אין מצב שאני מכינה בחום הזה ארוחות כבדות! כמה שיותר קליל וכמה שיותר מהיר כי חםםםם וכבד ולא נעים, כן למרות המזגן. אז קציצות סלמון שצרבתי קלות על מחבת ושילבתי יחד עם פסטה ברוטב עגבניות. יצאה ארוחה מהירה, קלילה, טעימה במיוחד וגם מזינה מאוד.
קציצות סלמון ופסטה בסיר אחד
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תכינו את קציצות עם סלמון טרי איכותי בלבד, אני מצאתי שהנורבגי הכי איכותי שיש ובו אני משתמשת למתכונים שלי.
- את הג'ינגר אני קונה טרי ומקפיאה, כשאני צריכה להשתמש אני מגררת אותו כשהוא קפוא ומחזירה למקפיא, ככה הוא נשמר חודשים ותמיד זמין.
- כיוון שמכינים את תערובת הקציצות מסלמון נורבגי טרי, למעשה המלית היא טרטר טעים בטירוף שאפשר להגיש טרי לצד חטיפי אצות או דפי אורז קריספיים. הכנתי מחצי טרטר טרי ומהחצי השני הכנתי את סיר הקציצות והפסטה.
מצרכים
- 250 גרם סלמון נורבגי טרי בלי עור
- 1 בצל ירוק
- 1/2 בצל סגול
- 1/4 פלפל צ'ילי
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 שיני שום
- 1 ס"מ ג'ינג'ר
- גרידה מחצי תפוז (לא לוותר!)
- גרידה מחצי לימון שלם
- 1 כף סויה בהירה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4-1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
לפסטה ברוטב עגבניות
- 250 גרם פסטה (1/2 שקית)
- 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות (שמתי של Mutti)
- 200 גרם רכז עגבניות (שמתי של Mutti)
- 3 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 עלי זעתר טריים
- 2-2.5 כוסות מי פסטה רותחים
אופן הכנה
טיפול בדג: טוחנים במעבד מזון את הסלמון למצב טחון גס. אפשר לבקש מהדגאי שיטחן עבורכם את הסלמון וכך נחסכת עוד עבודה והתעסקות.
טיפול בירקות: קוצצים דק את הבצל הירוק, הבצל הסגול, פלפל צ'ילי וכוסברה ושמים בקערת הסלמון הטחון. כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר, התפוז והלימון ומוסיפים לקערה. מתבלים את הסלמון בסויה, שמן שומשום, מלח, פלפל שחור ופפריקה גרוסה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי (זה בסדר גמור לטעום דג טרי). מעבירים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה יוצרים קציצות וצורבים על מחבת משני הצדדים עד להזהבה ושומרים בצד. ***ניתן לאכול את הקציצות גם כך בלי רוטב.
מכינים פסטה: מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה אבל לא מוכנה לחלוטין כי היא עוד נכנסת לרוטב וממשיכה להתבשל עוד קצת, מסננים את הפסטה ושומרים את המים לבישול הרוטב, משמנים את הפסטה קלות עם שמן זית ושמים בצד.
מכינים את התבשיל: שמים בסיר סוטאז' עגבניות מרוסקות ורכז עגבניות ומבשלים כמה דקות כשמידי פעם ;מערבבים. מוסיפים שום כתוש, שמן זית, מלח, פלפל שחור ועלי זעתר ומערבבים דקה. מוסיפים 2 כוסות מי פסטה רותחים ומערבבים, אם צריך מוסיפים עוד מעט מי פסטה ומבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים לסיר את הפסטה המוכנה ומערבבים דקה. מוסיפים את הקציצות הצרובות ומכסים אותן עם הרוטב. מבשלים עוד 5-7 דקות עד שהרוטב מסמיך והתבשיל נראה מוכן.
בתאבון!
בזיליקום טרי במקום זעתר גם טוב?
אם הטעם מסתדר לך אז אין בעייה
איזה סיר טעיםםם סלמון נורבגי זה החיים ❤️❤️❤️
תודההה אהובה