תבשיל חמצמץ, שהוא טבעוני לטבעוניים ותוספת לבשריים, כך שזה מתאים לכולם. הכנתי אותו כתוספת לארטישוק הממולא וזה היה מושלם
תבשיל שנולד כתוספת ללבבות ארטישוק ממולאים שהכנתי וחיפשתי תוספת טבעונית שתתאים גם כתוספת לאוכלי הבשר וגם לאורחים הטבעוניים שלנו.
לא משנה את מי תזמינו, כמעט תמיד יהיה מישהו שלא אוכל משהו או צמחוני או טבעוני והיום יש יותר ויותר מודעות וגם מלאא מתכונים טעימים, כך שכשאני מתכננת ארוחה, אני תמיד אשלב בה מנות שבשביל הבשריים הם תוספת ובשביל הטבעוניים זאת ארוחה שלמה.
תבשיל תפוחי אדמה וסלרי ברוטב לימוני
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- התבשיל הזה אמנם טבעוני אבל לחלוטין אפשר להוסיף לו עוף, בשר או דגים ולהפוך אותו לארוחה בשרית.
מצרכים לסיר גדול
- 1 סלרי אמריקאי בינוני
- 2 בצלים גדולים
- 10 תפוחי אדמה (שמתי גורמה של דוד משה)
- שמן זית בכמות שתכסה יפה את תחתית הסיר
- 1 כף מלח ים אטלנטי (אפשר גם רגיל)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מים רותחים עד כדי כיסוי תפוחי האדמה
- מיץ מחצי לימון טרי
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות.
חותכים גם את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 1.5*1.5 ס"מ.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב. מוסיפים לסיר את הסלרי והבצל, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מבשלים על להבה קטנה כ – 20 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי תפוחי האדמה, סוגרים את הסיר ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית.
מנמיכים להבה, שמים את המכסה חצי פתוח כדי לתת לנוזלים להתאדות ולהסמיך ומבשלים עוד כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים, נימוחים והרוטב הצטמצם והסמיך מעט.
סוחטים מיץ לימון טרי ומערבבים, מבשלים עוד 10 דקות עם סיר חצי פתוח ומכבים להבה.
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.
תודה למענה בעניין הסלרי.
הכוונה שלך לשורש סלרי קטן עם הגבעולים והעלים או לסלרי אמריקאי – גבעולים ועלים ? יש הבדל משמעותי בטעם ביניהם .
סלרי אמריקאי. העלים של השורש מרים
חבילה שלמה של סלרי עם העלים קצוץ או בלי העלים ?
הבצל קצוץ או מחולק לפלחים ?
היי אסתי,
תודה על השאלה , משום מה זה נשמט מאופן ההכנה. תוקן עכשיו וסלרי שלם עם העלים והכל אבל סלרי קטן
היי יהודית
האם יש אפשרות להכין את המתכון הזה בתנור?
אם כן, כיצד?
כן אבל בכוונה לא הכנסתי הפעם לתנור. רציתי מרקם אחר. אם רוצים בתנור בכל זאת אז אותו דבר פשוט לכסות ולהכניס לתנור עד שמוכן
לקחתי את רוב הרעיון, רק שמתי קוביות בקר והוספתי אפונה. עכשיו מתבשל.
מתלבטלת אם להוסיף בסוף את הלימון
תטעמי בסוף ותחליטי
המתכון נראה מעולה!
רק לא הבנתי מה כמות הסלרי… חבילה של סלרי עלים?
כן בעונה הזו זה קטן וגם אם גדול זה רק טוב. זה מצטמצם מטוד בבישול