מסוג הסירים שהכל קורה בסיר אחד בתנור. תבשיל מתובל בתבלינים חמים שמתאימים לתקופה הזו בשנה, סיר מנחם וטעים כל כך ליום יום וגם לאירוח. אני מגישה את התבשיל בתוך הסיר בו התבשל
בזמן האחרון אני אוהבת את הסירים האלה שמכילים בתוכם עולם שלם של טעמים ומרקמים, אלה שאני עובדת עליהם בקטנה ואז משגרת לתנור ושוכחת מהם. גם את הסיר הזה הכנתי בתנור כי לתנור יש תוצאות שלא מושגות בשום צורת בישול אחרת, יש שם מן שקט כזה שבו הסירים מתבשלים לאיטם ומקבלים טעמים עמוקים שרק התנור יודע לתת.
הפעם הכנתי סיר עם קוביות בשר, גזר, חומוס ואורז מתובלים בתבלינים חמים שמתאימים לתקופה הזאת בשנה, שיצא כל כך טעים ומנחם וכל כך פשוט להכנה.
את התבשיל הכנתי בסיר סוטאז' עשוי ברזל יצוק של חברת מגנוס שממש עכשיו יש עליו 20% הנחה שזה מטורף כי מלכתחילה המחיר שלו סביר יחסית לאיכות שלו. לסירי ברזל יש הולכת חום מעולה וכל דבר שתכינו בו ייצא פי כמה טוב וטעים יותר מאשר בסיר אחר וזה כמובן מניסיון. בסיר הזה אני גם אופה את הלחמים שלי ללא לישה שיוצאים מדהימים במיוחד בזכות הסיר הזה.
מבצע מטורף של 15% הנחה על כל האתר של מגנוס וגם על הסיר המדהים הזה : yehudit15
אורז עם בשר גזר וחומוס בסיר אחד בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את אותו תבשיל עם פרגיות או שוקי עוף במקום הבשר אבל עם הבשר זה באמת מושלם במיוחד.
- את תחילת התבשיל אני מכינה על הגז ואז שולחת לתנור להמשך הבישול.
- החומוס במתכון הוא מקופסת שימורים, אני שמה במסננת ושוטפת היטב לפני שאני מכניסה לסיר.
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 32 ס"מ
- 1 ק"ג בשר אונטריב טרי
- 1-2 מח עצם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול פרוס
- 2 גזרים גדולים מגוררים גס
- 1 קופסת שימורי חומוס מסוננים מהנוזל
- 2 כוסות אורז יסמין
- כ – 2 כפיות מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1 כפית שטוחה קינמון
אופן הכנה
חותכים את הבשר לקוביות לא גדולות מידי, מחממים שמן זית בסיר ומניחים את קוביות הבשר בשכבה אחת בסיר ולא נוגעים. מניחים גם את מח העצם. צורבים לפחות 10 דקות על להבה גבוהה וכשהבשר ממש צרוב ושחום הופכים לצד שני וצורבים כמה דקות. סוגרים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לבינונית – נמוכה. מבשלים את הבשר ללא נוזלים בכלל כשעה עד שהוא חצי מוכן.
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
מוסיפים את הבצל לסיר ומערבבים, מטגנים 3-4 דקות ומוסיפים את הגזר, החומוס והאורז. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט וקינמון, מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האורז ועוד 1 ס"מ. מערבבים, טועמים את המים, הם אמורים להיות ממש מלוחים כי האורז סופג את הנוזלים ואם לא שמים מספיק מלח יהיה חסר מלח בתבשיל. מעבירים לתנור על רשת בשלב האמצעי ואופים עוד שעה – שעה וחצי, עד שהבשר רך, כל הנוזלים התאדו והאורז רך ונימוח.
מגישים עם הסיר למרכז השולחן.
עשיתי את המתכון הזה פעמיים. בשני הפעמים הבשר יצא יבש מאוד איפה טעיתי ? עשיתי בדיוק לפי המתכון
סוג הבשר, האם בשר טרי? חום התנור, הסיר שהכנת בו. אין לי פרטים כדי לענות לך
בשר אונטריב , כן טרי שקניתי באותו רגע , הכנתי בסיר המהמם של מגנוס וחום התנור בדיוק כמו במתכון. הכל ממש לפי המתכון. האמת אני שמה לב שעוד שהוא בסיר על הגז לקראת סוף השעה הוא כבר מתייבש.
אין לי מושג למה. תנמיכי את חום התנור. אולי התנור שלך חזק
הבשר אחרי שעה בישול מוציא הרבה מים להוסיף את הבצל על זה ? או לשפוך את המים של הבשר?
בפעם הבאה בשלב הצריבה שמים על אד ממש גבוהה ולא נוגעים כמה דקות טובות ורק אז הופכים. את פשוט כנראה בישלת אותו ולא צרבת. מקווה שהסתדרת
האם מכניסים לתנור עם מכסה?
כן
האם ילך טוב גם עם אורז בסמטי?
בהחלט
מה הכוונה במח עצם? האם יעבוד בלי?
תבקשי מהקצב. תמיד אפשר בלי אבל יש הבדל משמעותי בטעם אז לשיקולך
היי, האם אפשר לעשות את התבשיל עם בשר אחר, לדוגמא שפונדרה?
תודה על מתכונים מעולים!!!
בוודאי. עם כל בשר לבישול ארוך
היי יהודית הסיר הגיע – הוזמן בזכותך! כמה מים בערך להוסיף??
מהמם תהני אהובה. מקווה שהסתדרת כי זה כתוב במתכון
לבשל את הבשר על הגז שעה בלי נוזלים בכלל? הוא לא מתייבש/ נשרף?
רוצה להכין אך חוששת…
דבר נוסף אפשר בלי מח עצם.
הזמנתי את הסיר בזכותך..
היי ליאת,
לא נשרף. אם רוצים לקבל טעמים עמוקים זאת הדרך ואפשר בלי מח עצם אבל שוב זה מוסיף טעמים ועומק לאוכל
האם הקופון עדיין בתוקף?
ניסיתי ולא צלח..
כבר בניתי על הסיר עם התבשיל 🙂
היי עדי המבצע נגמר. אני מקווה שאצליח לבקש שוב מבצע בדצמבר
אפשר לקבל קישור לסיר? לא מצאתי אותו באתר שלהם
היי כרמית, המבצע נגמר. מקווה להשיג שוב מבצע בקרוב
שלום, תודה על המתכונים המצויינים 🙂
ניסיתי לרכוש את הסיר היום ומתקבלת הודעה שהקופון לא קיים.
את יודעת אם תוקפו הסתיים או שזו אולי רק תקלת מערכת?
המבצע נגמר אבל מקווה שבקרוב יהיה שוב
אפשר להחליף את הבהרט בכמון?
שני תבלינים שונים לחלוטין. בעיני כמון וקינמון לא מתחברים אבל אם את אוהבת אז תשימי
הזמנתי את הסיר ואכן קבלתי הנחה משמעותית עם הקוד קופון. תודה
מכינה היום את במתכון?
המתכונים שלך נהדרים.
איזה כייף לשמוע. את תהני ממנו ויהיו עוד מתכונים בהמשך
אפשר להכין את התבשיל בסיר אחר ?
ברור שאפשר. הסיר הזה פשוט מדהים והתוצאה בו שונה
הסיר אמור להיות מכוסה?
כן. הסיר ברזל מוליך חום מצויין וגם כשהוא סגור הכל קורה בתוכו ויוצא מושלם
ראשית הזמנתי את הסיר. תודה. ושאלה. איזה מספר זה אונטריב?
מהמםם את תהני ממנו. זה מספר 2