חמאת שקדים ביתית טעימה במיוחד. כמה דקות בבלנדר ומקבלים חמאה טעימה בטירוף, בריאה ומסוכנת 🙂 זה טבעוני, ללא גלוטן וטעים במיוחד
הבנתם כבר שאני מכינה כמעט הכל בבית. אז גם חמאת שקדים אני מכינה בבית כבר שנים, זה קל ופשוט להכנה וכל כך טעים שזה באמת מסוכן. סך הכל אני קולה את השקדים כמה דקות רק כדי לשחרר להם מעט את הטעמים ואז אני טוחנת בבלנדר כמה דקות טובות (כל בלנדר יעשה עבודה אחרת לפי החוזקה שלו), קצת אבקת סוכר ומלח וזהו! יש לזה מרקם חמאתי מושלם וזה טעים בטירוף עם לחם טרי.
כנסו כאן לחמאת בוטנים וכאן למחית פיסטוקים שאני מכינה בבית
חמאת שקדים ביתית
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- אפשר להכין איזה כמות שרוצים, העיקרון הוא אותו עיקרון בדיוק ורק כמויות אבקת הסוכר והמלח ישתנו וזה כמובן לפי טעם אישי.
- לכל בלנדר ייקח זמן אחר לטחון למרקם חמאה חלק, אל תתייאשו אם זה לוקח זמן, בסוף זה קורה.
מצרכים
- 350 גרם שקדים טבעיים (אני קונה שקדים אמריקאים)
- 2 כפות אבקת סוכר
- קורט מלח
אופן הכנה
קולים את השקדים כמה דקות על מחבת רק כדי לשחרר להם את הטעמים. כל הזמן מנענעים את המחבת כדי שלא יישרפו.
שמים במעבד מזון את השקדים ומתחילים לטחון. מידי פעם עוצרים ומנקים את הצדדים את יש צורך. טוחנים עד שהשקדים משחררים את השמן הטבעי שלהם והופכים למחית. זה יכול לקחת זמן, תלוי בחוזק הבלנדר. מוסיפים אבקת סוכר ומלח וממשיכים לטחון למרקם חלק מאוד.
זהו! יש לנו חמאת שקדים טעימה ומושלמת שמחזיקה חודשים במקרר.
איך את קולה את השקדים?
היי ציפי,
הוספתי המתכון. תודה על תשומת הלב
היי
יעבוד עם ממתיק טבעי במקום האבקת סוכר ? דבש/מייפל/סילאן
היי נויה,
יעבוד עם כל ממתיק וגם בלי ממתיק בכלל
נראה מטורףף
את מקלפת את השקדים או משאירה אותם בקליפה?
היי אפרת,
זה ממכר ברמות קשות. לא קולפת