טארט תמרים, אגוזים וקוקוס (טבעוני) -השילוב של תמרים, אגוזים וקוקוס הוא אחד השילובים הטעימים שיש ופה הכנתי כטארט שמקושט כמו ממתק הנוגט שמכינים במימונה
עוד מתכון שיככב על שולחן החג. תמרים וקוקוס זאת אהבת אמת נצחית. במימונה המרוקאים ממלאים את התמרים והאגוזים בקוקוס צבעוני שצובעים עם צבעי מאכל. אני לא מכניסה הביתה בכלל בצבעי מאכל אז הקוקוס נשאר בצבע הטבעי שלו. על בסיס אותו חטיף תמרים וקוקוס הכנתי את הטארטים האלה שיצאו כל כך טעימים וקישטתי עם מגוון אגוזים בצורה שמזכירה את הז'בן שמכינים במימונה.
הטארט הזה מתאים לכל השומרים למיניהם, האלרגיים למוצרי חלב, הטבעוניים ובכלל מתאים לכולם. קל מאוד להכנה, לא אפוי וכל כך טעים! התחלתי עם שכבת תמרים ואגוזים ששיטחתי על רינג, מעל הנחתי תערובת קוקוס וקישטתי באגוזים. הקוקוס כל כך עסיסי וטעים ומשתלב מעולה עם התמרים והאגוזים. כיוון שהמתכון מאולתר, נשאר לי המון מלית קוקוס, אז מילאתי תמרים ואגוזים ממש כמו שמכינים למימונה.
שלבים
טארט תמרים, אגוזים וקוקוס (טבעוני)
חומרים לשני טארטים – קוטר 22 ס"מ וקוטר 14 ס"מ או אחת של 26-28 ס"מ
לשכבת התמרים
- 600 גרם תמרים מזן מג'הול (הבשרניים) או תמרים בוואקום
- ½ כוס שקדים לא קלויים
- ½ כוס אגוזי מלך
לשכבת הקוקוס
יוצאת כמות גדולה של קוקוס אז מילאתי במה שנשאר תמרים ואגוזים
- 1 פחית קרם קוקוס
- 1 כוס סוכר
- ½ כפית מחית/תמצית וניל
- 5 כוסות קוקוס
- * 50 גרם שמן קוקוס
*הכנתי פעם אחת עם שמן קוקוס ופעם אחת בלי. בשני המקרים יצא מצויין אבל עם השמן התערובת יותר יציבה ויותר נוחה. בתמונה זה בלי שמן קוקוס. מסקנה – אם יש בבית שמן קוקוס תשימו ואם אין ובא לכם לקנות תקנו. אם אתם לא מעוניינים לקנות, לא נורא, זה יוצא מעולה גם בלי.
לקישוט
פקאנים, פיסטוקים קלויים, אגוזי מלך
אופן הכנה
- שכבת התמרים: טוחנים במעבד מזון את התמרים למחית. זה לוקח בערך דקה. טוחנים גם אם משתמשים בתמרים בוואקום.
- מוסיפים את השקדים והאגוזים וטוחנים בפולסים עד שהשקדים והאגוזים מתערבבים עם התמרים. לא לטחון יותר מידי כדי שיישארו גם קצת אגוזים גדולים.
- מרפדים תבנית לטארט או רינג שמונחים על תבנית תנור בניילון נצמד ומשטחים את התמרים על הבסיס ועל הדפנות. מהדקים היטב.
- שכבת הקוקוס: שמים בקערה את פחית קרם הקוקוס, את הסוכר, מחית/תמצית וניל ומערבבים כמה דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס ושמן הקוקוס ומערבבים היטב לתערובת דביקה. בעזרת ידיים משומנות בשמן קוקוס משטחים את הקוקוס על שכבת התמרים ושמים במקרר להתייצבות של כמה שעות או לפחות שעתיים במקפיא.
- מוציאים, מקשטים באגוזים ושומרים במקרר או במקפיא עד להגשה.