סלט כרובית, חומוס ופיסטוקים – סלט בריא, קל להכנה וטעים מאוד. כשאוכלים אותו, המרקם והטעם מזכירים קוסקוס רענן ואווירירי והחומוס משלים את הטעם
בשבת האחרונה הייתי לחלוטין בסימן ירקות. הכנתי ירקות צלויים בתנור שמבחינתי היוו עבורי ארוחה שלמה. לתנור הכנסתי חצי כרובית ומהחצי השני הכנתי את הסלט המעולה הזה שפסיכולוגית הרגשתי שאני אוכלת קוסקוס ולא כרובית 🙂
יש לי פה בבלוג שני סלטים עם כרובית – סלט כרובית עם סלק וגרעיני חמנייה וסלט כרובית עם ירק ופיצוחים שמח . שניהם סלטים מעולים והגיע הזמן להכניס עוד סלט כרובית לרפרטואר.
הפעם בחרתי לשלב בכרובית חומוס, עלי סלרי, פלפל חריף, צנונית, גרעיני חמנייה ופיסטוקים. התיבול הוא תיבול פשוט אבל מנצח מבחינתי.
סלט כרובית, חומוס ופיסטוקים
מצרכים לקערה גדולה
- 1/2 כרובית
- 4-5 עלי סלרי
- 3-4 צנוניות
- 1/4פלפל חריף
- 4-5 עלי נענע
- 1 צנצנת חומוס משומר
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3-4 כפות שמן זית
- קורט סוכר
- מיץ מלימון גדול
- לפיזור: חופן גרעיני חמנייה
- לפיזור: 30 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הכרובית וטוחנים במעבד מזון לפירורים קטנים.
- שוטפים את עלי הסלרי וקוצצים במעבד מזון או ידנית עם סכין.
- שוטפים את הצנוניות ומגרדים בפומפייה עם הקליפה.
- קוצצים לקוביות קטנטנות את הפלפל החריף והנענע.
- שמים את כל הירקות בקערה, מסננים את החומוס מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית, סוכר ולימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים בקערת הגשה ומפזרים מעל גרעיני חמנייה ופיסטוקים קלויים.
אם יש לי חומוס קפוא כמו סנפרוסט? כיצד משתמשים?
תחממי אותם קצת פשוט