מכירים חסה לאליק? אם לא, דחוףףף ללכת לקנות ולהכין את הסלט הזה ובכלל להכין איתה סלטים. חסה הכי קריספית וטעימה שיש והיא יפההה, כל כך יפה להגשה, רוטב טעים במיוחד מעל, במקרה שלי רוטב אגוזי מלך ואתם מסודרים
עוד סלט שאני אוהבת מאוד להכין במיוחד כשאני מארחת. הבסיס של הסלט מורכב מסלרי, חסה לאליק שזאת החסה הכי טעימה וקריספית שיש ותפוח ירוק חמצמץ. השוס בסלט הזה, זה בטטה קריספית ורוטב פקאן שהופכים אותו לחגיגי ומיוחד במיוחד.
חותכים את הבטטה לג'וליינים בעזרת קולפן מיוחד ואם אין לכם קולפן, גם סכין תעשה את העבודה, זה פשוט ייקח יותר זמן. משרים את רצועות הבטטה מינימום שעה במי קרח ואפשר ואפילו עדיף יום מראש. מסננים, מייבשים על מגבת מטבח ומטגנים בשמן עמוק. הבטטה נשמרת פריכה כמה ימים בקופסה אטומה.
אם טרם קניתם חסה לאליק, זה הזמן!! זאת החסה הכי טעימה ויפה לסלטים. את החסה לאליק לא קוצצים, אלא רק מפרקים את העלים שלה, שוטפים ומייבשים. את החסה לאליק מגדלים בשיטה הידרופונית, שזה שיטת גידול ללא אדמה בה הצמחים גדלים על בסיס מים ודשן נוזלי.
סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את צ’יפס הבטטה יום או יומיים מראש ולשמור בקופסה אטומה עד לשימוש.
- כדי לקלוף את הבטטה לג'וליינים צריך קולפן מיוחד. במידה ואין קולפן מיוחד, קולפים את הבטטה עם קולפן רגיל ואת הרצועות שקיבלנו חותכים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה.
- אפשר לשנות או להוסיף עוד ירקות/פירות על פי טעם אישי.
- אפשר לחתוך את כל הירקות יום לפני ולשמור במקרר עד לשימוש.
- את הסלט המתובל מגישים מייד כשהוא טרי ואת הבטטה מניחים מעל סמוך להגשה על מנת שלא תתרכך.
מצרכים לקערה גדולה
- 2 בטטות בינוניות
- 1/2 ליטר שמן לטיגון
- 6-7 גבעולי סלרי עלים כולל העלים
- 2 יחידות חסה לאליק
- 2 תפוחים ירוקים (גרנד סמית)
- חופן גדול פקאנים/אגוזי מלך טבעיים
- חופן גדול חמוציות
לרוטב
- חופן גדול אגוזי מלך
- מיץ תפוזים מתפוז שלם טרי
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 2 כפיות דבש
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים בטטה קריספית: קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן ג'וליינים חותכים לרצועות דקיקות. מניחים את הג'וליינים בקערה וממלאים אותה במים קרים וקוביות קרח ומעבירים למינימום שעה במקרר ואפשר גם יום שלם (אם אין קוביות קרח, שמים מים קרים או מי ברז ומקררים כמה שעות במקרר).
מסננים את הבטטה ומייבשים עם מגבת מטבח. מחממים שמן עמוק לטיגון ומטגנים בכל פעם חלק מרצועות הבטטה כמה דקות עד שהן מוכנות וזהובות. הסימן שהבטטה מוכנה זה כשהשמן בטיגון מפסיק לבעבע ונרגע. מוציאים אותם למסננת. מכינים כך את כל הכמות. מקררים ושומרים בקופסה אטומה, הצ'יפס נשמר פריך אפילו שבוע וחצי (בדקתי :))
מכינים את הירקות לסלט: שוטפים את הסלרי, קוצצים ומניחים בקערת הגשה גדולה. מפרקים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים במייבש חסה ומניחים בקערה יחד עם הסלרי.
קולפים את התפוחים ופורסים אותם לרצועות דקות ומעבירים לקערה. מערבבים את כל הירקות ומפזרים מעל פקאנים וחמוציות.
מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בשייקר או בבלנדר וטוחנים לרוטב חלק. במידה ואוהבים יותר סמיך, מוסיפים עוד מעט אגוזים ובמידה ואוהבים דליל יותר, מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
מגישים: את הסלט והרוטב אפשר להכין בנפרד מראש ולשמור במקרר ורק לפני ההגשה למזוג את הרוטב מעל הירקות ולהגיש.
בתאבון ♥
אפשר את הבטטה לעשות בנינגה גריל?
אפשר לנסות
נראה כל כל טוב !!
שאלה : למה צריך להשרות את הבטטה ? ????
בשביל שתהיה קריספית אחרי הטיגון