שיטת צלייה מיוחדת שנותנת תוצאה טעימה ופריכה במיוחד. תפוחי האדמה נכנסים לתנור כשהם רכים ועוברים מעין טיגון בשמן זית
לפני כמה חודשים עוז תלם מהבלוג המעולה The kitchen coach פרסם מתכון לבטטות צלויות בתנור. עוז הכין את הבטטות בשיטה שונה ומיוחדת שנותנת תוצאה טעימה בטירוף. המתכון הפך לויראלי ברשת ואלפי תמונות של בטטות צלויות נצפו בכל מדיה אפשרית. גם אני כמובן לא נמנעתי ומייד הכנתי אותן וגם עוד ירקות בדיוק באותה שיטה מיוחדת.
הפעם במקום בטטות הכנתי חצאי תפוחי אדמה באותה שיטה בדיוק ואין צורך לציין שהם יוצאים מושלמים וטעימים ברמות על. סה"כ מבשלים את תפוחי האדמה ומקררים אותם. חוצים כל תפוח אדמה לשניים ושמים בתבנית ששמנו בה הרבה שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ועשבי תיבול שאוהבים. אופים בתנור עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה. לא להיבהל מכמות שמן הזית. שמן זית זה בריא וגם, זה הסוד להצלחת תפוחי האדמה האלה. הם עוברים מעין טיגון בתנור ויוצאים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
תפוחי אדמה בתנור
- 10 תפוחי אדמה אדומים בינוניים לא קלופים.
- כ – 1/3 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי (או מלח גס)
- פלפל שחור
- רוזמרין טרי (אפשר לשים עשבי תיבול טריים אחרים שאוהבים)
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם רכים. מסננים מהמים ומקררים אותם לחלוטין.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוזגים את שמן הזית על התבנית, מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועשבי תיבול.
- חוצים כל תפוח אדמה לשניים ומניחים על התבנית כשהחלק החתוך כלפי מטה. דואגים שהחלק החתוך של תפוח האדמה יימרח היטב בשמן ובתבלינים.
- אופים בתנור כשעה – שעה וחצי עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב עמוק בחלק החתוך.
- מגישים מייד אבל זה טעים גם כשזה מתקרר.
יצא מושלם!!!! תודה רבה על עוד מתכון מטריף וקל להכנה!
האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה יום קודם
היי שרה
אפשר
בתמונה זה נראה שהחלק החתוך כלפי מעלה… אז איך לשים? כמו בתמונה?
היי דניאל. התמונה זה להגשה. מניחים כשהחלק החתוך כלפי מטה
נראה מושלם יהודית ! פריך וזהוב ??תודה רבה על הפרגון ❤️❤️❤️
באהבה עז. הבטטות האלה היו שיחוק והפרגון מגיע לך מכל הלב