קונים כרובית טרייה טרייה ולבנה, טוחנים במעבד מזון או מגררים במגרדת גסה, קוצצים המון ירק ופלפל ירוק חריף שנותן עקיצה מגניבה לסלט, מוסיפים גם חמוציות, מתבלים במלח, פלפל, שמן ולימון ומוסיפים פיצוחים מעורבים. קל, טעים ובריא!
לא, זה לא בורגול וגם לא קוסקוס!! שעה של ניחושים, ותוך כדי שהוא אוכל ביס אחר ביס, לא הצליח החצי שלי לנחש מה הוא אוכל….תוך כדי שאני מנשנשת יחד איתו אני זורקת לו רמזים עבים: "זה ירק שאני מבשלת בדרך כלל עם עוף" "זה לבן" "אפשר גם לטגן את זה" "מתחיל ב- כ'" ……………………………….. ככה שעה שלמה, תוך כדי שאנחנו אוכלים עוד כף ועוד כף ולא מצליח לדעת מה זה…… לבסוף הוא מישש עם הידיים וגילה (הללויה!!).
למה סלט שמח?? כי הוא גם נראה שמח על הצלחת וגם שמח בפה. כל ביס מלווה בהתפוצצות של טעמים ומרקמים, הקראנצ'יות של הכרובית והפיצוחים מלווה בטעמים של חמוץ, חריף, מתקתק, מלוח….חגיגה שלמה בפה ובבטן.
קונים כרובית טרייה טרייה ולבנה, מעבירים טחינה במעבד מזון או מגררים במגרדת גסה, קוצצים המון ירק ופלפל ירוק חריף שנותן עקיצה מגניבה לסלט, מוסיפים גם חמוציות (רצוי טבעיות וללא סוכר) מתבלים במלח, פלפל, שמן ולימון ומוסיפים פיצוחים מעורבים. קל, טעים ובריא! את הסלט המעולההה הזה שלחלוטין ייכנס לרפרטואר הסלטים שלנו ראיתי אצל סיגל ברמר החברה המהממת שלי ובלוגרית מוכשרת בפני עצמה – לבלוג של סיגל "אפייה ביתית". אני עשיתי את השינויים שלי בסלט, כך שיתאים לטעמים שלנו. מה שיפה בסלט הזה, שכתוספת לכרובית, שהיא הבסיס לסלט אפשר לשים כל דבר שרוצים, כל ירק יתאים פה, אפשר לשלב בסלט גזר מגורד, גמבה קצוצה, קישואים קצוצים, מלפפונים….העיקר, לקצוץ קטן קטן על מנת שישתלבו טוב עם הכרובית. וגם… אפשר לשים פיצוחים או לוותר עליהם על מנת לחסוך בקלוריות.
סלט כרובית, ירק ופיצוחים שמח
מצרכים לקערת סלט בינונית
- 5-6 פרחי כרובית גדולים
- ½ חבילה כוסברה
- ½ חבילה פטרוזיליה
- 10-15 עלי נענע
- חופן עירית בצל קצוצה
- ½ פלפל ירוק חריף
- ½ כוס פיצוחים (פיסטוקים, גרעינים, אגוזי מלך וכו')
לתיבול: מעט מלח ים אטלנטי, קורט פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי לימון טרי, כף שמן זית/קנולה
אופן הכנה
- לשטוף היטב את הכרובית במים רותחים.
- לגרד את הכרובית במגרדת גסה או לטחון במעבד מזון לפירורים קטנים ולהניח בקערה.
- לקצוץ דק דק את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, העירית בצל והפלפל החריף ולהוסיף לקערה.
- להוסיף חמוציות ולתבל במלח, פלפל, לימון ושמן ולערבב היטב.
- להוסיף פיצוחים ולהגיש מייד.
יעבוד עם פתיתי כרובית קפואים?
היי נועם,
רק עם טרי