עד שלא טעמתי את זה לא ידעתי כמה זה טעים. במשך שנים ראיתי את החצי שלי מתענג על המאכל הזה שאמו הייתה מכינה ואומר לי: "את לא יודעת מה את מפסידה". כמובן שבישלתי עבורו, אבל אף פעם לא טעמתי. לפני זמן מה החלטתי להיות אמיצה ולטעום. וזה היה כל כך טעים שאימצתי את זה באופן די קבוע בימי שישי ליד הדגים המרוקאים. יש תקופות שיש ביצי דגים בשפע בחנויות הדגים ויש תקופות של יובש. אז בתקופות השפע אני באופן קבוע עושה סבב חנויות עד שאני מוצאת ביצים טריות (בשום אופן לא קפוא!! אין לזה אותו טעם). יש גם סוגים שונים של ביצים, לפי סוג הדג, כל פעם אני קונה לפי המלצת המוכר או לפי מה שיש בנמצא. הכי מתאים ליד הדג המרוקאי של יום שישי עם לחם בית.
חומרים
- ביצי דגים (כמה שרוצים, רצוי מינימום חצי קילו)
- 6-7 פלפלים סודנים
- 10 שיני שום קלופים
- 1/2 חבילה כוסברה שטופה היטב
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית גדושה פפריקה – חריפה או מתוקה לפי הטעם או שילוב של חריף ומתוק.
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
- לנקות את הביצים מגידים וכל מיני עניינים מיותרים. שוטפים בעדינות יתרה בתוך מסננת צפופה כדי שהביצים לא יתפרקו להם ויזלגו דרך המסננת.
- לסדר בתחתית הסיר חצי מחבילת הכוסברה (עלים שלמים). לסדר מעל את הפלפלים הסודנים והשום. להוסיף את הביצים מעל ולשים שתי כוסות מים. להביא לרתיחה.
- בקערית נפרדת לשים שמן, מלח, כורכום ופפריקה ולערבב היטב.
- לשפוך מעל הביצים ולקצוץ את שארית הכוסברה מעל הביצים.
- לבשל 20 דקות – 1/2 שעה ומידי פעם להרטיב את הביצים עם הרוטב (להטות את הסיר ובעזרת כף להרטיב את הביצים.)
- זה מוכן כשרוב הנוזלים נספגו בביצים והרוטב הפך לשמן.(לא דיאטטי אבל טעים בטירוף).
הכנתי ויצא מעולה. טעים ביותר. תודה רבה 🙂
כייף לשמוע יעקב
חג שמח
שלום רציתי לדעת הסבר על התהליך של הביצי דגים עצמם ? כי ממה שרואים בתמונה את מורידה את כל העור של הביצי דג איך זה לא מתפרק בסיר? ונשאר מאוחד את מבשלת אותם קודם במים בגוש אחד? ואז חותכת ומכניסה לרוטב
היי אווה,
בדיוק כמו שכתבתי במתכון. מנקה מגידים ומבשלת. לא עושה שום תהליך מקדים. אני קונה רק טרי
הכנתי, יצא שלמות!!! בעלי התענג על זה!!
תודה רבה על מתכון מדויק ומצוין!
איזה כייף לשמוע תמר. שימחת אותי
ניתן לרכוש אצלנו ..
תודההה אביבה. אנחנו מתים על זה.
תודההה אביבה. אנחנו מתים על זה.
ואווו זה נראה טוב ממש ממש …….אין עלייך