סיר דגים מרוקאים חריף, סיר שהוא חובה בכל בית מרוקאי בימי שישי בערב. עם השנים, זה הפך להיות מאכל אוניברסלי לכל העדות, כי הם יודעים מה נכון וטעים 🙂
בשבוע שעבר העוקבים באינסטגרם ביקשו סרטוני הדרכה בסטורי להכנת דג מרוקאי. אני לתומי הייתי בטוחה שאת המתכון הכה פשוט הזה כולם יודעים להכין ולא תיארתי לעצמי איזה היסטריה תהיה סביב הסרטונים בסטורי. בכל אופן, כבר שנים על גבי שנים אני מכינה כל יום שישי באופן קבוע דג מרוקאי חריף, מה שמשתנה זה סוג הדג, אבל הבסיס הוא אותו בסיס כי ככה אנחנו אוהבים. בפסח אני תמיד מכינה דג עם פולים, אבל בשאר ימות השנה זה יהיה עם פלפלים וגזר ממש כמו שהחצי שלי אוהב. הדג שאני מכינה יהיה כמעט תמיד דג אמנון או לברק טרי, לפעמים טונה או קרפיון לבעלול כנסו פה מתכון לדג מרוקאי עם טונה. אני לא מכירה בתים מרוקאים שאין בהם דג חריף ביום שישי בערב. כמעט תמיד לצד הדג תהיה חלה ביתית כדי לטבול ברוטב, אבל גם חלה טובה מהסופר זה עובד לגמרי ואני אגלה לכם סוד – בימי שישי אני מתה על חלה הכי פשוטה מהסופר.
דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- תשתדלו ממש להכין עם דגים טריים. היום יש שפע של דגים טריים ומעבר לטעם שזה לגמרי שונה מהקפוא, יש משמעות לערכים התזונתיים שיש בדג הטרי. את הטונה אני כן קונה קפוא אבל גם ממש בוחרת חברה טובה ודואגת שהדג ייראה טוב. אין טעם לקנות טונה טרייה בכל כך הרבה כסף ולבשל אותה. טונה טרייה מתאימה למנות נאות כמו סושי למשל או צריבה על מחבת שהחלק הפנימי נשאר נא. מתכון וטיפול בדג מרוקאי עם טונה כנסו פה.
- אני נשאלת מיליון פעם אם צריך להשרות את הדג במלח ולימון/חומץ לפני הבישול. צריך להבין תהליכים שעושים בחומרי גלם לפני שעושים אותם. המטרה של הפעולה הזאת היא לנטרל ריחות לא נעימים של הדג. פעם, מזמן, דגים טריים לא היו כל כך זמינים והאמהות שלנו קנו הכל קפוא. אז כן, לדג קפוא יש ריח לא נעים כי הוא לא טרי וכדי לנטרל לו את הריח משרים במלח וחומץ לפני הבישול. היום יש שפע של דגים טריים ולדג טרי איןןןן ריח לא נעים!! למעשה אין לו בכלל ריח. כך שאם קונים דג טרי לא משרים במלח וחומץ.
- לא לחסוך פה בשמן. אני מבשלת עם חצי כוס שמן, יש כאלה ששמים כוס שלמה ואפילו יותר. זה כל הטעם של הדג והרוטב הוא השמן שנשאר אחרי הבישול, אז דיאטה מתחילים ביום ראשון ולא ביום שישי 🙂
- הכמויות מספיקות ל – 3-5 פילטים של דג. אם מעוניינים להכין כמות גדולה יותר, שימו יותר מכל הירקות, התבלינים והמים נשארים באותה כמות בדיוק.
מצרכים ל-3-5 מנות
- 3-5 פילטים גדולים של דג אמנון טרי (לפי כמות הסועדים)
- 2 גמבה חתוכות לרצועות
- 3 גזרים פרוסים לטבעות
- 5-6 פלפלים סודנים
- 3 פלפלים אדומים טריים שלמים מנוקים מגבעול
- 10 שיני שום קלופות
- חבילה כוסברה
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כפית כורכום
- כפית מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים יותר חריף אז שמים יותר)
אופן הכנה
מכינים את השמן המתובל: מערבבים בכלי את השמן, כורכום, מלח ושני סוגי פפריקה ומערבבים. מומלץ מאוד להכין את השמן המתובל כמה שעות או אפילו כמה ימים מראש.
מכינים את הדג: מחממים בסיר רחב ושטוח חצי מכמות השמן המתובל, מוסיפים לסיר גמבה חתוכה לרצועות, גזר פרוס, פלפלים סודניים, פלפלים טריים חריפים, שום וחצי חבילה כוסברה שטופה שלמה. מבשלים על להבה מאוד נמוכה כשעה תוך כדי ערבוב מידי פעם או עד שהגזר רך לחלוטין. הגזר הוא הירק הכי קשה בסיר וכשהוא רך זה סימן שכל הירקות מוכנים גם הם. מוזגים לסיר את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים 10-15 דקות עם סיר חצי פתוח עד שנשאר בערך כוס – כוס וחצי מים בסיר. מניחים את הדג בסיר ומוזגים עליו את שארית הרוטב. כיוון שיש רק רבע כוס שמן עם שאר התבלינים, כדי להקל על פיזור טוב של השמן, תערבבו אותו עם עוד עם כוס 1/4 כוס מים רותחים וכך יהיה קל יותר למזוג על הדג את הרוטב באופן שווה. קוצצים את יתרת הכוסברה ומפזרים על הדג. מבשלים על להבה הכי גבוהה, עם סיר פתוח כ- 10-15 דקות עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק שמן. זהו, הדג מוכן! תכינו את החלה ותתכוננו לצלול איתה אל הרוטב הכי טעים בעולם!
בתאבון!
הבישול הראשוני של שעה זה סיר מכוסה או פתוח?
סגור כי רוצים לרכך את הירקות
כתבת גם גמבה וגם פלפל אדום טרי
למה מתכוונת בפלפל אדום טרי? פלפל צילי אדום?
פלפל אדום מתוק (גמבה) ופלפל חריף אדום
תודה רבה, מתכון מעולה.
נראה לך יצא טוב אם נכין בחמישי ובשישי לשים על הפלטה?
בוודאי!
רוצה לפרגן בענק ולהגיד שזה המתכון לדג מרוקאי הכי טעים ומוצלח שיש
ניסיתי הרבה אבל אותו אשמור!!! הטעם של הרוטב היה אלוהיייי !תודה♥️
איזה כייף לשמוע תודה הילה ושבת שלום
אין על המתכונים שלך! אמיתיים, מפורטים בשביל שנצליח
תודההה ובאהבה