פילה סלמון ותרד עטופים בבצק פילו, אפויים בתנור. מנה ראשונה או עיקרית – אתם תחליטו. מה שבטוח היא טעימה וחגיגית
עם כל ההכנות לראש השנה אני חייבת לחדש לעצמי ולבני הבית מתכונים חדשים שעוד לא הכנתי ושיגנבו את ההצגה על השולחן. כבר הכנתי להם שוק טלה בתנור כמה וכמה פעמים וכנראה שגם שזו תהיה המנה העיקרית גם השנה.
למנה ראשונה יש לי מיליון רעיונות אבל צריך לבחור אחת שתתאים לכולם או לפחות לרוב הסועדים. אצלי כולם אוהבים סלמון, אוהבים תרד וגם פילו אז החלטתי לשלב ביניהם למנה אחת מנצחת ואחרי שאכלנו אותה היום לארוחת צהריים, הבנתי שהיא משביעה מאוד ויכולה לשמש גם כמנה עיקרית.
כמה חומרים בסיסיים ופשוטים אבל חייבים להיות הכי איכותיים על מנת שהמנה תצליח ותהיה מנצחת
מתחילים מטיגון בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום. מוסיפים גם תרד ומקפיצים ממש רק כ – 2 דקות. מקררים את המלית וסוחטים מעט לפני שממשיכים
קונים דג סלמון טרי, לא להתפשר ולקנות רק טרי. מבקשים ממוכר הדגים שיסיר את העור. שוטפים ומוזגים עליו שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור
מחממים שמן זית במחבת וצורבים את הדג חצי דקה מכל צד. הוא אמור להיות ממש חי במרכז. את המשך הבישול הוא יעשה בתנור
עם עלי פילו עובדים בזריזות כדי שלא יתייבשו. את הבצק שלא עובדים איתו מכסים במגבת. מניחים יריעת בצק אחת על משטח העבודה ומשמנים אותה היטב עם שמן זית. מניחים את הדג במרכז, מניחים עליו כמות נדיבה מהמלית ועוטפים. כל קיפול שעושים משמנים את הבצק.
ליד הדג מכינים בייבי תפוחי אדמה בתנור שגם הם מתובלים עם שמן זית, מלח ים אטלנטי וטימין טרי
אופים בחום גבוה של 200-220 מעלות 7-10 דקות או עד שהבצק מזהיב
אני אוהבת להגיש עם עלי בייבי טריים שמרעננים את המנה. אני מפזרת מעט פיסטוקים קלויים קצוצים מעל גם לקראנץ' נוסף אבל בעיקר כי הצבע שלהם מהפנט ומייפה את המנה
מנה מטריפה!!!
פילה סלמון ותרד בבצק פילו
לפני שמתחילים
- את בצק הפילו מפשירים במקרר כמה שעות לפני שעובדים איתו. עובדים בזריזות על מנת שהבצק לא יתייבש וייקרע. את הבצק שלא עובדים איתו מכסים במגבת. עם בצק הפילו שנשאר מכינים בקלאווה היסטרית או פסטייה מטורפת.
- אל תכינו את המנה עם סלמון קפוא. יש היום סלמון טרי בכל סופר או חנות דגים. תבקשו להסיר את העור ושיהיו פרוסות יפות ולא צרות מידי.
- אפשר להכין את המנה מראש, עד לשלב האפייה, לשמור במקרר ולפני הארוחה לאפות ולהגיש מייד.
- המתכון מתאים לכמות של 3 מנות. אפשר כמובן להגדיל את הכמויות לפי מספר הסועדים.
- כיוון שזה מתכון שאני מכינה בפעם הראשונה אז ניסיתי להכין עם דף פילו אחד וגם עם שני דפים. אמנם צילמתי את השלבים עם דף אחד אבל המתכון יהיה עם שני דפים כי אחרי אפייה הוא היה מוצלח יותר.
מצרכים ל – 3 מנות
- 3 פילטים של דג סלמון טרי בלי עור
- 6 דפי פילו של מעדנות (את שאר העלים ניתן להקפיא לשימוש חוזר או להכין בקלאווה או פסטייה)
- 1 חבילת תרד (120 גרם)
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
- 3/4 כוס שמן זית (גם להשריית הדג, גם לטיגון וגם למריחה על הבצק)
אופן הכנה
- שוטפים את הדג ומנגבים קלות. מוזגים על הדג 4-5 כפות שמן זית ומתבלים עם מלח ים אטלנטי ופלפל שחור. שומרים במקרר עד לשימוש.
- מכינים את המלית: פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים תרד שטוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים במחבת כ -2 דקות. מקררים וסוחטים מעט את הנוזלים. לא שוטפים את המחבת, עליה נצרוב גם את הדג.
- מכינים את הדג: מחממים את המחבת שהכנו עליה את התרד. אין צורך לשמן שוב. צורבים את הדג חצי דקה מכל צד, כך שיהיה צרוב בקצוות וחי במרכז. מקררים לפני שעובדים עם הבצק.
- הכנת דג במעטפת פילו: מניחים דף פילו על משטח עבודה ומורחים אותו היטב בשמן זית. מניחים דף נוסף ומשמנים גם אותו. מניחים במרכז את הדג, מניחים עליו תרד ומקפלים כך שיהיה עטוף כולו בבצק. אחרי כל קיפול מורחים שמן זית שהבצק לא יתייבש באוויר.
- מניחים את הדגים העטופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 7-10 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב – שחום יפה.
- מוציאים מהתנור ומגישים מייד על מצע של עלי בייבי וליד מניחים תפוחי אדמה צלויים בתנור.
- תפוחי אדמה צלויים בתנור: מרתיחים את תפוחי האדמה 5 דקות, מקררים אותם בתוך המים. מסננים את המים וחוצים אותם לשניים לאורך.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ומזלפים שמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ים אטלנטי, פלפל שחור וטימין טרי.
- אופים על חום של 200 מעלות כ -40 דקות עד להזהבה.
- הצעת הגשה: מניחים עלי בייבי על משטח עץ ועליהם מניחים את הדגים העטופים, לידם מניחים את תפוחי האדמה. מפזרים על הדגים פיסטוקים קצוצים ומניחים במרכז השולחן, כל אחד לוקח לו מנה של דג, ירק טרי ותפוחי אדמה צלויים.
המתכון בשיתוף מעדנות
מוסיפה לרשימה, נראה נהדר
מומלץ מאוד
יהודית היקרה היי
קודם כול שתדעי שהבלוג שלך מהממ הכול נראה טעים ומיוחד ואין ספק שהשנה לוקחת ממך הרבה מתכונים
לגבי הדג רשמת שאפשר להכין מראש ולאפות לפני ההגשה
התכוונת שאפשר להכין הכול לסגור עליו את הפילו להקפיא ולפני ההגשה להוציא להפשרה ואפייה?
היי ליאת,
תודה רבה רבה ♥
לא להקפיא. אני ממליצה לקנות סלמון טרי כך שלא ממליצה להקפיא. את יכולה להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר ורק את שלב האפייה שהוא די מהיר לעשות לקראת הארוחה
היי,
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
כמו כן, האם המנה יוצאת טעימה גם עם עלה פילו אחד?
כן נוי אין בעייה. אפשר דף אחד
סלומון טרי מלא בחיידקים בניגןד לקפוא..אין יתרון בטעם!
אין צורך לטגן את הדג והץרד לפני זה סתם מייבש אותם
יש למרוח את הבצק בביצה ולפזר שומשום/קצח ליופי..
אפשר לשימיץ או פרוסות לימון שיהיה עסיסי או אפילו שמנת מתוקה.נגג כמו במתכון יוצא יבש
שנה טובה
חג שמח גם לך חנהלה
איזה מנה משגעת וטעימה !! אם יש דג שאני אוכלת בשמחה זה סלמון, אוהבת את כל מה ששמת !! חייבת לנסות !! הבצק של מעדנות מושלם חג שמח מוכשרת