יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
ראשי » בצקים » חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית

חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 ביולי 2024 12 תגובות

חלות עם בצק מקדים ללא ביצים. חלות שתהליך ההכנה המיוחד שלהן מעניק להן טעם ומרקם מושלמים. כתבתי הכל על בצק מקדים כדי שתבינו שזה לא רק טעים יותר, אלא הרבה יותר בריא

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית

שנים על גבי שנים שאני מכינה חלות עם בצק מקדים וכל מי שהתנסה והכין, הבין שאלה החלות הכי מוצלחות שהכין בחייו ואני לא מגזימה. החלות יוצאות עם טעמים עמוקים יותר ומרקם מיוחד.

אז מה זה בצק מקדים? 

כבר כתבתי על זה מלא פעמים בפוסטים שלי אבל אכתוב גם כאן כי זה באמת חשוב והתוצאה לא דומה לאף חלה שתכינו בלי בצק מקדים. אפשר כמובן להכין חלה בלי בצק מקדים והיא תצא מעולה, אבל ואבל מאוד גדול – בצק מקדים ישנה לחלוטין את המשחק עם הבצקים שלכם. חלה או כל סוג של לחם עם בצק מקדים תמיד יהיה יותר אוורירי, עם טעמים הרבה יותר עמוקים והרבה יותר בריא. בצק מקדים או סטארטר זה למעשה בצק שמכינים יום או כמה שעות לפני שמכינים את הבצק העיקרי של החלות. שמים כמות שווה של קמח ומים וכמות ממש ממש קטנה של שמרים ומשאירים את זה לתסוס כמה שעות . את הבצק הזה משלבים בבצק הראשי. בשיטה הזאת השמרים למעשה מקבלים זמן רב יותר לעבוד וכתוצאה מכך, מפרקים את קשרי הגלוטן ואת הסוכרים בלחם, מה שיוצר לחם בריא ומזין יותר. לצד השמרים, מתפתחות המון בקטריות פרוביוטיות שעוזרות לפעילות מעיים בריאה יותר. הלחמים שמכינים בצורה הזאת שהיא למעשה שיטה מאוד עתיקה, הם עשירים בחומצות (לקטית ואצטית) שמתפקדות כחומר משמר וכך הלחם נשמר טרי הרבה יותר זמן. במקרה של החלות שאני מכינה, הן נשארות טריות אפילו שלושה ימים. מתכון לחלות עם בצק מקדים עם ביצים.


כך נראה הבצק המקדים אחרי כמה שעות
מכינים בצק לחלות ומתפיחים
מחלקים את הבצק
מעצבים לכדורים
כל כדור זה רצועה
מעצבים לחלות ומתפיחים

לפני התפחה
אחרי התפחה
מוכן


חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית

לפני שמתחילים

  • היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • כל הכמויות במתכון נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות ונשקלו במשקל על מנת שכשתכינו ייצא לכם בדיוק אותו דבר.
  • בצק מקדים מכינים לילה לפני שמכינים את הבצק לחלה. סה"כ מערבבים קמח, שמרים ומים ונותנים להם לתסוס 5-12 שעות ואז משלבים אותם בבצק. בקייץ הבצק יתסוס מהר יותר ובחורף יידרשו אפילו 12 שעות.
  • עובדים עם 1 ק"ג קמח, כך שנכין את הבצק המקדים ומשארית הקמח נכין את הבצק לחלה.
  • מומלץ מאוד לעבוד עם קמחים איכותיים, עם אחוזי חלבון גבוהים כמו קמח פיצה או קמח מניטובה. בקייץ אני מקפידה להשתמש בקמח מניטובה (ממליצה על קאפוטו). קמח מניטובה הוא קמח עם אחוז חלבון מאוד גבוה ולמרות החום הכבד אני יכולה להתפיח את החלות מקסימום התפחה בלי חשש לתפיחת יתר וקריסת הבצק. עם קמח חלש יותר החלות לא מצליחות לתפוח למקסימום ומתקבלות חלות פחות אווריריות ויותר דחוסות.
  • הבצק לא אמור להיות דביק, הוא אמור להיות מאוד רך וגמיש, ממש כמו פלסטלינה.
  • אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים, הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה.
  • איך יודעים שהחלה תפוחה מספיק ומוכנה לאפייה? עושים את מבחן האצבע.  לוחצים על החלה עם האצבע כדי ליצור שקע, אם השקע קופץ מהר חזרה – סימן שצריך עוד זמן התפחה, אם הבצק חוזר לאט- סימן שזה מוכן לאפיה ואם השקע לא חוזר בכלל – סימן שאתם בתפיחת יתר.
  • אפשר למרוח את החלה בביצה ושמשום לקבלת מראה מבריק ושחום כמו פה. אני מרססת את החלות בביצה עם מרסס שמן. לחלה טבעונית אפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי או למרוח סילאן ולפזר שומשום.
  • אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. הן נשמרות במקפיא שבועיים.
  • מתכון לחלות עם בצק מקדים עם ביצים.

מצרכים ל – 5 חלות בינוניות

לבצק מקדים – מכינים לפחות 6 שעות מראש בקייץ ו – 10-12 שעות בחורף

בקייץ אני מכינה ממש מאוחר בלילה, בשעה 11 בלילה ומשאירה על השייש עד הבוקר וממשיכה להכין את הבצק. בחורף אני מכינה בסביבות שמונה בערב ומשאירה על השייש עד הבוקר.

  • 1.5 כוסות קמח מניטובה (210 גרם) (מומלץ של קאפוטו)
  • 1.5 כוסות מים (360 מ"ל / גרם)
  • 1/2 גרם שמרים

לבצק חלות

  • כל הבצק המקדים שהכנו יום קודם
  • 1/2 כוס מים + 2.5 כפות (160 גרם)
  • 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 790 גרם קמח
  • 3/4 כוס שמן (150 גרם)
  • 30 גרם מלח (1.5 כפות)

אופן הכנה

מכינים בצק מקדים לילה מראש: מערבבים בקערה קמח, מים ושמרים, מכסים בניילון נצמד ומשאירים על השייש כל הלילה. למחרת בבוקר הבצק תוסס ונשלב אותו בבצק של החלות.

מכינים בצק לחלות: שמים בקערת המיקסר את הבצק המקדים, המים, שמרים וסוכר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים חצי מכמות הקמח, שמן ומלח וממשיכים ללוש. מוסיפים את שארית הקמח ולשים 10-15 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. משמנים קערת התפחה גדולה, מניחים את הבצק, משמנים גם אותו, מכסים עם ניילון ומתפיחים כשעה וחצי בקייץ ובחורף זה עשוי לקחת גם 3 שעות, עד שהבצק מכפיל את הנפח.

מחלקים את הבצק ומעצבים לחלות: מחלקים את הבצק ל – 20 חלקים במשקל 100 גרם. מהכמות הזאת יוצאות 5 חלות בינוניות. במידה ורוצים חלות ממש גדולות, אפשר לשקול כל כדור ל – 150 גרם ואז תקבלו 3 חלות ענקיות. מעצבים כל חלק לכדור בצק חלק, מכסים ומשאירים למנוחה של 20 דקות. אחרי 20 דקות מתחילים ליצור רצועות מכל כדור. מתחילים עם הכדור הראשון שהכנו וממשיכים לפי הסדר עד שמסיימים את כל הכדורים. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור למלבן שאותו מגלגלים לנחש. ממשיכים עם כל הרצועות. חוזרים שוב לרצועה הראשונה שהכנו ומאריכים אותה תוך כדי לחיצות קלות על הקצוות. בצק שלא מתמסר לנו בקלות, פשוט צריך לנוח קצת כדי שהגלוטן ישתחרר. קולעים חלות מ – 4 רצועות או כמה שרוצים, מרססים אותן בשמן זית, מכסים עם ניילון ומתפיחים שוב כשעה וחצי או עד שהחלות ממש מכפילות את עצמן. לא לוותר על מבחן האצבע כדי לוודא שהחלות אכן מוכנות לאפייה. מה זה מבחן האצבע?  לוחצים על החלה עם האצבע כדי ליצור שקע, אם השקע קופץ מהר חזרה – סימן שצריך עוד זמן התפחה, אם הבצק חוזר לאט – סימן שזה מוכן לאפיה ואם השקע לא חוזר בכלל – סימן שאתם בתפיחת יתר. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מורחים/מרססים במרסס שמן את החלות בביצה ומפזרים שומשום (אני טורפת ביצה אחת + חלמון). מעבירים לתנור ואופים כ – 30 דקות או עד שהחלות מקבלות צבע שחום עמוק. לא להוציא לפני שהן מקבלות צבע ממש עמוק אחרת הן לא יהיו אווריריות. כשהחלות מוכנות מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. אם רוצין חלות רכות יותר מכסים עם מגבת מייד כשהן חמות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
  • עוגת שמרים עם גבינה בסיר לב
    עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים שמכינים בסיר ברזל יצוק
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
חלה טבעונית חלה לשבת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. בת עמי הגב 16 באוקטובר 2025 בשעה 18:22

    קודם כל- תודה על כל מתכון שאת מעלה!! הכל ברור ומובן ויוצא מוצלח ממש!!!
    שנית- אני באמצע לחכות לבצק המקדים שיתקדם.. מתכוונת להכין את החלות היום בלילה. הבצק המקדים מונח על השיש מלפני שעתיים והשתמשתי בקמח כוסמין לבן. כרגע יש בקערה עיסה ומעליה יש שכבה של מים שלא נטמעו בבצק. זה תקין?? כך זה אמור להראות??
    תודה על הכל ושבת שלום!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2025 בשעה 18:32

      תודה רבה רבה
      אם שקלת הכל מדוייק ותתסיסי כמה שעות שצריך אז זה בסדר

  2. יהודית הגב 22 ביוני 2025 בשעה 0:39

    יהודית יקרה!
    שרופה על המתכונים שלך! כבר ניסיתי כמה מתכונים והכל יוצא שלמותתת
    הכל מדויק!
    החלות יצאו מיוחדות! כל מי שטעם ביקש מתכון…
    תודה על הכל

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביוני 2025 בשעה 19:28

      כייף ממש לשמוע

  3. שלי הגב 12 בספטמבר 2024 בשעה 13:55

    אפשר לעשות גם כלחמניות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2024 בשעה 15:04

      בוודאי!

  4. ליאורה הגב 13 באוגוסט 2024 בשעה 10:06

    בבצק המקדים – 1/2 גרם שמרים? זה לא טעות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוגוסט 2024 בשעה 11:54

      לא טעות

  5. רותם הגב 4 באוגוסט 2024 בשעה 15:52

    הכנתי ויצא חלות ואאאוווווווווו החלות הכי טעימות הכנתי !! ואני מכינה כמעט כל שבוע..
    אז תודה לך ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוגוסט 2024 בשעה 18:50

      איזה כייףףףףף שאהבת

  6. טלי הגב 27 ביולי 2024 בשעה 21:58

    שלום וברכה! תודה על הרעיון וההסבר. החלות נראות יפהפיות ממש! שתי שאלות בבקשה: 1. בשלבי ההכנה כתוב להוסיף חצי מכמות הקמח. מתי להוסיף את החצי השני?
    2. אשמח אם אפשר להסבר קצר מה הערך של הבצק המקדים אם בכל מקרה מוסיפים 2 כפות שמרים למתכון. כשקראתי את ההסבר בהתחלה חשבתי שהמטרה היא להימנע משמרים או להשתמש בהם בכמות ממש קטנה. תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2024 בשעה 21:13

      הכל כתוב ומפורט במתכון ובהקדמה למתכון. פשוט לקרוא כמה פעמים ואם לא ברור משהו ספציפי אשמח לענות. שמרים זה לא דבר מזיק או רע. פשוט תקראי את ההקדמה ותביני

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.