במקום למלא את עלי הכרוב אחד אחד, פשוט מכינים עוגה בתנור. יוצאת עוגת כרוב ממולא עסיסית וטעימה במיוחד וזה אפילו הרבה יותר קל להכנה
במקום למלא אחד אחד הכנתי עוגת כרוב ממולא. זה אמנם חגיגי ולכאורה מתאים לשולחן חג, אבללל, ממש לא חייב לחכות לחגים כדי להכין. אפשר בכל יום בשבוע או בסוף השבוע וזה יוצא מושלם וטעים וזה אפילו קל יותר להכנה מלמלא עלי כרוב.
עוגת כרוב ממולא בשר ואורז
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- מתחילים בהכנת המלית שלוקח זמן להכין כי מבשלים את הבשר מראש ואת האורז מבשלים חלקית ממש כמו שמכינים פסטה. רק כשהכל מוכן מכינים את עלי הכרוב למילוי.
- אפשר לקצר תהליכים ולהכין את המלית יום מראש ואז למחרת להרכיב ולאפות. אפשר גם לאפות ואז לחמם שוב בתנור ממש כמו שמחממים כרוב ממולא.
מצרכים לסיר נונסטיק בקוטר 26 ס"מ
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 500 גרם בשר בקר טחון שמן (כזה שמתאים להמבורגר)
- 1 קופסת שימורי עגבניות (400 גרם – של Mutti)
- 2 פחיות Mutti מים רותחים
- 100 גרם רכז עגבניות (של Mutt)
- 3 כפות רכז רימונים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 כף נענע מיובשת
- 3/4 כף מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- חופן גדול עלי נענע טריים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס אורז יסמין
- סיר עם הרבה מים + כפית מלח
- 1 כרוב גדול
- סיר גדול עם מים שיכיל את הכרוב + כף מלח
אופן הכנה
מכינים את המילוי: מחממים בסיר סוטאז' שמן זית. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים כמה דקות עד להזהבה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג. ממשיכים לצרוב את הבשר כמה דקות טובות ומידי פעם ממשיכים לפורר עם מזלג ולערבב. מוסיפים את שימורי העגבניות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומבשלים כמה דקות. ובאותה פחית ממלאים פעמיים מים רותחים ומוזגים לסיר (סך הכל פחית אחת עגבניות ושתי פחיות מים). מתבלים ברכז רימונים, מיץ לימון טרי, נענע מיובשת, מלח, פלפל שחור, כורכום, קינמון ובהרט ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה קטנה כשעה וחצי – שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין והרוטב די מצטמצם אבל עדיין נשארים נוזלים. מקררים את המילוי לטמפרטורת החדר. קוצצים את הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לסיר, מערבבים ומניחים בצד.
מכינים את האורז: מרתיחים סיר גדול של מים עם כפית מלח. מבשלים את האורז 5-7 דקות רק עד שהוא מוכן חלקית. מסננים, מקררים מעט ומעבירים לסיר עם הבשר ומערבבים היטב. בשלב הזה חובה לטעום את המילוי ולוודא שלא חסר מלח או חמיצות. מתקנים תיבול לפי הטעמים שלכם וממשיכים.
מכינים את עלי הכרוב למילוי: בעזרת סכין חדה חותכים מסביב ללב הכרוב (החלק הקשה במרכז) לעומק של כמה ס"מ. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר ומבשלים את הכרוב 10-15 דקות. כשהעלים הראשונה מתרככים מוציאים אותם בעזרת מלקחיים וממשיכים לבשל כל פעם עוד קצת וכל פעם משחררים עלים שהתרככו.
מרכיבים את ה"עוגה" ואופים: מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות. בסיר נונסטיק מניחים את עלי הכרוב בצורה כזאת שהם יגלשו מעט מעל דפנות הסיר וגם יכסו היטב את הבסיס. לדפנות הסיר עדיף להשתמש בעלים שלמים ואת שאריות העלים או כאלה שנקרעו, לעשות השלמות בבסיס. מוזגים חצי מכמות המילוי ומהדקים. מסדרים עוד שכבת עלי כרוב והפעם אפשר להשתמש בכל העלים שנקרעו לנו או העלים הפחות יפים. חשוב בשכבה הזאת לחתוך את החלק הקשה של העלים ולהניח רק חלקים רכים. מניחים את שארית המילוי ומהדקים קלות. מניחים עלי כרוב כדי לכסות את הבשר ולבסוף סוגרים עם הקצוות של השכבה הראשנה שהנחנו בסיר. מוזגים על העלים מעט שמן זית. מכסים את הסיר עם נייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור למשך כשעה וחצי – שעתיים עד שהעוגה נראית די מוכנה. מסירים את הכיסוי, מנמיכים חום ל – 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ – 40-60 דקות עד שהכרוב מקבל צבע שחום יפה בחלק העליון. מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. ניתן לפרוס מייד עם סכין חדה ולהגיש. עוגת הכרוב נשמרת במקרר כמה ימים ממש כמו כרוב ממולא וניתן לחמם אותה חימום חוזר בתנור.
בתאבון!
היי! תודה על המתכון. אפשר לוותר על רכז רימונים? יש חלופה, למשל מיץ לימון אולי?
אם אין לך שימי סילאן ולימון אבל ממליצה מאוד לקנות
עוד משנות השישים אימי עליה השלום הייתה מכינה משהו דומה שלמעשה היא הייתה מרוקנת את הכרוב בצורת קערה וממלאת את תוכו …אימי מכינה בצורה זו היות והיא סבלה מאלטריטים שמנעו ממנה להכינם מגולגלות.
נשמע מצויין, מקצר את העבודה בצורה משמעותית. כרוב ממולא, וממולאים בכלל, שמחממים פעם אחר פעם מקבל טעמים עמוקים יותר.
לגמרי מקצר