יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
ראשי » גלידות ומקפאים » חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 באוגוסט 2016 156 תגובות

חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה.

הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד.

אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.

מומלץ לרשום תאריך

חלב מרוכז תוצרת 2020

זה גם נוח להקפאה

כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:

  • גלידת דובדבני אמרנה
  • גלידת רום צימוקים
  • גלידת וניל ועוגיות אוריאו
  • גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
  • גלידת פיסטוק תוצרת בית
  • עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
  • עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
  • גלידת וניל אוריאו
  • עוגת גלידה שוקולדית
אני יכולה לאכול אותו ככה 🙂

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

לפני שמתחילים

  • משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
  • עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
  • מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.

מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל

  • 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
  • 500 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  1. שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה  (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
  3. אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
  5. ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
  6. להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
  7. בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
  8. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
    לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
  • גלידת רום צימוקים - ללא מכונת גלידה
    גלידת רום צימוקים - ללא מכונת גלידה
  • עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
    עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
  • ריבת חלב ביתית - Dulce de leche
    ריבת חלב ביתית - Dulce de leche
חלב מרוכז טבעוני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

156 תגובות

  1. מזי הגב 11 בינואר 2022 בשעה 16:52

    הכנתי , יצא מעולה!!! תודה על עוד מתכון נהדר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2022 בשעה 8:35

      איזה כייף מזי
      תודה שעדכנת

  2. עירית הגב 28 ביולי 2021 בשעה 15:16

    בהמשך להודעה הקודמת שלי…הבנתי מה עשיתי לא בסדר, המשכתי לבשל עד שהחלב הסמיך יותר ויצא מצוין!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2021 בשעה 20:10

      יופי עירית, שמחה שהסתדר לך

      • ורד הגב 2 באוקטובר 2021 בשעה 1:41

        הי יהודית רציתי לשאול לגבי החלב המרוכז אני פעם הכנתי איבת חלב בדיוק עם חלב סוכר והקורנפלור ויצא לי ממש טעים. האם זה יוצא כמו ריבת חלב? אמנם עשיתי את הריבת חלב לפני כמה שנים טובות אבל לפי החומרים ששמים במתכון שלך זה אותם החומרים. הקורנפלור מסמיך את זה ומבשלים עד שנהיה סמיך. חוץ מזה תודה לך על המתכונים הנפלאים של הגלידות רום צימוקים וגלידת קוקוס. אנסה בקרוב ואשמח לתשובתך.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוקטובר 2021 בשעה 19:23

          היי ורד,
          זה ממש לא כמו ריבת חלב. זה חלב מרוכז וזה מתכון שונה מריבת חלב
          תודה על הפרגון ♥

  3. עירית הגב 28 ביולי 2021 בשעה 13:43

    היי יהודית,
    דבר ראשון, אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים והסברים מצוינים!
    שנית, ניסיתי להכין את החלב המרוכז והכל יצא מצוין עד הרגע שהורדתי מהאש ומיד התחילו להיווצר גושים…האם ככה זה אמור להיות כשמתקרר?
    תודה מראש,
    עירית

  4. שלום הגב 24 ביוני 2021 בשעה 7:50

    הי
    עם כמו סוכר עובד מציון .
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2021 בשעה 15:39

      טוב לדעת שלום
      תודה על העדכון

  5. בת חן אוחנה הגב 17 במאי 2021 בשעה 14:29

    היי רציתי לדעת אם אפשר במקום סוכר להכין את החלב המרוכז עם סוכרזית כיוון שיש לנו סוכרת במשפחה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2021 בשעה 7:48

      היי בת חן, לדעתי לא. אולי עם "כמו סוכר" אבל לא ניסיתי. שווה לך לנסות ואם מצליח עדכני שאדע

  6. סהר הגב 25 באפריל 2021 בשעה 13:09

    הי יהודית,
    תודה על המתכונים הנפלאים.
    שאלה גבי המתכון של החלב המרוכז – עקבתי אחרי ההוראות והקרם שנוצר נראה חלק והטעם נותר אבקתי. המשכתי לבשל עוד ועוד (תוך בישול מתמיד) וזה לא עזר, האבקתיות של הקורנפלור לא נעלמה.
    בסוף הגעתי למצב שהקרם ממש קשה מידיי לעבוד איתו מרוב שהוא מרוכז.
    אודה לטיפ לגבי הקורנפלור – איך להמנע מהטעם האבקתי.
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2021 בשעה 17:58

      היי סהר,
      לא נשאר טעם אבקתי. השאלה אם נצמדת לכמויות ולאופן ההכנה בדיוק?

  7. שני הגב 14 באפריל 2021 בשעה 1:18

    היי יקירה תודה על המתכון. כמה זמן אחרי שזה יורד מהגז אפשר להכין עם זה גלידה?
    האם אפשר לשמוק במקרר? אם כן לכמה זמן? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2021 בשעה 8:33

      היי שני
      זה חייב להיות קר מאוד מהמקרר.
      שמירה במקרר זה למשך שבועיים בערך ובמקפיא הכי מומלץ לכמה חודשים וזה מפשיר מהר

  8. יעל הגב 18 במרץ 2021 בשעה 18:29

    תודה רבה! אנסה את הגירסה הטבעונית.
    אני לא משתמשת בקונפלור בכלל- יש תחליף לקונפלור? או אפשר לעשות גם בלי קונפלור?

    ולגבי שמן קוקוס אפשר שמן אבוקדו?

    ומה עוד ניתן לעשות בזה חוץ מגלידות?
    תודה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במרץ 2021 בשעה 12:05

      היי יעל,
      אולי קמח תפוחי אדמה יסמיך במקום קורנפלור.
      לא השתמשתי בשמן אבוקדו. אני מניחה שכל סוג של שומן יתאים וישפיע על הטעם והמרקם הסופי.
      מכינים עם זה עוגות וקינוחים

      • מיכל הגב 26 במאי 2022 בשעה 14:47

        היי בדיוק כשבאתי להתפלא מהקסם איך החלב רותח כמה זמן ולא גולש הוא התחיל לגלוש בצורה מפוארת, זה קרה בגלל פחות מדי סוכר או אש חמה מדי?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2022 בשעה 14:53

          היי מיכל
          אם שמת את כמות הסוכר כמו במתכון ולהבה בינונית אין סיבה שיגלוש

  9. רבקי הגב 13 בפברואר 2021 בשעה 20:59

    תודה לך יהודית על מתכונים נפלאים!! את מקור אדיר להשראה!
    עשיתי לשבת גם את כדורי השוקולד בתבנית ארטיקים וגם את גלידת הווניל על בסיס עוגת שוקולד צ'יפס, שניהם על בסיס חלב מרוכז, ושניהם יצאו אליפות!!
    שתי שאלות:
    עשיתי את החלב המרוכז על בסיס חלב סויה כי רציתי שיהיה פרווה. הוא יצא לי מאד מאד סמיך-במרקם של ריבת חלב. אחרי קירור היה לי ממש קשה להוציא עם כף כי זה התקשה עוד יותר. האם זה אמור להיות כך? או שבישלתי יותר מדי?
    שאלה נוספת- הטעם של החלב היה מאד מתוק. אני תוהה לעצמי זה בגלל החלב סויה. האם בפעם הבאה אני יכולה להפחית מכמות הסוכר?
    תודה מראש ושבוע מבורך!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בפברואר 2021 בשעה 9:03

      תודה רבה רבה רבקי. אני חה שאת אוהבת.
      סמיכות תלויה בזמן הבישול.
      לגבי מתיקות – חלב מרוכז הוא מאוד מאוד מתוק וזה כל הקטע שלו. אי אפשר להפחית מכמות הסוכר. כדי לקבל חלב מרוכז חייב כמות גדולה של סוכר אבל את יכולה לנסות חצי כמות.

  10. מיכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 13:09

    יהודית שלום
    אני מודעת לתפקיד הסוכר אבל לסוכרתיים האם תחליפי סוכר "כמו סוכר" או אחרים יעשו את העבודה ?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 17:08

      היי מיכל, אני לא יכולה לענות על משהו שאני לא יודעת ולא ניסיתי. אם הייתה לי בעייה עם סוכר הייתי פשוט מנסה להכין עם תחליפים ואורה מה התוצאה.

  11. ליאורה הגב 23 בינואר 2021 בשעה 3:28

    הי,
    מחכה כבר בקוצר רוח להכין את המתכון
    רציתי רק לדעת, האם אני יכולה להחליף את החמאה בנטורינה באותה כמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בינואר 2021 בשעה 8:25

      היי ליאורה,
      אפשר נטורינה

      • ליאורה הגב 25 בינואר 2021 בשעה 0:45

        תודה רבה!
        הכנתי (תכננתי להראות תמונה אבל לא משנה)
        ממ רציתי לבדוק דבר קטן, שמתי את הכל בסיר יחסית גבוהה ככה שהיה די חצי סיר רייק אחרי הכנסת הליטר חלב, ושמתי על אש בינונית – קרובה לנמוכה והחלב פשוט תוך פחות מעשרים דקות כבר לקח וגלש החוצה, שמתי את אותן הכמויות בדיוק של הסוכר וגם בלי קשר בחלב סויה היה סוכר ולכן לעתיד קיוויתי לדעת מה עשוי לגרום לזה.

        פרט לכך יצא ממש טעים, מזכיר בטעם מעט בלונדי, תודה רבה על המתכון, מקווה מחר להכין איתו את הגלידת פיסטוק:)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2021 בשעה 20:29

          היי ליאורה,
          לא אמור לגלוש. הסוכר שומר על החלב שלא יגלוש. אין לי מושג למה גלש לך אבל שמחה שאהבת

  12. אחת הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:02

    יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:16

      היי
      ממש לא. את יכולה שמן קוקוס

      • אור הגב 30 במרץ 2021 בשעה 21:52

        היי!
        הכנתי עכשיו בגרסה הטבעונית

        זה יצא במרקם פודינג ולא מרקם נוזלי סמיך… זה יפגע בהכנה של מאכלים איתו? או שזה יתנהג אותו הדבר כמו במרקם הנוזלי?

        אם אני מקפיאה, איך אפשר להפשיר אותו חזרה? במקרר לילה לפני? על השיש? להרתיח שוב על הגז? במיקרו?

        תודה רבה 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2021 בשעה 23:17

          היי אור,
          כנראה בישלת יתר על המידה. לא נורא. לא קןרה כלום. הפשרה במקרר או מחוץ למקרר. לא מחממים.
          חג שמח

      • נטלי גזית הגב 8 באפריל 2022 בשעה 15:54

        תודה רבה על המתכון הנהדר ומתכונים אחרים שתמיד מצליחים! חג פסח שמח!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2022 בשעה 15:04

          בשמחה וחג שמחח

  13. מאיה הגב 7 באוקטובר 2020 בשעה 23:52

    החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 8:45

      היי מאיה,
      אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
      ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
      תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
      עדכני
      נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??

  14. אושרית הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 18:30

    האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 20:30

      היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם

  15. אפרת הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 11:23

    היי,
    איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
    תודה!
    שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
    לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 19:07

      היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים

  16. Avigayil Ben-Or הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:19

    האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:58

      אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה

  17. אוריה הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 11:22

    האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 12:15

      היי אוריה, לא במקרה הזה

  18. מנשה הגב 30 ביולי 2020 בשעה 17:04

    היי, קודם כל תודה רבה ששיתפת אותנו יש לך אתר מקסים, לי זה לא מובן מאליו.

    יש לי שאלה שאשמח בבקשה שתעזרי לעשות סדר זה מבחינת כמויות נכונות,
    רשמת שאת שמה בתוך קופסאות פלסטיק כפי שרואים בתמונות שבערך נכנס שם נפח 150-200 מ"ל (אם אני מבין שזה פחות מכוס)

    כוס אחד= 240 מ"ל

    ושהסתכלתי בכמה מתכונים של גלידות באתר שלך,
    רשום לשים 1.5 כוסות חלב מרוכז / או מתכון אחר רשום לשים 1 כוס חלב מרוכז.
    ואמרת אחרי שמוציאים מהקפאה ומפשירים לחצי שעה אי אפשר להחזיר אותו בחזרה,
    אז אם אני מבין נכון אצטרך להוציא 2 קופסאות מהמקפיא בשביל שיהיה לי 1.5 כוסות חלב מרוכז
    ואז בעצם אשאר לי בקופסא עודף מהחלב מרוכז בהנחה שעשיתי את החישוב נכון, ואצטרך לזרוק את זה, כי סביר להניח שלא אכין עוד משהו באותו הזמן שאכין גלידה מסויימת.

    או שכדאי מההתחלה למדוד כוס שלם ואז להכניס לקופסא ואז להקפיא?
    האמת קצת הסתבכתי, אשמח לעצה ומהניסיון שלך שיהיה לי יותר קל לעבוד אם זה נכון ולא יתבזבז לי סתם.
    תודה רבה מראש,

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2020 בשעה 22:29

      היי מנשה,
      אני אסביר: המתכון הזה מאוד ישן יחסית ועבר בדרך כמה שינויים עד שהגעתי למתכון שאני אוהבת. כנ"ל לגבי הגלידות, בכל פעם שאני מכינה אני עושה ניסיונות ושינויים כדי לשפר ולכן יש כל מיני מתכונים (אגב, כולם טובים).
      אני מקפיאה כך כי כשאני מכינה גלידות זה בדרך כלל כמה טעמים ואני עושה שימוש כמעט בכל החלב המרוכז. אני מבינה שיש כאלה שמכינים כמות קטנה יותר – פשוט תקפיא את הכמות שמתאימה לכמות הגלידה שאתה מכין.
      אני מקווה שעניתי על השאלות.

      • מנשה הגב 31 ביולי 2020 בשעה 11:55

        הבנתי, תודה רבה על התשובה והמענה המהיר.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 ביולי 2020 בשעה 18:03

          בשמחה

  19. מיה הגב 28 ביולי 2020 בשעה 15:06

    היי תודה רבה על המתכון. אם אני מקפיאה ומפשירה זה עדיין ניתן לשימוש, כלומר אפשר להקפיא חזרה?
    כמה זמן זה יכול להיות במקרר אחרי הבישול?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2020 בשעה 16:32

      היי מיה,
      לא מומלץ בכללי להפשיר ולהקפיא חזרה שום דבר.
      מלכתחילה תחלקי לקופסאות שתפשירי ותשתמשי בכל הכמות. אחרי הבישול זה יישמר כמה ימים טובים בגלל כמות הסוכר.

  20. יעל הגב 27 ביולי 2020 בשעה 20:15

    יצא עם טעם לוואי של הקורנפלור. מרגישים על הלשון והחיך שזה לא חלק.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2020 בשעה 20:22

      יעל, כנראה לא הכנת נכון. אני מכינה אותו שנים ואגב, מאות הכינו אותו ועדיין מכינים והוא מעולה!

  21. חרות הגב 16 ביולי 2020 בשעה 14:07

    היי נראה מהמם ואני הולכת לנסות
    רציתי לשאול אם את השמן קוקוס לשים כשהוא במצב נוזלי או שצריך לקרר אותו לפני כן שיתקשה ורק אז להוסיף?
    תודה רבה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 16:57

      מהמם חרות. עדיף לקרר

  22. מתן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:41

    האם צריך לסגור את המכסה של הסיר בזמן הבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

      לא

  23. רחל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 22:50

    האם ניתן להשתמש בתחליף סוכר במקום סוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביולי 2020 בשעה 8:10

      היי רחל,
      לא במקרה הזה

  24. דלי הגב 4 ביולי 2020 בשעה 17:09

    כמה מנות להקפאה ניתן להכין מהכמות הזו? כמה מל' להוסיף להכנת גלידה משמנת מתוקה אחת?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביולי 2020 בשעה 23:38

      יש לך לינקים למתכוני הגלידות שלי. הכל כתוב שם

  25. איילת הגב 26 ביוני 2020 בשעה 8:32

    בגירסא הטבעונית, האם במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאת קקאו?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביוני 2020 בשעה 0:18

      היי איילת, ממש לא. חמאת קקאו זה לא תחליף לשמן קוקוס

  26. שיר הגב 24 ביוני 2020 בשעה 8:55

    היי יש אפשרות להשתמש בחלב 1% ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2020 בשעה 9:02

      היי שיר,
      אחוזי השומן הגבוהים נועדו כדי לקבל גלידה קרמית ולא קרחית (מלשון קרח)

  27. אוסנת הגב 21 ביוני 2020 בשעה 18:25

    זה גלש לי ללא הרף…גן על חום בינוני נמוך…//:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביוני 2020 בשעה 21:20

      אני יכולה לנחש שהפחתת בכמות הסוכר

  28. שקד הגב 18 ביוני 2020 בשעה 9:25

    בוקר טוב,
    הבישול של חצי שעה – על אש גבוהה או נמוכה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביוני 2020 בשעה 9:57

      היי שקד,
      הכל כתוב. על להבה בינונית.

  29. אפרת הגב 12 ביוני 2020 בשעה 10:57

    היי, החלב המרוכז התעשייתי מתוק לי מדי. האם במתכון שלך מתקבלת אותה מידת מתיקות? תודה! מתה על האתר שלך 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 11:33

      היי אםרת, חלב מרוכז זה מתוק. זה כל הקטע שלו. פשוט בבית זה טעיםםם בטירוף בלי טעמי לוואי.
      ותודההה??

    • הדר הגב 11 ביולי 2020 בשעה 13:47

      הי, תודה על המתכונים הנפלאים! האם ניתן להשתמש בחלב נטול לקטוז? (למשל חלב הרים). תודה רבה.

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 ביולי 2020 בשעה 14:50

        היי הדר,
        לא ניסיתי אבל לדעתי לא תהיה בעייה. אם את מנסה אשמח לדעת

        • מתן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:32

          אני ניסיתי יצא מעולה

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

            כייף לשמוע מתן

  30. רחלי הגב 9 ביוני 2020 בשעה 16:31

    היייי יהודיתת..הכנתי גם את המתכון הזה..ויצא לי פעם אחת בסדר גמור ואז כמו מישי שכתבה פה יצא לי גם סמיך מידייי והיה לו טעם ומרקם של מעדן דני כזה.מעניין.הוא מידי הסמיךך .במקור הוא רך כזה סמיך וכייפי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2020 בשעה 16:37

      היי רחלי,
      אם הכנת פעם אחת ויצא בסדר גמור אז את מבינה שכנראה בפעם הבאה בישלת יותר מידי או לא דייקת בכמות הקורנפלור ולכן הסמיך לך מידי.
      צריך לדייק בכמויות ובזמן הבישול

  31. לירון הגב 26 במאי 2020 בשעה 12:35

    היי יהודית,

    אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה, אני צריכה להפשיר אותו במקרר עד לרמה שהוא דליל?

    תודה מראש (-:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 18:35

      היי לירון, ממש לא. אני מוציאה מהמקפיא חצי שעה לפני וזהו, זה מספיק רך כדי להקציף

  32. אור הגב 20 במאי 2020 בשעה 12:43

    המתכון נראה נפלא. תודה!
    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:27

      היי אור,
      לא במקרה הזה

      • דודי הגב 8 ביולי 2020 בשעה 16:46

        ניתן להמיר את הסוכר בסטוויה(או תחליף סוכר אחר)? תודה.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2020 בשעה 8:15

          היי דודי,
          לא אפשרי

  33. שרה הגב 20 במאי 2020 בשעה 9:31

    שלום. הכנתי את זה אתמול יצא לי כמות של 4 כוסות חד פעמי לשתייה קרה כל אחת 180 מ"ל. יצא קצת צבע יותר כהה ממה שבתמונות.. זה לא הסמיך לי אחרי 20 דק והמשכתי לבשל את זה עוד שעה לפחות עד שזה הגיע למרקם.. השאלה אם זה מרוכז מידי עכשיו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:24

      היי שרה,
      זה ממשיך להסמיך מאוד אחרי קירור. אם זה מרוכז מידי? תלוי במרקם שיצא לך תראי בתמונות איך אמור להיות

  34. חן חזק הגב 12 במאי 2020 בשעה 18:15

    היי יהודית תודה רבה, הכנתי את החלב המרוכז… יצאה לי כמות של 3 כוסות שתיה חד פעמי חם… זה 200 מ"ל הגיוני? כי ראיתי שאצלך יצא כמות של 6
    עוד, שאלה אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה אני צריכה להפשיר את החלב במקרר או שזה בסדר גם על השיש בטמפרטורת החדר?
    תוגה רבה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2020 בשעה 7:40

      היי חן,
      מה שצילמתי זאת הכמות שהכנתי ממש לאחרונה.
      אם יצא לך צרקם נכון אז לא עקרוני המשקל. זה צריך להיות סמיך כמו חלב מרוכז שמוכרים בסופר, מעין פודינג כזה

    • דבורה הגב 13 במאי 2020 בשעה 18:16

      יהודית יקרה
      ראיתי מתכונים של חלב מרוכז ללא שמן וללא קורנפלור מה את אומרת על זה האם זה יציב לגלידות

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2020 בשעה 18:52

        היי דבורה,
        לא הכנתי אז אין לי מושג. פה יש חמאה שגם מוסיפה טעם. החלב המרוכז הזה מעולה כך שאין לי עניין לנסות משהו אחר. אם את מנסה ספרי איך יצא

  35. דבורה הגב 6 במאי 2020 בשעה 14:57

    אכן רעיון מבריק את אלופה כל מה שרציתי לצלם לבעלי את הקופסאות שימורים של החלב מרוכז שידע מה לקנות ונתקלתי במתכון . אז ברור שמחקתי מהרשימה ואנסה את שלך כי באמת יש לקנוי טעם לוואי וגם ריח והוא מלא רעלים. הולכת על הטבעוני
    בעז"ה אשלח איך יצא
    תודה יהודית יקרה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2020 בשעה 16:31

      תודה רבה דבורה. חלב מרוכז ביתי כל כך שונה בטעמו מהקנוי שרק מי שמכין יודע את ההבדלים. אני שמחה שאת מכינה.

      • דבורה הגב 6 במאי 2020 בשעה 20:27

        היי יקרה האם קמח טפיוקה יוכל להחליף את הקורנפלור או קמח תפוח אדמה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2020 בשעה 20:36

          היי דבורה, אני לא מכירה קאת קמח הטפיוקה . קמח תפוחי אדמה יתאים

        • רחל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 22:43

          האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר (חולי סכרת) במקום סוכר?

  36. גיטי הגב 3 במאי 2020 בשעה 15:47

    האם אפשר להכין מיד אחרי התקררות עם זה גלידה?או חייב קירור מוחלט של כמה שעות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במאי 2020 בשעה 16:16

      מומלץ מאוד לקרר. את יכולה לשים אפילו שעתיים במקפיא כדי לזרז תהליכים

  37. רוני הגב 24 באפריל 2020 בשעה 14:13

    היי יהודית,
    כשמכינה עוגת גלידה (בשכבת הגלידה עם החלב המרוכז, שמנת להקצפה ושוקולד), לאחר התייצבות כלילה במקפיא, אפשר לאחסן במקרר למספר שעות או עלול לנזול?

    תודה ושבת שלום:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2020 בשעה 16:09

      היי רוני,
      גלידה נמסה במקרר

  38. תום הגב 13 באפריל 2020 בשעה 13:29

    שלום יהודית,
    לגבי הגרסה הטבעונית, באיזה סוג של חלב קוקוס השתמשת?
    יש גרסה שמנה (17-20% שומן), וגרסה רזה (3-5%).
    שני הסוגים משווקים בפחיות של 400 מ"ל.
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2020 בשעה 15:19

      היי תום,
      הגרסה השמנה יותר

  39. טאקו הגב 10 באפריל 2020 בשעה 10:56

    היי
    נראה לך שאפשר להמיר את הקורנלור בקמח תפו"א

    בתודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2020 בשעה 11:15

      היי טאקו,

      לא נסיתי

  40. רבקה הגב 10 באפריל 2020 בשעה 5:39

    עשיתי ויצא מוצלח. קל ומהיר. תודהרבה! חג שמח!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2020 בשעה 8:13

      תודה רבקה
      חג שמח

  41. מורן הגב 29 במרץ 2020 בשעה 17:40

    היי! אם עשיתי כמות כפולה צריך לחכות כפול זמן לאחר הרתיחה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2020 בשעה 22:06

      מן הסתם לכמות גדולה יותר לוקח זמן בישול ארוך יותר. אני ממליצה לבדוק את הסמיכות

  42. שרה הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 13:43

    שלום יהודית!

    גיליתי את האתר בעקבות החלב המרוכז, הוא מדהים ומיוחד!
    מקווה להתחיל להכין ממנו בקרוב, תודה!!

    החלב המרוכז יצא טעים מאד, אבל לא מספיק סמיך.
    אבל מצוין לפעם ראשונה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 22:22

      זה ממשיך להסמיך במקרר. בכל מקרה זה עניין של בישול והיצמדות לכמויות מדוייקות

  43. נועה הגב 12 באוקטובר 2019 בשעה 18:25

    היי יהודית האם אני יכולה להוסיף עוד קונפלור למתכון הטבעוני עם הוא לא מסמיך כל כך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2019 בשעה 8:14

      היי נועה,
      זה מסמיך עוד במקרר

  44. מעיין אסרף הגב 9 באוקטובר 2019 בשעה 21:44

    היי,
    אני אלרגית לחלב ורציתי לדעת עם יש אפשרות להחליף את החלב קוקוס במשהו אחר כמו חלב סויה אגוזים אורז או שיבולת שועל? ועם אין אפשרות להחליף אז אשמח לדעת עם הטעם של חלב הקוקוס הוא ממש חזק.
    תודה מעיין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2019 בשעה 22:18

      היי מעיין, את יכולה להחליף בכל סוג של חלב. לחלב קוקוס אין טעם חזק או ממש מוגש של קוקוס

  45. קורל הגב 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:24

    היי אם אני עושה חצי כמות זה צריך פחות זמן בישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוגוסט 2019 בשעה 7:01

      היי קורל. בהחלט כן

  46. חדוה הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 13:48

    האם צריך לכסות את הסיר בזמן הבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 16:53

      היי חדוה, לא

  47. אליה הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 13:21

    הי יהודית,
    הבישול לאחר הרתיחה הראשונה (כתוב חצי שעה) הוא על אש נמוכה?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 16:53

      היי אליה, כן על אש נמוכה

  48. מיטל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 3:33

    האם ניתן להפחית בכמות הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 7:45

      היי מיטל. לא במקרה הזה

  49. זוהר הגב 4 באוגוסט 2019 בשעה 17:54

    איזה רעיון מטורף! אבל יש לך מתכון לגלידה בשביל זה? 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוגוסט 2019 בשעה 18:51

      היי זוהר. יש כמה וכמה בבלוג

  50. שרון הגב 23 ביולי 2019 בשעה 9:54

    יצא פשוט מעולה!
    הכנתי בגרסת הפרווה עם חלב שקדים
    תודה לך 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 13:14

      מהמם שרון. כייף לשמוע

      • שני הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:00

        היי, חייב כמות כזאת גדולה של סוכר?
        אפשר פחות?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:04

          היי שני,
          כן, זה חלב מרוכז ואין דרך לקבל את אותה תוצאה עם פחות סוכר

          מועדים לשמחה ♥

  51. שרית הגב 9 במאי 2019 בשעה 18:00

    היייי!!!
    מה הקשר שקראת לאתר לוחשת לאוכל?
    נשמע קצת חילוני…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2019 בשעה 20:55

      היי שרית. לא הבנתי את השאלה. מה הקשר חילוני??

  52. גלית הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 11:34

    האם אפשר להשתש בקרם הקוקוס ולא במי קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 13:49

      היי גלית. לא במקרה הזה. קרם קוקוס מאוד סמיך וכל יחסי הכמויות צריכות להשתנות. כיוון שלא ניסיתי אז לא ממליצה

  53. יסמין הגב 13 ביולי 2018 בשעה 16:50

    היי,

    הכנתי כפי שכתוב, והמרקם יצא מאוד מאוד סמיך וג'לי.
    כך זה אמור להיות? או שצריך להיות נוזלי?

    ואם כן, כיצד אפשר לתקן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 ביולי 2018 בשעה 17:50

      היי יסמין. המרקם אמור להיות סמיך משהו כמו מלבי לפני מקרר ואז במקרר זה ממש מתייצב. אין מה לתקן. תשתמשי במה שיצא לך זה אמור להיות בסדר

  54. אבישג הגב 27 ביוני 2018 בשעה 21:10

    כמה אחוזי שומן של נוזל הקוקוס צריך בשביל המתכון הטבעוני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2018 בשעה 13:13

      היי אבישג. לא שמתי לב. זה לא כל כך משנה

  55. סנדר הגב 10 ביוני 2018 בשעה 7:30

    שלום,
    אשמח אם כל הכמויות ירשמו במשקל.

    תודה, ושבוע נפלא.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 ביוני 2018 בשעה 16:31

      שלום סנדר,
      יש בדף הראשי אופציה להמרת מידות.
      תודה ושבוע נפלא

  56. מיכל הגב 9 ביוני 2018 בשעה 22:42

    איך עושים מהחלב המרוכז בגרסה הטבעונית גלידה טבעונית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2018 בשעה 23:38

      היי מיכל. את משתמש במוצרים טבעוניים כמו שמנת צמחית או קרם קוקוס ומשלבת טעמים כמו שוקולד מריר, מחית פיסטוק, אגוזי לוז, שקדים….כל דבר שהוא טבעוני. יש גם ממרחים טבעוניים אני פחות מתמחה בטבעוני כי אני לא טבעונית אבל הכנתי את החלב המרוכז כאופציה לאנשים שלא אוכלים מוצרי חלב ובעיקר למי שמעדיף פרווה.

  57. רות הגב 8 במאי 2018 בשעה 12:17

    שלום! האם אוכל להחליף בגרסא הטבעונית, של החלב קוקוס, את הסוכר לסוכר דייט או לסטיביה?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2018 בשעה 17:48

      לא ניסיתי. כל המרקם מתקבל מהכמות הגדולה של הסוכר. לא יודעת מה תהיה התוצאה עם סוכר דיאט או סטיביה

  58. שירה הגב 1 בפברואר 2018 בשעה 19:16

    הכנתי חלב מרוכז לפני כמה חודשים טובים והשארתי במקרר
    אפשר להשתמש? איך יודעים?
    טעמתי מעט טעם של חלב מרוכז רגיל
    וגם אין ריח או משהו מיוחד.
    מה את חושבת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2018 בשעה 22:38

      האמת שאין לי מושג. היית צריכה להקפיא אבל בגלל הכמות הגדולה של הסוכר ייתכן שזה בסדר גם במקרר. אם זה טועם בסדר אז אין בעייה

  59. עדי הגב 28 בנובמבר 2017 בשעה 5:23

    האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס או שקדים במקום נוזל קוקוס (או להסביר לי מה זה נוזל קוקוס, חיה בארה״ב)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2017 בשעה 18:25

      בהחלט אפשר. כל חלב שאת רוצה יתאים. אין בעייה.

  60. יוכי הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 14:14

    היי
    כמה זמן החלב המרוכז הזה נשאר במקרר? והאם ניתן להקפיא?
    אם אני צריכה רק כוס לגלידה שאת מכינה, אני מכינה חצי כמות? 3/4?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 21:13

      אפשר ורצוי להקפיא. תכיני את הכמות זה נשאר במקפיא אפילו שנה

  61. חנה הגב 14 באוגוסט 2017 בשעה 8:10

    היי יהודית,
    האם נראה לך שניתן להמיר את הסוכר במייפל אורגני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 0:11

      לא בטוחה בכלל אבל תנסי ותעדכני אם כן. בסוכר חום אני די בטוחה שכן

  62. כרמלה הגב 3 ביוני 2017 בשעה 17:44

    האם אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי במקום כל או חלק מהסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2017 בשעה 21:25

      לא במקרה הזה.

      • Carmela הגב 1 באוגוסט 2017 בשעה 16:43

        תודה

      • שני הגב 2 ביוני 2020 בשעה 15:12

        שלום זה נראה מהמם ואני רצה להכין את האופציה הטבעונית
        לא לגמרי הבנתי מה אפשר לעשות עם זה אז אשמח לפירוט 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 ביוני 2020 בשעה 16:57

          היי שני,
          את יכולה להכין מלא קינוחים אבל בעיקר גלידות. יש לינקים לגלידות

  63. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2016 בשעה 5:19

    ממש לא. יוצא הרבה יותר

  64. Unknown הגב 13 בספטמבר 2016 בשעה 4:38

    היי,
    הכמות הזאת מקבילה לכמות של פחית קנויה?

  65. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2016 בשעה 20:21

    לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב

  66. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2016 בשעה 20:21

    לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב

  67. אריאלה חן הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 5:53

    ריבת חלב… יאמי ..יאמי..

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס