חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא

חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה.

הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד.
אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.

מומלץ לרשום תאריך

זה גם נוח להקפאה

כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:
- גלידת דובדבני אמרנה
- גלידת רום צימוקים
- גלידת וניל ועוגיות אוריאו
- גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
- גלידת פיסטוק תוצרת בית
- עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
- עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
- גלידת וניל אוריאו
- עוגת גלידה שוקולדית

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
לפני שמתחילים
- משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
- עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
- מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.
מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל
- 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
- 50 גרם קורנפלור
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
- אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
- להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
- בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
- החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.
היי יקירה תודה על המתכון. כמה זמן אחרי שזה יורד מהגז אפשר להכין עם זה גלידה?
האם אפשר לשמוק במקרר? אם כן לכמה זמן? תודה
היי שני
זה חייב להיות קר מאוד מהמקרר.
שמירה במקרר זה למשך שבועיים בערך ובמקפיא הכי מומלץ לכמה חודשים וזה מפשיר מהר
תודה רבה! אנסה את הגירסה הטבעונית.
אני לא משתמשת בקונפלור בכלל- יש תחליף לקונפלור? או אפשר לעשות גם בלי קונפלור?
ולגבי שמן קוקוס אפשר שמן אבוקדו?
ומה עוד ניתן לעשות בזה חוץ מגלידות?
תודה!!!
היי יעל,
אולי קמח תפוחי אדמה יסמיך במקום קורנפלור.
לא השתמשתי בשמן אבוקדו. אני מניחה שכל סוג של שומן יתאים וישפיע על הטעם והמרקם הסופי.
מכינים עם זה עוגות וקינוחים
תודה לך יהודית על מתכונים נפלאים!! את מקור אדיר להשראה!
עשיתי לשבת גם את כדורי השוקולד בתבנית ארטיקים וגם את גלידת הווניל על בסיס עוגת שוקולד צ'יפס, שניהם על בסיס חלב מרוכז, ושניהם יצאו אליפות!!
שתי שאלות:
עשיתי את החלב המרוכז על בסיס חלב סויה כי רציתי שיהיה פרווה. הוא יצא לי מאד מאד סמיך-במרקם של ריבת חלב. אחרי קירור היה לי ממש קשה להוציא עם כף כי זה התקשה עוד יותר. האם זה אמור להיות כך? או שבישלתי יותר מדי?
שאלה נוספת- הטעם של החלב היה מאד מתוק. אני תוהה לעצמי זה בגלל החלב סויה. האם בפעם הבאה אני יכולה להפחית מכמות הסוכר?
תודה מראש ושבוע מבורך!!
תודה רבה רבה רבקי. אני חה שאת אוהבת.
סמיכות תלויה בזמן הבישול.
לגבי מתיקות – חלב מרוכז הוא מאוד מאוד מתוק וזה כל הקטע שלו. אי אפשר להפחית מכמות הסוכר. כדי לקבל חלב מרוכז חייב כמות גדולה של סוכר אבל את יכולה לנסות חצי כמות.
יהודית שלום
אני מודעת לתפקיד הסוכר אבל לסוכרתיים האם תחליפי סוכר "כמו סוכר" או אחרים יעשו את העבודה ?
תודה
היי מיכל, אני לא יכולה לענות על משהו שאני לא יודעת ולא ניסיתי. אם הייתה לי בעייה עם סוכר הייתי פשוט מנסה להכין עם תחליפים ואורה מה התוצאה.
הי,
מחכה כבר בקוצר רוח להכין את המתכון
רציתי רק לדעת, האם אני יכולה להחליף את החמאה בנטורינה באותה כמות?
היי ליאורה,
אפשר נטורינה
תודה רבה!
הכנתי (תכננתי להראות תמונה אבל לא משנה)
ממ רציתי לבדוק דבר קטן, שמתי את הכל בסיר יחסית גבוהה ככה שהיה די חצי סיר רייק אחרי הכנסת הליטר חלב, ושמתי על אש בינונית – קרובה לנמוכה והחלב פשוט תוך פחות מעשרים דקות כבר לקח וגלש החוצה, שמתי את אותן הכמויות בדיוק של הסוכר וגם בלי קשר בחלב סויה היה סוכר ולכן לעתיד קיוויתי לדעת מה עשוי לגרום לזה.
פרט לכך יצא ממש טעים, מזכיר בטעם מעט בלונדי, תודה רבה על המתכון, מקווה מחר להכין איתו את הגלידת פיסטוק:)
היי ליאורה,
לא אמור לגלוש. הסוכר שומר על החלב שלא יגלוש. אין לי מושג למה גלש לך אבל שמחה שאהבת
יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??
היי
ממש לא. את יכולה שמן קוקוס
היי!
הכנתי עכשיו בגרסה הטבעונית
זה יצא במרקם פודינג ולא מרקם נוזלי סמיך… זה יפגע בהכנה של מאכלים איתו? או שזה יתנהג אותו הדבר כמו במרקם הנוזלי?
אם אני מקפיאה, איך אפשר להפשיר אותו חזרה? במקרר לילה לפני? על השיש? להרתיח שוב על הגז? במיקרו?
תודה רבה 🙂
היי אור,
כנראה בישלת יתר על המידה. לא נורא. לא קןרה כלום. הפשרה במקרר או מחוץ למקרר. לא מחממים.
חג שמח
החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?
היי מאיה,
אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
עדכני
נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??
האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?
היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם
היי,
איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
תודה!
שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…
היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים
האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?
אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה
האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?
היי אוריה, לא במקרה הזה