין צורך במכונת גלידה במתכון הזה
שלום: אין לי מחית וניל או מקל וניל וגם זה קשה להשגה ואני רוצה להכין את הגלידה.
יש אפשרות להשים תמצית וניל
ואם כן אז כמה ?
ואם לא אז מה להשים במקום?
אפשר לשים תמצית אבל הטעם יהיה שונה לחלוטין. אין תחליף לוניל. אתה יכול להכין טעמים אחרים כמו ריבת חלב או כל טעם אחר שאתה אוהב
היי, במה ניתן להמיר את השמנת המתוקה על מנת להפוך לפרווה/טבעוני?
(רצוי לא שמנת צמחית)
תודה!
היי אור,
את יכולה להמיר בקרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים (25%). שימי לילה שלם במקרר כשהקופסא הפוכה על הראש. למחרת תפתחי. תיפטרי מהנוזלים ותקבלי קרם קוקוס סמיך שאפשר להקציף כמו שמנת מתוקה. בהצלחה
תודה רבה!
זה שווה ערך לשמנת מתוקה אחת? מתכוונת מבחינת כמויות כמה לשים
לא סגורה על הכמויות אבל יש מצב שזה מספיק. תכיני פעם אחת ותדעי לתמיד 🙂
כוס וחצי של חלב מרוכז בהכנת הגלידה הכוונה לכוסות מדידה?
היי יהודית תודה רבה על המתכונים, הכנתי חלב מרוכז והקפאתי… האם לפני הכנת הגלידה צריך להפשיר את החלב המרוכז, האם במקרר או אפשר להוציא החוצה שיפשיר בטמפרטורת החדר?
היי חן,
מוציאים מהמקפיא, מחכים 5 דקות, חותכים לקוביות ושמים במיקסר. תוך כדי הקצפה זה כבר נמס