תפוחי אדמה פרוסים דק דק במנדולינה, מסודרים צפוף בתבנית גדולה במיוחד ואפויים בתנור. התוספת האולטימטיבית לשולחן החג, גם קלה להכנה, גם טעימה וגם מתאימה לצמחוניים וטבעוניים שהיום יש כמעט בכל בית
תפוחי אדמה זה תמיד, אבל תמיד תהיה התוספת המועדפת על כולם בשולחן, זה קל להכנה, יפה להגשה וטעים כל כך. אני לא מכירה מישהו שלא אוהב תפוחי אדמה והאמת שזה מתחבר לכל ארוחה- חלבית או בשרית וזה פתרון מעולה לצמחוניים וטבעוניים.
את תפוחי האדמה האלה הכנתי במחבת החדשה המעולההה של מגנוס. פרסתי אותם דק דק במנדולינה, תיבלתי וסידרתי צפוף בתבנית. הכנסתי לתנור לשעה – שעה ורבע על חום של 200-220 מעלות וזהו! יצאו מטורפים, קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים.
התבנית של מגנוס עכשיו בהנחה של 15%
תפוחי אדמה פרוסים דק דק בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
התבנית של מגנוס עכשיו בהנחה של 15%
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אם אין מנדולינה אפשר לפרוס כמה שיותר דק עם סכין וכמובן שאם זה עבה יותר, זמן האפייה משתנה בהתאם.
- אפשר להכין את תפוחי האדמה כמה שעות מראש ולפני ההגשה להכניס שוב לחימום בתנור כדי להחזיר פריכות וברק לתפוחי האדמה.
מצרכים לתבנית בקוטר 40 ס"מ
- 10-12 תפוחי אדמה לאפייה בתנור
- כ – 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 5-6 ענפים אורגנו/זעתר/טימין טרי
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה. מעבירים הכל לקערה גדולה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, כורכום ועשבי תיבול. מערבבים היטב עם הידיים כך שכל תפוחי האדמה יהיו עטופים בשמן ותבלינים.
עורמים בכל פעם כמות של תפוחי אדמה, משתדלים שבכל ערימה תפוחי האדמה יהיו פחות או יותר באותו גודל ומניחים בתבנית בצורה מעגלית וצפוף.
מזלפים עוד קצת שמן זית על תפוחי האדמה ומפזרים עוד ממש מעט מלח.
מכניסים לתנור למשך כשעה ורבע – שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב יפה ומוכנים לאכילה.
מגישים מייד.
אפשר להכין את תפוחי האדמה מראש ולפני ההגשה לחמם שוב בתנור כדי להחזיר את הפריכות והברק.