חיתוכיות שמכינים בדיוק ב- 5 דקות. משלבים לתוך השוקולד בוטנים מלוחים והשילוב בין השוקולד חלב לבוטנים מושלם בעיני
תמיד כשבא לי קינוח שוקולדי קל להכנה שמוכן תוך 5 דקות גג אני מכינה טראפלס וכיוון שאני מטורפת על השילוב של שוקולד ובוטנים אז תמיד יש לי במקפיא בוטנים קלויים לכל מטרה וגם סתם לנשנוש.
את החיתוכיות טראפלס האלה הכנתי בהבזק של רגע כשישבתי מול הטלוויזיה (היי וונטוורת' עונה 6) והתחשק לי לצלם משהו (כן!) לא לאכול אלא לצלם. אחת ההתמכרויות שלי מהשנתיים האחרונות זה צילום אוכל. אני מוצאת את עצמי מכינה כל מיני דברים רק כדי לצלם ואחר כך גם מבקרת את עצמי ואף פעם לא ממש מרוצה מהצילומים (מי אמר פרפקציוניזם??)
בכל אופןןן, מפעם לפעם אני משתפרת ולומדת עוד ועוד ואולי יום אחד יהיה לי זמן ללכת ללמוד צילום בצורה מקצועית. אז בפעם הבאה שיתחשק לכם משהו טעים, תזכרו שלוקח 5 דקות להכין טראפלס ואפשר להכין עם כל סוג של אגוזים שאוהבים.
חיתוכיות טראפלס שוקולד חלב ובוטנים
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
- 300 גרם שוקולד חלב
- ¼ כוס+ 2 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפות גדושות נוטלה
- ½2 כוסות בוטנים קלויים קלופים
אופן הכנה
- ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה. מוסיפים נוטלה ומערבבים עד שהכל מתאחד. מוסיפים בוטנים ומערבבים עד שכל הבוטנים מצופים בשוקולד.
- מצפים את התבנית בניילון נצמד ומוזגים את התערובת לתבנית. מיישרים עם כף ומהדקים מעט.
- מקפיאים כשעה – שעתיים עד שהשוקולד יציב מאוד.
- מוציאים מהמקפיא, נעזרים בניילון הנצמד כדי לחלץ את השוקולד ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים. אני חתכתי לריבועים בגודל של 2*2 ס"מ.
- שומרים במקפיא בקופסה אטומה.
האם יש דרך להחליף את השוקולד חלב בשוקולד אחר כדי להפוך את המתכון לפרווה ?
היי טלי,
בשוקולד מריר