לטובת הצמחוניים והטבעוניים אבל ממש לא רק! תבשיל של חצילים ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים בטירוף. אני משאירה את החצילים ותפוחי האדמה שלמים, מתבלת ושולחת לתנור. מתקבל תבשיל יפהפה וטעיםםםםם טעים
הבעייה הכי קשה של בשלנים ומארחים שאינם צמחוניים או טבעוניים, זה להכין מנות שיהיו מרשימות ויכבדו את שולחן החג, וגם יהיו צמחוניות וטבעוניות מבלי לגרוע בטעם. נכון שצמחונים וטבעוניים לא רגילים לטעם של בשר, אבללל גם את הירקות אפשר להגיש בצורה אחרת, מעניינת יותר וקצת שונה מהרגיל ולתת חוויה של מנת בשר (החציל) והירק שליד , רק בלי באמת בשר.
התבשיל הזה קל מאוד להכנה ויגנוב את ההצגה על השולחן לא רק בקרב צמחונים וטבעוניים. זו תוספת מושלמת להגיש ככה עם הסיר ישר לשולחן. הרעיון הוא להשאיר את הירקות שלמים, בצורה הטבעית שלהם ולבשל אותם בתנור בצורה איטית עד שהם נימוחים, ספוגים בטעמים, אבל שומרים על צורתם.
תבשיל חצילים ותפוחי אדמה טבעוני קל להכנה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני מבשלת בסיר יציקת ברזל של מגנוס שעכשיו ניתן לקבל עליו הנחה ווה עם קוד קופון: yehudit, כנסו פה לרכישת הסיר.
- הסיר יציקה מיועד לבישול בכל צורה שבוחרים – על הגז, על אינדוקציה ובתנור. יש לו הולכת חום מטורפת, ממש כמו טאבון קטן בתנור הביתי והתוצאה הסופית טעימה פי כמה מבישול בסיר רגיל.
- אני מצאתי חצילים קטנים יחסית (חצי מגודל של חציל רגיל) והשארתי אותם שלמים. במידה ולא מוצאים חצילים קטנים, בוחרים חצילים הכי קטנים שמוצאים וחוצים אותם לאורך לחצי ומניחים בסיר כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
- תפוחי האדמה שאני משתמשת בהם הם של דוד משה. הם טעימים מאוד, בגודל יפה שמאפשר להשאיר אותם שלמים וגם אחרי בישול ארוך הצורה הטבעית שלהם נשמרת.
מצרכים
- 5 חצילים בגודל בינוני או 3 גדולים
- מלח – להמלחת החצילים
- 10 תפוחי אדמה בינוניים (עדיפות ל"דוד משה")
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית כורכום
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית זרעי כמון
- 2 כפות גדושות לימון כבוש
- 4-5 פלפלים סודניים חריפים (לא חובה)
- 7-8 שיני שום שלמות
אופן הכנה
קולפים את החצילים, משאירים את הגבעול, פורסים אותם לאורך ברוחב של 1-1.5 ס"מ אבל משאירים אותם מחוברים בקצה של הגבעול. ממליחים קלות בין הפרוסות ומניחים חצי שעה – שעה במסננת. אחרי שעה שוטפים מהמלח. את תפוחי האדמה קולפים ומשאירים שלמים.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. שמים בסיר סוטאז' רחב שנכנס לתנור (אני מבשלת בסיר יציקת ברזל של מגנוס שעכשיו ניתן לקבל עליו הנחה של 15% עם קוד קופון: yehudit15) את המים הרותחים וכל שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מניחים את החצילים ותפוחי האדמה בסיר, "מרטיבים" את הירקות עם הנוזל, סוגרים את הסיר עם המכסה ומעבירים לתנור למשך כשעתיים או עד שהרוטב די מצטמצם והתבשיל נראה מוכן. במהלך הבישול בתנור מרטיבים את הירקות לפחות פעמיים. מגישים לשולחן עם הסיר.
בתאבון!
רעיון מעולה, והמתכון נראה מעולה, בטוח שלא אתאכזב, רק מה משקל הסיר הספציפי הזה? נראה לי שכבד למדי עבור קשישה חולנית בת 90+
זה כבד וזה הייחודיות שלו. זה ברזל יצוק
יצא מצוין, תודה! נכנס מיידית לארסנל מתכוני הבית
כייף לשמוע
טעיםםםם! וממש קל להכנה
הרוטב יצא מושש
כייף לשמוע
תודהה