החיתוכיות המיתולוגיות האהובות בגרסה הרבה יותר טעימה ומוצלחת,
עם ריבת פטל ביתית שאני מכינה בחצי שעה. החמצמצות העדינה של הריבה בשילוב עם המתיקות של המרנג יוצרת עוגייה מושלמת שאי אפשר להפסיק לנשנש


החיתוכיות המיתולוגיות הכי אהובות עלי בעולם! בדרך כלל אני מכינה אותן עם ריבת תותים ביתית וזה טעים בטירוף אבלללל נוביק שלי שאוהב יותר ריבת פטל ביקש שאכין אותן עם ריבת הפטל שאני מכינה בחצי שעה בדיוק מפטל קפוא. הכנתי עם הריבה הזו גם את העוגיות פרח ריבה המושלמות שלי ועכשיו את החיתוכיות האלה שיצאו כל כך טעימות. החמצמצות העדינה של הריבה בשילוב עם המתיקות של המרנג יוצרת עוגייה מושלמת שאי אפשר להפסיק לנשנש.


חיתוכיות קוקוס וריבת פטל שמכינים בחצי שעה
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- קמח עוגיות הוא קמח שמומלץ להכנת עוגיות כיוון שהוא דל בגלוטן והתוצאה הרבה יותר מוצלחת איתו. ניתן לקנות בכל סופר ובחנויות אפייה.
- את ריבת הפטל אני מכינה מפטל קפוא.
- את הריבה המוכנה שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר.
- ניתן להכין את החיתוכיות עם כל ריבה אחרת שאוהבים.
- בחורף החיתוכיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבוע. בקיץ מומלץ אחרי יומיים לאחסן במקרר.
מצרכים ל – 20 חיתוכיות
לבצק פריך – תבנית מרובעת בגודל 24*24 ס"מ
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
- 4 חלמונים גדולים
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כוסות קמח עוגיות (280 גרם)
למריחה: 400 גרם ריבת פטל או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים (אפשר גם ריבה קנוייה)
למרנג
- 4 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1.5 כוסות קוקוס (150 גרם)
לריבת פטל ביתית
- 500 גרם פטל קפוא
- 300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
- מיץ מחצי לימון טרי
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
אופן הכנה
מכינים ריבת פטל: שמים בקלחת את הפטל הקפוא והסוכר, מעבירים לגז ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית. מידי פעם מערבבים. סוחטים מיץ לימון ומוסיפים פודינג. ממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהריבה מתחילה להסמיך ומכבים את הגז. מקררים את הריבה לפני שמשתמשים בה.
מכינים בצק פריך: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הקמח יחד. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד. הבצק מעט דביק וזה בסדר. מקמחים מעט את התבנית ואת הבצק ומשטחים אותו עם היד על התבנית בצורה אחידה. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב ומוכן. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק. מורחים את הריבה על גבי הבצק בצורה אחידה.
מכינים מרנג: שמים בקערת המיקסר את הסוכר והחלבונים. מקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב אבל עדיין גמיש ורך. מערבבים לתוכו את הקוקוס בתנועות קיפול. מוזגים את הקוקוס על הריבה, משטחים ומיישרים ומעבירים להמשך אפייה בתנור לעוד כ – 15-17 דקות או עד שהקוקוס מקבל צבע זהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומקררים לפני שחותכים לקוביות.
בתאבון!
וואי זה נראה מעולה. כחובבת קוקוס ושונאת ריבה.. האם יש לך רעיון למילוי שוקולד במקום הריבה? ????
תודה
יש בבלוג מגולגלות שוקולד. תשתמשי באותה מלית
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן או משהו יותר בריא?
אפשר שמן קוקוס. שמן רגיל הוא לא תחליף לחמאה
צריך לקרר את הבצק לפני המריחה של הריבה?
לא חייבים
בס"ד
שאלה לגבי אופן ההכנה
לאחר שהבצק נאפה בתנור מורחים את הריבה ומעל שופכים את המרנג ושוב לתנור?
בדיוק
בבקשה הסבר קטן…
במקום קמח עוגיות. אני שמה קמח רגיל.
צריך גם אבקת אפיה או לא?
לא מכירה קמח עוגיות..
אשמח להסבר.
קמח עוגיות זה קמח דל בגלוטן ייעודי לעוגיות ולכן העוגיות יוצאות הרבה יותר פריכות ומוצלחות. אין צורך להוסיף אבקת אפייה לקמח רגיל. קמח עוגיות נמכר היום בכל סופר
אם מחליפים בקמח רגיל, האם צריך להוסיף אבקת אפיה?
לא, אין קשר. אותו דבר בדיוק
ושאלת המשך, סליחה…- לגבי המרנג, כיוון שיש בו סוכר מניח שאפשר קוקוס לא ממותק. כותב מארה״ב וכאן המצרכים קצת שונים… שוב תודה
הקוקוס לא ממותק במתכון
היי, אין לי קמח עוגיות. האם אפשר להחליף בקמח רגיל, או קמח שקדים, או שילוב שלהם? תודה
אפשר קמח רגיל