יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
ראשי » חלות מעוצבות » חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בנובמבר 2019 71 תגובות

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים. מה זה בצק מקדים ולמה צריך אותו? כל התשובות, כל הטיפים לחלה מושלמת וגם סרטון לקליעת חלה מארבע וחמש רצועות נמצאות בפוסט

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
חלה מ-5 רצועות

שנים שאני מכינה חלות לשבת עם בצק מקדים. בכל פעם שאני מפרסמת חלה שהכנתי ואני מציינת שהיא עם בצק מקדים, שואלים אותי מה זה בצק מקדים ולמה צריך אותו. אז בצק מקדים כשמו כן הוא – בצק שמכינים לפחות 12 שעות לפני שמכינים את הבצק ללחם. התפקיד שלו הוא להעשיר את הטעם של הבצק וגם לתת לו מרקם הרבה יותר טוב. לחם שנאפה עם בצק מקדים נשאר טרי שלושה ימים ויותר. הוא טעים הרבה יותר והמרקם שלו מדהים ולא דומה ללחם רגיל.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

נכון שבמקרה הזה אי אפשר להיות ספונטניים אבל תאמינו לי שאחרי שתכינו פעם אחת את החלה הזו, לעולם לא תרצו להכין יותר חלה בלי בצק מקדים.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

סה"כ לילה לפני, כלומר ביום חמישי בלילה מערבבים קמח, מים וקורט שמרים. מכסים ונותנים לבצק לתסוס 12 שעות. כך נראה הבצק המקדים אחרי לילה של תסיסה.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

למחרת שמים את החומרים במיקסר ומכינים בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. יש לקחת בחשבון שבבצק המקדים יש כבר מים ולכן הכמות של המים שתיכנס לבצק תהיה קטנה יותר באופן יחסי מאשר בבצקים בלי בצק מקדים.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

לשים את הבצק במיקסר 10 דקות. אני אוהבת אחרי 10 דקות לישה לתת לו התפחה של חצי שעה בתוך המיקסר ואז להוריד לו את האוויר וללוש אותו שוב 4-5 דקות. הבצק מקבל אווריריות מדהימה. בכלל מומלץ ללוש פעמיים כל בצק שמרים. אחרי לישה שנייה מעבירים לקערה משומנת מעט ומתפיחים שעתיים.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

כעבור שעתיים הבצק תפח מהמם. ה"בלונים" האלה בבצק מצביעים על תפיחה מצויינת ובצק אוורירי וטוב. מחלקים לכדורים במשקל של 100 גרם. במשקל הזה מקבלים 4 חלות בינוניות. אפשר לחלק לכדורים במשקל 150 גרם לחלות גדולות יותר. נותנים לכדורים לנוח 10 דקות לפני שיוצרים רצועות.

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי

ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם

יוצרים רצועות שוות באורכן מכל כדור בצק וקולעים לחלה. את החלה הזו אפשר לקלוע גם מחמש ושש רצועות ואפילו יותר. יש לקחת בחשבון שהיא יוצאת שטוחה יחסית ורחבה אבל יפהפייה.

הכנתי לכם גם סרטון לקליעות כדי להמחיש. סה"כ קליעה מאוד פשוטה. עובדים כל הזמן עם הרצועה מצד שמאל ומעבירים את הרצועות אחת למעלה, אחת למטה. ממשיכים כך עד שמסיימים.

בשבת בבוקר אנחנו אוכלים אותה עם חמאה ותוספות כמו עגבניות מיובשות

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

מעדן אמיתי

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים

לפני שמתחילים

  • בצק מקדים מכינים לילה לפני שמכינים את הבצק לחלה. סה"כ מערבבים קמח, שמרים ומים ונותנים להם לתסוס 12 שעות ואז משלבים אותם בבצק.
  • עובדים עם 1 ק"ג קמח, כך שנכין את הבצק המקדים ומשארית הקמח נכין את הבצק לחלה.
  • חשוב מאוד לעבוד עם קמחים איכותיים. יש הבדל משמעותי בתוצאה בין סוגי הקמחים. אני אוהבת לעבוד עם קמח רב תכליתי של סוגת או קמח לחם/רב תכליתי של שטיבל.
  • הבצק לא אמור להיות דביק. הוא כן אמור להיות מאוד רך ומאוד גמיש, ממש כמו פלסטלינה רכה.
  • יצא לכם בצק דביק מידי? אין בעייה, תוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שתקבלו בצק גמיש ולא דביק. יצא לכם בצק יבש מידי – תוסיפו מים. בהתחלה זה נראה שהבצק לא יספוג אליו את המים, אבל אחרי לישה טובה הוא סופח את המים ומסתדר.
  • מתפיחים את הבצק סה"כ 3 פעמים – פעם ראשונה מתפיחים 1/2 שעה אחרי שלשים אותו 10 דקות במיקסר. את ההתפחה הראשונה עושים בקערת המיקסר. פעם שנייה – מורידים את הנפח ולשים במיקסר עוד 4-5 דקות. אחרי הפעם הזו מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעתיים. הפעם השלישית תהיה אחרי שמעצבים את החלות.
  • אפשר להכין את הבצק הזה ידנית וללא מיקסר. יש להקפיד על זמני הלישה (לא קל ללוש כל כך הרבה זמן עם הידיים אבל זה אפשרי בהחלט).
  • אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים. הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה. אין בעייה לעבוד עם שמרים טריים. על כל 1 ק"ג קמח שמים 50 גרם שמרים טריים.
  • שמרים ומלח הם לא חברים ולכן את המלח נוסיף תמיד בסוף ואחרי לישה של כמה דקות. כדי לא לשכוח את המלח, מומלץ לשים אותו לידנו כבר בתחילת העבודה על הבצק.
  • אם רוצים חלה יפה מומלץ מאוד לשקול את הכדורים כך שיהיו שווים בגודלם והרצועות שיהיו כולן באותו אורך. כך נקבל חלה פרופורציונלית ויפה.
  • אפשר למרוח את החלה בביצה ושמשום לקבלת מראה מבריק ושחום במיוחד ואפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי כמו הלחמניות האלה למשל.
  • אפשר להקפיא את החלות אחרי האפייה. הן נשמרות במקפיא שבועיים.

מצרכים ל – 4 חלות בינוניות

בצק מקדים – מכינים לילה לפני

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים

בצק חלה

  • שארית הקמח שנותרה לנו בשקית אחרי שהכנו את הבצק המקדים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כל הבצק המקדים
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • בערך 1 – 1 ורבע כוסות מים
  • 1 כף מלח

למריחה על החלות

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן הכנה

בצק מקדים: מערבבים יחד קמח, שמרים ומים, מכסים בניילון ומשאירים על השייש כל הלילה.

בצק חלה: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.

מוסיפים את הבצק המקדים, ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. נותנים לקמח לאסוף את כל החומרים כך שנוכל לראות כמה מים להוסיף. מוסיפים את המים בהדרגה ונותנים לקמח לספוח אליו את כל המים לפני שמוסיפים עוד. רק כך נדע בוודאות כמה מים צריך להוסיף לבצק.

אחרי לישה של 2-3 דקות מוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש סה"כ 10 דקות.

מרימים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים חצי שעה.

אחרי חצי שעה לשים שוב את הבצק כ – 2-3 דקות.

משמנים קלות קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים אותו מכל הכיוונים, מכסים בניילון ומתפיחים שעתיים.

משמנים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם. לחלות גדולות יותר – כדורים במשקל 150 גרם. משמנים קלות את הכדורים כדי שלא יתייבשו ונותנים להם לנוח 10-15 דקות.

יוצרים מכל כדור רצועה, שכל הרצועות יהיו שוות באורכן. גם לרצועות נותנים לנוח כדי שהגלוטן ישתחרר ואפשר יהיה ליצור כל פעם רצועה ארוכה יותר. מכינים רצועות מכל הכדורים וכשמסיימים חוזרים לרצועה הראשונה שיצרנו ושוב מגלגלים אותה כך שתהיה ארוכה יותר.

קולעים חלות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 10 ס"מ אחת מהשנייה.

מתפיחים את החלות הקלועות 40-45 דקות, עד שהן מכפילות את הנפח.

טורפים ביצה ומורחים על החלות ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 דקות עד שהחלה משחימה יפה.

מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון ומכסים במגבת מטבח נקייה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלת מפתח מתוקה
    חלת מפתח מתוקה לזימון שפע ופרנסה טובה
  • חלה מעוצבת עגולה משש רצועות
    חלה לשבת עגולה קלה להכנה
  • חלת מפתח לשנת 2024
    חלת מפתח מתוקה לפרנסה טובה
  • חלה מארבע רצועות מבצק מקדים
    חלה לשבת מארבע רצועות עם בצק מקדים
חלה לשבת חלות קלועות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

71 תגובות

  1. אסתי הגב 12 בדצמבר 2024 בשעה 19:33

    הי,
    מכינה תמיד חלות עם הבצק מקדים שלך ויוצא ממש מיוחד,
    מתלבטת אם אפשר להכין את זה עם קצת מחמצת במקום הבצק המקדים, (לא נראה לי המחמצת תספיק בלי שום שמרים כי היא לא מספיק חזקה) אבל לא יודעת איך לחשב את הכמויות של המים והקמח, נראה לך יש סיכוי שזה יצליח או שזה מתכון אחר לגמרי..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בדצמבר 2024 בשעה 6:52

      לא הייתי מכינה חלה עם מחמצת ובטח לא בלי שמרים בכלל. אין לזה שום משמעות בחלה

  2. נועם הגב 28 במרץ 2024 בשעה 19:39

    היי יהודית,
    ביום חמים כמו היום יספיק לבצק המקדים 5 שעות מחוץ למקרר?
    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2024 בשעה 23:12

      אני מכינה בעשר בלילה עד הבוקר

  3. ג׳ו הגב 11 בנובמבר 2023 בשעה 16:27

    בשביל חלות אישיות , כמה את ממליצה לחלק את בצק בגרמים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בנובמבר 2023 בשעה 18:26

      60 גרם

  4. רות הגב 8 ביוני 2023 בשעה 9:07

    היי,

    1.הכנתי את הבצק המקדים בלילה ויש ממנו ריח קצת חמוץ (כנראה מהשמרים) זה בסדר ככה?
    2. לגבי הביצים? מה הערך שלהם במתכון? אפשר לוותר עליהן או שחלב? אמרו לי פעם שביצים גורמות ללחם להתייבש יותר מהר או להיות פירורי…

    תודה 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2023 בשעה 17:10

      היי
      ריח חמצמץ קלות זה בסדר
      ביצי זה שומן. זה ממש לא גורם ללחם להתייבש אלא להפך.. יש בבלוג מתכונים בלי ביצים

  5. אוסנת הגב 14 באפריל 2023 בשעה 9:51

    יקירתי! מאז שאני מכינה את הלחמים שלך, כולם, גם עם הקיפולים, גם בתבניות למיניהם, וגם זו כיכבה לי בכמה ערבי שישי וחג, זה 100 אחוז הצלחה!!!
    עכשיו מכינה אותה כחלת מפתח!
    לשפע נפשי וחומרי, הכל חשוב!
    תודה ושבת שלום

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2023 בשעה 17:02

      איזה כייף לשמוע
      תודה ואמן פרנסה טובה לכולם

    • רונית הגב 13 בנובמבר 2023 בשעה 22:31

      היי,
      אני רוצה להכין את הבצק באמצע שבוע ולאפות בשישי, באיזה שלב ניתן להקפיא את הבצק ? והאם לאחר שהוצאתי להפשרה בשישי יש לבצע התפחה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2023 בשעה 15:59

        עניין של הקפאת בצקים זה תורה בפני עצמה וצריך לדעת כמויות שמרים ותהליך. לא אוכל כרגע להסביר פה את הכל. זה יותר מורכב ממה שזה נראה אם רוצים בסוף להגיע לתוצאה מושלמת

  6. לינוי הגב 29 בנובמבר 2022 בשעה 13:44

    יהודית רוצה להודות לך על המתכון המדהים הזה עם הבצק המקדים. אין ספק שאלו החלות הטובות ביותר שהכנתי! כל כך אווריריות וטעימות.
    אני רוצה להכין הפעם חלות ללא ביצים (בגלל אורחים טבעוניים), יש לך מתכון לחלה עם בצק מקדים ללא ביצים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בנובמבר 2022 בשעה 15:02

      איזה כייף לשמוע. שמחה שאהבת.
      הנה מתכון לחלה טבעונית עם בצק מקדים: https://bit.ly/3VC9thi

  7. אביה הגב 8 בספטמבר 2022 בשעה 19:59

    היי יהודית 🙂
    האם גם בשיא הקיץ (30 מעלות בערך בחדר) להשאיר על השיש או עדיף להכניס למקרר למשך הלילה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בספטמבר 2022 בשעה 20:56

      הכנתי ממש בשיא הקייץ והשארתי על השייש

  8. אורטל הגב 8 בספטמבר 2022 בשעה 1:48

    יצא פשוט מושלם והצורות יצאו בול כמו בתמונות בתודה רבה!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בספטמבר 2022 בשעה 8:10

      איזה כייף לשמוע

  9. דני הגב 8 ביולי 2021 בשעה 21:31

    היי
    עשיתי את הבצק המקדים זה אמור להראות כמו גוש בצק?
    שמתי 4 גרם שמרים
    210 קמח
    ו240 מים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2021 בשעה 8:05

      היי דני,
      זה אמור להיות בצק רך מאוד

      • מלי יאנושי הגב 16 ביוני 2022 בשעה 13:44

        הי,
        מה משך זמן האפיה אם אני קולעת חלה אחת מכל הכמות?
        האם ניתן להמיר חלק מהשמן בחמאה?
        מה ניתן להוסיף בתול החלה חוץ מצימוקים

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביוני 2022 בשעה 8:18

          היי מלי,
          לגבי משך האפייה הוא מתארך מעט,
          פשוט שימי לב מתי החלה מקבלת צבע יפה.
          משמן לחמאה זה חלה אחרת וכנל לגבי צימוקים

  10. עדי הגב 21 בנובמבר 2020 בשעה 21:41

    היי,
    שבוע טוב ?
    כבר כמה שבועות מכינה את החלה עם הבצק המקדים, בהחלט אין שום דבר שדומה לה בטעם ובטריות! תודה רבה על מתכון מושלם!!!

    שאלה לגבי הבצק עצמו,
    כוס מים שלמה נוספת מעבר לבצק המקדים נכון?!
    כי גם כשאני עושה קצת פחות מכוס עדיין יוצא לי דביק …

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בנובמבר 2020 בשעה 23:40

      היי עדי,
      תודה רבה!
      כן, כוס מים נוספת מעבר לבצק המקדים אבל, יש לקחת בחשבון שיש המון גורמים שמשפיעים על מרקם הבצק ולכן אני תמיד כותבת להוסיף ממש בהדרגה ותמיד אם יוצא לך דביק את יכולה לתקן עם עוד קמח.

  11. טוהר הגב 28 בספטמבר 2020 בשעה 19:09

    היי יהודית הכנתי את החלות אך הקרום יצא קשה מדי ועבה מדי יש לך מושג במה יכלתי לטעות? אולי זה שהברשתי את החלות כמה דקות לפני שהכנסתי לתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2020 בשעה 7:41

      היי טוהר,
      אני מציעה לך לעבור שוב על החמורים ואופן ההכנה ולבדוק מה לא עשית אותו דבר.
      זה לא אמור לקרות

      • יעל הגב 17 ביולי 2022 בשעה 1:53

        היי איך החלה יוצאת לך קצת שרופה למעלה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2022 בשעה 8:50

          היי יעל,
          זה לא שרופה זה אפוייה כמו שצריך. יחס נכון של מלח וסוכר ואפייה נכונה

  12. אלירן הגב 16 בספטמבר 2020 בשעה 23:38

    אהלן, יש אפשרות להכין את החלה ללא מיקסר וללוש עם הידיים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 6:42

      היי אלירן, בוודאי שכן. להקפיד על זמני הלישה
      חג שמח ♥

      • אלירן הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 7:30

        תודה רבה וחג שמח:)

  13. עדי הגב 14 במאי 2020 בשעה 23:45

    אם אני רוצה להכין חלה מ500 גרם קמח ולא קילו אז לעשות חצי כמות של הבצק המקדים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במאי 2020 בשעה 0:03

      היי עדי,

      הכל לחלק לחצי

      • אילנה הגב 21 בספטמבר 2022 בשעה 13:50

        היי יהודית אני רוצה להכין את הבצק המקדים אפשר להשאיר יותר מ12 שעות? כי נגיד אם אני מכינה בלילה אני לא אוכל לאפות אותן בבוקר כי אני עובדת

        או שאפשר להשאיר פחות מ12 שעות? נגיד אני מכינה בצהריים ולאפות כבר בערב עצמו? נגיד 8 9 שעות זה מספיק לבצק מקדים?

        תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2022 בשעה 15:18

          היי אילנה,
          תכיני בבוקר לפני העבודה ותכיני את הבצק בערב

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2022 בשעה 15:19

          את יכולה גם להכין בערב ולשים במקרר עד למחרת בערב

    • איילת חן הגב 27 ביולי 2023 בשעה 10:00

      היי, האם הבצק המקדים חייב לתפוח 12 שעות או שאפשר גם פחות, נגיד 10, או 9?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2023 בשעה 15:23

        אפשר גם פחות כי קייץ – 5-6 שעות

  14. הדר הגב 26 באפריל 2020 בשעה 22:52

    אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח מלא 80 אחוז? אם כן, צריך לעשות איזה שהן התאמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 23:30

      היי הדר,

      אין בעייה להשתמש בקמח כוסמין באותם יחסי כמויות. קמח מלא זה סיפור שונה.

      • הדר הגב 28 באפריל 2020 בשעה 11:09

        תודה על התגובה! מה הכמויות עם קמח מלא? תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 11:25

          היי הדר,

          לא הכנתי עם קמח מלא ואני די בטוחה שזה ייצא מאוד דחוס. קמח מלא פחות מתאים לחלה לשבת. את יכולה להכין עם כוסמין לבן

      • הדר הגב 28 באפריל 2020 בשעה 11:14

        תודה על התגובה! מה הכמויות עבור קמח מלא 80 אחוז?

  15. רחל הגב 16 באפריל 2020 בשעה 21:15

    היי, תודה על המתכונים המעולים!
    אם אני רוצה להכפיל כמויות אז גם את הבצק מקדים להכפיל?
    תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באפריל 2020 בשעה 21:50

      היי רחל,

      כן

  16. לי הגב 31 במרץ 2020 בשעה 10:27

    היי! הכנתי את החלה. יצאה מושלמת!! טיפה הפריע לי טעם וריח חזק של ביצים או שמרים… לא יודעת לשים את האצבע מה בדיוק. אולי עשיתי משהו לא נכון בתהליך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במרץ 2020 בשעה 14:12

      היי לי, אין לי מושג. אני קונה ביצי משק טריות בדיוק מהסיבה הזו שאני לא אוהבת ריח ביצים. לביצים טריות אין ריח.

      • לי הגב 2 באפריל 2020 בשעה 20:47

        אוקיי. תודה. יש לי 2 שאלות נוספות- 1. שבוע שעבר שמתי שתי תבניות יחש בתוך התנור. כמובן שהחום שהגיע לתבנית העליונה והתחתונה לא היה שווה. באיזו דרך את ממליצה לאפות כאשר יש הרבה חלות שתופחות יחד??

        2. האם ניתן להשמיט את הביצים במתכון הזה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באפריל 2020 בשעה 20:54

          אופים כל תבנית בנפרד. אין בעייה חהשמיט את הביצים

  17. אושרת הגב 1 בפברואר 2020 בשעה 20:31

    שבוע טוב ומבורך הכנתי את הדג טונה לפי המתכון כולם השתגעו עליו תודה רבה לך?

    אני רוצה להכין את החלות שלך,באיזה כוס מדידה להשתמש ?? אשמח לתשובה ושוב תודה לך❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2020 בשעה 20:35

      איזה כייף לשמוע אושרת. אני ממש שמחה שאהבת. כוסות מדידה אוניברסליים

  18. יעקב הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 17:57

    הכנתי לחמניות וגם חלות עם בצק מקדים וזה הלחם הכי טעים שאכלתי אי פעם אני מודה לך ומאחל לך בריאות והמשך עשיה פורחת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2019 בשעה 23:44

      תודה רבה יעקב. שמחה מאוד שאהבת

  19. מיכל הגב 5 בדצמבר 2019 בשעה 22:49

    האם בצק מקדים מתאים גם לעוגות שמרים או רק לחלות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בדצמבר 2019 בשעה 9:42

      עקרונית רק ללחמים

      • שיר הגב 21 במרץ 2020 בשעה 17:16

        היי את הבצק המקדים גם מערבבים במיקסר?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2020 בשעה 21:28

          לא. ידנית

  20. שרה הגב 18 בנובמבר 2019 בשעה 16:28

    הכנתי ויצא פשוט מדהים!!!
    אני כבר שנים מכינה חלות לשבת, והפעם היה אחרת לגמרי!
    מעולה בעיקר לשבתות החורפיות שלוקח לבצק זמן לתפוח כי מדי קר בחוץ, הוא פשוט תפח לגמרי אחרי החצי שעה הראשונה!!!

    עשית לנו את השבת – תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בנובמבר 2019 בשעה 21:37

      תודה רבה שרה יקרה. שמחה מאוד שאהבת

  21. ורד הגב 16 בנובמבר 2019 בשעה 8:18

    תודה רבה על מתכון נהדר. מכינה בכל שישי חלות. השינוי היחיד – אצלנו אוהבים את החלות מתוקות (פולנים נו…?)..ולכן הוספתי חצי כוס סוכר. החלות יצאו מעולות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בנובמבר 2019 בשעה 8:29

      מהמם ורד, הכי כייף זה לקחת בסיס של משהו ולהתאים את הטעמים למה שאוהבים בבית. שמחה שאהבת

  22. נאוה תורג'מן הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 16:51

    אני אוהבת להשתמש בקמח שמרים לחלות שאני אופה.
    אפשר להכין מקמח שמרים בצק מקדים? ואם כן – מה הכמויות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 19:33

      מקמח שמרים אי אפשר להכין בצק מקדים כי אין לך שליטה על כמות השמרים

  23. שירלי הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 12:28

    את הבמק המקדים שומרים במקרר או על השיש ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 19:28

      על השייש. כתבתי במתכון

  24. אפרת הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 9:06

    תקשיבי, נראה מטורףף!
    בצק מקדים מכינים גם בלחם מחמצת? לא הכנתי אף פעם, רק ככה קראתי פעם.
    נשמע מעניין מאד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 19:28

      היי אפרת.
      תודההה רבה. אפשר להשתמש במחמצת כבצק מקדים. תכיני ותראי את ההבדלים

  25. מאיה הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 7:21

    שלום רב,
    נראה נהדר!
    האם נראה לך שיכול לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן?
    תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 8:58

      היי מאיה,

      נראה לי שכן

  26. יפצ'וק הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 6:21

    נראה מעולה..לא ניסיתי עם בצק מקדים,אנסה כמובן

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בנובמבר 2019 בשעה 8:57

      אז את חייבת יפצ'וק. עולם אחר ואין דרך חזרה 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס