יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות
ראשי » חלות מעוצבות » חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 במאי 2020 21 תגובות

חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות. את החלה אני קולעת בטכניקה קלה ופשוטה מאוד והיא יוצאת יפהפייה ומושלמת. צירפתי סרטון שמדגים את הקליעה.
את החלות שלי אני מכינה עם בצק מקדים שמכינים בחצי דקה לילה או 10-12 שעות מראש. יוצאת חלה רכה ואוורירית במיוחד שנשארת טרייה אפילו שלושה ימים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה לשבת קלועה מ – 7 רצועות

כל שישי מחדש אני מכינה את אותן חלות עם בצק מקדים שאני כל כך אוהבת ולא מוותרת עליהן. עם השנים שכללתי ושיפרתי את המתכון הבסיסי שהתחלתי ממנו והיום כבר הגעתי למתכון שאני מאוד אוהבת ונצמדת אליו. מי שהכין את החלה עם הבצק המקדים יודע בדיוק את ההבדלים בינה לבין זו הרגילה. זה לא שהרגילה לא יוצאת טעימה או מוצלחת, היא יוצאת מעולה, אבללל, זו עם הבצק המקדים יוצאת מושלמת, עם מרקם מדהים שאפשר לקבל רק עם הבצק המקדים.

ההבדל הוא במרקם הענני המושלם, בטעם העמוק שהיא מקבלת ובטריות שלה – היא נשארת טרייה אפילו שלושה ימים. סה"כ יום לפני מערבבים קמח, מעט מאוד שמרים ומים, זה לוקח בדיוק חצי דקה, מכסים ומאחלים לעיסה לילה טוב. למחרת משלבים את הבצק המקדים בבצק של החלה ואין לתאר מה שהוא עושה לה, למרקם ולטעם. קרה כבר ששכחתי להכין בצק מקדים או שהכנתי חלה בספונטניות ולמען האמת זה לחלוטין לא אותו דבר. אז אני לא שוכחת וביום חמישי בלילה אני מכינה בצק מקדים. בקייץ אני אפילו מעדיפה להכין בצק מקדים בחמישי בבוקר, להכין בערב בצק ולהתפיח במקרר לילה שלם. למחרת זה חוסך לי המון זמן התעסקות, הבצק מוכן ורק צריך להכין חלות.

אני מטורפת על קליעות מיוחדות ולא שגרתיות. לפעמים אני ממציאה לי רעיונות מהראש או מהשראה שאני מקבלת מכל מיני אתרים שאני מבקרת בהם. הפעם, את החלה הזו שמורכבת מ – 7 רצועות הכנתי בהשראת חלת שתי וערב שראיתי באינסטגרם אצל אחת האהובות עליי ואחת המוכשרות והצנועות שכבר הכנתי את עוגת הגבינה המושלמת שלה. ענבר אסולין מעלה תמונות ומתכונים שמעלים בי ריר, היד שלה כל כך מדוייקת, בדיוק כמו שאני אוהבת והיא כזאת מקסימה ואם אתם עוד לא עוקבים אחריה באינסטגרם – אני הכי ממליצה לעקוב. (לצערי ענבר סגרה את החשבון שלה).

לפני שבועיים ענבר העלתה לאינסטגרם תמונה של חלת שתי וערב שלא יצאה לי מהראש. החלטתי להכין אותה, אבל כיוון שבשביל החלה המקורית של ענבר צריך 12 רצועות בצק ולא רציתי חלה כל כך גדולה, החלטתי להכין חלה רק מ – 7 רצועות ובטכניקה שונה משלה. יצאה חלה שונה במראה אבל כמו שאתם רואים היא יפהפייה וכמובן וטעימה. את החלה המהממת של ענבר תוכלו לראות כאן והיא שמרה את אופן הקליעה בהיילייטס.

צילמתי לכם סרטון של הטכניקה שלי לחלת שתי וערב משבע רצועות. שימו לב שזאת פעולה מאוד פשוטה שחוזרת על עצמה – מתחילים בצד ימין. מעבירים את הרצועה הראשונה מעל השנייה, את השלישית מעל הרביעית ואת החמישית מעל השישית. עשיו חוזרים על הפעולה מצד שמאל – את הרצועה השביעית מעבירים על השישית, את החמישית על הרביעית ואת השלישית על השנייה. ושוב עד שמסיימים. מקפלים את החלה לחצי והופכים כך שהחלק היפה יהיה כלפי מעלה. זהו, פשוט ומהמם. אפשר להכין את החלה מכמה רצועות שרוצים, רק שכמות הרצועות צריכה להיות אי זוגית.

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי

ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם

חלה לשבת קלועה מ -7 רצועות

  • את החלות אני מכינה עם בצק מקדים. מה זה בצק מקדים ולמה כדאי להכין איתו את החלה תוכלו לראות כאן
  • בצק מקדים מכינים לילה לפני שמכינים את הבצק לחלה. סה”כ מערבבים קמח, שמרים ומים ונותנים להם לתסוס 12 שעות ואז משלבים אותם בבצק.
  • אפשר גם להכין בצק מקדים ביום חמישי בבוקר, להשאיר אותו על השייש כל היום ובערב להכין בצק ולשלוח אותו להתפחה של לילה במקרר. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו להגיע לטמפרטורת החדר, זה לוקח בקייץ בערך שעה ובחורף קצת יותר. כשהבצק הגיע לטמפרטורת החדר ממשיכים רגיל לפי המתכון. ככה נחסך זמן התעסקות יקר ביום שישי שגם כך הוא עמוס בהכנות לשבת.
  • עובדים עם 1 ק”ג קמח, כך שנכין את הבצק המקדים ומשארית הקמח נכין את הבצק לחלה.
  • הבצק לא אמור להיות דביק. הוא כן אמור להיות מאוד רך ומאוד גמיש, ממש כמו פלסטלינה רכה. מבצק דביק יהיה מאוד קשה לקלוע חלה יפה ומעוצבת.
  • את המים תמיד ובכל מתכון מוסיפים בהדרגה. יש המון גורמים שמשפיעים על ספיחת המים בקמח ולכן תתייחסו לכמות המים כאל המלצה ויותר תסתכלו ותרגישו את הבצק. עם הזמן אתם תבינו כמה מים צריך. לעיתים נראה שהבצק יבש ומוסיפים יותר מידי מים ואז הבצק דביק וקשה לעצב ממנו חלה יפה ומדוגמת.
  • יצא לכם בצק דביק מידי? אין בעייה, תוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שתקבלו בצק גמיש ולא דביק. יצא לכם בצק יבש מידי – תוסיפו מים. בהתחלה זה נראה שהבצק לא יספוג אליו את המים, אבל אחרי לישה טובה הוא סופח את המים ומסתדר.
  • אפשר להכין את הבצק הזה ידנית וללא מיקסר. יש להקפיד על זמני הלישה (לא קל ללוש כל כך הרבה זמן עם הידיים אבל זה אפשרי בהחלט).
  • אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים. הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה. אין בעייה לעבוד עם שמרים טריים. על כל 1 ק”ג קמח שמים 50 גרם שמרים טריים.
  • שמרים ומלח הם לא חברים ולכן את המלח נוסיף תמיד בסוף ואחרי לישה של כמה דקות. כדי לא לשכוח את המלח, מומלץ לשים אותו לידנו כבר בתחילת העבודה על הבצק.
  • אם רוצים חלה יפה מומלץ מאוד לשקול את הכדורים כך שיהיו שווים בגודלם והרצועות שיהיו כולן באותו אורך. כך נקבל חלה פרופורציונלית ויפה.
  • אפשר למרוח את החלה בביצה ושומשום לקבלת מראה מבריק ושחום במיוחד ואפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי כמו הלחמניות האלה למשל.
  • אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. הן נשמרות במקפיא שבועיים.

מצרכים ל –3 חלות

בצק מקדים – מכינים לילה לפני

  • 1.5 כוסות קמח (פותחים שקית קמח חדשה כי בשאר נכין את הבצק)
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים

למחרת מכינים בצק חלה

  • שארית הקמח שנותרה לנו בשקית אחרי שהכנו את הבצק המקדים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כל הבצק המקדים
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • בערך 1 – 1 ורבע כוסות מים
  • 1 כף גדושה מלח

למריחה על החלות

  • ביצה טרופה
  • שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה

לילה מראש מכינים בצק מקדים: בעזרת כף מערבבים יחד קמח, שמרים ומים, מכסים בניילון ומשאירים על השייש כל הלילה.

למחרת מכינים בצק חלה: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את שארית הקמח שנותר לנו מהכנת הבצק המקדים והשמרים ומערבבים.

מוסיפים את הבצק המקדים, ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. נותנים לקמח לאסוף את כל החומריםבמשך 2 דקות כך שנוכל לראות כמה מים להוסיף. מוסיפים את המים בהדרגה ונותנים לקמח לספוח אליו את כל המים לפני שמוסיפים עוד. רק כך נדע בוודאות כמה מים צריך להוסיף לבצק.

אחרי לישה של 2-3 דקות מוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש סה”כ 10 דקות.

מרימים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים חצי שעה.

אחרי חצי שעה לשים שוב את הבצק כ – 2-3 דקות.

משמנים קלות קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים אותו מכל הכיוונים, מכסים בניילון ומתפיחים שעתיים.

אחרי שעתיים -משמנים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם. לחלות גדולות יותר – כדורים במשקל 150 גרם. משמנים קלות את הכדורים כדי שלא יתייבשו, מכסים אותם ונותנים להם לנוח 10-15 דקות.

יוצרים מכל כדור רצועה, שכל הרצועות יהיו שוות באורכן. גם לרצועות נותנים לנוח כדי שהגלוטן ישתחרר ואפשר יהיה ליצור כל פעם רצועה ארוכה יותר. מכינים רצועות מכל הכדורים וכשמסיימים חוזרים לרצועה הראשונה שיצרנו ושוב מגלגלים אותה כך שתהיה ארוכה יותר.

קולעים חלות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 10 ס”מ אחת מהשנייה.

מתפיחים את החלות הקלועות 40-45 דקות, עד שהן מכפילות את הנפח (בחורף ייתכן שהחלות יצטרכו זמן התפחה ארוך יותר).

טורפים ביצה, מורחים על החלות ומפזרים שקדים פרוסים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 דקות עד שהחלה משחימה יפה.

מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון ומכסים במגבת מטבח נקייה.

החלות נשארות טריות אפילו שלושה ימים בזכות הבצק המקדים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • עוגת שמרים עם פרג
    עוגת שמרים קלועה במילוי פרג
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. אביב הגב 5 בפברואר 2023 בשעה 21:09

    היי יהודית
    המתכון של החלות המתוקות בתבנית מאפין שלך היו הצלחה מסחררת! תודה רבה!
    אני מכינה בכל שישי חלות מתוקות עם 4 כפות סוכר על חצי קילו קמח.
    האם ניתן להוסיף סוכר כדי שהחלות יהיו מתוקות יותר מבלי לפגוע במרקם?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2023 בשעה 12:13

      מעולה שמחה לשמוע
      זאת מעולה: https://bit.ly/3Ysqlsg

  2. מיטל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 0:14

    היי יהודית, אני הרבה זמן מחפשת מה יכול לגרום לחלות לשמור על טריות. הכל יוצא מעולה ממש, רק הטריות כבר למחרת ממש מאבדת מעצמה , אלא אם כן מקפיאים כמובן. ועכשיו אני רואה את הפטנט של הבצק המקדים ששמעתי עליו כבר בעבר רק לא ידעתי שיש קשר לטריות… אז שאדע לגבי כמויות, מה שרשום כאן זה בעצם ל1 קילו קמח? כלומר אם זה 2 ק"ג קמח אז הבצק המקדים זה 3 כוסות קמח , 1/2 כפית שמרים ו2 כוסות מים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 9:50

      היי מיטל יקרה,
      החלות בהחלט נשארות טריות בזכות הבצק המקדים. הכמויות זה לקילו קמח. פשוט להכפיל למרות שזה לא חובה ואפשר להשאיר את כמות הבצק המקדים רגיל אבל כדי שלא תסתבכי עם הכמויות של המים תכפילי כמויות ותלכי לפי המתכון.
      בהצלחה

      • מיטל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 22:43

        תודה רבה על המענה המהיר 🙂 ושאלה נוספת, אפשר לדעת מה המטרה של הביצים בבצק? ומה יהיה ההבדל עם או ללא ביצים. זה גם משהו שהרבה זמן אני מנסה לקבל תשובה וכל מה שיצא לי לראות 'שזה מאוד טוב עם אבל גם יכול לצאת מעולה בלי'. הייתי מאוד שמח לדעת מה הביצים מוסיפות ומה יהיה ההבדל כמו שציינתי קודם. תודה רבה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בפברואר 2022 בשעה 22:54

          היי מיטל,
          הביצים זה למעשה שומן. זה גם נותן לחלה את הצבע השחום העמוק. אם לא שמים ביצים צריך לשים יותר שמן בבצק. עם ביצים מקבלים חלה במרקם עוגתי יותר.
          תכין עם ובלי ותחליט מה אתה אוהב יותר. אני מעדיפה עם

  3. מירב הגב 25 בינואר 2021 בשעה 2:16

    הי
    תודה על המתכון ננסה עם בצק מקדים האם ניתן שמרים טריים ? אם כן מה הכמיות ?
    תודה !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2021 בשעה 20:28

      היי מירב,
      על כל 1 קילו קמח 50 גרם שמרים טריים

  4. אורלי הגב 2 בנובמבר 2020 בשעה 16:42

    הי!
    האם אפשרי להכין את הבצק המקדים בחמישי בלילה ואת הבצק הרגיל בשישי בצהריים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2020 בשעה 16:58

      היי אורלי, בהחלט כן

  5. לילך הגב 6 באוגוסט 2020 בשעה 9:39

    היי, את החלות לאפות בטורבו?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוגוסט 2020 בשעה 9:48

      היי לילך, מצב רגיל. אם לא מצויין במפורש טורבו – אופים רגיל. עדכנתי בפוסט כדי שיהיה יותר ברור.
      יום מקסים ♥

  6. מזי הגב 10 במאי 2020 בשעה 22:03

    עשיתי עם הפטנט יצא נפלא רק שהשתמשתי בקמח כוסמין מלא 100 אחוז תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במאי 2020 בשעה 22:30

      נהדררר

  7. יפית הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:18

    נראית ממש טוב:) ולמי שאין מיקסר, מה הזמנים ללידה ידנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:28

      אותו זמן בדיוק

      • יפית הגב 8 במאי 2020 בשעה 18:48

        הכנתי היום, יצא מהמם, בטוחה שגם טעים , תודה יהודית?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 במאי 2020 בשעה 19:09

          איזה כייף לשמוע

  8. יהב וענונו הגב 8 במאי 2020 בשעה 12:04

    מתכון ממש טוב
    אני ממש אהבתי??

  9. נעם הגב 7 במאי 2020 בשעה 22:14

    היי יהודית
    אפשר להכין את החלה עם קמח כוסמין? ואם כן, אז צריך לשנות משהו בכמויות של המים/שמרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2020 בשעה 22:35

      היי נעם, אפשר והכל אותו יחס כמו קמח רגיל

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס