חיתוכיות ריבה וקוקוס מיתולוגיות שעברו שדרוג משמעותי. פעם היו מכינים אותן עם מרגרינה בבצק ועם ריבה פשוטה. אני מכינה עם חמאה וקונפיטורת תותים ביתית ואין להשוות את המרקם והטעם.
חיתוכיות מיתולוגיות למכורים לקוקוס (אניייי). את החיתוכיות האלה אמא שלי הייתה מכינה כמעט כל יום שישי רק בגרסה המיושנת שלהן עם מרגרינה בבצק וריבה הכי פושטית במלית.
אני שדרגתי את המתכון ושיניתי את המרגרינה לחמאה ואת הריבה החלקה הפשוטה לקונפיטורת תותים שאני מכינה קבוע. אין להשוות את הטעם לזו עם בצק החמאה וריבת התותים הביתית. לפעמים עוגה היא רק זיכרון טעים אבל בפועל, החך משתדרג והדרישות עולות ומה שהיה טעים פעם, היום כבר לא ממש.
חיתוכיות ריבה וקוקוס
חומרים לתבנית בגודל 30*25
בצק פריך
- 200 גרם חמאה רכה
- ½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
- 4 חלמונים גדולים
- 2 כפיות תמצית וניל
- ¼2 כוסות קמח עוגיות (315 גרם)
שכבת מרנג קוקוס
- 4 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר (100 גרם)
- ½1 כוסות קוקוס (150 גרם)
למריחה
- 350 גרם קונפיטורת תות
אופן הכנה
את הבצק הזה אפשר להכין ידנית ואפשר במעבד מזון.
- בצק פריך: שמים במעבד מזון חמאה רכה ואבקת סוכר ומעבדים לקרם חלק.
- מוסיפים תמצית וניל וחלמונים ומעבדים כמה שניות.
- מוסיפים קמח ומעבדים כמה שניות, רק עד שמתקבל בצק
- בעזרת ידיים מקומחות משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב ומוכן.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים אותו דולק.
- מלית מרנג קוקוס: מקציפים חלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה סוכר עד שנוצר קצף יציב אבל לא יבש.
- מקפלים את הקוקוס לקצף.
- מורחים על הבצק קונפיטורת תות.
- מורחים מעל הריבה את מרנג הקוקוס ומחזירים לתנור לעוד כ – 15-20 דקות עד שהקוקוס מקבל צבע זהוב עדין.
- מקררים וחותכים לריבועים בגודל הרצוי. שומרים בצנצנת יומיים מחוץ למקרר או שבועיים במקרר.
הי
הכנתי ויצא מעולה!! ממש תודה על המתכון!
איך אפשר להמירת את החמאה בשמן כדי שיהיה פרווה? לא רוצה מרגרינה…
היי טעים לה,
אי אפשר לשנות לשמן. זה יחסים אחרים ומרקם אחר. את כן יכולה להחליף לאותה כמות בדיוק של שמן קוקוס.
מהמם! דווחי איך יצא אחרי השינויים
איך מומלץ לאחסן?(לא שזה יחזיק הרבה זמן אבל בכל זאת)
טוב…קיבלת תשובה בפרטי. כייף שאתה כאן
עשיתי. .. זה בתנור כעת בשלב האחרון. נראה מקסים וקלי קלות הכנה. הפחתתי את החמאה בחצי. השתמשתי בקמת מלא. תודה רבה על המתכון!