יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות
ראשי » חלות מעוצבות » חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 במאי 2020 21 תגובות

חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות. את החלה אני קולעת בטכניקה קלה ופשוטה מאוד והיא יוצאת יפהפייה ומושלמת. צירפתי סרטון שמדגים את הקליעה.
את החלות שלי אני מכינה עם בצק מקדים שמכינים בחצי דקה לילה או 10-12 שעות מראש. יוצאת חלה רכה ואוורירית במיוחד שנשארת טרייה אפילו שלושה ימים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

כל שישי מחדש אני מכינה את אותן חלות עם בצק מקדים שאני כל כך אוהבת ולא מוותרת עליהן. עם השנים שכללתי ושיפרתי את המתכון הבסיסי שהתחלתי ממנו והיום כבר הגעתי למתכון שאני מאוד אוהבת ונצמדת אליו. מי שהכין את החלה עם הבצק המקדים יודע בדיוק את ההבדלים בינה לבין זו הרגילה. זה לא שהרגילה לא יוצאת טעימה או מוצלחת, היא יוצאת מעולה, אבללל, זו עם הבצק המקדים יוצאת מושלמת, עם מרקם מדהים שאפשר לקבל רק עם הבצק המקדים.

ההבדל הוא במרקם הענני המושלם, בטעם העמוק שהיא מקבלת ובטריות שלה – היא נשארת טרייה אפילו שלושה ימים. סה"כ יום לפני מערבבים קמח, מעט מאוד שמרים ומים, זה לוקח בדיוק חצי דקה, מכסים ומאחלים לעיסה לילה טוב. למחרת משלבים את הבצק המקדים בבצק של החלה ואין לתאר מה שהוא עושה לה, למרקם ולטעם. קרה כבר ששכחתי להכין בצק מקדים או שהכנתי חלה בספונטניות ולמען האמת זה לחלוטין לא אותו דבר. אז אני לא שוכחת וביום חמישי בלילה אני מכינה בצק מקדים. בקייץ אני אפילו מעדיפה להכין בצק מקדים בחמישי בבוקר, להכין בערב בצק ולהתפיח במקרר לילה שלם. למחרת זה חוסך לי המון זמן התעסקות, הבצק מוכן ורק צריך להכין חלות.

אני מטורפת על קליעות מיוחדות ולא שגרתיות. לפעמים אני ממציאה לי רעיונות מהראש או מהשראה שאני מקבלת מכל מיני אתרים שאני מבקרת בהם. הפעם, את החלה הזו שמורכבת מ – 7 רצועות הכנתי בהשראת חלת שתי וערב שראיתי באינסטגרם אצל אחת האהובות עליי ואחת המוכשרות והצנועות שכבר הכנתי את עוגת הגבינה המושלמת שלה. ענבר אסולין מעלה תמונות ומתכונים שמעלים בי ריר, היד שלה כל כך מדוייקת, בדיוק כמו שאני אוהבת והיא כזאת מקסימה ואם אתם עוד לא עוקבים אחריה באינסטגרם – אני הכי ממליצה לעקוב. (לצערי ענבר סגרה את החשבון שלה).

לפני שבועיים ענבר העלתה לאינסטגרם תמונה של חלת שתי וערב שלא יצאה לי מהראש. החלטתי להכין אותה, אבל כיוון שבשביל החלה המקורית של ענבר צריך 12 רצועות בצק ולא רציתי חלה כל כך גדולה, החלטתי להכין חלה רק מ – 7 רצועות ובטכניקה שונה משלה. יצאה חלה שונה במראה אבל כמו שאתם רואים היא יפהפייה וכמובן וטעימה. את החלה המהממת של ענבר תוכלו לראות כאן והיא שמרה את אופן הקליעה בהיילייטס.

צילמתי לכם סרטון של הטכניקה שלי לחלת שתי וערב משבע רצועות. שימו לב שזאת פעולה מאוד פשוטה שחוזרת על עצמה – מתחילים בצד ימין. מעבירים את הרצועה הראשונה מעל השנייה, את השלישית מעל הרביעית ואת החמישית מעל השישית. עשיו חוזרים על הפעולה מצד שמאל – את הרצועה השביעית מעבירים על השישית, את החמישית על הרביעית ואת השלישית על השנייה. ושוב עד שמסיימים. מקפלים את החלה לחצי והופכים כך שהחלק היפה יהיה כלפי מעלה. זהו, פשוט ומהמם. אפשר להכין את החלה מכמה רצועות שרוצים, רק שכמות הרצועות צריכה להיות אי זוגית.

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי

ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם

חלה לשבת קלועה מ -7 רצועות

  • את החלות אני מכינה עם בצק מקדים. מה זה בצק מקדים ולמה כדאי להכין איתו את החלה תוכלו לראות כאן
  • בצק מקדים מכינים לילה לפני שמכינים את הבצק לחלה. סה”כ מערבבים קמח, שמרים ומים ונותנים להם לתסוס 12 שעות ואז משלבים אותם בבצק.
  • אפשר גם להכין בצק מקדים ביום חמישי בבוקר, להשאיר אותו על השייש כל היום ובערב להכין בצק ולשלוח אותו להתפחה של לילה במקרר. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו להגיע לטמפרטורת החדר, זה לוקח בקייץ בערך שעה ובחורף קצת יותר. כשהבצק הגיע לטמפרטורת החדר ממשיכים רגיל לפי המתכון. ככה נחסך זמן התעסקות יקר ביום שישי שגם כך הוא עמוס בהכנות לשבת.
  • עובדים עם 1 ק”ג קמח, כך שנכין את הבצק המקדים ומשארית הקמח נכין את הבצק לחלה.
  • הבצק לא אמור להיות דביק. הוא כן אמור להיות מאוד רך ומאוד גמיש, ממש כמו פלסטלינה רכה. מבצק דביק יהיה מאוד קשה לקלוע חלה יפה ומעוצבת.
  • את המים תמיד ובכל מתכון מוסיפים בהדרגה. יש המון גורמים שמשפיעים על ספיחת המים בקמח ולכן תתייחסו לכמות המים כאל המלצה ויותר תסתכלו ותרגישו את הבצק. עם הזמן אתם תבינו כמה מים צריך. לעיתים נראה שהבצק יבש ומוסיפים יותר מידי מים ואז הבצק דביק וקשה לעצב ממנו חלה יפה ומדוגמת.
  • יצא לכם בצק דביק מידי? אין בעייה, תוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שתקבלו בצק גמיש ולא דביק. יצא לכם בצק יבש מידי – תוסיפו מים. בהתחלה זה נראה שהבצק לא יספוג אליו את המים, אבל אחרי לישה טובה הוא סופח את המים ומסתדר.
  • אפשר להכין את הבצק הזה ידנית וללא מיקסר. יש להקפיד על זמני הלישה (לא קל ללוש כל כך הרבה זמן עם הידיים אבל זה אפשרי בהחלט).
  • אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים. הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה. אין בעייה לעבוד עם שמרים טריים. על כל 1 ק”ג קמח שמים 50 גרם שמרים טריים.
  • שמרים ומלח הם לא חברים ולכן את המלח נוסיף תמיד בסוף ואחרי לישה של כמה דקות. כדי לא לשכוח את המלח, מומלץ לשים אותו לידנו כבר בתחילת העבודה על הבצק.
  • אם רוצים חלה יפה מומלץ מאוד לשקול את הכדורים כך שיהיו שווים בגודלם והרצועות שיהיו כולן באותו אורך. כך נקבל חלה פרופורציונלית ויפה.
  • אפשר למרוח את החלה בביצה ושומשום לקבלת מראה מבריק ושחום במיוחד ואפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי כמו הלחמניות האלה למשל.
  • אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. הן נשמרות במקפיא שבועיים.

מצרכים ל –3 חלות

בצק מקדים – מכינים לילה לפני

  • 1.5 כוסות קמח (פותחים שקית קמח חדשה כי בשאר נכין את הבצק)
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים

למחרת מכינים בצק חלה

  • שארית הקמח שנותרה לנו בשקית אחרי שהכנו את הבצק המקדים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כל הבצק המקדים
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • בערך 1 – 1 ורבע כוסות מים
  • 1 כף גדושה מלח

למריחה על החלות

  • ביצה טרופה
  • שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה

לילה מראש מכינים בצק מקדים: בעזרת כף מערבבים יחד קמח, שמרים ומים, מכסים בניילון ומשאירים על השייש כל הלילה.

למחרת מכינים בצק חלה: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את שארית הקמח שנותר לנו מהכנת הבצק המקדים והשמרים ומערבבים.

מוסיפים את הבצק המקדים, ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. נותנים לקמח לאסוף את כל החומריםבמשך 2 דקות כך שנוכל לראות כמה מים להוסיף. מוסיפים את המים בהדרגה ונותנים לקמח לספוח אליו את כל המים לפני שמוסיפים עוד. רק כך נדע בוודאות כמה מים צריך להוסיף לבצק.

אחרי לישה של 2-3 דקות מוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש סה”כ 10 דקות.

מרימים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים חצי שעה.

אחרי חצי שעה לשים שוב את הבצק כ – 2-3 דקות.

משמנים קלות קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים אותו מכל הכיוונים, מכסים בניילון ומתפיחים שעתיים.

אחרי שעתיים -משמנים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם. לחלות גדולות יותר – כדורים במשקל 150 גרם. משמנים קלות את הכדורים כדי שלא יתייבשו, מכסים אותם ונותנים להם לנוח 10-15 דקות.

יוצרים מכל כדור רצועה, שכל הרצועות יהיו שוות באורכן. גם לרצועות נותנים לנוח כדי שהגלוטן ישתחרר ואפשר יהיה ליצור כל פעם רצועה ארוכה יותר. מכינים רצועות מכל הכדורים וכשמסיימים חוזרים לרצועה הראשונה שיצרנו ושוב מגלגלים אותה כך שתהיה ארוכה יותר.

קולעים חלות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 10 ס”מ אחת מהשנייה.

מתפיחים את החלות הקלועות 40-45 דקות, עד שהן מכפילות את הנפח (בחורף ייתכן שהחלות יצטרכו זמן התפחה ארוך יותר).

טורפים ביצה, מורחים על החלות ומפזרים שקדים פרוסים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 דקות עד שהחלה משחימה יפה.

מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון ומכסים במגבת מטבח נקייה.

החלות נשארות טריות אפילו שלושה ימים בזכות הבצק המקדים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלת לחמניות
    חלת לחמניות מתוקות לראש השנה
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • חלת בשר
    חלה קלועה במילוי בשר ומנגולד
  • חלה מארבע רצועות מבצק מקדים
    חלה לשבת מארבע רצועות עם בצק מקדים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. אביב הגב 5 בפברואר 2023 בשעה 21:09

    היי יהודית
    המתכון של החלות המתוקות בתבנית מאפין שלך היו הצלחה מסחררת! תודה רבה!
    אני מכינה בכל שישי חלות מתוקות עם 4 כפות סוכר על חצי קילו קמח.
    האם ניתן להוסיף סוכר כדי שהחלות יהיו מתוקות יותר מבלי לפגוע במרקם?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2023 בשעה 12:13

      מעולה שמחה לשמוע
      זאת מעולה: https://bit.ly/3Ysqlsg

  2. מיטל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 0:14

    היי יהודית, אני הרבה זמן מחפשת מה יכול לגרום לחלות לשמור על טריות. הכל יוצא מעולה ממש, רק הטריות כבר למחרת ממש מאבדת מעצמה , אלא אם כן מקפיאים כמובן. ועכשיו אני רואה את הפטנט של הבצק המקדים ששמעתי עליו כבר בעבר רק לא ידעתי שיש קשר לטריות… אז שאדע לגבי כמויות, מה שרשום כאן זה בעצם ל1 קילו קמח? כלומר אם זה 2 ק"ג קמח אז הבצק המקדים זה 3 כוסות קמח , 1/2 כפית שמרים ו2 כוסות מים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 9:50

      היי מיטל יקרה,
      החלות בהחלט נשארות טריות בזכות הבצק המקדים. הכמויות זה לקילו קמח. פשוט להכפיל למרות שזה לא חובה ואפשר להשאיר את כמות הבצק המקדים רגיל אבל כדי שלא תסתבכי עם הכמויות של המים תכפילי כמויות ותלכי לפי המתכון.
      בהצלחה

      • מיטל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 22:43

        תודה רבה על המענה המהיר 🙂 ושאלה נוספת, אפשר לדעת מה המטרה של הביצים בבצק? ומה יהיה ההבדל עם או ללא ביצים. זה גם משהו שהרבה זמן אני מנסה לקבל תשובה וכל מה שיצא לי לראות 'שזה מאוד טוב עם אבל גם יכול לצאת מעולה בלי'. הייתי מאוד שמח לדעת מה הביצים מוסיפות ומה יהיה ההבדל כמו שציינתי קודם. תודה רבה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 22:54

          היי מיטל,
          הביצים זה למעשה שומן. זה גם נותן לחלה את הצבע השחום העמוק. אם לא שמים ביצים צריך לשים יותר שמן בבצק. עם ביצים מקבלים חלה במרקם עוגתי יותר.
          תכין עם ובלי ותחליט מה אתה אוהב יותר. אני מעדיפה עם

  3. מירב הגב 25 בינואר 2021 בשעה 2:16

    הי
    תודה על המתכון ננסה עם בצק מקדים האם ניתן שמרים טריים ? אם כן מה הכמיות ?
    תודה !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2021 בשעה 20:28

      היי מירב,
      על כל 1 קילו קמח 50 גרם שמרים טריים

  4. אורלי הגב 2 בנובמבר 2020 בשעה 16:42

    הי!
    האם אפשרי להכין את הבצק המקדים בחמישי בלילה ואת הבצק הרגיל בשישי בצהריים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2020 בשעה 16:58

      היי אורלי, בהחלט כן

  5. לילך הגב 6 באוגוסט 2020 בשעה 9:39

    היי, את החלות לאפות בטורבו?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוגוסט 2020 בשעה 9:48

      היי לילך, מצב רגיל. אם לא מצויין במפורש טורבו – אופים רגיל. עדכנתי בפוסט כדי שיהיה יותר ברור.
      יום מקסים ♥

  6. מזי הגב 10 במאי 2020 בשעה 22:03

    עשיתי עם הפטנט יצא נפלא רק שהשתמשתי בקמח כוסמין מלא 100 אחוז תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במאי 2020 בשעה 22:30

      נהדררר

  7. יפית הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:18

    נראית ממש טוב:) ולמי שאין מיקסר, מה הזמנים ללידה ידנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:28

      אותו זמן בדיוק

      • יפית הגב 8 במאי 2020 בשעה 18:48

        הכנתי היום, יצא מהמם, בטוחה שגם טעים , תודה יהודית?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2020 בשעה 19:09

          איזה כייף לשמוע

  8. יהב וענונו הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:04

    מתכון ממש טוב
    אני ממש אהבתי??

  9. נעם הגב 7 במאי 2020 בשעה 22:14

    היי יהודית
    אפשר להכין את החלה עם קמח כוסמין? ואם כן, אז צריך לשנות משהו בכמויות של המים/שמרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2020 בשעה 22:35

      היי נעם, אפשר והכל אותו יחס כמו קמח רגיל

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
מנסה שוב🤷‍♀️
תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים.
מתכון ותיק שלי שהפך ויראלי ואלפי אנשים הכינו אותו כשפורסם לראשונה בפברואר 2020.
לפני הכל ושלא תפספסו- יש 25% הנחה על סירי היציקה של מגנוס וגם על כל האתר. קוד קופון: yehudit25המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל ומי שלא מוצא אותו, תשלחו לי הודעה בפרטי ואשלח לכם לינק למתכון, אבל בחייאת קודם תחפשו כי אתם המונים ואני אחת🤷‍♀️.
תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק י תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים.
מתכון ותיק שלי שהפך ויראלי ואלפי אנשים הכינו אותו כשפורסם לראשונה בפברואר 2020.
לפני הכל ושלא תפספסו- יש 25% הנחה על סירי היציקה של מגנוס וגם על כל האתר. קוד קופון: yehudit25המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל ומי שלא מוצא אותו, תשלחו לי הודעה בפרטי ואשלח לכם לינק למתכון, אבל בחייאת קודם תחפשו כי אתם המונים ואני אחת🤷‍♀️.
סלט ירקות עם קינואה וברוקול סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי. המתכון המלא בבלוג הלוחשת לאוכל.  את הקינואה אני מכינה במיקרוגל: על כל כוס קינואה שמים שתי כוסות מים מהברז, מכסים ומבשלים במיקרוגל20דקות.
תיבול לסלט: שמ״ז, לימון, מלח אטלנטי ופלפל לבן. את כל השאר תראו בסרטון
כלללללל עזה דגלים דגלים!!! אמןןןן שכל החיילים יחזרו בשלום ויחזירו איתם את החטופים🙌🙌🙌 גאהההה בחיילים המדהימים שלנו!! שתהיה לנו שבת שקטה ואמןןןן שנתבשר בבשורות חדשות טובות🙌🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס