יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה
ראשי » דגים » דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה

דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 ביוני 2021 4 תגובות

סיר דגים מרוקאים חריף, סיר שהוא חובה בכל בית מרוקאי בימי שישי בערב. עם השנים, זה הפך להיות מאכל אוניברסלי לכל העדות, כי הם יודעים מה נכון וטעים 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה
פה הכנתי עם דג קרפיון ודג אלבקור שזה סוג של טונה, רק בהירה וטעימה יותר לטעמנו. כן, אפשר לשים כמה סוגי דגים באותו סיר

בשבוע שעבר העוקבים באינסטגרם ביקשו סרטוני הדרכה בסטורי להכנת דג מרוקאי. אני לתומי הייתי בטוחה שאת המתכון הכה פשוט הזה כולם יודעים להכין ולא תיארתי לעצמי איזה היסטריה תהיה סביב הסרטונים בסטורי. בכל אופן, כבר שנים על גבי שנים אני מכינה כל יום שישי באופן קבוע דג מרוקאי חריף, מה שמשתנה זה סוג הדג, אבל הבסיס הוא אותו בסיס כי ככה אנחנו אוהבים. בפסח אני תמיד מכינה דג עם פולים, אבל בשאר ימות השנה זה יהיה עם פלפלים וגזר ממש כמו שהחצי שלי אוהב.

הדג שאני מכינה יהיה כמעט תמיד דג אמנון או לברק טרי, לפעמים טונה או קרפיון לבעלול כנסו פה מתכון לדג מרוקאי עם טונה.

אני לא מכירה בתים מרוקאים שאין בהם דג חריף ביום שישי בערב. כמעט תמיד לצד הדג תהיה חלה ביתית כדי לטבול ברוטב, אבל גם חלה טובה מהסופר זה עובד לגמרי ואני אגלה לכם סוד – בימי שישי אני מתה על חלה הכי פשוטה מהסופר.

דג מרוקאי חריף עם גזר וגמבה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • תשתדלו ממש להכין עם דגים טריים. היום יש שפע של דגים טריים ומעבר לטעם שזה לגמרי שונה מהקפוא, יש משמעות לערכים התזונתיים שיש בדג הטרי. את הטונה אני כן קונה קפוא אבל גם ממש בוחרת חברה טובה ודואגת שהדג ייראה טוב. אין טעם לקנות טונה טרייה בכל כך הרבה כסף ולבשל אותה. טונה טרייה מתאימה למנות נאות כמו סושי למשל או צריבה על מחבת שהחלק הפנימי נשאר נא. מתכון וטיפול בדג מרוקאי עם טונה כנסו פה.
  • אני נשאלת מיליון פעם אם צריך להשרות את הדג במלח ולימון/חומץ לפני הבישול. צריך להבין תהליכים שעושים בחומרי גלם לפני שעושים אותם. המטרה של הפעולה הזאת היא לנטרל ריחות לא נעימים של הדג. פעם, מזמן, דגים טריים לא היו כל כך זמינים והאמהות שלנו קנו הכל קפוא. אז כן, לדג קפוא יש ריח לא נעים כי הוא לא טרי וכדי לנטרל לו את הריח משרים במלח וחומץ לפני הבישול. היום יש שפע של דגים טריים ולדג טרי איןןןן ריח לא נעים!! למעשה אין לו בכלל ריח. כך שאם קונים דג טרי לא משרים במלח וחומץ.
  • לא לחסוך פה בשמן. אני מבשלת עם חצי כוס שמן, יש כאלה ששמים כוס שלמה ואפילו יותר. זה כל הטעם של הדג והרוטב הוא השמן שנשאר אחרי הבישול, אז דיאטה מתחילים ביום ראשון ולא ביום שישי 🙂
  • הכמויות מספיקות ל – 3-5 פילטים של דג. אם מעוניינים להכין כמות גדולה יותר, שימו יותר מכל הירקות, התבלינים והמים נשארים באותה כמות בדיוק.

מצרכים ל-3-5 מנות

  • 3-5 פילטים גדולים של דג אמנון טרי (לפי כמות הסועדים)
  • 2  גמבה חתוכות לרצועות
  • 3 גזרים פרוסים לטבעות
  • 5-6 פלפלים סודנים
  • 3 פלפלים אדומים טריים שלמים מנוקים מגבעול
  • 10 שיני שום קלופות
  • חבילה כוסברה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים יותר חריף אז שמים יותר)

אופן הכנה

מכינים את השמן המתובל: מערבבים בכלי את השמן, כורכום, מלח ושני סוגי פפריקה ומערבבים. מומלץ מאוד להכין את השמן המתובל כמה שעות או אפילו כמה ימים מראש.

מחממים בסיר רחב ושטוח חצי מכמות השמן המתובל, מוסיפים לסיר גמבה חתוכה לרצועות, גזר פרוס, פלפלים סודניים, פלפלים טריים חריפים, שום וחצי חבילה כוסברה שטופה שלמה. מבשלים על להבה מאוד נמוכה כשעה תוך כדי ערבוב מידי פעם או עד שהגזר רך לחלוטין. הגזר הוא הירק הכי קשה בסיר וכשהוא רך זה סימן שכל הירקות מוכנים גם הם.

מוזגים לסיר את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים 10-15 דקות עם סיר חצי פתוח עד שנשאר בערך כוס – כוס וחצי מים בסיר.

מניחים את הדג בסיר ומוזגים עליו את שארית הרוטב. כיוון שיש רק רבע כוס שמן עם שאר התבלינים, כדי להקל על פיזור טוב של השמן, תערבבו אותו עם עוד עם כוס 1/4 כוס מים רותחים וכך יהיה קל יותר למזוג על הדג את הרוטב באופן שווה. קוצצים את יתרת הכוסברה ומפזרים על הדג. מבשלים על להבה הכי גבוהה, עם סיר פתוח כ- 10-15  דקות עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק שמן.

זהו, הדג מוכן! תכינו את החלה ותתכוננו לצלול איתה אל הרוטב הכי טעים בעולם!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט תפוחי אדמה ודגים
    סלט תפוחי אדמה ודג מפורק ברוטב איולי
  • מילפי שקדים לפסח
    מילפיי שקדים, מסקרפונה ופטל
  • סלמון במילוי חמאת אגוזים
    סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים
  • עראייס דג
    עראיס דג מדג אמנון טרי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. הילה הגב 28 ביולי 2023 בשעה 11:32

    רוצה לפרגן בענק ולהגיד שזה המתכון לדג מרוקאי הכי טעים ומוצלח שיש
    ניסיתי הרבה אבל אותו אשמור!!! הטעם של הרוטב היה אלוהיייי !תודה♥️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביולי 2023 בשעה 13:29

      איזה כייף לשמוע תודה הילה ושבת שלום

  2. אסנת הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 15:01

    אין על המתכונים שלך! אמיתיים, מפורטים בשביל שנצליח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 15:09

      תודההה ובאהבה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס