דג מרוקאי חריף עם טונה לבנה כי אין בית מרוקאי בלי סיר של דג חריף ולידו חלות בית שמנמנות ביום שישי לארוחת הערב. אפשר להכין עם כל דג אחר. אנחנו אוהבים טונה
עוד ורסיה לדג של יום שישי…הפעם הכנתי עם דג טונה לבנה , גמבות והרבה פלפלים חריפים. כי לא משנה מה אני מכינה לארוחת ערב שישי, דג מרוקאי חריף חייב להיות על השולחן. יש מנהגים שלוקחים מבית אמא וכזה הוא הדג המרוקאי. אני לא מכירה בית מרוקאי בלי דג חריף ביום שישי, ליד הדג חלה של בית לטבול את הרוטב החריף ואם נשאר דג, אז בשבת בבוקר, בסביבות 11 אוכלים שוב. טונה לבנה זה דג שאנחנו מאוד אוהבים בבית אבל צריך לדעת לטפל בו ולבשל אותו נכון כי יש לו נטייה להתייבש יותר מאשר לדגים אחרים.
דג מרוקאי חריף עם טונה לבנה
מצרכים ל- 4 מנות
- 4 פרוסות דג טונה לבנה (נמכר קפוא בחנויות דגים טובות)
- 2 גמבה חתוכות לרצועות
- 3 גזרים
- 5-6 פלפלים סודנים
- 3 פלפלים אדומים טריים שלמים מנוקים מגבעול
- 10 שיני שום קלופות
- חבילה כוסברה
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/4 כפית כורכום
- כפית שטוחה מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים יותר חריף אז שמים יותר)
אופן הכנה
- מפזרים על הדג מלח משני הצדדים ושמים במקרר שעה ואפשר כל הלילה. שוטפים את הדג ושופכים עליו חומץ או מיץ לימון ל -5-7 דקות ושוטפים היטב. כיוון שהדג קפוא, התהליך הזה נועד לנטרל ממנו ריחות ולנקות אותו לקראת הבישול.
- מחממים בסיר רחב ושטוח רבע כוס שמן. מוסיפים לסיר גמבה חתוכה לרצועות, פלפלים סודניים, פלפלים טריים חריפים, שום, חצי חבילה כוסברה שטופה שלמה וחצי מכמות התבלינים ומטגנים על להבה מאוד נמוכה כחצי שעה – שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם או עד שהגזר רך.
- שמים בכוס את רבע כוס השמן הנותר ואת יתרת התבלינים ומערבבים.
- שמים מעל הירקות את הדג, שופכים את שארית הרוטב מעל הדג, מוסיפים את המים, קוצצים את יתרת הכוסברה ומבשלים על אש גבוהה כ- 10-15 דקות עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק שמן. זהירות מבישול יתר שמייבש את הדג.
את חייבת לנסות. נכון מאוד. חייב בישול קצר שלא יתייבש
דג טונה לא ניסיתי,ניראה טעים צריך להשגיח שלא יתייבש
תודההה אהובה. תשלחי לי לינק של הבלוג שלך החדש
עד כאן הריח והטעם, אוהבת