קרוטונים ביתיים שמכינים בקלי קלות והם טעימים פי כמה יותר מהקנויים. כל מה שצריך זה לשמור חלה אחת משבת ולהכין מרק טוב או אפילו סלט טעים ולשלב את הטעימים הממכרים האלה
למה לקנות אם אפשר להכין בבית בקלי קלות? הכי טעים זה להכין עם חלה שנשארה לנו משבת, שומרים בצנצנת ונזהרים שלא לנשנש כל היום כי זה טעים בטירוף, ממש כמו חטיף.
פורסים את החלה לפרוסות, כשהיא יבשה יחסית הרבה יותר קל לפרוס אותה
ואז לקוביות
שמים בקערה ומתבלים בהרבה שמן זית, מלח ועשבי תיבול יבשים שאוהבים ומערבבים היטב עם הידיים
שמים בתבנית אפייה ואופים על מצב טורבו כי אנחנו רוצים לייבש את הלחם
מוכן! עכשיו חסר רק מרק או סלט טעים
קרוטונים ביתיים לסלט, למרק וסתם לנשנוש
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר בעיקרון להכין עם כל סוג של לחם ישן שיש לכם.
- האפייה היא על חום נמוך יחסית במצב טורבו כי המטרה היא לייבש את הלחם.
- הקרוטונים נשמרים בצנצנת אטומה עד שבועיים.
- כנסו כאן לכל מתכוני המרקים שלי
מצרכים להמון קרוטונים
- 1/2 חלה לא טרייה
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- מלח לפי הטעם
- כ – 2 כפות עשבי תיבול יבשים כמו: אורגנו, זעתר, טימין, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה וכו'
- 1/2 כפית אבקת שום, פפריקה חריפה, אבקת בצל וכו' (לא חובה, רק המלצה)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב טורבו.
פורסים את החלה וחותכים לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ. לא צריל לדייק, אלא בערך לקוביות בגודל שאתם אוהבים.
שמים את כל קוביות הלחם בקערה.
מערבבים בקערית נפרדת את השמן, המלח ועשבי התיבול. אפשר לשים איזה עשבי תיבול שאוהבים ואפשר לשים איזה אבקת טעם שאוהבים, הכל עניין של טעם. אני שמתי הפעם אורגנו וזעתר.
מוזגים את השמן על הלחם, מערבבים היטב עם הידיים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים את הלחם 10-15 דקות, פותחים את התנור ומערבבים עם כף את הקרוטונים. ממשכים לאפות עוד כ – 10-15 דקות, רק עד לקבלת קרוטונים זהובים ויפים. שימו לב שלכל תנור יש עוצמת אפייה אחרת, אז עדים לתזמן את התנור ל – 10 דקות ראשונות ואז להמשיך רק עד שמקבלים צבע יפה.
מקררים את הקרוטונים ומעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים עד שבועיים.