יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ
ראשי » ביקורות והמלצות » תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ

תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 19 בינואר 2023 14 תגובות

תבשיל שומר, עלי סלק ועוף ברוטב חמצמץ טעים במיוחד. אנחנו אוהבים לאכול את השומר בכל צורה אפשרית – חי, מבושל וצלוי בתנור. השומר המבושל מקבל מרקם נימוח וטעים במיוחד ויחד עם הסלק הירוק זה מושלם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ

אנחנו מטורפים בבית על ירקות ויש ירקות שהם הכוכבים שלנו. שומר וסלק הם בין הפייבוריטיים שלנו בבית ואני מכינה איתם אינסוף תבשילים ומאכלים. אני צולה את השומר בתנור כמו שמכינים אנטיפסטי וזה יוצא טעים בטירוף. מעלי סלק אני מכינה סלט פיקנטי שלמדתי מחמותי.

השילוב של השומר והסלק הוא מנצח! אני מבשלת אותם עם עוף ברוטב חמצמץ עדין וכמו שאני הכי אוהבת, הכל קורה בתנור. למה בתנור? כי לתנור יש קסם מיוחד על תבשילים שלא קורה בשום צורת בישול אחרת. אז עובדים קצת כדי להעמיד את הסיר ואז שולחים לתנור ומחכים 🙂

התבשיל הזה ועוד הרבה אחרים דורשים סיר רחב ונמוך. כל ירק וכל חתיכת עוף מקבלים את המקום שלהם וככה הרוטב מגיע להכל בצורה אחידה, בנוסף, התנור מחמם את כל התבשיל בעדינות ובצורה אחידה.

מכינים מראש את כל המצרכים ואז הכל הולך ממש מהר

כנסו פה לרכוש סיר רחב במיוחד של מגנוס שמתאים להמון תבשילים וגם נכנס לתנור (בלי המכסה)

הסיר וכל האתר עכשיו בהנחה של 15%

קוד קופון:yehudit15

תבשיל עוף,סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ

כנסו פה לרכוש סיר רחב במיוחד של מגנוס שמתאים להמון תבשילים וגם נכנס לתנור

הסיר וכל האתר עכשיו ורק ל – 48 שעות בהנחה של 20%

קוד קופון:yehudit20

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow,בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • התבשיל יוצא עם חמצמצות ממש עדינה. אפשר לשים לימון לפי הטעם.

מצרכים

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים
  • 2 חבילות סלק עלים
  • 4 ראשי שומר גדולים
  • 10 שיני שום
  • 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מיץ מלימון שלם טרי
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מחממים בסיר רחב ושטוח שמן זית.

צורבים את שוקי העוף על להבה גבוהה – בינונית משני הצדדים כדי שישחרר את הטעמים שלו לסיר. כשהעוף שחום מוציאים אותו מהסיר.

חותכים את השומר לרבעים וקוצצים גס את עלי הסלק.

צורבים גם את השומר מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר את המלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה ושיני שום ומטגנים כדקה תוך ערבוב. סוחטים לסיר גם את הלימון ומערבבים.

מוסיפים לסיר עלי הסלק ומטגנים כ- 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהעלים מתחילים לאבד את הנפח.

מוזגים את המים הרותחים, מערבבים את עלי הסלק ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנית תיבול.

מסדרים על עלי הסלק את העוף והשומר הצרובים.

מכסים עם נייר אפייה ונייר כסף ומעבירים להמשך בישול בתנור.

אופים כשעה וחצי או עד שהתבשיל נראה מוכן. מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל מקבל צבע שחום.

זהו! בתאבון 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בשר עם בצל מגנוס
    בשר עם בצל שמכינים בסיר ברזל יצוק בתנור
  • שומר ממולא
    שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים
  • כרוב ממולא אורז ובשר מפורק
    כרוב ממולא אורז ובשר מפורק בתנור
  • שעועית עם לימון כבוש
    שעועית לבנה עם בשר ולימון כבוש
סלק ירוק עוף

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. מלי הגב 8 במאי 2024 בשעה 22:42

    רוצה להכפיל את כמות העוף. האם להכפיל גם את כמות הירק והשומר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2024 בשעה 22:44

      לא חייב

  2. אמילי הגב 21 בפברואר 2024 בשעה 21:07

    אפשר להוסיף גרגירי חומוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2024 בשעה 21:18

      בטח

  3. ליאת הגב 1 בספטמבר 2023 בשעה 10:51

    עשיתי ויצא טעיםםםםם
    את מוכשרת בטירוף

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בספטמבר 2023 בשעה 19:12

      תודההה רבה

  4. נגה הגב 5 באפריל 2023 בשעה 12:03

    העברתי את העוף עם השומר והסלק לתבנית.
    נשארו נוזלים בסיר.
    לצקת את הנוזלים לתבנית
    עם העוף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:54

      כן

    • אורטל הגב 8 באפריל 2023 בשעה 12:03

      ראיתי שבהרבה תבשילים בתנור מכסים עם נייר אפייה ואז נייר כסף, מה האפקט הנייר אפייה מייצר מאשר לכסות רק בנייר כסף?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באפריל 2023 בשעה 21:22

        אין שום אפקט. פשוט נייר כסף זה לא בריא אז שמים נייר אפיה ואז נייר כסף

  5. דנה הגב 20 בינואר 2023 בשעה 9:35

    סלק עלים הכוונה לעלי מנגולד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בינואר 2023 בשעה 21:35

      כן

  6. שרית הגב 19 בינואר 2023 בשעה 16:01

    יעבוד גם עם בשר?אם כן,מה לשנות?
    תודההה נראה מעולה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בינואר 2023 בשעה 21:34

      יש בבלוג מתכון עם בשר

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.