יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
ראשי » גלידות ומקפאים » חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 באוגוסט 2016 125 תגובות

חלב מרוכז שמכינים בבית בקלות. אין את טעם הלוואי שיש בחלב המרוכז התעשייתי, יוצאת כמות גדולה מאוד מכלום חומרים והוא נשמר חודשים רבים במקפיא

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

חלב מרוכז זה למעשה חלב שמבשלים אותו עם כמות גדולה יחסית של סוכר עד שכל הנוזלים מתאדים ומקבלים מעין פודינג מתוק מתוק, צהבהב מעט. בחלב מרוכז משתמשים בהמון קינוחים וגלידות ביתיות ללא צורך במכונת גלידה.

הריכוז הגבוה של הסוכר משאיר את הגלידה רכה ולא קרחית (מלשון קרח) גם ללא מכונת הגלידה. אפשר כמובן לקנות חלב מרוכז בקופסת שימורים. אני אישית לא אוהבת את טעם הלוואי שיש לחלב הזה ומעדיפה להכין לבד.

אני מכינה כמות של חלב מרוכז, מחלקת לקופסאות פלסטיק חד פעמיות ומקפיאה, זה מחזיק במקפיא חודשים רבים ואני יכולה להיות ספונטנית ולהכין לנו גלידות במלא טעמים שאנחנו אוהבים.

מומלץ לרשום תאריך

חלב מרוכז תוצרת 2020

זה גם נוח להקפאה

כנסו לכל מתכוני הגלידות שלי:

  • גלידת דובדבני אמרנה
  • גלידת רום צימוקים
  • גלידת וניל ועוגיות אוריאו
  • גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
  • גלידת פיסטוק תוצרת בית
  • עוגת גלידה תות, לימון ובננה תוצרת בית ובלי מכונת גלידה
  • עוגת שוקולד צ’יפס וגלידת וניל ביתית
  • גלידת וניל אוריאו
  • עוגת גלידה שוקולדית
אני יכולה לאכול אותו ככה 🙂

חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני

לפני שמתחילים

  • משתמשים במתכון הזה ובכלל בכל המתכונים בבלוג בכוסות מדידה ומשקל על מנת לדייק בכמויות ולקבל חלב מרוכז מושלם.
  • עם חלב מרוכז מכינים המון ממתקים כמו למשל אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס.
  • מבשלים את החלב עד שמקבלים חלב מרוכז וסמיך שמכסה את הכף. החלב ממשיך להסמיך במקרר.

מצרכים לכמות של כ – 5-6 קופסאות ח.פ בנפח של כ- 150-200 מ"ל

  • 1 ליטר חלב (לטבעוני – שימו חלב קוקוס/שקדים/סויה)
  • 500 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (לטבעוני – שימו שמן קוקוס באותה כמות)
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  1. שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה  (לא מערבבים, החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
  3. אחרי 1/2 שעה מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
  4. מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
  5. ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 – 15דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע ומסמיכה מאוד. חשוב מאוד מהרגע שמוסיפים את הקורנפלור לא מפסיקים לערבב.
  6. להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
  7. בשלב הזה אפשר לחלק את החלב המרוכז לקופסאות חד פעמיות ולהקפיא עד לשימוש.
  8. החלב המרוכז נשמר במקפיא כ – 3 חודשים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמוןתפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוקעוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
  • ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלביםספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
  • לחם פודינג עם שזיפיםלחם פודינג עם שזיפים
חלב מרוכז טבעוני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

125 תגובות

  1. אחת הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:02

    יש אפשרות עם שמן במקום חמאה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 19:16

      היי
      ממש לא. את יכולה שמן קוקוס

  2. מאיה הגב 7 באוקטובר 2020 בשעה 23:52

    החלב לא נהיה סמיך למרות הקונפלור, כמה כדאי עוד להוסיף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2020 בשעה 8:45

      היי מאיה,
      אם מדדת עם כפות וכוס מדידה אז אין סיבה שלא הסמיך למעט העובדה שאולי לא בישלת מספיק זמן את החלב.
      ייתכן שהלהבה הייתה נמוכה מידי והחלב לא הצטמצם מספיק.
      תערבבי עוד כפית קורנפלור עם כף מים ותוסיפי תוך ערבוב.
      עדכני
      נ.ב. אני מניחה שזה כבר התקרר ואולי הסמיך במקרר??

  3. אושרית הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 18:30

    האם ניתן להשתמש במרגרינה על בסיס שמן קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2020 בשעה 20:30

      היי אושרית, ברמה העקרונית כן. אם את אוהבת את הטעם

  4. אפרת הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 11:23

    היי,
    איזה כיף שיש גם מתכון טבעוני!
    תודה!
    שואלת אם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס?
    לא אכפת לי שזה ייצא קרמלי בצבע…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2020 בשעה 19:07

      היי אפשרת, בהחלט אפשר. אפילו הכנתי פעם וכן זה יוצא בצבע חום כזה בהיר אבל הטעם מדהים

  5. Avigayil Ben-Or הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:19

    האם במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2020 בשעה 18:58

      אפשר אבל הטעם…אם לא אכפת לך לקבל טעם של מרגרינה אז לכי על זה

  6. אוריה הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 11:22

    האם ניתן להשתמש ב3/4 מכמות הסוכר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוגוסט 2020 בשעה 12:15

      היי אוריה, לא במקרה הזה

תגובות ישנות ←

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
מה אני אוהבת בתימנים? את הבצ מה אני אוהבת בתימנים? את הבצקים שלהם🤣🤣

זה הזמן בדיוק להוציא את הסיר גריל ולהכין את הפיתות התימניות (סאלוף) המושלמות האלה ליד איזה מרק מושלם גם הוא🙈

ממליצה לכם לשמור את הפוסט, כך שתמיד תוכלו לחזור אליו ולהיזכר שהוא קיים❣️

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג, מתכון מדוייק על הגרם והן תמיד תמיד מצליחות. הבצק הפעם זה רק ערבוב של חמש דקות בקערה עם כף עץ וזהו!

אם לא תכינו לא תבינו כמה זה קל ושבוע הבא מבטיחה לצלם לכם שלבי הכנה בסטוריז

בינתיים, תכתבו בגוגל פיתות תימניות הלוחשת לאוכל ואתם שם
עוגיות פרח ריבה מהבצק הכי טוב בעולם וזה באחריות מלאה כולל אחריות על העלאה במשקל כתוצאה מנשנוש בלתי נשלט🤣

אתם חייבים להכין פעם אחת את הבצק המדהים הזה שאני מכינה שניםםםםםם ותבינו על מה אני מדברת וכן, ניסיתי אחרים ולא, הם לא היו יותר מוצלחים 🤷‍♀️

כאן הן במלית ריבת פטל שמכינים בחצי שעה והיא מושלמתתת גם לעוגיות ובלי קשר אליהן.

תכתבו בגוגל עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית הלוחשת לאוכל.
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס