אנחנו מעדיפים דג מרוקאי אבל לפעמים מתחשק לגוון. אז הכנתי חריימה כהלכתו עם דג בורי….יצא טעים מאוד אבל שבוע הבא חוזרים לנוהל דג מרוקאי כי בעיני זה הכי טעים ביום שישי. לחם בית ליד ואתם מסודרים. 

חומרים
- 2 דגי בורי טריים, נקיים ופרוסים לפרוסות (מבקשים מהמוכר בחנות הדגים שיחתוך לפי בקשתכם).
- קופסא של עגבניות מרוסקות (750 גרם).
- 2-3 כפות רסק עגבניות
- 6-7 פלפלים סודנים יבשים
- 10 שיני שום
- 1/2 כוס שמן
- כפית מלח
- כף פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- כפית קימל
- כף סוכר
- 1.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- בסיר רחב לחמם את השמן.
- להוסיף את הפפריקה החריפה, המתוקה, הקימל, הסוכר, המלח והפלפלים הסודנים. לטגן תוך ערבוב (זה פותח את הטעם של התבלינים).
- להוסיף רסק עגבניות ושום ולטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות.
- להוסיף את העגבניות המרוסקות ולבשל על אש בינונית 20 דקות עד שהנוזלים של העגבניות מצטמצמים מעט.
- להוסיף מים רותחים. לערבב היטב ולבשל 1/2 שעה על אש נמוכה עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את פרוסות הדג לתוך הרוטב ועם כף מטביעים את הדג לתוך הרוטב כך שכולו יכוסה.
- מבשלים עוד 20-30 דקות על אש בינונית- קטנה עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק רוטב סמיך.