יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית
ראשי » טבעוני » סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית

סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 19 ביוני 2023 4 תגובות

מכירים חסה לאליק? אם לא, דחוףףף ללכת לקנות ולהכין את הסלט הזה ובכלל להכין איתה סלטים. חסה הכי קריספית וטעימה שיש והיא יפההה, כל כך יפה להגשה, רוטב טעים במיוחד מעל, במקרה שלי רוטב אגוזי מלך ואתם מסודרים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית

עוד סלט שאני אוהבת מאוד להכין במיוחד כשאני מארחת. הבסיס של הסלט מורכב מסלרי, חסה לאליק שזאת החסה הכי טעימה וקריספית שיש ותפוח ירוק חמצמץ. השוס בסלט הזה, זה בטטה קריספית ורוטב פקאן שהופכים אותו לחגיגי ומיוחד במיוחד.

חותכים את הבטטה לג'וליינים בעזרת קולפן מיוחד ואם אין לכם קולפן, גם סכין תעשה את העבודה, זה פשוט ייקח יותר זמן. משרים את רצועות הבטטה מינימום שעה במי קרח ואפשר ואפילו עדיף יום מראש. מסננים, מייבשים על מגבת מטבח ומטגנים בשמן עמוק. הבטטה נשמרת פריכה כמה ימים בקופסה אטומה.

בטטה חתוכה לג'וליינים
אחרי טיגון היא קריספית

אם טרם קניתם חסה לאליק, זה הזמן!! זאת החסה הכי טעימה ויפה לסלטים. את החסה לאליק לא קוצצים, אלא רק מפרקים את העלים שלה, שוטפים ומייבשים. את החסה לאליק מגדלים בשיטה הידרופונית, שזה שיטת גידול ללא אדמה בה הצמחים גדלים על בסיס מים ודשן נוזלי.

סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין את צ’יפס הבטטה יום או יומיים מראש ולשמור בקופסה אטומה עד לשימוש.
  • כדי לקלוף את הבטטה לג'וליינים צריך קולפן מיוחד. במידה ואין קולפן מיוחד, קולפים את הבטטה עם קולפן רגיל ואת הרצועות שקיבלנו חותכים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה.
  • אפשר לשנות או להוסיף עוד ירקות/פירות על פי טעם אישי.
  • אפשר לחתוך את כל הירקות יום לפני ולשמור במקרר עד לשימוש.
  • את הסלט המתובל מגישים מייד כשהוא טרי ואת הבטטה מניחים מעל סמוך להגשה על מנת שלא תתרכך.

מצרכים לקערה גדולה

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון
  • 6-7 גבעולי סלרי עלים כולל העלים
  • 2 יחידות חסה לאליק
  • 2 תפוחים ירוקים (גרנד סמית)
  • חופן גדול פקאנים/אגוזי מלך טבעיים
  • חופן גדול חמוציות

לרוטב

  • חופן גדול אגוזי מלך
  • מיץ תפוזים מתפוז שלם טרי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה

מכינים בטטה קריספית: קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן ג'וליינים חותכים לרצועות דקיקות. מניחים את הג'וליינים בקערה וממלאים אותה במים קרים וקוביות קרח ומעבירים למינימום שעה במקרר ואפשר גם יום שלם (אם אין קוביות קרח, שמים מים קרים או מי ברז ומקררים כמה שעות במקרר).

מסננים את הבטטה ומייבשים עם מגבת מטבח. מחממים שמן עמוק לטיגון ומטגנים בכל פעם חלק מרצועות הבטטה כמה דקות עד שהן מוכנות וזהובות. הסימן שהבטטה מוכנה זה כשהשמן בטיגון מפסיק לבעבע ונרגע. מוציאים אותם למסננת. מכינים כך את כל הכמות. מקררים ושומרים בקופסה אטומה, הצ'יפס נשמר פריך אפילו שבוע וחצי (בדקתי :))

מכינים את הירקות לסלט: שוטפים את הסלרי, קוצצים ומניחים בקערת הגשה גדולה. מפרקים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים במייבש חסה ומניחים בקערה יחד עם הסלרי.

קולפים את התפוחים ופורסים אותם לרצועות דקות ומעבירים לקערה. מערבבים את כל הירקות ומפזרים מעל פקאנים וחמוציות.

מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בשייקר או בבלנדר וטוחנים לרוטב חלק. במידה ואוהבים יותר סמיך, מוסיפים עוד מעט אגוזים ובמידה ואוהבים דליל יותר, מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.

מגישים: את הסלט והרוטב אפשר להכין בנפרד מראש ולשמור במקרר ורק לפני ההגשה למזוג את הרוטב מעל הירקות ולהגיש.

בתאבון ♥

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט מלפפונים של מסעדת פופ אנד פופ
    סלט מלפפונים של מסעדת פופ אנד פופ
  • סלט חסה לאליק וגרנולה מלוחה
    סלט חסה עם גרנולה מלוחה ורוטב גרעיני דלעת
  • סלט אטריות שעועית
    סלט אטריות שעועית עם ירקות, פטריות, תרד וחזה עוף
  • סלט פפאיה תאילנדי
    סלט פפאיה ירוקה תאילנדי - סום טאם
טבעוני סלט חסה סלט ירוק רוטב אגוזי מלך

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. גבע הגב 20 ביוני 2023 בשעה 0:20

    אפשר את הבטטה לעשות בנינגה גריל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביוני 2023 בשעה 8:58

      אפשר לנסות

  2. דבורה הגב 19 ביוני 2023 בשעה 18:12

    נראה כל כל טוב !!
    שאלה : למה צריך להשרות את הבטטה ? ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביוני 2023 בשעה 18:27

      בשביל שתהיה קריספית אחרי הטיגון

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.