מייד כשמתחילה עונת המנגו והעץ שלנו מתחיל להניב פירות, הקינוח הראשון שאני מכינה זה סטיקי מנגו רייס. זה אחד הקינוחים הכי טעימים וממכרים שיש במטבח התאילנדי. כמה פשוט ככה טעים ואל תהססו להכין לפני שהמנגו ייעלם לנו לעוד שנה
אין מצב שעונת המנגו תגיע ואני לא אכין את הקינוח הממכר בטירוף הזה. יש לי כבר שתי גרסאות בבלוג כי אפשר לצלחת בכל כך הרבה צורות ואני הכי אוהבת לצלחת. אפשר לראות פה ופה. ופה יש סלט מנגו, פלפל חריף וכוסברה שאני יכולה לחיות עליו.
מנגו סטיקי רייס זה קינוח תאילנדי הכי מפורסם בתאילנד שמכינים מאורז דביק (גלוטינוס רייס), קרם קוקוס, סוכר, מלח, מנגו טעים כמובן ושומשום קלוי. האורז עובר השרייה של לילה במים ואז אידוי בסיר במבוק בתוך בד חיתול. האידוי של האורז לוקח כ – 40 דקות ובזמן הזה מכינים רוטב מקרם קוקוס שאת רובו נשדך לאורז וקצת נשאיר כרוטב להגשה. סך הכל קינוח מאוד קל להכנה ופשוט ורק צריך להצטייד באורז דביק, סיר אידוי, חיתול, קרם קוקוס איכותי ומנגו מתוק וטעים. אני מזמינה את כל המוצרים באתר של כרמלה. יש להם הכל והמשלוח הוא מהיום להיום.
סטיקי רייס מנגו – קינוח תאילנדי ממכר
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- מכינים את הקינוח עם אורז דביק (גלוטוניס רייס). האורז חייב לעבור השרייה של כמה שעות לפני האידוי. בעבר הכנתי את הקינוח בסיר קוסקוס, אבל מאז קניתי לי סלסלת אידוי מבמבוק וזה הרבה יותר נוח לשימוש והתוצאה יותר טובה בהרבה.
- את האורז מאדים בתוך בד חיתול רטוב.
- הקינוח במיטבו בשעות הראשונות להכנתו, אבלללל נשאר לי מהאורז והחלטתי לשמור במקרר. אז אמנם זה לא באותו מרקם אבל זה טעים מאוד גם מהמקרר אפילו בלי מנגו וכמובן שאפשר לעשות לאורז החייאה על ידי חימום.
- הכי טעים זה להגיש את האורז כשהוא חמים ואת המנגו כשהוא קר מהמקרר.
מצרכים להכנת האורז
- 1 כוס אורז דביק (הזמנתי מ"כרמלה")
- מים להשריית האורז
- כלי אידוי מבמבוק (הזמנתי מהאתר של "כרמלה")
- חיתול נקי (קונים בחנות של מוצרים לתינוקות)
להכנת רוטב קרם קוקוס
- 1 פחית קרם קוקוס 20%-22% (400 מ"ל)
- 4-5 כפות סוכר חום בהיר (טועמים ואם אוהבים מתוק יותר – מוסיפים סוכר לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח
להגשה
- 2-3 יחידות מנגו בשל פרוס או חתוך לקוביות
- גרידת ליים
- שומשום קלוי
אופן הכנה
מכינים אורז דביק: לילה מראש – משרים את האורז בהרבה מים לכל הלילה או ל – 6 שעות לפחות. למחרת – שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים. מרתיחים מים בסיר שעליו נניח את הכלי לאידוי. מרטיבים את החיתול, סוחטים אותו ומעבירים אליו את האורז המסונן. סוגרים את החיתול על האורז ומניחים בתוך כלי האידוי. כשהמים בסיר רותחים מניחים עליו את כלי האידוי ומבשלים על להבה בינונית כ – 30 דקות. אחרי 30 דקות הופכים את החיתול עם האורז ומאדים עוד כ – 10 דקות. בזמן הזה האורז אמור להיות מוכן אבל רצוי לוודא שהוא אכן מוכן.
מכינים רוטב קוקוס לאורז: שמים בקלחת את הקרם קוקוס, הסוכר והמלח ומרתיחים על להבה קטנה 5-7 דקות. שומרים 1/4 כוס מהרוטב בצד ואת השאר מוזגים על האורז ומערבבים. מכסים עם ניילון נצמד ומשאירים לפחות 10-15 דקות עד שהאורז סופח את הרוטב ומתקרר מעט.
מרכיבים את המנה: קולפים את המנגו ופורסים או חותכים לקוביות ומסדרים בצלחת הגשה. מניחים בתוך צלוחית קטנה ניילון נצמד, ממלאים באורז ומהדקים היטב. הופכים את הצלוחית עם האורז על הצלחת ומסירים את הניילון הנצמד. מזלפים מהרוטב קוקוס ששמנו בצד, מגררים גרידת ליים ומקשטים עם שומשום קלוי.
בתאבון!
האם אפשר להשתמש באורז אחר?
אפשר כל אורז אבל זה לא ייצא אותו דבר. זה האורז שמכינים בו בתאילנד והוא זמין בארץ אז למה לשים משהו אחר?
נראה ונשמע מדהיםם
זהמדהים. תודהה