אורז עם חומוס אני מכינה כתוספת בימי שישי בארוחת הצהריים או לארוחת הערב. השילוב של הוארז הרך וגרגרי החומוס הוא שילוב מעולה וטעים
אחרי שהכנתי לא מעט סוגים של אורז, הפעם שילבתי בו גרגירי חומוס. אני מאוד אוהבת חומוס בכל צורה ומרקם – שלמים, טחונים, מלוחים, ממרח חומוס, כחטיף מתובל, בקוסקוס, במרקים, פלאפל ואפילו מטוגן מתוק כמו שהיו מוכרים פעם במשקל. בקיצור חומוס זה אחד הקטניות שאני ממש ממש אוהבת והרבה וכמה טוב שהוא גם מאוד בריא.
החומוס עשיר בחלבון וברזל והוא זול וזמין ואם מטפלים בגרגרים היבשים כמו שצריך, מקבלים גרגרים נימוחים וממכרים. כאן תמצאו כמה מתכוני חומוס שאני מכינה על בסיס קבוע.
כמה טיפים לבישול גרגרי חומוס
- השריה – חובה להשרות את גרגרי החומוס היבשים במים רותחים לפחות 12 שעות. בזמן הזה הם יתנפחו ויכפילו את עצמם (אין צורך להוסיף למים סודה לשתייה כיוון שהיא משחירה את החומוס). השריתם ולא הספקתם לבשל למחרת? לא נורא, תחליפו מים ותכניסו למקרר או למקפיא.
- בישול – את החומוס אני מבשלת עם הרבה מים ושקית אבקת אפייה. נותנת רתיחה של 5 דקות, מקררת את המים ותחת זרם מים קרים אני קולפת את החומוס (לא חובה לקלוף אבל בלי הקליפה החומוס קולט טוב יותר את התבלינים והוא טעים יותר). אחרי שקלפתי אני שמה שוב מים נקיים ומבשלת עד שהחומוס רך לגמרי. אם אני רואה שקשה לו להתרכך, אני מוסיפה שוב אבקת אפייה וממשיכה לבשל. הכל על איך לקלוף חומוס כולל סרטון שהכנתי מזמן מזמן כנסו פה.
- לכפות – כלומר, להסיר את הקצף שמצטבר בזמן הבישול בעזרת כף.
- המלחה – רק בסוף הבישול!! המלחה בתחילת הבישול לא תאפשר לגרגרים להתרכך.
- אין לכם זמן להשרות ולבשל? תקנו חומוס מבושל קפוא, או תבשלו מראש כמות גדולה ותקפיאו. יש גם חומוס בקופסאות שימורים, צריך רק להקפיד לשטוף אותו היטב תחת זרם מים ורוב טעמי הלוואי נעלמים.
אורז עם חומוס
מצרכים לסיר גדול
- 2 כוסות אורז יסמין (אני קונה רק של סוגת)
- 1/4 כוס שמן זית (כמות שתכסה את בסיס הסיר)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 שקית חומוס מבושל קפוא של סנפרוסט/קופסת שימורי חומוס שטופים היטב
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 3 כוסות מים רותחים
- חצי חבילה כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר רחב ונמוך.
- קוצצים בצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים שום כתוש וחומוס ומאדים תוך ערבוב כמה דקות.
- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים. טועמים את המים – הם צריכים להיות מעט מלוחים מהרצוי.
- מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז ומכסים את הסיר (רצוי לשים פלטה מבודדת מתחת לסיר).
- מבשלים כ- 30 דקות עד שהאורז סופג את רוב המים ונראה כמעט מוכן.
- פותחים את הסיר ומערבבים את האורז עם מזלג.
- סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.
- מערבבים שוב עם מזלג ומוסיפים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
לכל מתכוני האורז שלי
- מג'דרה
- אורז עם פולים
- אורז עם ירקות בתיבול שום
- אורז חגיגי עם שקדים וצימוקים,
- אורז חגיגי עם שקדים ופטריות
- אורז עם בשר טחון
- אורז עם ברוקולי ושעועית ירוקה עדינה.
באיזה שלב של הבישול מוסיפים את האורז?
תודה יובל. תיקנתי במתכון