מרציפן ביתי משקדים טעימים איכותיים שמכינים בבית בקלי קלות. המרציפן טעים מאוד ונשמר במקפיא שנה ויותר.


מרציפן הוא מסוג המתוקים שהמון שנים הייתי בטוחה שהוא לא טעים וזה בלשון המעטה. כמובן שטעמתי מרציפן קנוי מהסוג הגרוע ביותר וזה נצרב לי בתודעה למשך שנים עד ש…טעמתי מרציפן ביתי שהכינה אחת הדודות המרוקאיות ומאז התמכרתי.

יש שתי דרכים להכין מרציפן ביתי. דרך אחת היא מרציפן מבושל. הדרך הזו דורשת מעט מיומנות אבל הכנתי אותה וזה לא כזה מורכב כמו שחושבים. יוצא מרציפן מדהים. דרך שנייה ומהירה יותר היא הדרך שבה הכנתי את המרציפן הפעם – פשוט משרים שקדים במים רותחים, קולפים אותם וטוחנים עם אבקת סוכר. גם כאן מתקבל מרציפן מדהים, טעים ובכלום עבודה.

לשקדים יש שומן טבעי שמשתחרר כשאנחנו טוחנים אותם. צריך קצת סבלנות כי בהתחלה זה נראה שכלום לא הולך לקרות, ממשיכים עם מעבד המזון ואז זה קורה – מתקבל מרציפן טעים ביותר מ – 100% שקדים.


מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
- 200 גרם שקדים (3/4 + 1 כוסות נטו אחרי קילוף)
- מים רותחים להשריית השקדים
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 טיפה תמצית שקדים (מומלץ לקנות תמצית איכותית)
אופן הכנה
- משרים שקדים במים רותחים למשך שעתיים לפחות.
- קולפים את הקליפה החומה של השקדים. אל דאגה, זה קורה מהר.
- מייבשים את השקדים הקלופים עם מגבת מטבח.
- שמים את השקדים במעבד מזון וטוחנים 2-3 דקות עד שהשקדים מתחילים לשחרר את השומן הטבעי שלהם.
- מוסיפים סוכר, גרידת לימון ותמצית שקדים וטוחנים שוב כמה דקות עד שמקבלים מעין גוש בצק דביק מעט. טועמים את המרציפן ואם אוהבים טעם מודגש יותר, מוסיפים עוד תמצית שקדים.
- מוציאים את המרציפן מקערת מעבד המזון, מעבדים אותו על אבקת סוכר ויוצרים גליל.
- זהו, יש לנו מרציפן ביתי עם 100% שקדים טעימים. ניתן לשמור בקופסה אטומה במקפיא או במקרר מעל שנה.
הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון שקדים לבד. אני בארה״ב ויש להשיג super fine. תודה!
היי תמי יקרה,
אני חושבת שזה לא יעבוד כי בשקדים הטבעיים יש כמות שומן גבוהה יותר מקמח שקדים שכנראה עובר תהליך ייבוש או משהו ולא יהפוך למרציפן.
האם חייב תמצית שקדים. אין לי. לא משתמשת
היי אבלין. לא חובה אבל זה מוסיף טעם מרציפני עדין. תקני בסופר. יש של מיימונס והוא מעולה
האם אפשר להשתמש בשקדים מולבנים או שחייבים שקדים קליפה ולקלף?
היי ריקי,
אפשר עם שקדים מולבנים. לדעתי הטעם יהיה שונה אבל לא קיצוני.