סלט שומר, סלרי, תותים וענבים. אני מטורפת על סלטים שמשלבים בתוכם פירות טריים מתקתקים. השילוב בין החמצמצות של הסלט והפירות המתקתקים הוא הכי טעים בעיני ובשבילי זה סלט שהוא פינוק
סלטים שמשלבים בתוכם פירות אני ממש ממש אוהבת. התיבול החמצמץ משתלב לי מעולה עם המתיקות העדינה של הפירות. בכלל אני אוהבת תבשילים מתקתקים כמו למשל פירות יבשים ממולאים בבשר שאני מכינה בעיקר בחגים ואירועים מיוחדים.
לא תמיד אהבתי תבשילים מתקתקים. בתור נערה לא הסכמתי אפילו לטעום את התבשילים שאמא שלי הייתה מכינה. היה לי מוזר שהיא מבשלת אוכל עם פירות יבשים מתוקים ולא חשבתי אפילו לטעום, פשוט החלטתי שזה לא טעים. מאוחר יותר, כשבגרתי, טעמתי והתמכרתי! היום אני מטורפת על שילוב של תבלינים חזקים ועוצמתיים עם פירות מתקתקים.
בשבת האחרונה התחשק לי סלט מפנק. פתחתי את המקרר, היה ראש סלרי טרי וטעים, שומר, תותים וענבים – ראיתי סלט! צ'יק צ'ק קצצתי את הירקות והתותים, תיבלתי ופיזרתי ענבים הכי טעימים שאכלתי אי פעם. הם מגיעים בשקית כזאת סגורה ולא רשום איזה זן זה, אבל טעימים ומתוקים בטירוף. יצא סלט טעיםםםם במיוחד. אפשר כמובן לשלב בכל עונה את הפירות שיש.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
סלט שומר, סלרי, תותים וענבים שחורים
מצרכים לקערה בינונית
- 3 כוסות עלי סלרי (מומלץ מהחלק הפנימי של הסלרי – העלים הבהירים יותר)
- 1 ראש שומר גדול
- 10 תותים גדולים
- חופן ענבים שחורים
רוטב
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 כפות רכז רימונים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות סילאן
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
קוצצים את הסלרי והשומר ושמים בקערה.
חותכים את התותים לרבעים לאורך ומניחים בקערה יחד עם השומר והסלרי.
מכינים רוטב: שמים בצנצנת קטנה את כל חומרי הרוטב, סוגרים היטב עם מכסה ומשקשקים טוב טוב עד שמקבלים רוטב אחיד. בשלב הזה אפשר לטעום את הרוטב ולתקן תיבול בהתאם לטעמים שלכם. אם זה חמוץ או מתוק מידי פשוט תתקנו בהתאם עד שתגיעו לטעמים האהובים עליכם.
למזוג את הרוטב על הירקות והתותים שבקערה ומערבבים כך שהרוטב יגיע לכל הסלט.
מפזרים ענבים ומגישים מייד.
אפשר להוסיף לקישוט עוד קצת תותים מלמעלה או פשוט לגלות את התותים שבתוך הסלט ולהניח אותם למעלה.