יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
ראשי » גלידות ומקפאים » חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 באוגוסט 2016 193 תגובות

חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה. הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד. אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.


מומלץ לרשום תאריך

חלב מרוכז תוצרת 2020

זה גם נוח להקפאה


כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:

  • גלידת דובדבני אמרנה
  • גלידת רום צימוקים
  • גלידת וניל ועוגיות אוריאו
  • גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
  • גלידת פיסטוק תוצרת בית
  • עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
  • עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
  • גלידת וניל אוריאו
  • עוגת גלידה שוקולדית
אני יכולה לאכול אותו ככה 🙂

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • יש לי גם טיק טוק
  • משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
  • עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
  • מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.

מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל

  • 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
  • 500 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  1. שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על להבה בינונית – נמוכה. אם מכינים בסיר נונסטיק אפשר לא להיות צמודים לסיר כי החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר והסיר. אפשר גם למרוח את שפתי הסיר בחמאה ואז החלב ש"מנסה" לגלוש לא מצליח. תוך כדי בישול החלב מתאדה ומצטמצם.
  3. אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
  5. ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
  6. מסירים מהאש ומעבירים לקופסאות פלסטיק עם מכסה. מקררים מעט ומעבירים למקפיא. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
  7. כשרוצים להכין גלידה מפשירים וממשיכים לפי המתכון.

בהצלחה!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה עם קרמל מלוח
    עוגת גבינה קלה להכנה עם קרמל מלוח ושערות קדאיף
  • לחם חלב יפני
    לחם חלב יפני מושלם
  • חומוס ובשר
    חומוס ביתי בתוספת בשר
  • חומוס ביתי ופטריות
    חומוס ביתי בתוספת פטריות חמות
חלב מרוכז טבעוני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

193 תגובות

  1. אורית הגב 9 באוקטובר 2024 בשעה 11:57

    היי
    אפשר להכין את זה עם תחליף סוכר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2024 בשעה 18:22

      לא

  2. אליה שטרן הגב 6 באוגוסט 2024 בשעה 9:40

    כל הכבוד לך יהודית על ההתייחסות המכבדת והסבלנית לכל השאלות.
    עברתי על כולן ושמתי לב שהשאלות חוזרות על עצמן כמה וכמה פעמים. ניתן להסיק שלא קוראים את הערותייך לפני ששואלים. חבל.
    האתר מעולה,והסברייך נהירים וברורים.
    המשיכי להעשיר את המטבח שלנו,ולשתף אותנו בנסיונך.
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2024 בשעה 8:12

      תודה רבה רבה
      אכן אני משתדלת לכתוב את כל הטיפים בהקדמה ורק צריך לקרוא.

  3. אתי הגב 5 ביוני 2024 בשעה 10:23

    היי, יצא לי מאוד נוזלי,
    מה יכולה להיות הסיבה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2024 בשעה 7:51

      להבה נמוכה מידי, לא מספיק זמן בישול. צריך להבין שהזמנים לא יכולים להיות מדוייקים על הדקה כי מן הסתם הלהבה שמבשלים עליה תהיה שונה ולכן צריך גם להסתכל על המרקם ולהפעיל שיקול דעת. את יכולה עדיין לתקן

  4. הודיה הגב 15 במאי 2024 בשעה 14:39

    שלום!
    יצא לי נוזלי מידי ולא עשיתי עם זה כלום באותו רגע מחוסר זמן
    האם אפשר שבוע אחרי להרתיח שוב עם קרונפלור??
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2024 בשעה 8:02

      כן לא אמורה להיות בעייה. הסמיכות תלויה גם בזמן הבישול וצמצום החלב

  5. לאה הגב 7 במאי 2024 בשעה 10:29

    פשוט מאושרת שראיתי את המתכון הזה!!!
    הכנתי ויצא מושלם! בעז"ה אשתמש לקראת חג השבועות.
    אגב, הכמות שיצאה לי היא 850 גר'.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2024 בשעה 7:58

      איזה כייף. באמת מתכון מושלם

      • ורד הגב 29 ביולי 2024 בשעה 11:47

        תגידי יהודית אני עשיתי פעם לפני הרבה שנים ריבת חלב עם חלב וסוכר חום בדיוק בשיטה הזאת והריבת חלב יצאה וואו. אז גם את הריבת חלב את עושה ככה רק עם סוכר חום בגלל הצבע?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2024 בשעה 21:15

          ריבת חלב מקבלת צבע עמוק כי יש בה הרבה סוכר שמתקרמל בתהליך הבישול. זה לא קשור לצבע הסוכר

  6. יסכה הגב 13 בפברואר 2024 בשעה 14:04

    מתכון מעולה והוראות מדויקות וקלות. יצא מצוין:) אבל דורש המון והתעסקות אז לקחת בחשבון…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 13:31

      הכל יחסי. אני מוצאת שזה מאוד פשוט וטבעי. לא ממש התעסקות למעט הבחישה

  7. אג'ה הגב 31 במאי 2023 בשעה 11:30

    האם אפשר לבצע את המתכון עם חצי בדיוק מן המרכיבים? 500 ליטר חלב, 250 גרם סוכר וכן הלאה…
    האם יש צורך בשינוי זמני הבישול או שינויים כאלה ואחרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במאי 2023 בשעה 11:50

      כן בטח

  8. הילה הגב 23 במרץ 2023 בשעה 2:10

    היי, מגיבה פה פעם ראשונה למרות שכל הזמן חורשת על האתר!
    הכנתי, ויצא טעים לאללה – ממש כיף שזה כמו שחלב מרוכז אמור להיות אבל בלי טעם דוחה של החלב הכחוש.
    יש שני דברים – אחד, למרות שסיננתי אל אף שלא כתוב וטוב שכך (אני קונדיטורית שהכינה מאות קרם פטיסיירים בחיה אז אני יודעת לבחוש וכמובן שקלתי הכל על הגרם, עדיין נשארו טיפונת גושים קטנטנטים) אני מסכימה עם התגובה למעלה שיש קצת טעם לוואי של קורנפלור. זה לא שהמרקם לא חלק (כי שוב, הטיפה שנשאר לא עבר דרך המסננת) אלא שמרגיש לי שבשליש כמות שהכנתי אם הייתי מפחיתה ב5 גרם זה עדיין היה יותר סמיך וטיפה פחות עם טעם של חומר מסמיך….אני אנסה בפעם הבאה. זה לא באמת מפריע, סתם נקודה לשיפור.
    השני הוא שלמרות שהמרקם היה מושלם בשעה שזה צונן בלילה קר בטמפרטורת החדר, כשהעברתי את זה כבר למקרר ראו שהמרקם נהיה כזה כמו של מרציפן. אם כשארצה להכין עם זה משהו זה יהיה יום קר – אפשר לחמם את זה ממש לכמה שניות כדי שזה יחזור להיות מה שזה היה? לא נראה לי שאמור לפגוע בזה, נכון? כי אני חוששת שזה לא לגמרי יחזור לזה בטמפ' החדר. תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 במרץ 2023 בשעה 8:47

      היי הילה,
      וואו אני ממש מעריכה את התגובה הארוכה והמנומקת ממש.
      ראשית, מעולה שסיננת אם היו גושים. אני חייבת לציין שהכנתי את המתכון הזה מאות פעמים ואם מקפידים על ערבוב מתמיד אז אין גושים ובכל זאת מעולה לסנן בכל מקרה.
      אני כנראה לא רגישה לטעם הלוואי של הקורנפלור ואצלי זה יוצא סמיך ממש כמו החלב הקנוי. אני מניחה שזה תלוי בגובה הלהבה שמבשלים עליה וזמני הבישול וצמצום הנוזלים. גם בקרפ פאטיסייר זה אותו דבר – זמן הבישול יקבע את סמיכות הקרם. אני מציעה להכין כמה פעמים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. זה מתכון שעבר אצלי המון גלגולים עד שהגעתי לכמויות האלה שלדעתי הכי מדוייקות. לגבי חימום – אין בעייה אם את לא צריכה את זה קר, נניח להכנת גלידות. בכל מקרה אני אכין שוב ואצלם סרטון הדגמה
      מקווה שעניתי 🙂 יום מהמם

      • הילה הגב 23 במרץ 2023 בשעה 22:51

        מה שנשאר היה אמנם בכמות של סביבות החצי כפית במצטבר שזה כלום. ואני גם תמיד תמיד מסננת פטיסיירים למרות שהם יוצאים לי חלקים, כן? זה לא גושי, פשוט כמעט תמיד באופן טבעי יש גושישים קטנטנים בין אם של ביצה או של קורנפלור שנשארים ואני רגישה לזה אז למדתי שעדיף בכל מצב לסנן. בכל מקרה, זו לא היתה הבעיה כאן כי המרקם היה חלק לחלוטין כמו של חלב מרוכז קנוי. זה שכאילו בטעם הרגשת כמו מעין טעם שהוא אבקתי קצת שקשה לשים עליו את האצבע. זה היה נראה עשוי בול במידה בשעה שזה עמד בחוץ, במקרר זה פשוט הפך לאבן. מה שאני אומרת זה שלמרות שלדעתי כן צריך בחלב מרוכז ביתי קורנפלור כי ניסיתי פעם ממתכונים שאין וזה יצא כזה באמצע – לא כמו מפחית, אני חושבת שגם אם תהיה הפחתה של 20-25% מכמות הקורנפלור זה יצא מצוין אבל אם טעם לוואי פחות אבקתי. אני אנסה בפעם הבאה עם פחות ואראה איך זה יוצא כי זה באמת מצוין, תכלס לא רואה סיבה לקנות כשאפשר להכין בקלות 🙂

  9. אביגיל אהרון הגב 19 באוקטובר 2022 בשעה 22:42

    האם ניתן לעשות את זה עם חלב עזים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 15:16

      כן

  10. אסתר הגב 3 באוגוסט 2022 בשעה 12:48

    אנחנו זוג חולי סכרת. משתמשת לכל העוגות בספלנדה תחליף סוכר. האם יש אפשרות בספלנדה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוגוסט 2022 בשעה 14:08

      היי אסתר אני לא מכירה את המוצר. תנסי פשוט

      • אסתר הגב 3 באוגוסט 2022 בשעה 16:47

        אנסה ואשלח לך תוצאות. תודה

    • נעמה הגב 1 בינואר 2025 בשעה 21:03

      מה שמים במקום החמאה לצימחוניים?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בינואר 2025 בשעה 10:19

        כתוב לך הכל

  11. מזי הגב 11 בינואר 2022 בשעה 16:52

    הכנתי , יצא מעולה!!! תודה על עוד מתכון נהדר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2022 בשעה 8:35

      איזה כייף מזי
      תודה שעדכנת

    • שרית הגב 12 באוגוסט 2024 בשעה 7:16

      בס"ד

      מתכון מצויין הכנתי כבר פעמיים ובדרך להכין שוב תודה לך!!!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוגוסט 2024 בשעה 7:39

        איזה כייף לשמוע

  12. עירית הגב 28 ביולי 2021 בשעה 15:16

    בהמשך להודעה הקודמת שלי…הבנתי מה עשיתי לא בסדר, המשכתי לבשל עד שהחלב הסמיך יותר ויצא מצוין!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2021 בשעה 20:10

      יופי עירית, שמחה שהסתדר לך

      • ורד הגב 2 באוקטובר 2021 בשעה 1:41

        הי יהודית רציתי לשאול לגבי החלב המרוכז אני פעם הכנתי איבת חלב בדיוק עם חלב סוכר והקורנפלור ויצא לי ממש טעים. האם זה יוצא כמו ריבת חלב? אמנם עשיתי את הריבת חלב לפני כמה שנים טובות אבל לפי החומרים ששמים במתכון שלך זה אותם החומרים. הקורנפלור מסמיך את זה ומבשלים עד שנהיה סמיך. חוץ מזה תודה לך על המתכונים הנפלאים של הגלידות רום צימוקים וגלידת קוקוס. אנסה בקרוב ואשמח לתשובתך.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוקטובר 2021 בשעה 19:23

          היי ורד,
          זה ממש לא כמו ריבת חלב. זה חלב מרוכז וזה מתכון שונה מריבת חלב
          תודה על הפרגון ♥

    • ליאורה הגב 9 באפריל 2025 בשעה 13:55

      הי יהודית
      אני מתחילה בישולים לפסח, אז דבר ראשון פותחת את האתר שלך❤️
      לגבי החלב המרוכז, האם צריך להשתמש דווקא בחלב משקית או מקרטון? אני יודעת שיש דברים שכדאי להכין דווקא מסוג מסויים…
      תודה רבה!!

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2025 בשעה 22:11

        איזה כייף ליאורה.
        חלב רגיל 3%. לא משנה שקית או קרטון

  13. עירית הגב 28 ביולי 2021 בשעה 13:43

    היי יהודית,
    דבר ראשון, אני רוצה להודות לך על מתכונים מעולים והסברים מצוינים!
    שנית, ניסיתי להכין את החלב המרוכז והכל יצא מצוין עד הרגע שהורדתי מהאש ומיד התחילו להיווצר גושים…האם ככה זה אמור להיות כשמתקרר?
    תודה מראש,
    עירית

  14. שלום הגב 24 ביוני 2021 בשעה 7:50

    הי
    עם כמו סוכר עובד מציון .
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2021 בשעה 15:39

      טוב לדעת שלום
      תודה על העדכון

  15. בת חן אוחנה הגב 17 במאי 2021 בשעה 14:29

    היי רציתי לדעת אם אפשר במקום סוכר להכין את החלב המרוכז עם סוכרזית כיוון שיש לנו סוכרת במשפחה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2021 בשעה 7:48

      היי בת חן, לדעתי לא. אולי עם "כמו סוכר" אבל לא ניסיתי. שווה לך לנסות ואם מצליח עדכני שאדע

  16. סהר הגב 25 באפריל 2021 בשעה 13:09

    הי יהודית,
    תודה על המתכונים הנפלאים.
    שאלה גבי המתכון של החלב המרוכז – עקבתי אחרי ההוראות והקרם שנוצר נראה חלק והטעם נותר אבקתי. המשכתי לבשל עוד ועוד (תוך בישול מתמיד) וזה לא עזר, האבקתיות של הקורנפלור לא נעלמה.
    בסוף הגעתי למצב שהקרם ממש קשה מידיי לעבוד איתו מרוב שהוא מרוכז.
    אודה לטיפ לגבי הקורנפלור – איך להמנע מהטעם האבקתי.
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2021 בשעה 17:58

      היי סהר,
      לא נשאר טעם אבקתי. השאלה אם נצמדת לכמויות ולאופן ההכנה בדיוק?

  17. שני הגב 14 באפריל 2021 בשעה 1:18

    היי יקירה תודה על המתכון. כמה זמן אחרי שזה יורד מהגז אפשר להכין עם זה גלידה?
    האם אפשר לשמוק במקרר? אם כן לכמה זמן? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2021 בשעה 8:33

      היי שני
      זה חייב להיות קר מאוד מהמקרר.
      שמירה במקרר זה למשך שבועיים בערך ובמקפיא הכי מומלץ לכמה חודשים וזה מפשיר מהר

  18. יעל הגב 18 במרץ 2021 בשעה 18:29

    תודה רבה! אנסה את הגירסה הטבעונית.
    אני לא משתמשת בקונפלור בכלל- יש תחליף לקונפלור? או אפשר לעשות גם בלי קונפלור?

    ולגבי שמן קוקוס אפשר שמן אבוקדו?

    ומה עוד ניתן לעשות בזה חוץ מגלידות?
    תודה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במרץ 2021 בשעה 12:05

      היי יעל,
      אולי קמח תפוחי אדמה יסמיך במקום קורנפלור.
      לא השתמשתי בשמן אבוקדו. אני מניחה שכל סוג של שומן יתאים וישפיע על הטעם והמרקם הסופי.
      מכינים עם זה עוגות וקינוחים

      • מיכל הגב 26 במאי 2022 בשעה 14:47

        היי בדיוק כשבאתי להתפלא מהקסם איך החלב רותח כמה זמן ולא גולש הוא התחיל לגלוש בצורה מפוארת, זה קרה בגלל פחות מדי סוכר או אש חמה מדי?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2022 בשעה 14:53

          היי מיכל
          אם שמת את כמות הסוכר כמו במתכון ולהבה בינונית אין סיבה שיגלוש

  19. רבקי הגב 13 בפברואר 2021 בשעה 20:59

    תודה לך יהודית על מתכונים נפלאים!! את מקור אדיר להשראה!
    עשיתי לשבת גם את כדורי השוקולד בתבנית ארטיקים וגם את גלידת הווניל על בסיס עוגת שוקולד צ'יפס, שניהם על בסיס חלב מרוכז, ושניהם יצאו אליפות!!
    שתי שאלות:
    עשיתי את החלב המרוכז על בסיס חלב סויה כי רציתי שיהיה פרווה. הוא יצא לי מאד מאד סמיך-במרקם של ריבת חלב. אחרי קירור היה לי ממש קשה להוציא עם כף כי זה התקשה עוד יותר. האם זה אמור להיות כך? או שבישלתי יותר מדי?
    שאלה נוספת- הטעם של החלב היה מאד מתוק. אני תוהה לעצמי זה בגלל החלב סויה. האם בפעם הבאה אני יכולה להפחית מכמות הסוכר?
    תודה מראש ושבוע מבורך!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בפברואר 2021 בשעה 9:03

      תודה רבה רבה רבקי. אני חה שאת אוהבת.
      סמיכות תלויה בזמן הבישול.
      לגבי מתיקות – חלב מרוכז הוא מאוד מאוד מתוק וזה כל הקטע שלו. אי אפשר להפחית מכמות הסוכר. כדי לקבל חלב מרוכז חייב כמות גדולה של סוכר אבל את יכולה לנסות חצי כמות.

    • תודה על הרעיונות לגרסה טבעונית הגב 9 באוגוסט 2022 בשעה 14:16

      גם לרבקי וגם לכותבת המאמר.
      הולכת לנסות את שניהם בקרוב, מזמן חלמתי על אפשרות של חלב מרוכז טבעוני

  20. מיכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 13:09

    יהודית שלום
    אני מודעת לתפקיד הסוכר אבל לסוכרתיים האם תחליפי סוכר "כמו סוכר" או אחרים יעשו את העבודה ?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 17:08

      היי מיכל, אני לא יכולה לענות על משהו שאני לא יודעת ולא ניסיתי. אם הייתה לי בעייה עם סוכר הייתי פשוט מנסה להכין עם תחליפים ואורה מה התוצאה.

  21. ליאורה הגב 23 בינואר 2021 בשעה 3:28

    הי,
    מחכה כבר בקוצר רוח להכין את המתכון
    רציתי רק לדעת, האם אני יכולה להחליף את החמאה בנטורינה באותה כמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בינואר 2021 בשעה 8:25

      היי ליאורה,
      אפשר נטורינה

      • ליאורה הגב 25 בינואר 2021 בשעה 0:45

        תודה רבה!
        הכנתי (תכננתי להראות תמונה אבל לא משנה)
        ממ רציתי לבדוק דבר קטן, שמתי את הכל בסיר יחסית גבוהה ככה שהיה די חצי סיר רייק אחרי הכנסת הליטר חלב, ושמתי על אש בינונית – קרובה לנמוכה והחלב פשוט תוך פחות מעשרים דקות כבר לקח וגלש החוצה, שמתי את אותן הכמויות בדיוק של הסוכר וגם בלי קשר בחלב סויה היה סוכר ולכן לעתיד קיוויתי לדעת מה עשוי לגרום לזה.

        פרט לכך יצא ממש טעים, מזכיר בטעם מעט בלונדי, תודה רבה על המתכון, מקווה מחר להכין איתו את הגלידת פיסטוק:)

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2021 בשעה 20:29

          היי ליאורה,
          לא אמור לגלוש. הסוכר שומר על החלב שלא יגלוש. אין לי מושג למה גלש לך אבל שמחה שאהבת

      • רות הגב 19 ביולי 2024 בשעה 10:57

        היי,
        המתכון מהמם ויצא לי מושלם!
        רק דבר אחד- ממש מבלבל שאת כותבת שהחלב לא גולש אודות לסוכר כי ברגע שהלהבה היתה בינונית כמו שכתוב והחלב הגיע לרתיחה הוא ממש התחיל לגלוש.
        אז כן כדאי לכתוב שצריך לשמור על להבה בינונית-נמוכה וכן לשים לב תוך כדי שהלהבה מדויקת. כי זה היה די עוגמת נפש שסמכתי על זה שכתבת שהוא לא גולש אודות לסוכר. תודה!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2024 בשעה 19:56

          תודה רבה רבה! כנראה שזה גם תלוי בסוג הסיר. אצלי נונסטיק ולא גולש אבל אעדכן במתכון.

  22. אחת הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:02

    יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:16

      היי
      ממש לא. את יכולה שמן קוקוס

      • אור הגב 30 במרץ 2021 בשעה 21:52

        היי!
        הכנתי עכשיו בגרסה הטבעונית

        זה יצא במרקם פודינג ולא מרקם נוזלי סמיך… זה יפגע בהכנה של מאכלים איתו? או שזה יתנהג אותו הדבר כמו במרקם הנוזלי?

        אם אני מקפיאה, איך אפשר להפשיר אותו חזרה? במקרר לילה לפני? על השיש? להרתיח שוב על הגז? במיקרו?

        תודה רבה 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במרץ 2021 בשעה 23:17

          היי אור,
          כנראה בישלת יתר על המידה. לא נורא. לא קןרה כלום. הפשרה במקרר או מחוץ למקרר. לא מחממים.
          חג שמח

      • נטלי גזית הגב 8 באפריל 2022 בשעה 15:54

        תודה רבה על המתכון הנהדר ומתכונים אחרים שתמיד מצליחים! חג פסח שמח!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2022 בשעה 15:04

          בשמחה וחג שמחח

  23. מאיה הגב 7 באוקטובר 2020 בשעה 23:52

    החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 8:45

      היי מאיה,
      אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
      ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
      תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
      עדכני
      נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??

  24. אושרית הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 18:30

    האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 20:30

      היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם

  25. אפרת הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 11:23

    היי,
    איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
    תודה!
    שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
    לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 19:07

      היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים

  26. Avigayil Ben-Or הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:19

    האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:58

      אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה

  27. אוריה הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 11:22

    האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 12:15

      היי אוריה, לא במקרה הזה

  28. מנשה הגב 30 ביולי 2020 בשעה 17:04

    היי, קודם כל תודה רבה ששיתפת אותנו יש לך אתר מקסים, לי זה לא מובן מאליו.

    יש לי שאלה שאשמח בבקשה שתעזרי לעשות סדר זה מבחינת כמויות נכונות,
    רשמת שאת שמה בתוך קופסאות פלסטיק כפי שרואים בתמונות שבערך נכנס שם נפח 150-200 מ"ל (אם אני מבין שזה פחות מכוס)

    כוס אחד= 240 מ"ל

    ושהסתכלתי בכמה מתכונים של גלידות באתר שלך,
    רשום לשים 1.5 כוסות חלב מרוכז / או מתכון אחר רשום לשים 1 כוס חלב מרוכז.
    ואמרת אחרי שמוציאים מהקפאה ומפשירים לחצי שעה אי אפשר להחזיר אותו בחזרה,
    אז אם אני מבין נכון אצטרך להוציא 2 קופסאות מהמקפיא בשביל שיהיה לי 1.5 כוסות חלב מרוכז
    ואז בעצם אשאר לי בקופסא עודף מהחלב מרוכז בהנחה שעשיתי את החישוב נכון, ואצטרך לזרוק את זה, כי סביר להניח שלא אכין עוד משהו באותו הזמן שאכין גלידה מסויימת.

    או שכדאי מההתחלה למדוד כוס שלם ואז להכניס לקופסא ואז להקפיא?
    האמת קצת הסתבכתי, אשמח לעצה ומהניסיון שלך שיהיה לי יותר קל לעבוד אם זה נכון ולא יתבזבז לי סתם.
    תודה רבה מראש,

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2020 בשעה 22:29

      היי מנשה,
      אני אסביר: המתכון הזה מאוד ישן יחסית ועבר בדרך כמה שינויים עד שהגעתי למתכון שאני אוהבת. כנ"ל לגבי הגלידות, בכל פעם שאני מכינה אני עושה ניסיונות ושינויים כדי לשפר ולכן יש כל מיני מתכונים (אגב, כולם טובים).
      אני מקפיאה כך כי כשאני מכינה גלידות זה בדרך כלל כמה טעמים ואני עושה שימוש כמעט בכל החלב המרוכז. אני מבינה שיש כאלה שמכינים כמות קטנה יותר – פשוט תקפיא את הכמות שמתאימה לכמות הגלידה שאתה מכין.
      אני מקווה שעניתי על השאלות.

      • מנשה הגב 31 ביולי 2020 בשעה 11:55

        הבנתי, תודה רבה על התשובה והמענה המהיר.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 ביולי 2020 בשעה 18:03

          בשמחה

  29. מיה הגב 28 ביולי 2020 בשעה 15:06

    היי תודה רבה על המתכון. אם אני מקפיאה ומפשירה זה עדיין ניתן לשימוש, כלומר אפשר להקפיא חזרה?
    כמה זמן זה יכול להיות במקרר אחרי הבישול?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2020 בשעה 16:32

      היי מיה,
      לא מומלץ בכללי להפשיר ולהקפיא חזרה שום דבר.
      מלכתחילה תחלקי לקופסאות שתפשירי ותשתמשי בכל הכמות. אחרי הבישול זה יישמר כמה ימים טובים בגלל כמות הסוכר.

  30. יעל הגב 27 ביולי 2020 בשעה 20:15

    יצא עם טעם לוואי של הקורנפלור. מרגישים על הלשון והחיך שזה לא חלק.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2020 בשעה 20:22

      יעל, כנראה לא הכנת נכון. אני מכינה אותו שנים ואגב, מאות הכינו אותו ועדיין מכינים והוא מעולה!

    • Naama הגב 16 ביוני 2024 בשעה 15:48

      תודה על המתכון. האם אפשר לקצר את התהליך על ישי שימוש בקרם קוקוס? ועוד שאלה אחת האם אפשר להשתמש עם תחליף סוכר כמו סטביה או ארטינול

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביוני 2024 בשעה 16:41

        לא ניסיתי אף אחת מהדרכים שרשמת אז אין לי מושג. תנסי ועדכני

  31. חרות הגב 16 ביולי 2020 בשעה 14:07

    היי נראה מהמם ואני הולכת לנסות
    רציתי לשאול אם את השמן קוקוס לשים כשהוא במצב נוזלי או שצריך לקרר אותו לפני כן שיתקשה ורק אז להוסיף?
    תודה רבה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 16:57

      מהמם חרות. עדיף לקרר

  32. מתן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:41

    האם צריך לסגור את המכסה של הסיר בזמן הבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

      לא

  33. רחל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 22:50

    האם ניתן להשתמש בתחליף סוכר במקום סוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביולי 2020 בשעה 8:10

      היי רחל,
      לא במקרה הזה

  34. דלי הגב 4 ביולי 2020 בשעה 17:09

    כמה מנות להקפאה ניתן להכין מהכמות הזו? כמה מל' להוסיף להכנת גלידה משמנת מתוקה אחת?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביולי 2020 בשעה 23:38

      יש לך לינקים למתכוני הגלידות שלי. הכל כתוב שם

  35. איילת הגב 26 ביוני 2020 בשעה 8:32

    בגירסא הטבעונית, האם במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאת קקאו?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביוני 2020 בשעה 0:18

      היי איילת, ממש לא. חמאת קקאו זה לא תחליף לשמן קוקוס

  36. שיר הגב 24 ביוני 2020 בשעה 8:55

    היי יש אפשרות להשתמש בחלב 1% ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביוני 2020 בשעה 9:02

      היי שיר,
      אחוזי השומן הגבוהים נועדו כדי לקבל גלידה קרמית ולא קרחית (מלשון קרח)

  37. אוסנת הגב 21 ביוני 2020 בשעה 18:25

    זה גלש לי ללא הרף…גן על חום בינוני נמוך…//:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביוני 2020 בשעה 21:20

      אני יכולה לנחש שהפחתת בכמות הסוכר

  38. שקד הגב 18 ביוני 2020 בשעה 9:25

    בוקר טוב,
    הבישול של חצי שעה – על אש גבוהה או נמוכה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביוני 2020 בשעה 9:57

      היי שקד,
      הכל כתוב. על להבה בינונית.

  39. אפרת הגב 12 ביוני 2020 בשעה 10:57

    היי, החלב המרוכז התעשייתי מתוק לי מדי. האם במתכון שלך מתקבלת אותה מידת מתיקות? תודה! מתה על האתר שלך 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 11:33

      היי אםרת, חלב מרוכז זה מתוק. זה כל הקטע שלו. פשוט בבית זה טעיםםם בטירוף בלי טעמי לוואי.
      ותודההה??

    • הדר הגב 11 ביולי 2020 בשעה 13:47

      הי, תודה על המתכונים הנפלאים! האם ניתן להשתמש בחלב נטול לקטוז? (למשל חלב הרים). תודה רבה.

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 ביולי 2020 בשעה 14:50

        היי הדר,
        לא ניסיתי אבל לדעתי לא תהיה בעייה. אם את מנסה אשמח לדעת

        • מתן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:32

          אני ניסיתי יצא מעולה

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

            כייף לשמוע מתן

  40. רחלי הגב 9 ביוני 2020 בשעה 16:31

    היייי יהודיתת..הכנתי גם את המתכון הזה..ויצא לי פעם אחת בסדר גמור ואז כמו מישי שכתבה פה יצא לי גם סמיך מידייי והיה לו טעם ומרקם של מעדן דני כזה.מעניין.הוא מידי הסמיךך .במקור הוא רך כזה סמיך וכייפי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2020 בשעה 16:37

      היי רחלי,
      אם הכנת פעם אחת ויצא בסדר גמור אז את מבינה שכנראה בפעם הבאה בישלת יותר מידי או לא דייקת בכמות הקורנפלור ולכן הסמיך לך מידי.
      צריך לדייק בכמויות ובזמן הבישול

  41. לירון הגב 26 במאי 2020 בשעה 12:35

    היי יהודית,

    אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה, אני צריכה להפשיר אותו במקרר עד לרמה שהוא דליל?

    תודה מראש (-:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 18:35

      היי לירון, ממש לא. אני מוציאה מהמקפיא חצי שעה לפני וזהו, זה מספיק רך כדי להקציף

  42. אור הגב 20 במאי 2020 בשעה 12:43

    המתכון נראה נפלא. תודה!
    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:27

      היי אור,
      לא במקרה הזה

      • דודי הגב 8 ביולי 2020 בשעה 16:46

        ניתן להמיר את הסוכר בסטוויה(או תחליף סוכר אחר)? תודה.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2020 בשעה 8:15

          היי דודי,
          לא אפשרי

  43. שרה הגב 20 במאי 2020 בשעה 9:31

    שלום. הכנתי את זה אתמול יצא לי כמות של 4 כוסות חד פעמי לשתייה קרה כל אחת 180 מ"ל. יצא קצת צבע יותר כהה ממה שבתמונות.. זה לא הסמיך לי אחרי 20 דק והמשכתי לבשל את זה עוד שעה לפחות עד שזה הגיע למרקם.. השאלה אם זה מרוכז מידי עכשיו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2020 בשעה 16:24

      היי שרה,
      זה ממשיך להסמיך מאוד אחרי קירור. אם זה מרוכז מידי? תלוי במרקם שיצא לך תראי בתמונות איך אמור להיות

  44. חן חזק הגב 12 במאי 2020 בשעה 18:15

    היי יהודית תודה רבה, הכנתי את החלב המרוכז… יצאה לי כמות של 3 כוסות שתיה חד פעמי חם… זה 200 מ"ל הגיוני? כי ראיתי שאצלך יצא כמות של 6
    עוד, שאלה אם אני מקפיאה את החלב המרוכז ורוצה להכין גלידה אני צריכה להפשיר את החלב במקרר או שזה בסדר גם על השיש בטמפרטורת החדר?
    תוגה רבה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2020 בשעה 7:40

      היי חן,
      מה שצילמתי זאת הכמות שהכנתי ממש לאחרונה.
      אם יצא לך צרקם נכון אז לא עקרוני המשקל. זה צריך להיות סמיך כמו חלב מרוכז שמוכרים בסופר, מעין פודינג כזה

    • דבורה הגב 13 במאי 2020 בשעה 18:16

      יהודית יקרה
      ראיתי מתכונים של חלב מרוכז ללא שמן וללא קורנפלור מה את אומרת על זה האם זה יציב לגלידות

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2020 בשעה 18:52

        היי דבורה,
        לא הכנתי אז אין לי מושג. פה יש חמאה שגם מוסיפה טעם. החלב המרוכז הזה מעולה כך שאין לי עניין לנסות משהו אחר. אם את מנסה ספרי איך יצא

  45. דבורה הגב 6 במאי 2020 בשעה 14:57

    אכן רעיון מבריק את אלופה כל מה שרציתי לצלם לבעלי את הקופסאות שימורים של החלב מרוכז שידע מה לקנות ונתקלתי במתכון . אז ברור שמחקתי מהרשימה ואנסה את שלך כי באמת יש לקנוי טעם לוואי וגם ריח והוא מלא רעלים. הולכת על הטבעוני
    בעז"ה אשלח איך יצא
    תודה יהודית יקרה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2020 בשעה 16:31

      תודה רבה דבורה. חלב מרוכז ביתי כל כך שונה בטעמו מהקנוי שרק מי שמכין יודע את ההבדלים. אני שמחה שאת מכינה.

      • דבורה הגב 6 במאי 2020 בשעה 20:27

        היי יקרה האם קמח טפיוקה יוכל להחליף את הקורנפלור או קמח תפוח אדמה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במאי 2020 בשעה 20:36

          היי דבורה, אני לא מכירה קאת קמח הטפיוקה . קמח תפוחי אדמה יתאים

        • רחל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 22:43

          האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר (חולי סכרת) במקום סוכר?

  46. גיטי הגב 3 במאי 2020 בשעה 15:47

    האם אפשר להכין מיד אחרי התקררות עם זה גלידה?או חייב קירור מוחלט של כמה שעות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במאי 2020 בשעה 16:16

      מומלץ מאוד לקרר. את יכולה לשים אפילו שעתיים במקפיא כדי לזרז תהליכים

      • נעמה הגב 13 במאי 2024 בשעה 22:13

        אני מבינה שחייבים את הכמות הגדולה של הסוכר. אבל האם אפשר להחליף חצי לסוכר ארטינול או סטייה?
        האם סוכר קנים אורגני יתאים?
        מנסה בכל הכוח לאכול בריא

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2024 בשעה 22:45

          סוכר קנים יהיה בסדר לדעתי. כל התחליפים זה לא יעבוד

  47. רוני הגב 24 באפריל 2020 בשעה 14:13

    היי יהודית,
    כשמכינה עוגת גלידה (בשכבת הגלידה עם החלב המרוכז, שמנת להקצפה ושוקולד), לאחר התייצבות כלילה במקפיא, אפשר לאחסן במקרר למספר שעות או עלול לנזול?

    תודה ושבת שלום:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 באפריל 2020 בשעה 16:09

      היי רוני,
      גלידה נמסה במקרר

  48. תום הגב 13 באפריל 2020 בשעה 13:29

    שלום יהודית,
    לגבי הגרסה הטבעונית, באיזה סוג של חלב קוקוס השתמשת?
    יש גרסה שמנה (17-20% שומן), וגרסה רזה (3-5%).
    שני הסוגים משווקים בפחיות של 400 מ"ל.
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2020 בשעה 15:19

      היי תום,
      הגרסה השמנה יותר

  49. טאקו הגב 10 באפריל 2020 בשעה 10:56

    היי
    נראה לך שאפשר להמיר את הקורנלור בקמח תפו"א

    בתודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2020 בשעה 11:15

      היי טאקו,

      לא נסיתי

  50. רבקה הגב 10 באפריל 2020 בשעה 5:39

    עשיתי ויצא מוצלח. קל ומהיר. תודהרבה! חג שמח!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2020 בשעה 8:13

      תודה רבקה
      חג שמח

  51. מורן הגב 29 במרץ 2020 בשעה 17:40

    היי! אם עשיתי כמות כפולה צריך לחכות כפול זמן לאחר הרתיחה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 במרץ 2020 בשעה 22:06

      מן הסתם לכמות גדולה יותר לוקח זמן בישול ארוך יותר. אני ממליצה לבדוק את הסמיכות

  52. שרה הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 13:43

    שלום יהודית!

    גיליתי את האתר בעקבות החלב המרוכז, הוא מדהים ומיוחד!
    מקווה להתחיל להכין ממנו בקרוב, תודה!!

    החלב המרוכז יצא טעים מאד, אבל לא מספיק סמיך.
    אבל מצוין לפעם ראשונה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 22:22

      זה ממשיך להסמיך במקרר. בכל מקרה זה עניין של בישול והיצמדות לכמויות מדוייקות

  53. נועה הגב 12 באוקטובר 2019 בשעה 18:25

    היי יהודית האם אני יכולה להוסיף עוד קונפלור למתכון הטבעוני עם הוא לא מסמיך כל כך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2019 בשעה 8:14

      היי נועה,
      זה מסמיך עוד במקרר

  54. מעיין אסרף הגב 9 באוקטובר 2019 בשעה 21:44

    היי,
    אני אלרגית לחלב ורציתי לדעת עם יש אפשרות להחליף את החלב קוקוס במשהו אחר כמו חלב סויה אגוזים אורז או שיבולת שועל? ועם אין אפשרות להחליף אז אשמח לדעת עם הטעם של חלב הקוקוס הוא ממש חזק.
    תודה מעיין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2019 בשעה 22:18

      היי מעיין, את יכולה להחליף בכל סוג של חלב. לחלב קוקוס אין טעם חזק או ממש מוגש של קוקוס

  55. קורל הגב 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:24

    היי אם אני עושה חצי כמות זה צריך פחות זמן בישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוגוסט 2019 בשעה 7:01

      היי קורל. בהחלט כן

  56. חדוה הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 13:48

    האם צריך לכסות את הסיר בזמן הבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 16:53

      היי חדוה, לא

  57. אליה הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 13:21

    הי יהודית,
    הבישול לאחר הרתיחה הראשונה (כתוב חצי שעה) הוא על אש נמוכה?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 16:53

      היי אליה, כן על אש נמוכה

  58. מיטל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 3:33

    האם ניתן להפחית בכמות הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 7:45

      היי מיטל. לא במקרה הזה

  59. זוהר הגב 4 באוגוסט 2019 בשעה 17:54

    איזה רעיון מטורף! אבל יש לך מתכון לגלידה בשביל זה? 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוגוסט 2019 בשעה 18:51

      היי זוהר. יש כמה וכמה בבלוג

  60. שרון הגב 23 ביולי 2019 בשעה 9:54

    יצא פשוט מעולה!
    הכנתי בגרסת הפרווה עם חלב שקדים
    תודה לך 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 13:14

      מהמם שרון. כייף לשמוע

      • שני הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:00

        היי, חייב כמות כזאת גדולה של סוכר?
        אפשר פחות?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:04

          היי שני,
          כן, זה חלב מרוכז ואין דרך לקבל את אותה תוצאה עם פחות סוכר

          מועדים לשמחה ♥

  61. שרית הגב 9 במאי 2019 בשעה 18:00

    היייי!!!
    מה הקשר שקראת לאתר לוחשת לאוכל?
    נשמע קצת חילוני…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2019 בשעה 20:55

      היי שרית. לא הבנתי את השאלה. מה הקשר חילוני??

  62. גלית הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 11:34

    האם אפשר להשתש בקרם הקוקוס ולא במי קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 13:49

      היי גלית. לא במקרה הזה. קרם קוקוס מאוד סמיך וכל יחסי הכמויות צריכות להשתנות. כיוון שלא ניסיתי אז לא ממליצה

  63. יסמין הגב 13 ביולי 2018 בשעה 16:50

    היי,

    הכנתי כפי שכתוב, והמרקם יצא מאוד מאוד סמיך וג'לי.
    כך זה אמור להיות? או שצריך להיות נוזלי?

    ואם כן, כיצד אפשר לתקן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 ביולי 2018 בשעה 17:50

      היי יסמין. המרקם אמור להיות סמיך משהו כמו מלבי לפני מקרר ואז במקרר זה ממש מתייצב. אין מה לתקן. תשתמשי במה שיצא לך זה אמור להיות בסדר

  64. אבישג הגב 27 ביוני 2018 בשעה 21:10

    כמה אחוזי שומן של נוזל הקוקוס צריך בשביל המתכון הטבעוני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2018 בשעה 13:13

      היי אבישג. לא שמתי לב. זה לא כל כך משנה

  65. סנדר הגב 10 ביוני 2018 בשעה 7:30

    שלום,
    אשמח אם כל הכמויות ירשמו במשקל.

    תודה, ושבוע נפלא.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 ביוני 2018 בשעה 16:31

      שלום סנדר,
      יש בדף הראשי אופציה להמרת מידות.
      תודה ושבוע נפלא

  66. מיכל הגב 9 ביוני 2018 בשעה 22:42

    איך עושים מהחלב המרוכז בגרסה הטבעונית גלידה טבעונית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2018 בשעה 23:38

      היי מיכל. את משתמש במוצרים טבעוניים כמו שמנת צמחית או קרם קוקוס ומשלבת טעמים כמו שוקולד מריר, מחית פיסטוק, אגוזי לוז, שקדים….כל דבר שהוא טבעוני. יש גם ממרחים טבעוניים אני פחות מתמחה בטבעוני כי אני לא טבעונית אבל הכנתי את החלב המרוכז כאופציה לאנשים שלא אוכלים מוצרי חלב ובעיקר למי שמעדיף פרווה.

  67. רות הגב 8 במאי 2018 בשעה 12:17

    שלום! האם אוכל להחליף בגרסא הטבעונית, של החלב קוקוס, את הסוכר לסוכר דייט או לסטיביה?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2018 בשעה 17:48

      לא ניסיתי. כל המרקם מתקבל מהכמות הגדולה של הסוכר. לא יודעת מה תהיה התוצאה עם סוכר דיאט או סטיביה

  68. שירה הגב 1 בפברואר 2018 בשעה 19:16

    הכנתי חלב מרוכז לפני כמה חודשים טובים והשארתי במקרר
    אפשר להשתמש? איך יודעים?
    טעמתי מעט טעם של חלב מרוכז רגיל
    וגם אין ריח או משהו מיוחד.
    מה את חושבת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2018 בשעה 22:38

      האמת שאין לי מושג. היית צריכה להקפיא אבל בגלל הכמות הגדולה של הסוכר ייתכן שזה בסדר גם במקרר. אם זה טועם בסדר אז אין בעייה

  69. עדי הגב 28 בנובמבר 2017 בשעה 5:23

    האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס או שקדים במקום נוזל קוקוס (או להסביר לי מה זה נוזל קוקוס, חיה בארה״ב)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2017 בשעה 18:25

      בהחלט אפשר. כל חלב שאת רוצה יתאים. אין בעייה.

  70. יוכי הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 14:14

    היי
    כמה זמן החלב המרוכז הזה נשאר במקרר? והאם ניתן להקפיא?
    אם אני צריכה רק כוס לגלידה שאת מכינה, אני מכינה חצי כמות? 3/4?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 21:13

      אפשר ורצוי להקפיא. תכיני את הכמות זה נשאר במקפיא אפילו שנה

  71. חנה הגב 14 באוגוסט 2017 בשעה 8:10

    היי יהודית,
    האם נראה לך שניתן להמיר את הסוכר במייפל אורגני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 0:11

      לא בטוחה בכלל אבל תנסי ותעדכני אם כן. בסוכר חום אני די בטוחה שכן

  72. כרמלה הגב 3 ביוני 2017 בשעה 17:44

    האם אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי במקום כל או חלק מהסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2017 בשעה 21:25

      לא במקרה הזה.

      • Carmela הגב 1 באוגוסט 2017 בשעה 16:43

        תודה

      • שני הגב 2 ביוני 2020 בשעה 15:12

        שלום זה נראה מהמם ואני רצה להכין את האופציה הטבעונית
        לא לגמרי הבנתי מה אפשר לעשות עם זה אז אשמח לפירוט 🙂

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 ביוני 2020 בשעה 16:57

          היי שני,
          את יכולה להכין מלא קינוחים אבל בעיקר גלידות. יש לינקים לגלידות

  73. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2016 בשעה 5:19

    ממש לא. יוצא הרבה יותר

  74. Unknown הגב 13 בספטמבר 2016 בשעה 4:38

    היי,
    הכמות הזאת מקבילה לכמות של פחית קנויה?

  75. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2016 בשעה 20:21

    לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב

  76. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2016 בשעה 20:21

    לגמרי יאמי אבל זה לא ריבת חלב

  77. אריאלה חן הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 5:53

    ריבת חלב… יאמי ..יאמי..

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.