כרובית אפויה בתנור מתובלת בתיבול פיקנטי טעים במיוחד. יכולה להיות גם כתוספת וגם כמנה עיקרית נהדרת לצמחוניים וטבעוניים אבל לא רק.
אחד הירקות שאני הכי אוהבת זה כרובית. היא טעימה לי בכל צורה, מרקם וטעם – שלמה בתנור,, מטוגנת וגם במגוון סלטים טעימים כמו: סלט כרובית, חומוס ופיסטוקים, סלט כרובית, סלק וגרעיני חמנייה, סלט כרובית, ירק ופיצוחים שמח וסלט בריאות עם פתיתי כרובית אפויים. בקיצור, מתה על כרובית והפעם הכנתי אותה מבושלת.
בדרך כלל אני מכינה את הכרובית על הגז. הפעם החלטתי לאפות אותה בתנור. זה יצא כל כך טעים ומושלם שמאז אני מכינה רק בתנור. הפרחים נשארים שלמים ואם אופים אותם במידה הנכונה אז הם נשארים די פריכים וטעימים. המנה הזו יכולה לשמש כתוספת או כמנה עיקרית לצמחוניים וטבעוניים שנמנעים מאכילת בשר אבל לא רק.
כרובית אפויה בתנור ברוטב פיקנטי
- 1 כרובית גדולה
- מים רותחים להשריית הכרובית
- 1 כף גדושה מלח להשריית הכרובית
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מים
- 3-4 פלפלים סודניים
- 5-6 שיני שום
אופן הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ומניחים בקערה.
- מרתיחים מים ומוזגים על הכרובית ומפזרים עליה כף מלח. משאירים כך כחצי שעה, עד שהמים מתקררים מעט. הפעולה הזו אמורה לנקות את הכרובית מחרקים ולכלוך שיש בין הפרחים.
- מסננים את הכרובית ומניחים אותה בתוך סיר רחב ושטוח שניתן להכניס לתנור.
- מערבבים יחד בקערית את השמן, מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה ומים.
- מוזגים את התבלינים על הכרובית ועם הידיים מערבבים כך שכל הכרובית תכוסה ברוטב.
- מניחים בסיר את הפלפלים הסודניים ושיני השום.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכסים את הסיר עם נייר כסף ואופים את הכרובית 35-40 דקות עד שהמים מצטמצמים לרוטב סמיך והכרובית רכה אבל לא יותר מידי. מידי פעם כדאי להרטיב את הכרובית בעזרת כף עם הרוטב. שימו לב כי כל תנור אופה בעוצמה אחרת. הכרובית הכי טעימה כשהיא עדיין פריכה.
- מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים מעט את הכרובית.
1. אפשרי לעשות את זה עם כרובית קפואה? אם כן אותן פעולות בדיוק?
2. את הסיר אפשר להחליף בתבנית?
היי תהילה, לדעתי אין בעייה רק כיוון שהכרובית הקפואה כבר די מבושלת, לשים פחות מים ולאפות פחות זמן
אין בעייה לשים תבנית אבל כזו שתכיל את הכרובית בצורה צפופה כמו בבישול