יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
ראשי » חיתוכיות » עוגיות מגולגלות עם פיצוחים

עוגיות מגולגלות עם פיצוחים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בספטמבר 2018 59 תגובות

עוגיות מגולגלות עם פיצוחים. ארבעה מצרכים, קערה ופיצוחים זה כל מה שצריך בשביל להכין את העוגיות הכל כך טעימות האלה. הבצק מקבל מרקם מיוחד בזכות רכיב אחד שיש בו ושמעניק לו קריספיות מדהימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגיות מגולגלות עם פיצוחים

עוגיות מגולגלות עם פיצוחים. את העוגיות האלה טעמתי אצל חמותי לפני מלאאאא מלא שנים אבל אף פעם לא נתקלתי במתכון שלהן באף מקום. ואז מצאתי ספר ישן נושן אצל אמא שלי עם מתכונים של פעם וביניהם המתכון של העוגיות האלה. במקור מכינים אותן עם שמן או מרגרינה. אני כמובן ישר שיניתי לחמאה כי חמאה זה טעם החיים.

מתכון קל בטירוף וכשאני אומרת פשוט אני מתכוונת לזה שסה"כ מארבעה חומרים, קערה ופיצוחים מקבלים מלאאא עוגיות קריספיות וטעימות טעימות. זה לא העוגיות הנימוחות שאתם מכירים אלא משהו אחר לגמרי ואתם חייבים לנסות. בשביל עוגיות נימוחות יש לי מתכון אחר פה.  כמובן שאפשר לפרוות את המתכון (מהמילה פרווה). מחליפים את החמאה במחמאה באותה כמות או בשמן קוקוס באותה כמות או בכוס שמן קנולה. במידה ושמים שמן, אין צורך לקרר את הבצק, אפשר לעבוד איתו מייד. המלית היא אותה מלית שאני מכינה את הבקלאווה.

מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד ומורחים בריבה. מפזרים פיצוחים על כל שטח הבצק ועוד תלולית לרוחב העלה בחלק שקרוב אלינו

עושים גלגול אחד שסוגר על תלולית הפיצוחים וממשיכים לגלגל לרולדה

מניחים את הרולדות המגולגלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים עם סכין אבל לא עד הסוף

מוכנות!

טעימות בטירוף

אי אפשר להפסיק לנשנש

עוגיות מגולגלות עם פיצוחים

לבצק

  • 4 כוסות קמח (אני משתמשת לכל העוגיות שלי בקמח עוגיות של שטיבל)
  • 200 גרם חמאה מומסת (לפרווה שימו מחמאה /שמן קוקוס)
  • 1 כוס מים חמימים
  • 2 כפות חומץ תפוחים (אפשר גם חומץ רגיל)

למלית

  • ½ כוס בוטנים קלויים טחונים גס
  • 1 כוס שקדים לא קלויים טחונים גס
  • 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים טחונים גס
  • ½ כוס קוקוס
  • ½ כוס שומשום קלוי (קולים כמה דקות על מחבת)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס ריבת תותים או כל ריבה אחרת שאוהבים (מתכון לריבת תותים פה)

למריחה ופיזור: ביצה טרופה ושומשום

אופן הכנה

הבצק: שמים בקערה הקמח, החמאה המומסת המים והחומץ ובעזרת הידיים מערבבים רק עד שמקבלים בצק. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר מינימום שעתיים (אני שמתי לילה שלם).

המלית: מערבבים יחד את הבוטנים, השקדים, אגוזי מלך, קוקוס ושומשום. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.

מכינים את העוגיות: מחלקים את הבצק לארבעה – חמישה חלקים שווים. על משטח מקומח קלות מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד. מורחים שכבה דקה של ריבה, מפזרים  מעט ממלית הפיצוחים על כל שטח הבצק ועוד שורה של תלולית פיצוחים  לרוחב הבצק. מקפלים את הבצק על המלית, מהדקים את הצדדים כדי שהמלית לא תברח ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין משוננת חורצים את הרולדה לעוגיות אבל לא חותכים עד הסוף אלא רק עד חצי מגובה העוגייה. זה יעזור לנו אחר כך לחתוך את העוגיות מבלי שיתפוררו לנו.

מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 30 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב יפה.

מקררים ופורסים לפי הסימונים שעשינו לפני האפייה.

שומרים בצנצנת אטומה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
    עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
  • עוגיות תמרים ואגוזים מגולגלות
    עוגיות תמרים ואגוזים מגולגלות
  • ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
    ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
  • קטאייף המן ממולא אגוזים
    קטאייף המן ממולא אגוזים
עוגיות מגולגלות פיצוחים קוקוס שומשום

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

59 תגובות

  1. מירב הגב 7 באוקטובר 2021 בשעה 23:08

    במה אפשר להחליף כת הריבה אך עדיין להוסיף אגוזים? איזה ממרח יתאים? תודה מירב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2021 בשעה 8:43

      היי מירב,
      בלי ריבה הן יבשות, חייב ממרח כלשהו. אפשר כל ממרח שאת אוהבת

  2. שרון הגב 8 בפברואר 2021 בשעה 18:58

    אם אין קמח עוגיות קמח לבן רגיל יתאים, או קמח תופח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בפברואר 2021 בשעה 22:32

      היי שרון,
      קמח רגיל וכל שאר המצרכים לפי המתכון

  3. עדי הגב 8 בספטמבר 2020 בשעה 14:13

    הי
    נראה נהדר:)
    האם אפשר לאפות עם קמח ללא גלוטן/ או כל דבר אחר תחליף לגלוטן?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בספטמבר 2020 בשעה 16:58

      היי עדי,תודה רבה.
      אפשר עם קמח כרגיל או קמח תמי

  4. טובה הגב 17 ביולי 2020 בשעה 9:44

    מה אפשר למרוח במקום ביצה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 18:13

      את יכולה לא למרוח כלום

  5. דנה הגב 7 ביולי 2020 בשעה 16:58

    שכחתי לשאול
    אפשר להקפיא לאחר אפיה ופריסה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 21:11

      בהחלט כן דנה. כל עוגייה עוברת הקפאה מעולה

  6. דנה הגב 7 ביולי 2020 בשעה 16:57

    איזה מתכון תענוג!!
    כמויות מדוייקות
    הוראות הכנה מדוייקות
    בצק מושלם ונוח לרידוד דק
    והתוצאה מ ו ש ל מ ת!

    כיף אדיר, תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 ביולי 2020 בשעה 21:10

      איזה כייף לשמוע

  7. מיכל פנחס הגב 5 בדצמבר 2019 בשעה 10:38

    הכנתי ויצא מעולה, הוספתי מיץ תפוזים במקום מים. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בדצמבר 2019 בשעה 12:20

      מהמם איזה יופי לשמוע.

  8. חדוה הגב 25 בינואר 2019 בשעה 10:54

    הי. המתכון נראה מעולה. יש לי כמה שאלות…
    האם ניתן להשתמש בכוסמין לבן?
    כוס – איזה? מדידה? ח״פ? או לחילופין אםשר להמיר לג׳ כדי לדייק?
    שמן קוקוס – שמתי 130ג והבצק היה נוזלי יחסית. מה עושים במצב כזה?
    מה המרקם של הבצק לאחר העיבוד?
    תודה רבה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2019 בשעה 11:05

      היי חדווה,
      אפשר כוסמין לבן באותה כמות. כוסות מדידה אוניברסליות. צריך לשים במקרר אפילו לילה כדי שזה יתגבש ולא יהיה נוזלי

    • שירלי הגב 24 בנובמבר 2019 בשעה 19:47

      שלום
      אפשר להחליף בקמח קוסמין מלא/ 80%?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בנובמבר 2019 בשעה 7:37

        היי שירלי,
        בקמח כוסמין רגיל כן. עם מלא לא ניסיתי.

  9. שולמית הגב 22 בינואר 2019 בשעה 22:33

    הכנתי יצא טעים. תודה על מתכון מדוייק.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2019 בשעה 23:09

      מהמם שולמית. תודה שחזרת לעדכן

  10. מירי הגב 1 בינואר 2019 בשעה 23:57

    עשיתי את העוגיות יצאו לי ממש טעימות. חששתי מהבצק אבל כמו שאמרת הוא התיצב ויצא קריספי. תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בינואר 2019 בשעה 7:32

      ריזה כייף מירי. תודה שחזרת לספר. יום נפלא

  11. מירי הגב 31 בדצמבר 2018 בשעה 19:41

    האם זה בסדר שהבצק רך מאד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2018 בשעה 19:47

      היי מירי. אם שמת בדיוק את הכמויות שכתוב זה בסדר. שימי במקרר שיתייצב

  12. כרמלה הגב 22 באוקטובר 2018 בשעה 17:17

    נראה נהדר וכל כך קריספי. לפני שאני מכינה רציתי לוודא באיזה סוג קוקוס את משתמשת, מתוק או רגיל? תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2018 בשעה 22:46

      תודה כרמלה. קוקוס רגיל

  13. לאה הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 16:32

    וואו!! בצק אליפות שאין דברים כאלה. ניתן למתוח אותו דק דק ולא נקרע .כל כך קל לעבוד איתו באמת מושלם. מילאתי בממרח תמרים כי זה מה שהיה.
    מנסה לחשוב למה עוד אפשר להשתמש בו. אולי למילוי מלוח ?

  14. ליול הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 1:43

    את אופה על טורבו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 11:49

      היי ליול. את כל העוגיות אני אופה על טורבו. עוגיות צריכות ייבוש

  15. עליזה הגב 18 באוקטובר 2018 בשעה 11:21

    היי נסיכה הכנתי את המגולגלות עם הפיצוחים את אלופה בצק מושלם וכייפי יצאו פצצה והריח בבית להתעלף ישר כוח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2018 בשעה 20:51

      איזה כייף עליזה. שמחה שאהבת וחזרת לספר לי. תודהה ♥

    • טל הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 10:35

      במה את ממליצה להחליףאת הבוטנים?
      אצלינו לא אוהבים בוטנים..

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 18:32

        היי טל. את יכולה לוותר עליהם ולשים כמות גדולה יותר מהדברים האחרים או להחליף בכל סוג אגוז אחר שאתם אוהבים – קשיו, פקאנים וכו'.

  16. גילה הגב 18 באוקטובר 2018 בשעה 7:26

    אפשר בלי קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2018 בשעה 10:12

      היי גילה. ברור שאפשר בלי

  17. יוסי דנה הגב 16 באוקטובר 2018 בשעה 15:10

    רוצה לומר לך יקירתי.
    כבלוגר,
    כמבשל
    כאופה
    כחובב מזון בכל צורה ואופן את פשוט מלכה !!!
    אלופה מקצועית מסבירה מעולה ורואים את האסטטיות הטעם והאיכויות באופן מרשים ביותר.
    שאפו ענק כל הכבוד חברה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2018 בשעה 17:03

      וואוו תודה רבה יוסי. ריגשת אותי מאוד. תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2018 בשעה 17:04

      אגב, איך נקרא הבלוג שלך?

  18. פנינית הגב 15 באוקטובר 2018 בשעה 18:07

    האם ניתן למלא בשוקולד למריחה או תמרים? בצק דומה עם מים רותחים ושמן ומלית של שוקולד למריחה רך מאד גרם לעוגיות להיות לא אפויות והבצק לא היה פריך בעליל.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2018 בשעה 18:15

      היי פנינית. שוקולד למריחה וגם תמרים יתאימו מאוד לדעתי. תאפי כמו שצריך עד שהן יבשות. לא אמורה להיות בעייה

  19. קורין לביא הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 16:46

    היי יהודית
    מועדים לשמחה
    אפשר לוותר על החומץ? אני לא סובלת את הריח שלו פשוט..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2018 בשעה 18:47

      היי קורין, מועדים לשמחה. החומץ לא מורגש במתכון בטעם אבל נותן לעוגיות את המרקם המיוחד שלהן, מרקם של עלים פריכים וטעימים. אחרת זה סתם עוד בצק פריך

  20. MAY הגב 27 בספטמבר 2018 בשעה 20:35

    שלום יהודית, האם ניתן להמיר את כוס המים בכוס חלב/מיץ תפוזים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2018 בשעה 10:13

      היי מאי, לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי

  21. אפרת הגב 27 בספטמבר 2018 בשעה 10:49

    הבצק אחרי לילה במקרר קשה כמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בספטמבר 2018 בשעה 11:32

      היי אפרת. הוא מתחמם מהר. אין צורך להוציא לפני. זה מה שמאפשר לרדד אותו דק מאוד

      • נילי הגב 22 בינואר 2020 בשעה 11:22

        הכנתי מגולגלות משני סוגים- עם תמרים ועם פיצוחים.
        את הבצק הכנתי עם 50% קמח מלא.
        את הבצק לפיצוחים הכנתי עם שמן קוקוס.
        הבצקים יצאו קשים מאוד!! לקח זמן רב עד שניתן היה לעבוד איתם וגם אז היה קשה לפתוח.
        פתחתי בין שני גליונות נייר אפיה.
        התוצאה טעימה אם כי הבצק לפיצוחים עם שמן קוקוס- לא הלהיב אותי

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2020 בשעה 13:40

          היי נילי,

          ברגע שאת משנה את סוג הקמח, את למעשה משנה את כל המתכון. בצקים קשים כי שינית את סוג הקמח. לקמח מלא צריך לשים יותר נוזלים.

  22. ברוריה הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 9:52

    היי האם את הריבה שהוספת לבצק הזה אפשר להוסיף למתכון הבקלאווה שלך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 12:18

      היי ברוריה. אין צורך להוסיף ריבה לבקלאווה כי שם מוזגים סירופ מתוק על העוגיות.

  23. חדד מיכל הגב 16 בספטמבר 2018 בשעה 18:35

    האם אפשר לוותר על החומץ? הוא חיוני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בספטמבר 2018 בשעה 21:56

      חיוני מאוד למרקם

  24. סיגל ברמר הגב 16 בספטמבר 2018 בשעה 10:36

    העוגיות משגעות עושות חשק לרוץ למטבח ולהכין התמונות מגרות ביותר מוכשרת שלי

  25. שרה הגב 16 בספטמבר 2018 בשעה 10:19

    אפשר להכין את העוגיות עם שמן במקום חמאה? (אני לא משתמשת במרגרינה/מחמאה)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בספטמבר 2018 בשעה 15:59

      היי שרה. כתבתי שכן. רק אין צורך לקרר. לעבוד מייד עם הבצק

  26. יפצ'וק הגב 15 בספטמבר 2018 בשעה 11:23

    נראה מעולה!! מכירה את הבצק יש לי בבלוג מאוד דומה "גלילות חלבה וסילאן בגרסה הקלה" בצק מצוין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2018 בשעה 14:29

      מזכיר את הבצק ספידי. בצק באמת מעולה

  27. זיוי הגב 15 בספטמבר 2018 בשעה 10:27

    איזה יופי, נפלא נהדר עם חמאה ,
    הייתי מכינה עם מחמאה ומיץ תפוזים במקום המיים
    מהמתכון של וויני.
    שבת שלום ❤

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2018 בשעה 14:28

      תודה זיווי. אין על חמאה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס