וואפל בלגי הכי טעים שתכינו ואם זה לא מספיק אז גם גלידת וניל ביתית שמכינים בקלות, בלי מכונת גלידה והיא יוצאת מושלמת!
פעם, מזמן, לפני שהיה לי מכשיר וואפל בלגי בבית, הייתי מזמינה אותו לקינוח כמעט אחרי כל ארוחה במסעדות שהיה להן את הוואפל בתפריט. לומר את האמת, כמעט אף פעם זה לא היה לי ממש טעים או מושלם כמו שאני אוהבת ולאט לאט הפסקתי לקחת אותו כקינוח. הוואפל תמיד היה די תפל או עמוס מידי בשוקולד או מייפל תעשייתי וזה היה מבאס.
וואפל בלגי הכי טעים שתכינו (באחריות) ואם זה לא מספיק אז הכנתי גם גלידת וניל מדהימה וכרגיל, בלי מכונת גלידה ובלי מכשירים מיוחדים, כן עם חלב מרוכז ביתי, ללא טעמי הלוואי של קופסאות השימורים של הקנוי.
וכאן תמצאו את כל מתכוני הגלידות הביתיות שלי
- קסטה שוקולד חלב ווניל
- גלידת קוקוס
- גלידה רום צימוקים
- גלידה דובדבני אמרנה
- גלידת שוקולד
- גלידת וניל ועוגיות אוריאו
- עוגת שוקולד צ'יפס וגלידת וניל
- פרפה תותים גאוני!!
- גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
- גלידת פיסטוק
- עוגת גלידה שוקולדית
- עוגת גלידה תות, לימון ובננה
- גלידוניות/פרפה לוטוס מגונדר
- גלידת וניל אוריאו
וואפל בלגי מושלם וגלידת וניל ביתית ללא מכונת גלידה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- אפשר להכין את הוואפל מראש ולהקפיא. כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים מעט בתנור.
- הבלילה נשמרת במקרר עד 5 ימים.
- כנסו כאן לוואפל בלגי (פלמי) שמכינים עם שמרים וסוכר גבישי שמתקרמל באפייה (חלום!)
מצרכים לוואפל בלגי – 10 וואפלים גדולים
- 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 75 גרם אבקת סוכר (8.5 כפות)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל אמיתית
- 1/2 ליטר חלב
מצרכים לגלידת וניל
- 300 גרם חלב מרוכז ביתי (אל תוותרו על הכנת החלב המרוכז בבית)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (2 מיכלים)
- 1 כפית מחית וניל (חובה)
אופן הכנה
מכינים וואפל בלגי: שמים בקערה אחת את כל היבשים – קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח ויוצרים גומה במרכז.
מוזגים לתוך הגומה של הקמח את כל ה"רטובים" – חמאה מומסת, ביצים, תמצית וניל וחלב ומערבבים הכל יחד בבלנדר או עם מטרפה ידנית עד שמקבלים בלילה חלקה.
שמים במקרר לפחות חצי שעה.
מחממים את המכשיר של הוואפלים למקסימום, משמנים אותו היטב בתרסיס שמן או חמאה ויוצקים מהבלילה כמות שתמלא את החריצים וסוגרים. אופים 2-3 דקות עד שהוואפל מוכן וזהוב.
מכינים גלידת וניל: שמים בקערת המיקסר את החלב המרוכז, השמנת המתוקה ומחית וניל ומקציפים כמה דקות למרקם יוגורט סמיך. מעבירים לכלי ומקפיאים לפחות 6 שעות.
להגשה: גלידה, סירופ מייפל אמיתי, שבבי קוקוס קלוי, שברי בוטנים וכו'.
תודה רבה לך, אשמח לטיפ איך לנקות את מכשיר הוופל.. לאחרונה לא מכינה בגלל הניקוי המאתגר של המכשיר
אני ממש שוטפת תחת ברז מים ונזהרת לא להרטיב את האזור של החשמל
תודה על המתכון ינוסה בהחלט !
האם יש לך מתכון לופל בלגי טבעוני ?
ללא הביצים ומוצרי החלב ?
מהמם תמר.
אין לי מתכון טבעוני לוואפל. בעיני החמאה זה כל הטעם