כל מה שצריך זה לערבב הכל בקערה, למזוג לתבנית ולאפות! מתקבלים קרקרים קריספיים, טעימים בטירוף ובריאים שלא שורדים יומיים מרוב שהם טעימים
קרקרים קנויים?? אין לי מושג כבר מה הטעם שלהם כי שנים אני לא קונה ואם במקרה יוצא לי לטעום אני מבינה שהקשר בין הקרקרים הביתיים המושלמים והקנויים הוא מקרי לחלוטין, כי איןןן קשר לטעם! וגם לא למרקם. ככל שאני מכינה יותר ויותר קרקרים אני מבינה שאין פה יותר מידי חוקים, אני שמה כל מיני קמחים שיש לי בבית, כל מיני תוספות בריאות ומים וזהו! משטחת בתבנית וממש מייבשת בתנור וכל פעם יוצאים קרקרים מושלמים וממכרים בטירוף. מערבבים הכל בקערה, מוזגים לתבנית ואופים, זהו! והבונוס – הם טבעוניים.
קרקרים מהירים טבעוניים מושלמים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בקרקרים איזה תוספות שיש בבית, אני אוהבת מלא תוספות.
- הבלילה אמורה להיות דלילה מאוד כך שאפשר יהיה לשטח אותה דק מאוד בתבנית.
מצרכים ל – 3 תבניות תנור סטנדרטיות
- 1 כוס קמח שיפון מלא
- 1 כוס קמח לבן רגיל
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/2 כוס קמח תירס
- 1/2 כוס קינואה
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1/4 כוס זרעי פשתן
- 1/4 כוס פרג שלם
- 1/4 כוס שומשום
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כוסות מים מהברז
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו. מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר, את המים מוסיפים בסוף ומערבבים לבלילה אחידה דלילה. מוזגים 1/3 מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת פלטה מורחים את הבלילה בשכבה מאוד דקה. אופים את הקרקרים כ – 40 דקות או עד שהם מזהיבים כמו שצריך. מוציאים מהתנור, מקררים ושוברים לחתיכות. אם רוצים קרקרים מרובעים – אופים את הבצק 10 דקות, מוציאים מהתנור, חותכים עם סכין לריבועים וממשיכים לאפות עד שהם מוכנים. לפעמים יש חלקים שהם עבים יותר, מחזירים אותם לתנור להמשך ייבוש. שומרים את הקרקרים בצנצנת אטומה עד שלושה שבועות.
האם אפשר להשתמש בקוקר במקום קמח תירס.??
כן אין בעייה
אפשר לוותר על הפרגון?
אפשר לשים אגוזי מלך טחונים?
אפשר לוותר על התשובה?:)
הכנתי ויצא מעולה. בהחלט מאמצת.
תודה על המתכון.
2 שאלות:
1. האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בכוסמין?
2. מדוע בתחילת האפייה חלק מהמשטח של המסה התרומם כמו בועה ולאחר מכן בהמשך האפייה נוצרו סדרים?
היי טוני,
1. אפשר לשים קמח כוסמין.
2. לא מבינה על מה את מדברת. תחוררי עם מזלג כדי שלא תהיה בועה
האם את משתמשת בגרעינים קלויים מראש? תודה
לא קלויים
מה זה קמח תירס. הכוונה לקמח לממליגה. האם מבשלים את הקינואה או הגרגרים כמו שהם
קמח תירס זה קמח תירס ואת הקינואה לא מבשלים. שמים בדיוק כמו שכתוב במתכון