סלט כרוב סגול ובטטה. מסוג הסלטים שחוץ מזה שהם מקשטים את השולחן עם הצבעוניות המהממת שלהם, הם טעימים מאוד ומוסיפים עניין לארוחה
אני מתה על סלטים, יכולה לחיות עליהם אם רק לא הייתי מתעצלת להכין לי אותם. במיוחד אני אוהבת סלטים לא שגרתיים, שילובים של ירקות חיים וירקות צלויים או מטוגנים.
בטטה היא אחד הירקות שאני הכי אוהבת כמעט בכל צורה, טעם ומרקם. אני אוהבת לשלב אותה כי המתיקות שלה מאזנת טעמים אחרים, כמו בסלט הזה שהוא חמצמץ ואז הבטטה המתקתקה מאזנת אותו. בכרוב סגול אני פחות משתמשת, לא כי אני לא אוהבת אותו אלא כי אני היחידה בבית שאוהבת אותו. אז כשאני מכינה סלט רק לעצמי זה בסדר אבל אם אני צריכה להכין לכולם, אני לא אבחר בירק שלא כולם אוהבים. את הסלט הזה הכנתי בתקופת הניקיונות של פסח, כשהייתי מאודדד רעבה והתחשק לי סלט מגניב אבל קל. את הבטטה חתכתי לקוביות וטיגנתי בשמן זית עד שהתרככה. בינתיים קצצתי את הכרוב, תיבלתי הכי פשוט בעולם, במלח, שמן זית, פלפל שחור ולימון. כדי שלא ישעמם פיזרתי גרעינים קלויים.
סלט כרוב סגול ובטטה
- ¼ כרוב סגול
- 1 בטטה גדולה +2 כפות שמן זית
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מרבע לימון טרי
לפיזור: גרעיני חמנייה קלויים.
אופן הכנה
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות ושוטפים במים. מניחים במסננת לייבוש או מייבשים במייבש חסה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מטגנים בשמן זית על להבה נמוכה עד שהבטטה רכה ומוכנה לאכילה (בערך 20-30 דקות), מידי פעם מערבבים.
- מתבלים את הכרוב במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון וממש מועכים את הכרוב עם הידיים כדי להחדיר לו את התבלינים.
- מניחים מעל את הבטטה, מפזרים גרעינים ומתענגים.
היי,
האם את ממליצה להכין יום לפני או ביום ההגשה?
היי עופרה,
תמיד עדיף ביום ההגשה