מרציפן ביתי משקדים טעימים איכותיים שמכינים בבית בקלי קלות. המרציפן טעים מאוד ונשמר במקפיא שנה ויותר.


מרציפן הוא מסוג המתוקים שהמון שנים הייתי בטוחה שהוא לא טעים וזה בלשון המעטה. כמובן שטעמתי מרציפן קנוי מהסוג הגרוע ביותר וזה נצרב לי בתודעה למשך שנים עד ש…טעמתי מרציפן ביתי שהכינה אחת הדודות המרוקאיות ומאז התמכרתי.

יש שתי דרכים להכין מרציפן ביתי. דרך אחת היא מרציפן מבושל. הדרך הזו דורשת מעט מיומנות אבל הכנתי אותה וזה לא כזה מורכב כמו שחושבים. יוצא מרציפן מדהים. דרך שנייה ומהירה יותר היא הדרך שבה הכנתי את המרציפן הפעם – פשוט משרים שקדים במים רותחים, קולפים אותם וטוחנים עם אבקת סוכר. גם כאן מתקבל מרציפן מדהים, טעים ובכלום עבודה.

לשקדים יש שומן טבעי שמשתחרר כשאנחנו טוחנים אותם. צריך קצת סבלנות כי בהתחלה זה נראה שכלום לא הולך לקרות, ממשיכים עם מעבד המזון ואז זה קורה – מתקבל מרציפן טעים ביותר מ – 100% שקדים.


מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
- 200 גרם שקדים (3/4 + 1 כוסות נטו אחרי קילוף)
- מים רותחים להשריית השקדים
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 טיפה תמצית שקדים (מומלץ לקנות תמצית איכותית)
אופן הכנה
- משרים שקדים במים רותחים למשך שעתיים לפחות.
- קולפים את הקליפה החומה של השקדים. אל דאגה, זה קורה מהר.
- מייבשים את השקדים הקלופים עם מגבת מטבח.
- שמים את השקדים במעבד מזון וטוחנים 2-3 דקות עד שהשקדים מתחילים לשחרר את השומן הטבעי שלהם.
- מוסיפים סוכר, גרידת לימון ותמצית שקדים וטוחנים שוב כמה דקות עד שמקבלים מעין גוש בצק דביק מעט. טועמים את המרציפן ואם אוהבים טעם מודגש יותר, מוסיפים עוד תמצית שקדים.
- מוציאים את המרציפן מקערת מעבד המזון, מעבדים אותו על אבקת סוכר ויוצרים גליל.
- זהו, יש לנו מרציפן ביתי עם 100% שקדים טעימים. ניתן לשמור בקופסה אטומה במקפיא או במקרר מעל שנה.
היי,
האם אפשר לעבוד ישירות עם שקדים קלופים?
האם אפשר לשים מייפל איכותי במקום אבקת סוכר?
עם שקדים קלופים פחות טוב אבל עם מייפל נראה לי שיעבוד
מחפשת מתכון לציפוי מרציפן לעוגות יום הולדת. התוכלי לעזור לי בבקשה? תודה מראש
זה בדיוק זה. זה כמו בצק ואפשר גם לעטוף בזה עוגות
הי
האם ניתן לצפות את המרציפן בשוקולד נמס? אם כן, באיזה שלב? מיד אחרי יצירת הגליל או לאחר קירור/הקפאה?
בהחלט אפשר. אחרי הקפאה עדיף
הי,
אני מכינה מרציפן שנים, ורואה שזה מתכון ממש דומה למה שאני מכינה.
אני מוסיפה קצת אמרטו בסוף, במקום תמצית שקדים.. ממש מוסיף!
ראיתי שהצעת לקלות את השקדים כדי להדגיש את הטעמים. מתחשק לי לנסות.. האם את כל הכמות? זה לא משפיע על פירוק השומן בטחינה?
תודה!
אמרטו זה מצויין. הקלייה העדינה לא משפיעה על הטחינה. קלייה ממש עדינה זה מוסיף טעם אבל לא חובה
האם אפשר להחליף בשקדים טחונים (קמח שקדים)?
לא מומלץ
היי יהודית, האם ניתן להוסיף צבע מאכל? ואם כן, באיזה שלב?
כן. זה כמו בצק אז את יכולה בהתחלה אם את רוצה הכל באותו צבע או אחרי שמוכן תחלקי ותצבעי כל חלק בצבע אחר
היי יהודית
אחד המתכונים המוצלחים ביותר למרציפן,הכנתי לפני מספר חודשים כפי שהמלצת,השתמשתי בו השבוע חבל"ז ,עכשו אני מכינה עוד קילו ולהקפאה.
תודה לך על כל שיתוף המתכונים הנפלאים.
יישר כוח .
איזה כייף לשמוע
היי 🙂
נראה מתכון קל להכנה!
שאלה לגבי ההשריה- הכוונה היא להרתיח מים בקומקום או סיר ולתת לשקדים לנוח בהם? או ממש להדליק על הגז מים בסיר, להרתיח אותם ולשים את השקדים על הגז למשך שעתיים?
ושאלה נוספת, יש מתכון אחר או דרך לעשות זאת בלי מעבד מזון?
משרים את השקדים במים רותחים. כדי שיוכל לקלוף אותם ואין דרך אחרת להכין מרציפן
היי יהודית
אין על המתכונים שלך,הכל מפורט מוסבר וברור מאוד והכי כייף לגשת להכנה.
שאלתי
האם המרציפן מוכן למילוי סיגרים?
לציין שאני מכינה סיגרים עם בצק פילו.
היי יהודית
המתכונים שלך מעולים עם הסבר כ"כ מפורט וברור שכייף לקרוא וכמובן להכין.
שאלה
האם המרציפן מוכן מיד למילוי סיגרים ?
תודה
היי אליס,
תודה רבה
אכן כן
היי הכנתי עכשיו, מלבד ה 3/4 כוס אבקת סוכר שהוספתי יחד ים תמצית השקדים וגרדת הלימון, הוספתי עוד מלא א. סוכר בשלב העיבוד על נייר האפייה ועדיין לא היה ניתן לעשות גליל וטעמו המושלם טיפה נחלד, מרגישים יותר את הא.סוכר מאשר השקדים שהורגשו קודם הלימון והתמצית.
שמתי בקערת זכוכית אטומה במקרר, מקווה שאוכל להשתמש בזה, וזה יתקשה מעט..
מה עשיתי לא נכון? ומה ניתן לעשות לתקן?
אשמח לתשובה בהקדם, מכינה לעליה לתורה של התאומים שלי.. ????
היי שרית,
כנראה שלא טחנת מספיק זמן כדי לשחרר את השומן של השקדים. לשקדים יש המון שומן טבעי וכשטוחנים מספיק זמן השומן משתחרר ונוצר המרציפן. אני מציעה לך לעבור שוב על ההוראות כי זה די פשוט להכנה ואני מכינה את זה מיליון שנה, אין פה משהו שלא מצליח.
בהצלחה ומזל טוב לתאומים 🙂
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס או פחות?
היי ענת,
לא, זה המתכון
היי, כתבתי לך לפני כחודש, אם יש לך מתכון לעוגת שקדים שיש לה טעם מרציפני, אמרת שבקרוב יהיה לך מתכון, איך אדע היכן לחפש? כמו כן אם אקצוץ/אטחן שקדים טבעיים עם קליפתם, טעמם יהיה יותר מודגש? תודה
היי חגית,
כדי לקבל טעם מרציפני את יכולה לקלות שקדים ולטחון ולהוסיף לבלילה תמצית שקדים.
לפתח מתכון טוב לוקח זמן.
אתמול הכנתי אחת מוצלחת. בקרוב יעלה לבלוג
יש לך המלצה למתכון עוגת שקדים שיש לה טעם מרציפני, ניסיתי מס' עוגות עם קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים), אך לא ממש הרגשתי טעם שקד או מרציפן, תודה
היי חגית,
התפרצת לדלת פתוחה. בקרוב אפתח לזה מתכון
היי.
ניתן לעשות מרציפן מקמח שקדין?
היי ברכה,
לא ממש
הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון שקדים לבד. אני בארה״ב ויש להשיג super fine. תודה!
היי תמי יקרה,
אני חושבת שזה לא יעבוד כי בשקדים הטבעיים יש כמות שומן גבוהה יותר מקמח שקדים שכנראה עובר תהליך ייבוש או משהו ולא יהפוך למרציפן.
האם חייב תמצית שקדים. אין לי. לא משתמשת
היי אבלין. לא חובה אבל זה מוסיף טעם מרציפני עדין. תקני בסופר. יש של מיימונס והוא מעולה
האם אפשר להשתמש בשקדים מולבנים או שחייבים שקדים קליפה ולקלף?
היי ריקי,
אפשר עם שקדים מולבנים. לדעתי הטעם יהיה שונה אבל לא קיצוני.