סלט שהוא ארוחה שלמה, קלילה וטעימה, כזו שהכי מתאימה לימי ראשון אחרי הארוחות הכבדות והנשנושים של שבת. ללא גלוטן, עם המון ערכים תזונתיים והכי חשוב – טעים!
הסלטים של ימי ראשון אצלי הם הכי מושקעים והכי סוגרים ארוחה שלמה. אחרי כל האוכל של שבת יהיו תמיד עם סלטים קלילים, עשירים, מזינים וטעימיםםםםם.
הפעם הכנתי סלט עם פטריות שהקפצתי כמה דקות במחבת, חזה עוף שצרבתי, גזר, מלפפון ובצל ירוק שהשריתי במי קרח כדי שיהיו יותר קריספיים, פלפל צ'ילי לפיקנטיות וגולת הכותרת – אטריות שעועית שנקראות גם אטריות זכוכית כי ברגע שמשרים אותם במים רותחים הן הופכות לשקופות כמו זכוכית. הן ללא גלוטן והטעם שלהן נייטרלי כך שכל תיבול שנחליט לשים, הן יקלטו אותו מעולה. אפשר להכין גם עם אטריות אורז, אני פחות אוהבת.
סלט אטריות שעועית ירקות, פטריות, תרד וחזה עוף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הסלט מכינים עם אטריות שעועית דקות, זה נמכר בסופרים באזור של מוצרים אסיאתיים. אני אוהבת לקנות את של "מזרח מערב".
- אפשר להכין גם עם אטריות אורז באותה צורה, אני אישית פחות אוהבת.
- אפשר להכין מראש את הירקות החתוכים והאטריות, ולפני הארוחה להרכיב את הסלט. את הפטריות וחזה העוף מומלץ לצרוב קרוב להכנת הסלט.
מצרכים
- חצי שקית אטריות שעועית דקות (120 גרם)
- מים רותחים להשריית האטריות
- 2 גזרים
- 2 מלפפונים
- 2 בצל ירוק (רק החלק הירוק)
- 2 בצל ירוק
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 250 גרם חזה עוף (בערך חצי פרפר)
- חצי שקית בייבי תרד שטוף (200 גרם)
לתיבול הפטריות וחזה העוף
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 כפות טריאקי
לתיבול הסלט
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה בהירה
- 3 כפות מייפל אמיתי/סילאן
- מיץ מחצי לימון/ליים
אופן הכנה
מכינים את האטריות: משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים למשך 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות, מסננים וגוזרים עם מספריים לרצועות קצרות. מניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מכינים את הירקות: קולפים את הגזר, את המלפפון אין צורך לקלוף. בעזרת קולפן קולפים רצועות ארוכות מהגזר והמלפפון. את המלפפון קולפים רק עד שמגיעים לחלק הפנימי הרך והנוזלי. 2 בצלים ירוקים חותכים למקטעים באורך של 10 ס"מ ופורסים אותם לאורך לרצועות דקות. מניחים את רצועות כל הירקות בתוך קערה עם מים וקרח למשך מינימום חצי שעה ומסננים. את שני הבצלים הירוקים הנוספים ואת פלפל הצ'ילי פורסים לטבעות ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.
צורבים את הפטריות: חוצים את הפטריות לשניים, אם יש גדולות – חותכים לארבע. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ומקפיצים כמה דקות עד שהפטריות מתרככות מעט אבל עדיין שומרות על נפח ומרקם, מוסיפים 2 כפות טריאקי ומקפיצים עוד 2-3 דקות כך שהטריאקי עוטף את הפטריות ומעבירים לקערה לצינון. בזמן הזה הפטריות יגירו נוזלים, לפני שנשלב אותם בסלט נסנן את הנוזלים.
צורבים את חזה העוף: חותכים את חזה העוף לרצועות כמו למוקפץ. מחממים על להבה גבוהה 2 כפות שמן זית במחבת רחבה, מניחים את רצועות חזה העוף אחת אחת במחבת וצורבים כמה דקות בלי לגעת עד שהם מקבלים צבע זהוב, הופכים וצורבים צד שני. מתבלים ב – 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ו – 2 כפות טריאקי, צורבים עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
מרכיבים את הסלט ומתבלים: בקערת ערבוב גדולה מניחים את אטריות השעועית, התרד, הגזר, המלפפון ושני סוגי הבצל הירוק, מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן שומשום, רוטב סויה, מייפל אמיתי ומיץ לימון ומערבבים בעדינות שלא להוריד את הנפח לעלי התרד. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי, מוסיפים את הפטריות וחזה העוף, מערבבים קלות ומעבירים מייד לצלחת הגשה.
בתאבון!