כרובית מטוגנת בפירורי לחם ומהשאריות אני מכינה לביבות כרובית פריכות מבחוץ ורכות רכות מבפנים. זה אחד הדברים הטעימים שיש. אני מרתיחה את הכרובית במים, שמה במקרר לכמה שעות ואז מכינה מרינדה ומשרה בה את הכרובית ללילה או לכמה שעות טובות. אחרי ציפוי בפירורי לחם וטיגון בשמן קנולה יוצאת כרובית קריספית ופריכה…. אז תמיד תמיד אחרי טיגון הכרובית נשאר המון תערובת שהתפוררה לה כי הכרובית מאוד עדינה ומזה אני מכינה לביבות כרובית טעימות.
מכינים מרינדה
משרים את הכרובית כמה שעות במרינדה
חומרים
- 1 כרובית בינונית
- מים לבישול הכרובית
למרינדה:
- 3 ביצים
- 1/2 כוס מי סודה/בירה לבנה
- 1/4 כוס קמח
- מלח
- פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף רוטב סויה
- חצי כפית חרדל
ההכנה:
- שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים את הפרחים. מבשלים את הכרובית 5-7 דקות במים עד שהיא די רכה אבל לא מידי רכה. מסננים ומקררים היטב לפני שמשרים במרינדה (רצוי כמה שעות במקרר).
- לשים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה עמוקה ולערבב היטב עם מזלג עד שאין גושים בקמח.
- להכניס את פרחי הכרובית למרינדה ולערבב היטב עד שהכל מצופה היטב. לשים במקרר לכמה שעות טובות ועדיף ללילה. אפשר מידי פעם לערבב.
- למחרת: לשים צלחת עם פירורי לחם, לצפות את הפרחים ולטגן עד להשחמה.
- עדיף לאכול חם אבל גם קר טעים מאוד.
- את מה שנשאר בתחתית מועכים עוד יותר עם מזלג. לוקחים כמות של קציצה בידיים ומגלגלים בפירורי הלחם עד שהכל מצופה. משטחים ומטגנים עד להשחמה.