אורז עם גזר גמדי שאני מכינה לחורצ'ק שמטורף על כל סוג של אורז ובלבד שלא יהיה סתם אורז פשוט ושגרתי. אז בשבילו אני מכינה כל פעם סוג אחר של אורז, תיבול אחר כדי להפוך את האורז למעניין וטעים יותר.
"תקופת אחרי החגים" כבר כאן, שגרה מבורכת. כן, עם כל הכייף שיש בחגים ובחופשות, אני אוהבת לחזור לשגרה. נראה לי שככל שעובר הזמן ומתבגרים יותר, מבינים ששגרה זה דבר מבורך.
חורצ'ק שלי מת על אורז אבל, כל שבוע אני צריכה להמציא עבורו אורז חדש, הוא חייב אורז מיוחד ולא מתפשר על הלבן הרגיל. נוביק לעומתו, אוהב אורז לבן בלי שום תוספת למעט אורז עם צימוקים ושקדים מטוגנים, כזה שמכינים בחגים בדרך כלל. מרוב שהכנתי מלא סוגים של אורז ויש כאלה שאפילו לא צילמתי, פתחתי קטגוריה מיוחדת רק לאורז – ממש כאן.
חומרים לסיר גדול
- 2 כוסות אורז יסמין (אני משתמשת רק בסוגת)
- 2 כוסות גזר גמדי (מעדיפה סנפרוסט)
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 בצל גדול
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
אופן הכנה
- קולפים את הבצל וקוצצים לקוביות.
- מחממים בסיר שמן כך שיכסה את תחתית הסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והכורכום ומטגנים תוך ערבוב עוד כמה דקות עד שהגזר מתרכך וסופג את טעמי הבצל.
- מוסיפים את האורז, המלח, פלפל שחור וכמון ומאדים יחד עוד 5 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. בשלב הזה אני טועמת את המים שאמורים להיות מעט מלוחים מהרגיל.
- מעבירים את האורז ללהבה הכי נמוכה שיש בכיריים, סוגרים את הסיר ומומלץ להניח מתחת למכסה מגבת מטבח נקייה (בלי ריח של מרכך כביסה :)).
- מבשלים 30-40 דקות עד שכל המים מתאדים והאורז נראה מוכן. מכבים את האש, הופכים את האורז עם מזלג ומכסים את הסיר.
- להגשה – מפזרים מעט עלי פטרוזיליה טריים.
אין לי אורז יסמין. האם מתאים להחליף את אורז יסמין באורז פרסי רגיל? האם יהיה שינוי במתכון, בכמויות?
תודה
ממליצה לקנות אורז יסמין שהוא יותר טעים ויותר בריא. בכל אופן עם אורז פרסי אותו דבר
כבר המון זמן שאני מחפשת מתכון של אורז וגזר גמדי! איזה כיף תודה!
מדובר על גזר קפוא?
היי שמחה שמצאת. כן קפוא. אם תמצאי טרי אז בהחלט יותר טוב
אורז הורססס אני מרגישה את הטעמים והמרקמים בפה תענוג מוכשרת 🙂