חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא
חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה. הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד. אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.
מומלץ לרשום תאריך
זה גם נוח להקפאה
כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:
- גלידת דובדבני אמרנה
- גלידת רום צימוקים
- גלידת וניל ועוגיות אוריאו
- גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
- גלידת פיסטוק תוצרת בית
- עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
- עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
- גלידת וניל אוריאו
- עוגת גלידה שוקולדית
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- יש לי גם טיק טוק
- משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
- עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
- מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.
מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל
- 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
- 50 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על להבה בינונית – נמוכה. אם מכינים בסיר נונסטיק אפשר לא להיות צמודים לסיר כי החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר והסיר. אפשר גם למרוח את שפתי הסיר בחמאה ואז החלב ש"מנסה" לגלוש לא מצליח. תוך כדי בישול החלב מתאדה ומצטמצם.
- אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
- מסירים מהאש ומעבירים לקופסאות פלסטיק עם מכסה. מקררים מעט ומעבירים למקפיא. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
- כשרוצים להכין גלידה מפשירים וממשיכים לפי המתכון.
בהצלחה!
היי
אפשר להכין את זה עם תחליף סוכר ?
לא
כל הכבוד לך יהודית על ההתייחסות המכבדת והסבלנית לכל השאלות.
עברתי על כולן ושמתי לב שהשאלות חוזרות על עצמן כמה וכמה פעמים. ניתן להסיק שלא קוראים את הערותייך לפני ששואלים. חבל.
האתר מעולה,והסברייך נהירים וברורים.
המשיכי להעשיר את המטבח שלנו,ולשתף אותנו בנסיונך.
תודה!
תודה רבה רבה
אכן אני משתדלת לכתוב את כל הטיפים בהקדמה ורק צריך לקרוא.
היי, יצא לי מאוד נוזלי,
מה יכולה להיות הסיבה?
להבה נמוכה מידי, לא מספיק זמן בישול. צריך להבין שהזמנים לא יכולים להיות מדוייקים על הדקה כי מן הסתם הלהבה שמבשלים עליה תהיה שונה ולכן צריך גם להסתכל על המרקם ולהפעיל שיקול דעת. את יכולה עדיין לתקן
שלום!
יצא לי נוזלי מידי ולא עשיתי עם זה כלום באותו רגע מחוסר זמן
האם אפשר שבוע אחרי להרתיח שוב עם קרונפלור??
תודה
כן לא אמורה להיות בעייה. הסמיכות תלויה גם בזמן הבישול וצמצום החלב
פשוט מאושרת שראיתי את המתכון הזה!!!
הכנתי ויצא מושלם! בעז"ה אשתמש לקראת חג השבועות.
אגב, הכמות שיצאה לי היא 850 גר'.
איזה כייף. באמת מתכון מושלם
תגידי יהודית אני עשיתי פעם לפני הרבה שנים ריבת חלב עם חלב וסוכר חום בדיוק בשיטה הזאת והריבת חלב יצאה וואו. אז גם את הריבת חלב את עושה ככה רק עם סוכר חום בגלל הצבע?
ריבת חלב מקבלת צבע עמוק כי יש בה הרבה סוכר שמתקרמל בתהליך הבישול. זה לא קשור לצבע הסוכר
מתכון מעולה והוראות מדויקות וקלות. יצא מצוין:) אבל דורש המון והתעסקות אז לקחת בחשבון…
הכל יחסי. אני מוצאת שזה מאוד פשוט וטבעי. לא ממש התעסקות למעט הבחישה
האם אפשר לבצע את המתכון עם חצי בדיוק מן המרכיבים? 500 ליטר חלב, 250 גרם סוכר וכן הלאה…
האם יש צורך בשינוי זמני הבישול או שינויים כאלה ואחרים?
כן בטח
היי, מגיבה פה פעם ראשונה למרות שכל הזמן חורשת על האתר!
הכנתי, ויצא טעים לאללה – ממש כיף שזה כמו שחלב מרוכז אמור להיות אבל בלי טעם דוחה של החלב הכחוש.
יש שני דברים – אחד, למרות שסיננתי אל אף שלא כתוב וטוב שכך (אני קונדיטורית שהכינה מאות קרם פטיסיירים בחיה אז אני יודעת לבחוש וכמובן שקלתי הכל על הגרם, עדיין נשארו טיפונת גושים קטנטנטים) אני מסכימה עם התגובה למעלה שיש קצת טעם לוואי של קורנפלור. זה לא שהמרקם לא חלק (כי שוב, הטיפה שנשאר לא עבר דרך המסננת) אלא שמרגיש לי שבשליש כמות שהכנתי אם הייתי מפחיתה ב5 גרם זה עדיין היה יותר סמיך וטיפה פחות עם טעם של חומר מסמיך….אני אנסה בפעם הבאה. זה לא באמת מפריע, סתם נקודה לשיפור.
השני הוא שלמרות שהמרקם היה מושלם בשעה שזה צונן בלילה קר בטמפרטורת החדר, כשהעברתי את זה כבר למקרר ראו שהמרקם נהיה כזה כמו של מרציפן. אם כשארצה להכין עם זה משהו זה יהיה יום קר – אפשר לחמם את זה ממש לכמה שניות כדי שזה יחזור להיות מה שזה היה? לא נראה לי שאמור לפגוע בזה, נכון? כי אני חוששת שזה לא לגמרי יחזור לזה בטמפ' החדר. תודה!
היי הילה,
וואו אני ממש מעריכה את התגובה הארוכה והמנומקת ממש.
ראשית, מעולה שסיננת אם היו גושים. אני חייבת לציין שהכנתי את המתכון הזה מאות פעמים ואם מקפידים על ערבוב מתמיד אז אין גושים ובכל זאת מעולה לסנן בכל מקרה.
אני כנראה לא רגישה לטעם הלוואי של הקורנפלור ואצלי זה יוצא סמיך ממש כמו החלב הקנוי. אני מניחה שזה תלוי בגובה הלהבה שמבשלים עליה וזמני הבישול וצמצום הנוזלים. גם בקרפ פאטיסייר זה אותו דבר – זמן הבישול יקבע את סמיכות הקרם. אני מציעה להכין כמה פעמים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. זה מתכון שעבר אצלי המון גלגולים עד שהגעתי לכמויות האלה שלדעתי הכי מדוייקות. לגבי חימום – אין בעייה אם את לא צריכה את זה קר, נניח להכנת גלידות. בכל מקרה אני אכין שוב ואצלם סרטון הדגמה
מקווה שעניתי 🙂 יום מהמם
מה שנשאר היה אמנם בכמות של סביבות החצי כפית במצטבר שזה כלום. ואני גם תמיד תמיד מסננת פטיסיירים למרות שהם יוצאים לי חלקים, כן? זה לא גושי, פשוט כמעט תמיד באופן טבעי יש גושישים קטנטנים בין אם של ביצה או של קורנפלור שנשארים ואני רגישה לזה אז למדתי שעדיף בכל מצב לסנן. בכל מקרה, זו לא היתה הבעיה כאן כי המרקם היה חלק לחלוטין כמו של חלב מרוכז קנוי. זה שכאילו בטעם הרגשת כמו מעין טעם שהוא אבקתי קצת שקשה לשים עליו את האצבע. זה היה נראה עשוי בול במידה בשעה שזה עמד בחוץ, במקרר זה פשוט הפך לאבן. מה שאני אומרת זה שלמרות שלדעתי כן צריך בחלב מרוכז ביתי קורנפלור כי ניסיתי פעם ממתכונים שאין וזה יצא כזה באמצע – לא כמו מפחית, אני חושבת שגם אם תהיה הפחתה של 20-25% מכמות הקורנפלור זה יצא מצוין אבל אם טעם לוואי פחות אבקתי. אני אנסה בפעם הבאה עם פחות ואראה איך זה יוצא כי זה באמת מצוין, תכלס לא רואה סיבה לקנות כשאפשר להכין בקלות 🙂
האם ניתן לעשות את זה עם חלב עזים?
כן
אנחנו זוג חולי סכרת. משתמשת לכל העוגות בספלנדה תחליף סוכר. האם יש אפשרות בספלנדה
היי אסתר אני לא מכירה את המוצר. תנסי פשוט
אנסה ואשלח לך תוצאות. תודה
מה שמים במקום החמאה לצימחוניים?
כתוב לך הכל
הכנתי , יצא מעולה!!! תודה על עוד מתכון נהדר
איזה כייף מזי
תודה שעדכנת
בס"ד
מתכון מצויין הכנתי כבר פעמיים ובדרך להכין שוב תודה לך!!!
איזה כייף לשמוע
בהמשך להודעה הקודמת שלי…הבנתי מה עשיתי לא בסדר, המשכתי לבשל עד שהחלב הסמיך יותר ויצא מצוין!
יופי עירית, שמחה שהסתדר לך
הי יהודית רציתי לשאול לגבי החלב המרוכז אני פעם הכנתי איבת חלב בדיוק עם חלב סוכר והקורנפלור ויצא לי ממש טעים. האם זה יוצא כמו ריבת חלב? אמנם עשיתי את הריבת חלב לפני כמה שנים טובות אבל לפי החומרים ששמים במתכון שלך זה אותם החומרים. הקורנפלור מסמיך את זה ומבשלים עד שנהיה סמיך. חוץ מזה תודה לך על המתכונים הנפלאים של הגלידות רום צימוקים וגלידת קוקוס. אנסה בקרוב ואשמח לתשובתך.
היי ורד,
זה ממש לא כמו ריבת חלב. זה חלב מרוכז וזה מתכון שונה מריבת חלב
תודה על הפרגון ♥
היי יהודית,
דבר ראשון, אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים והסברים מצוינים!
שנית, ניסיתי להכין את החלב המרוכז והכל יצא מצוין עד הרגע שהורדתי מהאש ומיד התחילו להיווצר גושים…האם ככה זה אמור להיות כשמתקרר?
תודה מראש,
עירית
הי
עם כמו סוכר עובד מציון .
תודה
טוב לדעת שלום
תודה על העדכון
היי רציתי לדעת אם אפשר במקום סוכר להכין את החלב המרוכז עם סוכרזית כיוון שיש לנו סוכרת במשפחה
היי בת חן, לדעתי לא. אולי עם "כמו סוכר" אבל לא ניסיתי. שווה לך לנסות ואם מצליח עדכני שאדע
הי יהודית,
תודה על המתכונים הנפלאים.
שאלה גבי המתכון של החלב המרוכז – עקבתי אחרי ההוראות והקרם שנוצר נראה חלק והטעם נותר אבקתי. המשכתי לבשל עוד ועוד (תוך בישול מתמיד) וזה לא עזר, האבקתיות של הקורנפלור לא נעלמה.
בסוף הגעתי למצב שהקרם ממש קשה מידיי לעבוד איתו מרוב שהוא מרוכז.
אודה לטיפ לגבי הקורנפלור – איך להמנע מהטעם האבקתי.
תודה מראש
היי סהר,
לא נשאר טעם אבקתי. השאלה אם נצמדת לכמויות ולאופן ההכנה בדיוק?
היי יקירה תודה על המתכון. כמה זמן אחרי שזה יורד מהגז אפשר להכין עם זה גלידה?
האם אפשר לשמוק במקרר? אם כן לכמה זמן? תודה
היי שני
זה חייב להיות קר מאוד מהמקרר.
שמירה במקרר זה למשך שבועיים בערך ובמקפיא הכי מומלץ לכמה חודשים וזה מפשיר מהר
תודה רבה! אנסה את הגירסה הטבעונית.
אני לא משתמשת בקונפלור בכלל- יש תחליף לקונפלור? או אפשר לעשות גם בלי קונפלור?
ולגבי שמן קוקוס אפשר שמן אבוקדו?
ומה עוד ניתן לעשות בזה חוץ מגלידות?
תודה!!!
היי יעל,
אולי קמח תפוחי אדמה יסמיך במקום קורנפלור.
לא השתמשתי בשמן אבוקדו. אני מניחה שכל סוג של שומן יתאים וישפיע על הטעם והמרקם הסופי.
מכינים עם זה עוגות וקינוחים
היי בדיוק כשבאתי להתפלא מהקסם איך החלב רותח כמה זמן ולא גולש הוא התחיל לגלוש בצורה מפוארת, זה קרה בגלל פחות מדי סוכר או אש חמה מדי?
היי מיכל
אם שמת את כמות הסוכר כמו במתכון ולהבה בינונית אין סיבה שיגלוש
תודה לך יהודית על מתכונים נפלאים!! את מקור אדיר להשראה!
עשיתי לשבת גם את כדורי השוקולד בתבנית ארטיקים וגם את גלידת הווניל על בסיס עוגת שוקולד צ'יפס, שניהם על בסיס חלב מרוכז, ושניהם יצאו אליפות!!
שתי שאלות:
עשיתי את החלב המרוכז על בסיס חלב סויה כי רציתי שיהיה פרווה. הוא יצא לי מאד מאד סמיך-במרקם של ריבת חלב. אחרי קירור היה לי ממש קשה להוציא עם כף כי זה התקשה עוד יותר. האם זה אמור להיות כך? או שבישלתי יותר מדי?
שאלה נוספת- הטעם של החלב היה מאד מתוק. אני תוהה לעצמי זה בגלל החלב סויה. האם בפעם הבאה אני יכולה להפחית מכמות הסוכר?
תודה מראש ושבוע מבורך!!
תודה רבה רבה רבקי. אני חה שאת אוהבת.
סמיכות תלויה בזמן הבישול.
לגבי מתיקות – חלב מרוכז הוא מאוד מאוד מתוק וזה כל הקטע שלו. אי אפשר להפחית מכמות הסוכר. כדי לקבל חלב מרוכז חייב כמות גדולה של סוכר אבל את יכולה לנסות חצי כמות.
גם לרבקי וגם לכותבת המאמר.
הולכת לנסות את שניהם בקרוב, מזמן חלמתי על אפשרות של חלב מרוכז טבעוני
יהודית שלום
אני מודעת לתפקיד הסוכר אבל לסוכרתיים האם תחליפי סוכר "כמו סוכר" או אחרים יעשו את העבודה ?
תודה
היי מיכל, אני לא יכולה לענות על משהו שאני לא יודעת ולא ניסיתי. אם הייתה לי בעייה עם סוכר הייתי פשוט מנסה להכין עם תחליפים ואורה מה התוצאה.
הי,
מחכה כבר בקוצר רוח להכין את המתכון
רציתי רק לדעת, האם אני יכולה להחליף את החמאה בנטורינה באותה כמות?
היי ליאורה,
אפשר נטורינה
תודה רבה!
הכנתי (תכננתי להראות תמונה אבל לא משנה)
ממ רציתי לבדוק דבר קטן, שמתי את הכל בסיר יחסית גבוהה ככה שהיה די חצי סיר רייק אחרי הכנסת הליטר חלב, ושמתי על אש בינונית – קרובה לנמוכה והחלב פשוט תוך פחות מעשרים דקות כבר לקח וגלש החוצה, שמתי את אותן הכמויות בדיוק של הסוכר וגם בלי קשר בחלב סויה היה סוכר ולכן לעתיד קיוויתי לדעת מה עשוי לגרום לזה.
פרט לכך יצא ממש טעים, מזכיר בטעם מעט בלונדי, תודה רבה על המתכון, מקווה מחר להכין איתו את הגלידת פיסטוק:)
היי ליאורה,
לא אמור לגלוש. הסוכר שומר על החלב שלא יגלוש. אין לי מושג למה גלש לך אבל שמחה שאהבת
היי,
המתכון מהמם ויצא לי מושלם!
רק דבר אחד- ממש מבלבל שאת כותבת שהחלב לא גולש אודות לסוכר כי ברגע שהלהבה היתה בינונית כמו שכתוב והחלב הגיע לרתיחה הוא ממש התחיל לגלוש.
אז כן כדאי לכתוב שצריך לשמור על להבה בינונית-נמוכה וכן לשים לב תוך כדי שהלהבה מדויקת. כי זה היה די עוגמת נפש שסמכתי על זה שכתבת שהוא לא גולש אודות לסוכר. תודה!
תודה רבה רבה! כנראה שזה גם תלוי בסוג הסיר. אצלי נונסטיק ולא גולש אבל אעדכן במתכון.
יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??
היי
ממש לא. את יכולה שמן קוקוס
היי!
הכנתי עכשיו בגרסה הטבעונית
זה יצא במרקם פודינג ולא מרקם נוזלי סמיך… זה יפגע בהכנה של מאכלים איתו? או שזה יתנהג אותו הדבר כמו במרקם הנוזלי?
אם אני מקפיאה, איך אפשר להפשיר אותו חזרה? במקרר לילה לפני? על השיש? להרתיח שוב על הגז? במיקרו?
תודה רבה 🙂
היי אור,
כנראה בישלת יתר על המידה. לא נורא. לא קןרה כלום. הפשרה במקרר או מחוץ למקרר. לא מחממים.
חג שמח
תודה רבה על המתכון הנהדר ומתכונים אחרים שתמיד מצליחים! חג פסח שמח!
בשמחה וחג שמחח
החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?
היי מאיה,
אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
עדכני
נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??
האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?
היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם
היי,
איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
תודה!
שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…
היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים
האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?
אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה
האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?
היי אוריה, לא במקרה הזה
היי, קודם כל תודה רבה ששיתפת אותנו יש לך אתר מקסים, לי זה לא מובן מאליו.
יש לי שאלה שאשמח בבקשה שתעזרי לעשות סדר זה מבחינת כמויות נכונות,
רשמת שאת שמה בתוך קופסאות פלסטיק כפי שרואים בתמונות שבערך נכנס שם נפח 150-200 מ"ל (אם אני מבין שזה פחות מכוס)
כוס אחד= 240 מ"ל
ושהסתכלתי בכמה מתכונים של גלידות באתר שלך,
רשום לשים 1.5 כוסות חלב מרוכז / או מתכון אחר רשום לשים 1 כוס חלב מרוכז.
ואמרת אחרי שמוציאים מהקפאה ומפשירים לחצי שעה אי אפשר להחזיר אותו בחזרה,
אז אם אני מבין נכון אצטרך להוציא 2 קופסאות מהמקפיא בשביל שיהיה לי 1.5 כוסות חלב מרוכז
ואז בעצם אשאר לי בקופסא עודף מהחלב מרוכז בהנחה שעשיתי את החישוב נכון, ואצטרך לזרוק את זה, כי סביר להניח שלא אכין עוד משהו באותו הזמן שאכין גלידה מסויימת.
או שכדאי מההתחלה למדוד כוס שלם ואז להכניס לקופסא ואז להקפיא?
האמת קצת הסתבכתי, אשמח לעצה ומהניסיון שלך שיהיה לי יותר קל לעבוד אם זה נכון ולא יתבזבז לי סתם.
תודה רבה מראש,
היי מנשה,
אני אסביר: המתכון הזה מאוד ישן יחסית ועבר בדרך כמה שינויים עד שהגעתי למתכון שאני אוהבת. כנ"ל לגבי הגלידות, בכל פעם שאני מכינה אני עושה ניסיונות ושינויים כדי לשפר ולכן יש כל מיני מתכונים (אגב, כולם טובים).
אני מקפיאה כך כי כשאני מכינה גלידות זה בדרך כלל כמה טעמים ואני עושה שימוש כמעט בכל החלב המרוכז. אני מבינה שיש כאלה שמכינים כמות קטנה יותר – פשוט תקפיא את הכמות שמתאימה לכמות הגלידה שאתה מכין.
אני מקווה שעניתי על השאלות.
הבנתי, תודה רבה על התשובה והמענה המהיר.
בשמחה
היי תודה רבה על המתכון. אם אני מקפיאה ומפשירה זה עדיין ניתן לשימוש, כלומר אפשר להקפיא חזרה?
כמה זמן זה יכול להיות במקרר אחרי הבישול?
תודה
היי מיה,
לא מומלץ בכללי להפשיר ולהקפיא חזרה שום דבר.
מלכתחילה תחלקי לקופסאות שתפשירי ותשתמשי בכל הכמות. אחרי הבישול זה יישמר כמה ימים טובים בגלל כמות הסוכר.
יצא עם טעם לוואי של הקורנפלור. מרגישים על הלשון והחיך שזה לא חלק.
יעל, כנראה לא הכנת נכון. אני מכינה אותו שנים ואגב, מאות הכינו אותו ועדיין מכינים והוא מעולה!
תודה על המתכון. האם אפשר לקצר את התהליך על ישי שימוש בקרם קוקוס? ועוד שאלה אחת האם אפשר להשתמש עם תחליף סוכר כמו סטביה או ארטינול
לא ניסיתי אף אחת מהדרכים שרשמת אז אין לי מושג. תנסי ועדכני
היי נראה מהמם ואני הולכת לנסות
רציתי לשאול אם את השמן קוקוס לשים כשהוא במצב נוזלי או שצריך לקרר אותו לפני כן שיתקשה ורק אז להוסיף?
תודה רבה:)
מהמם חרות. עדיף לקרר
האם צריך לסגור את המכסה של הסיר בזמן הבישול?
לא
האם ניתן להשתמש בתחליף סוכר במקום סוכר?
היי רחל,
לא במקרה הזה
כמה מנות להקפאה ניתן להכין מהכמות הזו? כמה מל' להוסיף להכנת גלידה משמנת מתוקה אחת?
תודה
יש לך לינקים למתכוני הגלידות שלי. הכל כתוב שם
בגירסא הטבעונית, האם במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאת קקאו?
תודה!
היי איילת, ממש לא. חמאת קקאו זה לא תחליף לשמן קוקוס
היי יש אפשרות להשתמש בחלב 1% ?
היי שיר,
אחוזי השומן הגבוהים נועדו כדי לקבל גלידה קרמית ולא קרחית (מלשון קרח)
זה גלש לי ללא הרף…גן על חום בינוני נמוך…//:
אני יכולה לנחש שהפחתת בכמות הסוכר
בוקר טוב,
הבישול של חצי שעה – על אש גבוהה או נמוכה?
היי שקד,
הכל כתוב. על להבה בינונית.
היי, החלב המרוכז התעשייתי מתוק לי מדי. האם במתכון שלך מתקבלת אותה מידת מתיקות? תודה! מתה על האתר שלך 🙂
היי אםרת, חלב מרוכז זה מתוק. זה כל הקטע שלו. פשוט בבית זה טעיםםם בטירוף בלי טעמי לוואי.
ותודההה??
הי, תודה על המתכונים הנפלאים! האם ניתן להשתמש בחלב נטול לקטוז? (למשל חלב הרים). תודה רבה.
היי הדר,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא תהיה בעייה. אם את מנסה אשמח לדעת
אני ניסיתי יצא מעולה
כייף לשמוע מתן
היייי יהודיתת..הכנתי גם את המתכון הזה..ויצא לי פעם אחת בסדר גמור ואז כמו מישי שכתבה פה יצא לי גם סמיך מידייי והיה לו טעם ומרקם של מעדן דני כזה.מעניין.הוא מידי הסמיךך .במקור הוא רך כזה סמיך וכייפי.
היי רחלי,
אם הכנת פעם אחת ויצא בסדר גמור אז את מבינה שכנראה בפעם הבאה בישלת יותר מידי או לא דייקת בכמות הקורנפלור ולכן הסמיך לך מידי.
צריך לדייק בכמויות ובזמן הבישול
היי יהודית,
אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה, אני צריכה להפשיר אותו במקרר עד לרמה שהוא דליל?
תודה מראש (-:
היי לירון, ממש לא. אני מוציאה מהמקפיא חצי שעה לפני וזהו, זה מספיק רך כדי להקציף
המתכון נראה נפלא. תודה!
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
היי אור,
לא במקרה הזה
ניתן להמיר את הסוכר בסטוויה(או תחליף סוכר אחר)? תודה.
היי דודי,
לא אפשרי
שלום. הכנתי את זה אתמול יצא לי כמות של 4 כוסות חד פעמי לשתייה קרה כל אחת 180 מ"ל. יצא קצת צבע יותר כהה ממה שבתמונות.. זה לא הסמיך לי אחרי 20 דק והמשכתי לבשל את זה עוד שעה לפחות עד שזה הגיע למרקם.. השאלה אם זה מרוכז מידי עכשיו?
היי שרה,
זה ממשיך להסמיך מאוד אחרי קירור. אם זה מרוכז מידי? תלוי במרקם שיצא לך תראי בתמונות איך אמור להיות
היי יהודית תודה רבה, הכנתי את החלב המרוכז… יצאה לי כמות של 3 כוסות שתיה חד פעמי חם… זה 200 מ"ל הגיוני? כי ראיתי שאצלך יצא כמות של 6
עוד, שאלה אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה אני צריכה להפשיר את החלב במקרר או שזה בסדר גם על השיש בטמפרטורת החדר?
תוגה רבה ?
היי חן,
מה שצילמתי זאת הכמות שהכנתי ממש לאחרונה.
אם יצא לך צרקם נכון אז לא עקרוני המשקל. זה צריך להיות סמיך כמו חלב מרוכז שמוכרים בסופר, מעין פודינג כזה
יהודית יקרה
ראיתי מתכונים של חלב מרוכז ללא שמן וללא קורנפלור מה את אומרת על זה האם זה יציב לגלידות
היי דבורה,
לא הכנתי אז אין לי מושג. פה יש חמאה שגם מוסיפה טעם. החלב המרוכז הזה מעולה כך שאין לי עניין לנסות משהו אחר. אם את מנסה ספרי איך יצא
אכן רעיון מבריק את אלופה כל מה שרציתי לצלם לבעלי את הקופסאות שימורים של החלב מרוכז שידע מה לקנות ונתקלתי במתכון . אז ברור שמחקתי מהרשימה ואנסה את שלך כי באמת יש לקנוי טעם לוואי וגם ריח והוא מלא רעלים. הולכת על הטבעוני
בעז"ה אשלח איך יצא
תודה יהודית יקרה??
תודה רבה דבורה. חלב מרוכז ביתי כל כך שונה בטעמו מהקנוי שרק מי שמכין יודע את ההבדלים. אני שמחה שאת מכינה.
היי יקרה האם קמח טפיוקה יוכל להחליף את הקורנפלור או קמח תפוח אדמה
היי דבורה, אני לא מכירה קאת קמח הטפיוקה . קמח תפוחי אדמה יתאים
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר (חולי סכרת) במקום סוכר?
האם אפשר להכין מיד אחרי התקררות עם זה גלידה?או חייב קירור מוחלט של כמה שעות?
מומלץ מאוד לקרר. את יכולה לשים אפילו שעתיים במקפיא כדי לזרז תהליכים
אני מבינה שחייבים את הכמות הגדולה של הסוכר. אבל האם אפשר להחליף חצי לסוכר ארטינול או סטייה?
האם סוכר קנים אורגני יתאים?
מנסה בכל הכוח לאכול בריא
סוכר קנים יהיה בסדר לדעתי. כל התחליפים זה לא יעבוד
היי יהודית,
כשמכינה עוגת גלידה (בשכבת הגלידה עם החלב המרוכז, שמנת להקצפה ושוקולד), לאחר התייצבות כלילה במקפיא, אפשר לאחסן במקרר למספר שעות או עלול לנזול?
תודה ושבת שלום:)
היי רוני,
גלידה נמסה במקרר
שלום יהודית,
לגבי הגרסה הטבעונית, באיזה סוג של חלב קוקוס השתמשת?
יש גרסה שמנה (17-20% שומן), וגרסה רזה (3-5%).
שני הסוגים משווקים בפחיות של 400 מ"ל.
תודה!
היי תום,
הגרסה השמנה יותר
היי
נראה לך שאפשר להמיר את הקורנלור בקמח תפו"א
בתודה
היי טאקו,
לא נסיתי
עשיתי ויצא מוצלח. קל ומהיר. תודהרבה! חג שמח!
תודה רבקה
חג שמח
היי! אם עשיתי כמות כפולה צריך לחכות כפול זמן לאחר הרתיחה?
מן הסתם לכמות גדולה יותר לוקח זמן בישול ארוך יותר. אני ממליצה לבדוק את הסמיכות
שלום יהודית!
גיליתי את האתר בעקבות החלב המרוכז, הוא מדהים ומיוחד!
מקווה להתחיל להכין ממנו בקרוב, תודה!!
החלב המרוכז יצא טעים מאד, אבל לא מספיק סמיך.
אבל מצוין לפעם ראשונה.
זה ממשיך להסמיך במקרר. בכל מקרה זה עניין של בישול והיצמדות לכמויות מדוייקות
היי יהודית האם אני יכולה להוסיף עוד קונפלור למתכון הטבעוני עם הוא לא מסמיך כל כך?
היי נועה,
זה מסמיך עוד במקרר
היי,
אני אלרגית לחלב ורציתי לדעת עם יש אפשרות להחליף את החלב קוקוס במשהו אחר כמו חלב סויה אגוזים אורז או שיבולת שועל? ועם אין אפשרות להחליף אז אשמח לדעת עם הטעם של חלב הקוקוס הוא ממש חזק.
תודה מעיין
היי מעיין, את יכולה להחליף בכל סוג של חלב. לחלב קוקוס אין טעם חזק או ממש מוגש של קוקוס
היי אם אני עושה חצי כמות זה צריך פחות זמן בישול?
היי קורל. בהחלט כן
האם צריך לכסות את הסיר בזמן הבישול?
היי חדוה, לא
הי יהודית,
הבישול לאחר הרתיחה הראשונה (כתוב חצי שעה) הוא על אש נמוכה?
תודה!
היי אליה, כן על אש נמוכה
האם ניתן להפחית בכמות הסוכר?
היי מיטל. לא במקרה הזה
איזה רעיון מטורף! אבל יש לך מתכון לגלידה בשביל זה? 🙂
היי זוהר. יש כמה וכמה בבלוג
יצא פשוט מעולה!
הכנתי בגרסת הפרווה עם חלב שקדים
תודה לך 🙂
מהמם שרון. כייף לשמוע
היי, חייב כמות כזאת גדולה של סוכר?
אפשר פחות?
היי שני,
כן, זה חלב מרוכז ואין דרך לקבל את אותה תוצאה עם פחות סוכר
מועדים לשמחה ♥
היייי!!!
מה הקשר שקראת לאתר לוחשת לאוכל?
נשמע קצת חילוני…
היי שרית. לא הבנתי את השאלה. מה הקשר חילוני??
האם אפשר להשתש בקרם הקוקוס ולא במי קוקוס?
היי גלית. לא במקרה הזה. קרם קוקוס מאוד סמיך וכל יחסי הכמויות צריכות להשתנות. כיוון שלא ניסיתי אז לא ממליצה
היי,
הכנתי כפי שכתוב, והמרקם יצא מאוד מאוד סמיך וג'לי.
כך זה אמור להיות? או שצריך להיות נוזלי?
ואם כן, כיצד אפשר לתקן?
היי יסמין. המרקם אמור להיות סמיך משהו כמו מלבי לפני מקרר ואז במקרר זה ממש מתייצב. אין מה לתקן. תשתמשי במה שיצא לך זה אמור להיות בסדר
כמה אחוזי שומן של נוזל הקוקוס צריך בשביל המתכון הטבעוני?
היי אבישג. לא שמתי לב. זה לא כל כך משנה
שלום,
אשמח אם כל הכמויות ירשמו במשקל.
תודה, ושבוע נפלא.
שלום סנדר,
יש בדף הראשי אופציה להמרת מידות.
תודה ושבוע נפלא
איך עושים מהחלב המרוכז בגרסה הטבעונית גלידה טבעונית?
היי מיכל. את משתמש במוצרים טבעוניים כמו שמנת צמחית או קרם קוקוס ומשלבת טעמים כמו שוקולד מריר, מחית פיסטוק, אגוזי לוז, שקדים….כל דבר שהוא טבעוני. יש גם ממרחים טבעוניים אני פחות מתמחה בטבעוני כי אני לא טבעונית אבל הכנתי את החלב המרוכז כאופציה לאנשים שלא אוכלים מוצרי חלב ובעיקר למי שמעדיף פרווה.
שלום! האם אוכל להחליף בגרסא הטבעונית, של החלב קוקוס, את הסוכר לסוכר דייט או לסטיביה?
תודה
לא ניסיתי. כל המרקם מתקבל מהכמות הגדולה של הסוכר. לא יודעת מה תהיה התוצאה עם סוכר דיאט או סטיביה
הכנתי חלב מרוכז לפני כמה חודשים טובים והשארתי במקרר
אפשר להשתמש? איך יודעים?
טעמתי מעט טעם של חלב מרוכז רגיל
וגם אין ריח או משהו מיוחד.
מה את חושבת?
האמת שאין לי מושג. היית צריכה להקפיא אבל בגלל הכמות הגדולה של הסוכר ייתכן שזה בסדר גם במקרר. אם זה טועם בסדר אז אין בעייה
האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס או שקדים במקום נוזל קוקוס (או להסביר לי מה זה נוזל קוקוס, חיה בארה״ב)
בהחלט אפשר. כל חלב שאת רוצה יתאים. אין בעייה.
היי
כמה זמן החלב המרוכז הזה נשאר במקרר? והאם ניתן להקפיא?
אם אני צריכה רק כוס לגלידה שאת מכינה, אני מכינה חצי כמות? 3/4?
תודה
אפשר ורצוי להקפיא. תכיני את הכמות זה נשאר במקפיא אפילו שנה
היי יהודית,
האם נראה לך שניתן להמיר את הסוכר במייפל אורגני?
לא בטוחה בכלל אבל תנסי ותעדכני אם כן. בסוכר חום אני די בטוחה שכן
האם אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי במקום כל או חלק מהסוכר?
לא במקרה הזה.
תודה
שלום זה נראה מהמם ואני רצה להכין את האופציה הטבעונית
לא לגמרי הבנתי מה אפשר לעשות עם זה אז אשמח לפירוט 🙂
היי שני,
את יכולה להכין מלא קינוחים אבל בעיקר גלידות. יש לינקים לגלידות
ממש לא. יוצא הרבה יותר
היי,
הכמות הזאת מקבילה לכמות של פחית קנויה?
לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב
לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב
ריבת חלב… יאמי ..יאמי..