חציל שמכינים בדקות בטוסטר ויוצא מושלם. אני מגישה עם טחינה מתובלת, גרגרי חומוס ופיתות שאני מחממת על מחבת עם שמן זית ומקבלות טעם מדהים כמו פיתות של בית
בחצילים התאהבתי בגיל ממש מאוחר יחסית, אולי משהו כמו לפני 15 שנים ומאז האהבה בוערת ואני מטורפת על חצילים בכל ווריאציה – אפויים, מבושלים עם בשר, ממולאים במאפים, באורז, עם פסטה ועוד שלל רעיונות שווים וכולם כאן.
את החצילים כמו עוד מלא ירקות אני מכינה בטוסטר, כן אותו טוסטר שמכינים בו טוסטים יכול לשמש כמעין תנור קטן ואני מכינה בו ירקות מכל הסוגים וגם מלאווח שיוצא בו מושלם. כמובן שאפשר לטגן עם שמן זית על מחבת אבל מבחינתי הטוסטר הוא פתרון מושלם לצריבה דו צדדית מושלמת.
אני מגישה את החציל על טחינה מתובלת טוב, חומוס, פטרוזיליה, שמן זית וסומק שנותן את החמצמצות למנה.
ושאלת השאלות – איך בוחרים חציל?
- החציל צריך להיות קשה, חלק ומתוח, לוחצים על החציל ואם נשאר שקע סימן שהחציל לא טרי.
- החציל צריך להיות קל, אם החציל כבד זה אומר שיש בו הרבה גרעינים והוא יהיה מריר.
- העלים בחלק העליון של החציל צריכים להיות כמה שיותר ירוקים ובלי קצוות יבשים. אם העלים של החציל הופכים לחומים, סימן שהחציל בילה בקירור ולא הגיע ישר מהשדה.
- אם לחציל יש נקודה בתחתית ולא קו, סימן שמדובר בחציל נקבה שיש לו טעם עדין יותר.
חצילים בטחינה שמכינים בטוסטר
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין בטוסטר כל ירק שאתם אוהבים. אני מכינה בעיקר סטייק כרוב, חצילים ותפוחי אדמה.
מצרכים
- 1 חציל בינוני
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
טחינה
- 1/2 כוס טחינה
- 1/2 כוס מים קרים מאוד
- 1 שן שום
- מלח
- קורט פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- חופן עלי פטרוזיליה
להגשה:
- שמן זית
- טחינה
- חופן גרגרי חומוס מבושל (אפשר לשים מקוספת שימורים)
- עלי פטרוזיליה
- סומק
- פלפל שחור
- מלח ים אטלנטי
- פיתות צרובות על מחבת עם שמן זית
אופן הכנה
מכינים את החציל: חוצים את החציל לאורך לשניים וחורצים חריצים לאורך ולרוחב בבשר החציל אבל משאירים אותו שלם בבסיס.
מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח ים אטלנטי.
שמים בטוסטר נייר אפייה ומניחים את החציל כשהחלק החתוך כלפי מטה, סוגרים את הטוסטר וצולים עד להזהבה של החציל, זה לוקח בערך 8-10 דקות וזה תלוי בסוג הטוסטר.
מכינים טחינה: שמים את כל החומרים בבלנדר או בשייקר וטוחנים כמה דקות טובות לטחינה חלקה. אפשר לתקן סמיכות בהתאם לטעם אישי – אם דליל מידי – שימו עוד טחינה ואם סמיך תוסיפו מעט מים.
מכינים פיתות: מחממים כף שמן זית על מחבת נונסטיק וצורבים את הפיתה כמה דקות מכל צד. הפיתה מתנפחת ומקבלת טעמים מדהימים.
מגישים: מניחים על צלחת רחבה את הטחינה ומניחים עליה את החצילים, מעל החצילים מפזרים גרגרי חומוס מבושל,
מזלפים שמן זית ועוד טחינה על החצילים, מתבלים במלח ים אטלנטי, פלפל שחור וסומק ומגישים עם פיתות חמות.
מצויין