בייגלה ירושלמי עם פיצוחים ותבלינים – אותו בייגלה מוכר ואהוב, רק במקום לטבול במים, טבלתי בשמן זית ובמלא פיצוחים ותבלינים שנתנו לו צבע ומרקם משגעים
יציאה מהשגרה היא אחד הדברים שאני הכי אוהבת ומקפידה לעשות. מידי פעם, אני לוקחת יום חופש מהעבודה ומנצלת אותו לדברים שאני אוהבת לעשות בשביל הנשמה. נחשו מה אני אוהבת…נכון מאוד, אפייה ובישול 🙂 אני אוהבת עוד מלא דברים, כמו לשוטט בשוק הפשפשים ביפו וללקט לי מציאות לצילומים, ללכת לארוחת בוקר עם חברה או עם הבעלול, ללכת לשווקים מעניינים כמו שוק רמלה או מחנה יהודה בירושלים, לנסוע לחו"ל (ברור!!) איכשהו זה תמיד קשור לאוכל 🙂
את קרן אגם המדהימה הכרתי עד לפני שנתיים רק דרך הפייסבוק. הבלוג המהמם שלה עם השם הכל כך מקורי "נשואה למאפייה" הוא אחד הבלוגים שאני הכי אוהבת לקרוא, התמונות שהיא מעלה מגרות חושים ומעוררות השראה והמתכונים מושלמים ומוצלחים. לפני שנתיים בערך התקיים אצלה בבית ביפו מפגש בלוגרים ואז הכרתי את הדמות מהפייסבוק במציאות וכן, היא מהממת ומקסימה ממש כמו שחשבתי, תראו בעצמכם
השבוע החלטנו קרן ואני להיפגש ליום קשקשת ואפייה. קרן הגיעה אליי הבייתה לגדרה, מרוצה מזה שהוצאתי אותה ממדינת תל אביב לפריפריה 🙂 קפה עם עוגיות מרוקאיות , שיחת בנות, קצת רכילויות ויצאנו לדרך. התחלנו עם הכנת הבצק לבייגלה, כי בכל זאת הוא צריך לתפוח וכשהבצק נח לו הכנו עוגת לימון ופטל שיצאה מושלמת וכבר השבוע המתכון שלה יעלה לבלוג, אז צפו לעוד מתכון מעולה.
קרן לא מתאפקת 🙂
את הבייגל החלטנו להכין קטנטנים ועם כל מיני תוספות טעימות מעל כמו שומשום שחור וגרעינים, שומשום רגיל, בצל יבש, סומק ופרג.
טבלנו בשמן זית ובתוספות
ותראו איזה מהממים הם יצאו
בייגלה ירושלמי עם פיצוחים ותבלינים
חומרים לכמות של כ- 35 יחידות במשקל של כ- 30-40 גרם
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 450-500 מ"ל מים פושרים
- 1 כף שטוחה מלח
לציפוי – שמן זית ותוספות: שומשום שחור מעורבב עם גרעיני חמנייה לא קלויים, שומשום רגיל, סומק, פרג, בצל יבש.
אופן הכנה
- שמים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים יחד.
- מוסיפים סוכר ושמן זית.
- תוך כדי לישה מוזגים את המים בהדרגה עד שמתחיל להתהוות בצק.
- מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות על מהירות בינונית. הבצק צריך להיות גמיש ורך כמו פלסטלינה.
- מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים ומתפיחים שעה – שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לארבעה – חמישה חלקים, מרדדים כל חלק לרצועה ארוכה וחותכים לחתיכות במשקל של כ – 30-40 גרם (לא חובה לשקול, אפשר לחלק לחתיכות בערך שוות בגודלן).
- מניחים את חתיכות הבצק למנוחה של 5 דקות. מכל חלק יוצרים מעין רצועה ארוכה ודקה שאותה מקפלים לחצי. מתקבלות שתי רצועות שבקצה אחד מחוברות ובקצה השני לא. מלפפים את הרצועות אחת על השנייה לצורת בורג ותוך כדי ליפוף מותחים את הבצק. סוגרים את הרצועה לבייגלה.
- מכינים כך את כל הבייגלס ובינתיים עד שמסיימים להכין, מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
- טובלים על בייגל בשמן זית ומייד בתוספות ומנחים בתבנית אפייה.
- מתפיחים 15 דקות ואופים 10-15 דקות עד שהבייגלס שחומים היטב.
- מוציאים מהתנור ונזהרים לא לקבל כוויה בלשון כי אני בטוחה שלא תהיה לכם סבלנות לחכות שיתקררו מעט לפני שתטעמו.