כרובית שלמה בתנור. כרובית שנכנסת לתנור כשהיא שלמה, מרוחה בתבלינים שאתם אוהבים. היא יוצאת מהתנור שזופה ויפהפייה להגשה וכמובן טעימה בטירוף
ירקות צלויים בתנור זו אחת האהבות שלי. כל ירק שתזלפו עליו זמן זית וקצת מלח ותכניסו לתנור ייצא משם טעים בטירוף והאמת…גם הכי יפה להגשה. קחו לדוגמא את האנטיפסטי היפה והטעים הזה.
לפני האפייה
את הכרובית השלמה צלויה בתנור הביא אלינו לא אחר מהשף השנון אייל שני. האמת היא שזה שיחוק רציני ביותר. יוצאת כרובית במרקם מושלם, טעימהההה טעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש וכזאת מהממת להגשה.
איזה צבע מטריף
אני הכנתי אותה בשבת וכיוון שאני לא מדליקה אש בשבת (תנור כן ואלללל תשפטו אותי על זה..ככה בא לי :)) אז לא עשיתי לה בישול מקדים אלא אפיתי אותה כשעה כשהיא עטופה בנייר כסף ואז הורדתי את נייר הכסף, מרחתי אותה בבלילת תבלינים והכנסתי שוב לתנור. היא יצאה במרקם אל דנטה מושלם בעיני. אם רוצים אותה יותר רכה, פשוט אופים יותר זמן.
כרובית שלמה בתנור
- 1 כרובית טרייה גדולה
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 כפות פירורי לחם (בפסח שימו פירורי קמח מצה גסים)
אופן הכנה
- שוטפים את הכרובית היטב ואם יש חלקים שחורים על התפרחות, מנקים אותן בעזרת קולפן. מעבירים את הכרובית לכלי עמוק ומוזגים עליה מים רותחים. משאירים בכלי עד שהמים מתקררים.
- מניחים את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים בנייר כסף (רצוי להניח מראש בתבנית שניתן להגיש איתה לשולחן). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 45-60 דקות (תלוי בגודל הכרובית). בודקים בעזרת קיסם שהכרובית רכה מספיק (אפשר לוותר על השלב הזה ובמקום לאפות את הכרובית בתנור ניתן לבשל אותה 10-15 דקות בתוך סיר עם מים עד שהיא רכה).
- מוציאים את הכרובית מהתנור. בקערית מערבבים יחד שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה, שיני שום ופטרוזיליה. בעזרת מברשת מורחים את כל הכרובית בתערובת התבלינים. משתדלים לתבל גם בין התפרחות.
- מפזרים על הכרובית המתובלת פירורי לחם. מחזירים לתנור בלי נייר הכסף ואופים עוד כ- 40 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע שחום יפה והיא מוכנה לאכילה.
- מגישים את הכרובית לשולחן, סופרים עד 10 והיא נעלמת. הכי טעים זה לטבול את התפרחות ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית ולאכול.
יהודית המתכון נראה משגע ובהזדמנות זו להודות לך על מתכונים מעולים, השנה בפסח הכנתי הרבה מהם. כיצג ניתן להכשיר את המתכון לפסח, להוריד את הפירורי לחם או לשים משהו אחר במקום, קמח מצה או תפוח אדמה?
חג שמח
היי יפעת יקרה,
תודה רבה רבה. את יכולה פירורי קמח מצה או שקדים פרוסים
חג שמח ♥
לא שופטים
אנחנו מסתכלים על החלק שאת לא מדליקה אש בשבת … וזה יפה מאוד .. כל הכבוד
בבית מרוקאי "חם" אין צורך להדליק אש… (חם ברגש)
נהנים מהמתכונים שלך מאוד …
תודה רבה לך
תודה רבה :):)
הי,
הכנתי היום ויצא מעולה!!
אני בישלתי קודם את הכרובית במיים .
המלצה נוספת- לזלף מעל מיץ מלימון- ויוצא מושלם!
תודה:)
היי עדנה,
בישול בהחלט מקצר זמן תנור והלימון מעולה
כרובית זה החיים אני אוהבת אותה בכל צורה !! ושלך מעלפתתת 🙂
מתכון נפלא. אחסוך לך את השעה בתנור על ידי חליטה של כ 10 דק במים רותחים. ומשתלב טוב גם עם קצת המתקה (שום סויה וקצת דבש) במצב של חוסר קלוריות גם פרמזן ושמנת עושים פלאים.
ושוב תודות על אתר נפלא וכל המתכונים האחרונים שלא יצא לי להחמיא עוגת תפוזים, מילפיי, הלחמניותתתתת המדהימות עם השוקולד ועוד….
תודה רבה!
תודה אסנת. תקראי למעלה למה אפיתי ולא חלטתי…
אההה הבנתי 🙂 גם אני מעדיפה לא להדליק גז בשבת
אצלי זה הרגל מבית הוריי. אני מאוד אוהבת את אווירת השבת אבל לייט. ואם הייתי מדליקה אש לא הייתי נחה דקה אז מעדיפה ככה.