הכרובית היא אחד הירקות הכי אהובים בסל הירקות. יש אינסוף מתכונים שאפשר להכין איתה, היא טעימה, מזינה ומשביעה וממש ממש יפה להגשה
למרות כמויות הבשר שאני מכינה, אני אישית מעדיפה יותר ירקות ומוצרי חלב. את כמויות הבשר שאתם רואים בדרך כלל בסטוריז באינסטגרם, שאגב, אם אתם עדיין לא עוקבים אז הגיע הזמן, אני מכינה לילדים הקרניבורים שלי. למעשה, מי שאמון אצלנו על הכנת המנגל הוא נוביק שלי שהולך וצובר עוד ועוד ידע ובכל פעם הבשר יוצא לו מושלם יותר ויותר.
האמת שהחגים השנה יצאו ברצף מטורף של שבת – חג, כך שלא מפסיקים לאכול ולקנח. השנה בסוכות רוב הימים טיילנו בארץ, כל יום במקום אחר והיינו ממש תיירים בארצנו. גילינו שיש עוד מלא מקומות שאנחנו לא מכירים והגיע הזמן לטייל גם בארץ ולא רק בחו"ל. בשישי האחרון הזמנתי אליי את אחותי ובן זוגה וכמובן הילדים גם הגיעו. החלטנו במקום ארוחת שישי בערב להכין מנגל של אחר הצהריים. נוביק כרגיל היה אחראי על הבשר, אני הכנתי סלטים ופיתות על הסאג' שמתכון מסודר עוד יעלה בהמשך, אחותי חגית הביאה סלט ירוק גדול ועשיר וגם טפיוקה לקינוח.
אחותי חגית היא צמחונית מטעמי מצפון ולכן כשהיא מגיעה אלי אני תמיד מכינה כמה מנות צמחוניות והאמת, שאני מתה על ירקות כך שזה מתאים מאוד גם לי למרות שאני לא צמחונית. בכלל, ירקות צלויים בתנור אני יכולה לאכול בלי סוף. הפעם הכנתי את הכרובית בצורה הכי פשוטה אבל יצאה מושלמת במרקם ובטעם וכשמשהו יוצא לי מושלם, הוא מייד עולה לבלוג כדי שגם אתם תוכלו להנות ממנו וגם לקצור מחמאות מהאורחים. אתם מוזמנים להיכנס לבלוג של הבלוגר המוכשר עוז תלם שהוציא ספר שלם שכל כולו מתכונים עם כרובית.
כרובית אפוייה בתנור
- 1 כרובית שלמה טרייה
- 3 ליטר מים +1 כף מלח לבישול הכרובית
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
לפיזור
- מלח ים אטלנטי (לפי הטעם)
- חופן קצח
- חופן שומשום
- 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מפרקים את הכרובית לפרחים.
מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח ושמים את פרחי הכרובית לבישול של 5-7 דקות מהרגע שהמים רותחים יחד עם הכרובית. היא צריכה להיות רכה אבל עדיין קריספית ולשמור על הצורה. מסננים את הכרובית מהמים.
שמים 2-3 כפות שמן זית על תחתית התבנית, מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ומסדרים מעל את פרחי הכרובית.
מערבבים בכוס שמן זית, מלח דק, פלפל שחור ופפריקה, מערבבים היטב ומוזגים על פרחי הכרובית. דואגים שכל הפרחים יכוסו בשמן. אם צריך מעסים את הפרחים בעדינות עם הידיים.
מפזרים על הפרחים מלח ים אטלנטי, קצח, שומשום ופירורי לחם.
אופים 20-30 דקות עד שהכרובית רכה וזהובה. מידי פעם מטים את התבנית הצידה ומרטיבים את הכרובית עם השמן והנוזל שמצטבר בתבנית.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לשמור במקרר, הכרובית טעימה גם כשהיא קרה.
מתקבלת כרובית רכה מבפנים וקריספית מבחוץ בזכות פירורי הלחם.
שלום לך.
בזמן האחרון פירסמת מתכון וצרפת אלי מתכון לכרובית בתנור חתוכה לפרוסות.
אינני מוצאת זאת.
תוכלי לשלוח קישור?
פרסמתי רק באינסטגרם. יש פה באותו סגנון: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa/%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%91-%d7%a1%d7%92%d7%95%d7%9c-%d7%a6%d7%9c%d7%95%d7%99-%d7%91%d7%aa%d7%a0%d7%95%d7%a8/
לא הבנתי לגבי כרובית סאנפרוסט. הרי גם במתכון שלך יש בישול. אז מה ההבדל. חוסך שלב. לתבל וישר לתנור. זה מה שעשיתי. אמרו טעים.
היי נטלי,
לא מבינה איפה ראית שכתבתי משהו על סנפרוסט??
סאנפרוסט כשם גנרי לירקות קפואים. כתבת למישהי שלא מומלץ להשתמש בכרובית קפואה כי היא עברה בישול. אז תהיתי למה. כי כרובית טריה שאת השתמשת גם עברה בישול. אז למה בעצם לא לחסוך שלב של בישול של כרובית טריה ולהשתמש בקפואה שהיא כבר מבושלת וישר לתנור לפני המתכון
בוקר טוב נטלי,
1. בלי עצבים! מרגישים את האנרגיות שלך דרך הכתיבה וזה לא נעים.
2. טעות במיקום התגובה. כנראה חשבתי שאני עונה על כרובית פופקורן. אני עונה על השאלות מתוך מערכת ניהול ולא מהאתר כמוכם ולכן כנראה פספסתי
חג שמח
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה? קשה מאוד לנקות כרוסית טריה מחרקים.
היי אודליה,
אפשרי