לחם ללא לישה, מהיר וטעים בטירוף! אין צורך במיקסר, רק מערבבים עם כף ומקבלים לחם מושלם! מכינים את הבצק בבוקר ואופים בצהריים לחם עם קראסט משגע וטעם מדהים


שתדעו שאני לא מפסיקה להכין את הלחמים האלה וכל פעם עם קמחים אחרים. אני אפילו כבר לא מקפידה להכין את הבצק לילה מראש כמו שצריך במתכון המקורי, אלא ממש בבוקר מערבבת חומרים, עושה כמה קיפולים ואופה. כמובן שהכי טוב להתפיח לילה מראש עם כמות קטנה של שמרים, אבל לא חובה ואפשר להיות ספונטניים. את הלחם הזה הכנתי בבוקר ואפיתי בצהריים, יצא מושלם! אין צורך במיקסר! מערבבים עם כף, עושים כמה קיפולים ואופים.

אחרי שמכינים פעם אחת את הלחם הזה, ורואים כמה זה פשוט להכין בבית לחם מדהים, לא מפסיקים להכין אותו קבוע, מה גם שהוא לא דורש מחמצת או חומרים מיוחדים, רק קמח טוב, סיר ג'חנון או סיר ברזל יצוק ששומר על חום גבוה וזהו!

לחם ללא לישה, מהיר, מקמח כפרי וקמח לבן
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- אמנם הלחם הזה הוא ללא לישה, אבל כדי לקבל לחם אוורירי מלא חורים אני עושה לו כמה קיפולים בין ההתפחות. זה עניין של שניות והתוצאה הכי מושלמת שיש.
- לרוב אני מכינה את הלחם לילה מראש עם כמות קטנה של שמרים (1/4 כפית) ולמחרת מקפלת ואופה. הפעם הכנתי בבוקר עם כמות גדולה יותר של שמרים ואפיתי בצהריים. יצא מושלם באותה מידה.
- ניתן להוסיף ללחם זיתים, אגוזים, בצל או כל תוספת שאתם אוהבים. את התוספת מוסיפים בשלב ההכנה הראשוני של הבצק.
- כנסו כאן ללחם ללא לישה בהתפחה ארוכה וגם באגטים ללא לישה מאותו מתכון, פה ללחם ללא לישה עם שבבי בצל ופה לחם ללא לישה מקמח כוסמין עם אגוזי מלך.
מצרכים ללחם אחד גדול שנאפה בסיר ג'חנון
- 300 גרם קמח חיטה כפרי (השתמשתי בקמח של הטחנות הגדולות)
- 400 גרם קמח לבן רגיל (השתמשתי בקמח 405 של שטיבל – לא להיבהל, זה הקמח הכי פשוט שיש בכל סופר והוא מעולה ללחמים)
- 20 גרם שמרים יבשים
- 600 מ"ל מים מהברז
- 20 גרם מלח
אופן הכנה
שמים בקערה את שני סוגי הקמח והשמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים מים ומלח ומערבבים עם כף רק עד שהבצק מתאחד. הבצק דביק, מכוער ולא חלק וזה בסדר. הוא מסתדר בהמשך. מכסים את הקערה ומתפיחים שעה וחצי.
אחרי תפיחה ראשונה מרטיבים מעט את הידיים ומתחילים קיפולים בתוך הקערה (תיעזרו בסרטון כדי לראות איך אני מקפלת). מתפיחים שעה.
אחרי שעה מקפלים שוב ומתפיחים שוב שעה.
אחרי שעה מקפלים שוב בפעם האחרונה ומתפיחים שעה. בזמן שהבצק תופח מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש לכם בתנור יחד עם סיר הג'חנון (בלי המכסה).
אחרי שעה – מוציאים את הבצק מהקערה מבלי להוציא לו את האוויר למשטח מקומח ונעזרים בקלף נירוסטה כדי לשחק קצת עם הבצק ולעצב אותו. מעבירים את הבצק לסיר הלוהט וסוגרים אותו.
אופים את הלחם שעה כשהסיר מכוסה, אחרי שעה מסירים את המכסה ואופים עוד 15-20 דקות עד שהלחם מקבל צבע שחום יפה.
מוציאים את הלחם מהתנור ומעבירים אותו לרשת צינון.
מקררים את הלחם לחלוטין לפני שפורסים את הלחם.
כמו כל לחם ביתי, הוא הכי טעים ביום הראשון אבל נשאר טוב גם למחרת.
האם ניתן להחליף את סיר הג'חנון בסיר ברזל של מגנוס ?
ברוררר. המתכון הזה ישן מאוד. לפני תקופת סירי היציקה
היי יש לי מספר שאלות
1. האם כמות השמרים לא גדולה מדי? ראיתי שבשאר המתכונים ללא לישה שלך יש כמות ממש קטנה של שמרים (אמנם הם התפחה של לילה אבל גם פה זאת התפחה של סביבות 5 שעות..)
2. באיזה גודל סיר גחנון השתמשת?
3. אם ארצה למשל להוסיף אגוזי מלך, כמה גרם בערך להוסיף?
תודה רבה!
היי טליה,
1. כל מתכון לגופו וכן, כמות השמרים היא ביחס לשעות ההתפחה. אין טעות!
2. 32 ס"מ
3. את יכולה להוסיף 100-150 גרם בערך
אפשר להכין עם קמח מלא או 80 אחוז מלא? במקום שני סוגי הקמחים
לא. זה ייצא מאוד דחוס