חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא

חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה.

הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד.
אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.

מומלץ לרשום תאריך

זה גם נוח להקפאה

כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:
- גלידת דובדבני אמרנה
- גלידת רום צימוקים
- גלידת וניל ועוגיות אוריאו
- גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
- גלידת פיסטוק תוצרת בית
- עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
- עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
- גלידת וניל אוריאו
- עוגת גלידה שוקולדית

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים
- משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
- עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
- מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.
מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל
- 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
- 50 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
- אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
- להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
- בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
- החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??
היי
ממש לא. את יכולה שמן קוקוס
החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?
היי מאיה,
אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
עדכני
נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??
האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?
היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם
היי,
איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
תודה!
שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…
היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים
האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?
אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה
האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?
היי אוריה, לא במקרה הזה